Голяма еуфория настава, МАРТенчето на годинка става! - тема14

• 37 233
  • 734
  •   1
Отговори
# 600
Честит Първи Рожден Ден на Дара!!!
Да расте здрава, щастлива и чаровна!
Да дарява мама Bub_ с радост и гордост!

# 601
  • Варна
Честит Рожден Ден на Божидара    ura Буб   bouquet

Аз пак да напомня за питането ми от вчера, в случай, че е останало незабелязано Wink

Имам нов въпрос  Laughing С какво мляко бих могла да заместя прясното мляко за правене на десерти? Т.е. с кокосово, бадемово, соево или друго, за което не се сещам в момента? Не мога да намеря нищо в интернет за различните видове млека и приложими ли са в рецепти за бебета под 1 годинка. АМ го изключвам от анкетата  Simple Smile

И не на последно място днес моето дураселче стана на 11 месеца и никой не ни ги честити (даже и таткото вече не ги отразява), само аз като го кърмих в 1 сутринта си го поздравих hahaha

# 602
  • София
VSD, честита ви месечинка  bouquet

Аз те отразих за млякото, но не съм компетентна по въпроса.

# 603
Форумни другарчета, днес е Сирни заговезни - простете ми и нека и на вас да ви е простено!
Честит рожден ден на Дара на Буб! Да е жива и здрава и весел празник на цялото семейство!
Момичета-сладкарки, правих и аз торта и имам въпросчета. Направих морковен пай-калинка, покрит с парено захарно тесто и както се вижда тук при оцветяването имах проблем. Първо пробвах да оцветя цялото тесто, но като добавя течността тестото става лепкаво и не мога да разточа добре. После реших да го изрежа и да го боядисвам "на място", но тогава пък ми се разтече (черните точки на калинката).
И да ви кажа Ади не е от децата, които да "висят по краката"! Събуди се точно когато се бях омазала в червена боя, помрънка минута-две до краката ми, после така ревнаааааааа, че докато се измия и я взема вече хълцаше, подсмърчаше... половин час съм я успокоявала... И все повече се задълбочава желанието й да е лепната за мен. Просто види ли ме, трябва да я взема ВЕДНАГА. Като се прибера и ръцете няма търпение да си измия! Няма ли ме си играе доволно и щастливо и не й липсвам изобщо...
Иначе има нови любими номера - чака някой да я хване за двете ръчички, кляка на колене и се извива назад на мост. Голяма игра пада... малката закачалка само гледа някоя шегичка да измисли. Например почва да удря с ръчички по аквариума и аз я дърпам рязко назад и се преструвам, че ще й изям непослушните ръчички - залива се от смях! И естествено с пердето - то й е най-големия приятел - увива се в него, дърпа го, пада, става и много се забавлява.
Стихийно бедствие, уред за сушене на плодове ли е това  Shocked Не съм чувала за подобно чудо, а уж съм фен на разни разнообразни уреди!
Сиренце, много ти е сладък Марио  Heart Eyes
Вчера пристигна и скачащата забра и за сега само я обикаля, че му е висока  Grinning
Таша, Ади вече си я "язди", качва се и слиза сама от нея. Не можах да я хвана във вихъра си, но ето я изморена и как слиза. Още обаче не може да схване колелото как да го кара, опитва се и него да го язди  hahaha
Еna, явно Ева не е по купоните като Ади, която пък спа за първи път цяла нощ след нейния рожден ден! Зъбчета ли я мъчат, от какво е тази температура? А за разнообразяването на закуската аз давам и баница, питки със сирене, вчера яде и кекс (с кафява захар, без какао)
zina_, благодаря за пояснението. Пробвала съм с ножовете на робота, но наистина си е за в краен случай.
Относно задавянето на мен хич не ми се струва шега работа. Днес Дени, който отдавна вече всичко си дъвче, се задави и му заседна храна в гърлото, посиня... Наложи се мъжът ми да бръкне, за да я извади, затова поствам техники за първа помощ в такава ситуация. По-добре да не се случва, но ако се случи да знаем как да постъпим.
Пипилота, аз ползвам много МВ, постоянно притоплям с нея за всички у нас. Бях се притеснила и затова и аз правих този тест за 2 месеца. И двете теменужки наскоро цъфтяха Simple Smile. Тя да не ги е поливала с горещата вода Wink.
Betta  hahaha А тестът с водата на Masaru Emoto правила ли си? Че аз редовно си пиша по тубите с вода разни думички и си рисувам. За тези, които не са чували
Скрит текст:
Масуро Емото прави експерименти с водата като я излага на музика, на реч, на фотографии, на мисли и думи, написани на хартия и прикрепени към стъклен съд, а след това фотографира замразените капчици вода, подложени на експеримента. Резултатите са поразителни. Най-красивите кристали се образуват от думите "любов" и "благодаря", така че дори да притоплите в микровълнова храната, ако й пратите позитивни мисли или пуснете приятна музика всичко ще е ок  Peace Ето един клип, който показва резултатите, а ето и на който му се чете на български, има и филм. Прави експеримент да полива ориз с вода, на която са "говорени" положителни и отрицателни думи. Вторият експеримент е с ориз в два буркана - единият с надпис "благодаря", другият с надпис "глупак".
love in paris, прекрасна е Далия!
Ей, видяхте едно хубаво, младо момиче, на което му "стиска" да си казва мнението и го нападнахте като пчели на мед! Бедствието според мен си има достатъчно голяма уста и остър език  hahaha
Magica_de_Spell, ти някой скрит фен на майтойс ще се окажеш! Не съм те засичала в темичката май.
VSD, честита ви месечинка и от нас   bouquet С кокосово мляко според мен не може да се замести напълно прясното, но нямам идея можеш ли да го смесиш с друго и какво ще се получи. Прочети тук. За соята съм пас, не съм й фен.
П.П. Маринелс, намерихме писмото  Hug Страхотна картичка, благодарим ви! И за мартеничките за Дени и Ади! Ама как нищо не пропускаш, хем за рожден ден се готвиш!

Последна редакция: нд, 26 фев 2012, 23:50 от Лъки

# 604
VSD, не бих дала никое от изброените млека, освен ако не е изришно препоръчано по здравословни причини, като непоносимост към краве. Ако те притеснява да даваш още прясно, а не искаш АМ, защо не ползваш вода? Аз така правя. Отскоро почнах да прибавям малко прясно във водата, колкото за цвят. У дома варя или Алфатар, или Мая, поне са проверени че вкисват на 2-3 ден. За месечинката-поздрави от нас! Ако искаш да те отразят, влизаш сутринта и лепваш торта и алкохол с кафе или бонбони , и ще те поздравят всички:) Белославата не сме я отразявали досега, тя е на 31ви, та има "месечинка" през месец Simple Smile
 Лилироуз, как сте?
Пенмар, ще се заяждам, бе, аз знаеш ли откога съм ти дигнала мерника? Joy Joy Не съм ти обеснявала колко си тъпа, нито съм адвокатствала на някого, препоръчах само да не подбираш думите вместо хората. По мое време (около 16-17г. преди твоето) "Портретът на Дориан Грей" беше задължително четиво в 10ти клас.  

# 605
Момичета, благодаря ви за хубавите пожелания на моето съкровище!!!!   bouquet   bouquet   bouquet Няма да ви изброявам поименно, че сте толкова много и да не изпусна някоя мама  Blush Наистина е много приятно да ви изчета прекрасните поздрави и наистина направихте празника ни още по-прекрасен!!! Hug  Hug  Hug

Утре ще ви пиша по-подробно и ще разуча как се качват снимки Wink

Лека и спокойна нощ на всички!  newsm46

# 606
Пенмар, ще се заяждам, бе, аз знаеш ли откога съм ти дигнала мерника? Joy Joy Не съм ти обеснявала колко си тъпа, нито съм адвокатствала на някого, препоръчах само да не подбираш думите вместо хората. По мое време (около 16-17г. преди твоето) "Портретът на Дориан Грей" беше задължително четиво в 10ти клас.  

То това , че не си ми обеснявала колко съм тъпа , това е ясно. Не съм прочела подобно нещо. Аз съм на принципа "право куме в очите"... Аз не препоръчвам, казвам само. И нарочно казах по мое време, защото преди няколко дни се похвалих колко съм млада , младичка.  Laughing Laughing Laughing

VSD аз използвам вода за абсолютно всички кремчета. По подобие на Пипиллота от скоро слагам по малко прясно мляко.

# 607
  • София
Днес ще се разпиша рано и се мятам в леглото, ха дано ме огрее малко наспиване  Laughing. Успях за първи път да излъжа Бобо да изпие стотина грама айран преди лягане, ще видим пак ли в 1.30 ще ревне за цокане.
Явно са му тръгнали долните предни зъбки и по цяла нощ се мята, мрънка, закачва се за мен, откачва се и накрая 7.30-8 ч кой спал - спал  Rolling Eyes.

Лъки, такъв сладур е Ади  Heart Eyes. Имам чувството, че е много по-голяма от Бобо, така добре си пази равновесие, браво!
Нашите номера са криене под чаршафа, докато оправям леглото и въобще, ако види одеяло, пелена или му кажа "крий се"  Laughing.
Вчера пък явно го къпахме по-дълго и му се беше набръчкала кожата на ръчичките и той си ги разглежда, въртя и накрая взе, че се научи да пляска с ръчички, преди не умееше. Днес цял днес си показва новото умение, ако му кажа да пляска.
А какъв смях падна с едно филмче за Том и Джери, 10 минути се е смял с глас. Едно куче ръфаше Том и го правеше на наденички, а Бобо се заливаше от смях  Laughing. Направих му клипче, но ще го пусна друг път, че ме мързи сега. Има си някои любими неща по телевизията, на които се усмихва, например Драко от Бейби ТВ.

Дадох му неговия вариант на подаръка за форумното другарче и се занимава доста с него. Дано и другият дребосък го хареса. Но да ви кажа, казахте 10 лева бюджет и аз гледах хем да се включа в него, хем да го направя аз, а сега като гледам какви подаръци се подаряват, взех да се чудя дали да не купя нещо, макар и по-скъпо newsm78. Отделно се чудя дали през пощата или по куриер newsm78. Или пък и аз да не го занеса лично Simple Smile. Я кажете, колко време отнема по пощата, че да преценя.

Лъки, не съм чувала досега за тези тестове на Масару Емото и макар че ми звучат много увлекателно, не ми се вярва да постигна същите резултати  Simple Smile. И аз като някои други Скорпиони харесвам мистични, свръхестествени и даже окултни неща, но досега нищо подобно не съм успяла да възпроизведа, всичко си е в рамките на логичното Simple Smile. Е, отделно от това съм завършила физика и съм атеист, може би затова пък хич не ми се получават Simple Smile.

Пипилота, как помниш кои книги са били задължителни, на тази възраст  hahaha. Шегувам се, май сме наборчета, но честно казано помня само, че никой друг не беше чел "Война и мир" и ме изправяха да я разказвам Simple Smile.

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 00:35 от Betta

# 608
  • София
Момичета от ЛЛЛ, пуснете моля ви още веднъж информацията, че кърменето НЕ разваля зъбите  Praynig
Пускам: кърменето НЕ разваля зъбите  Laughing

Всъщност никога не е доказвано да има връзка между кърменето и кариесите. А вековете практика на дълго кърмене показва, че кариесите са били изключителна рядкост при децата. Предполагало се е, че кърмата, както всички храни, причинява кариес, защото съдържа захари. Но изследванията показват, че не бива на кърмата да се гледа само като хранителни вещества поотделно, защото всъщност тя е доста по-ценна течност. Кариесите се образуват от бактерията Streptokokkus mutans , а кърмата е антибактериална, т.е. дори предпазва отп оявата на кариеси.

Но разбира се кърмачетата не са застраховани от кариеси. Щом бебето е захранено или приема вода със захар или адаптирано мляко, биберон, прибори, които са лапани от възрастните и т.н. следва съответната хигиена, която майката и зъболекаря намират за нужна.

Но по отношение на кърменето няма две становища, кърменето не причинява кариес и няма нужда от измиване на зъбите или устната кухина след кърмене, нито има нужда да се ограничава честотата и продължителността на кърмене по тази причина:

March/April 1999 issue of Pediatric Dentistry, "It is concluded that human breast milk is not cariogenic." - "Заключението е, че човешката кърма не е кариогенична" (т.е. предизвикваща кариеси)
Според Brian Palmer, "Human milk alone does not cause dental caries. Infants exclusively breastfed are not immune to decay due to other factors that impact the infant's risk for tooth decay. Decay causing bacteria (streptococcus mutans) is transmitted to the infant by way of parents, caregivers, and others" (Palmer 2002). - "Човешкото мляко само по себе си не причинява кариес. Изключително кърмените деца не са имунизирани срещу кариес поради други фактори, които влияят на риска за децата от развала на зъбите. Бактерията, причиняваща развалени зъби (стреп мутанс) се предава на бебето чрез родителите, гледачи и други."

# 609
  • София
Имам един въпрос към ЛЛЛ Мога ли да възстановя лактацията след 3 месечно не кърмене и не цедене? Дъщеря ми от около 3 месеца вече не суче, не съм спирала кърмата с хапчета, или друго, но все още има някаква кърма (предполагам че е ) в гърдите, след като се пробвам да изцедя с помпичка. Количеството и двата пъти( през около седмица разстояние), което се отдели е около 30-40мл. и от двете гърди. Питам, защото се сещам за случаи на ре-лактация, та ако имате някакви конкретни съвети и идеи как да стане, ще се радвам да ме насочите.

Жени, много свеж въпрос имаш  Simple Smile  Може да се увеличи количеството мляко, да. Дори няма да е съвсем релактация, защото млякото не е спирало напълно, а само ще се увеличава.

Насоките са общите като за увеличаване на млякото. Зависи дали ти и дъщеря ти предпочитате да кърмиш или да цедиш. Редовно кърмене или цедене по колкото пъти на ден имаш възможност е добра стимулация. Ако примерно кърмиш,  колкото тя се съгласява да суче, дори да е "на сухо". Ако цедиш, може да пробваш следния ритъм 7 минути цедене-минута почивка-5 минути цедене- минута почивка - 3 минути цедене. Дори да не излиза и капка вече от гърдите, самото изцеждане дава сигнал на гърдите, че има нужда от още мляко.

От помощ на по-лесното излизане нам лякото от гърдата, а съответно и увеличаване на количеството, биха били нежни масажи с погалване на гърдата в посока от основата към зърното, затопляне на гърдата с влажен компрес(напоена с топла вода хавлия или памперс), максимално отпускане, изпиване на чаша вода или приятна топла напитка 10-15 минути преди кърмене/цедене.

И вече в зависимост от това дали си избрала кърмене или цедене, дали количеството мляко е задоволително или предпочиташ да увеличиш още, може да регулираш честотата на кърмене/цедене, а също можем да дадем различни идеи, които са били полезни за други майки.

Ако имаш нужда от още информация, с удоволствие ще я дадем  Hug

# 610
Буб една закъсняла честитка и от мен   bouquet Жива и здрава да е малката Дара,много много да ви радва!
VSD за кокосовото не знам,соево не бих дала сто процента.Бадемово все се каня да направя,скоро ще да е.Тук продават кисело мляко от бадеми,трябва да взема.
Лъки Зъбче ли я мъчи Ади?Сигурно за това е такава лепка.Иначе и ние така..всичко трябва да е сега и веднага  Grinning ,ако ли не...си сърбаш попарата после  Laughing
Кати София да е чисто нова за празника  Peace

# 611
  • София
Привет, момичета!

Голяма сладурнака е тази Ади  bouquet

Виктор вчера изкара цял ден (13 часа) почти без сън. След като не успях да го приспя следобяд, най-накрая го оставих да си прави каквото иска. Към 18:30 дремна около 20-30 мин. гушнат в мен и към 23 часа най-накрая капитулира. Откъде я взема тази енергия това дете да си взема и аз малко.

Буб, чакаме снимки Wink

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 09:21 от redreny2000

# 612
 Добро утро! Coffee Coffee Coffee Coffee Coffee

Жени, много свеж въпрос имаш  Simple Smile  
Grinning Нали! Някой вече мислят за отбиване, а аз си мисля да почваме от А, Б... Laughing

skrech, много благодаря за бързият отговор Hug Ще се придържам към нещата, за които пишеш, и ще видим как ще потръгне, и най вероятно ще имам още въпроси.
А за храненето ще се цедя, че щерката трудно сучеше и преди това, което се оказа и една от причините да спра да кърмя.
lilincho , сподели моля за това бадемово мляко, стана ми любопитно, защото съм голям фен на бадемите.
 А за млеката от соя, кокос, и др. такива не бих дала на децата.

# 613
Moмичета, надявам се да започва по-добра седмица за болничките, да са вече оздравяли и с нови сили да посрещнем рожденниците!
На Дара на Буб-да расте здрава и много щастлива!  Hug
За детските ясли и аз да попитам- днес отворих, защото исках да избера кандидатурите, т.е. кандидатурата(тук има само едно възможно място, където може да  запишем Коки в яслена група) и видях "няма група за набор 2011"! Това значи ли, че въобще няма да има места или просто още не са обявени! Погледнах и в календара, днес е датата за обявяване... newsm78
Момичета, които ще кандидатствате, как стоят нещата при вас!
Много успешна седмица на всички мами и душички!

# 614
  • София
racholina, според мен не са обявени все още.

Общи условия

Активация на акаунт