Отговори
# 150
крустите(или коричките по главата ) ако сте ги минали споделете как . Пробвах с олио (бебешко),баня и четка и няма ефект.

# 151
Здравейте, момичета   bouquet

Да се отчета след днешната консултация - 9700 (+500) и hahaha сантиметрите са 68 (с два по-малко от миналия месец) Joy  Дърпа добре, ама няма друг начин с тези n-на брой нощни хранения в последния месец. Биха му и хепатитната ваксина, та сега вече и ние ще почиваме малко от  doctor

И аз си поисках направление за ПКК, че не са ми правени никакви изследвания след раждането, та в понеделник ще ходя и мен да ме боцкат.

За помощта от МъжО -  понякога помага, друг път не. Но в повечето пъти не иска да остава за дълго сам с бебето, май го е страх, че ако се разплаче няма да може да го успокой, а и памперсите са тема табу за него.  bowuu Един път отидох на пазар и съм се бавила около 1, 30ч., все едно цяла вечност ме е нямало. Звъня ми 3-4пъти за глупости. Иначе и той ми прави проблеми за компютъра, както за форума, така и за фейсбук, а иначе като стане въпрос за него - няма проблеми да играе табла, карти и др. подобни  newsm78

за гърнетата -  аз съм си харесала това http://www.misto-bg.com/kidskit/toilet-trainer.htm , но не мога да преценя дали си струва или да взема обикновено  newsm78

за моторното развитие - мисля, че е индивидуално, но и родителя допринася също за по-бързото развитие. Аз също не съм особено редовна в упражненията, вече седи прав, сам се набира и става, не иска да лази и ако не бях спряла да го слагам на земята и да се отблъсква, сега щеше да лази.

за доматите и чушките - дадох вече няколко пъти, тъй като в местните пюретата на Ганчев има. Не ми е направил реакция.

Това се сещам, отивам да се пробвам да го приспя, че днес и Митака нещо се противи

до скоро  wavey   

# 152
Привет Simple Smile

Минавам набързо с Румянка беболанка, за да ви почерпя за 7та месечинка Simple Smile Поздрави и на двамата кавалери, които празнуват с нас, както и за 8та месечинка на Мишо на Женя Simple Smile

# 153
Привет!  bouquet

Минавам набързо да споделя две-три неща Wink

Гърне, за Коско и до сега ползвам това, ще взема такова и на бебо,но друг цвят, много е удобно! Иначе Коско ползва и таква дъска за тоалетна, също е много удобна, препоръчвам я!

Крустите/коричките по главата, Коско имаше, не съм ги третирала с нищо, той си ги махна сам, защото се научи да се почесва по главата Joy Роско не съм забелязала да има newsm78 но и да се появят пак няма да ги третирам, ще с емахнат сами!

Чушки и домати, съм давала вече, наистина ги има в пюретата на "Ганчев", а и майка ми е правиха хубава домашня лютеница, та един път му дадох да опита, реакции не е имало, пу-пу Hug

За помощ от тати, ами помага къде ще ходи Joy кога повече, кога п-малко, но определено е по-в час сега отколкото с Коско hahaha

Танка, супер е одеалцето!

Благодаря ти Hug

Гимнастика, ами не правя много, но и той сам си е доста подвижен, е не като някои сладури тук, но е като батко си, та съм спокойна Hug

За сега толкова от мен!!! Hug

# 154
  • София
Добър вечер!

маргаритка, благодаря, че сподели за лекцията! И преди мисля, че съм споделяла, но да кажа пак, че водих Йоанна именно при д-р Венелин Алексиев след раждането и съм много доволна, обърна внимание на всичко. Човекът точно беше планирал да излиза отпуска, но беше готов да я отмени заради Йоанна (тя се роди с изкривяване на стъпалата, което за щастие се оправи с масажи, но можеше да се наложи шиниране и честа смяна на шините), което ми направи добро впечатление. Много български (и не само) доктори биха казали - "Ами аз сега излизам отпуска, като се върна ще се преглеждаме и лекуваме".

mother_of_twins, завъртяно е, да. На Бебемания много ми го хвалиха и рекламираха и майка ми много го хареса, ама и аз се чудя има ли смисъл. Е, ако гордата баба реши да ни подари такова гърне, няма да го върнем  Joy

Чушки и домати и аз не съм давала. И месо още не съм, мисля другата седмица да пробвам с пуешко. На мен също ще ми е интересно да видя схемите за захранване, които ползвате.

Помощ от тати: ами аз не се оплаквам, мога само да го хваля. Наистина, рядко си е вкъщи заради работата му, но когато си е вкъщи, той не ми дава Йоанна, освен за кърмене Simple Smile Влиза, измива се и ми я взима от ръцете и започват с песните и забавленията, никога не ми се е налагало да го моля да я гледа, за да свърша аз нещо друго - независимо дали ще е нещо домакинско или нещо за мен, за удоволствие. Никога и не ми е правил проблеми за висенето пред компютъра или за каквото и да е. Абе златен ми е Simple Smile

# 155
Здравейте, момичета   bouquet
за гърне - Изобщо не знам какво да му гледам. Мисля това да взема,тъй като има дръжка отпред, подвижна част и по-висока задна част. Не знам дали си заслужава 45 лева за гърне.  http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/cPath/238_240/products_id/27771
Маргаритка - д-р Алексиев каза ли нещо за проходилките? Водих при него Лаура, когато тя беше на 2 месеца, останах много доволна от прегледа. Смятам другия месец да отидем пак.
За помощ от таткото - помага, въпреки че в момента ми е черен - звънна преди малко, щял да пийне с колеги и ще се прибере късно. А аз днес си извиках фризьорката вкъщи да ме боядиса, да ми направи хубава грива, сега щях да му готвя... нямам думи...
Стелт - страхотни пози, ние практикуваме най-често 3  Joy
Франсе, честита седма месечинка на Руми

прегръдки

Редактирам се
Pospalana, крустите ги махнах с една мазило на Мустела. Около 14 лева беше, много добре и бързо се изчистиха - мажеш вечер, на сутринта изресваш с четка с ес.косъм и след това миеш главичката с шампоан. Аз ползвах бебешки шампоан на себамед-мостричка, тъй като я къпя с бебе измивен гел на същата марка. Дано ги пребориш скоро

# 156
  • Бургас
Здравейте  Hug
доста сранички съм изпуснала  Simple Smile
и аз да се включа в темите
гърне не съм ползвала още мисля като се стопли и вече седи стабилно тогава.
Куричките Pospalana и бебка много време ги имаше, мажех когато се сетя вечер преди къпане с олио или зехтин ресах с четка но не се махнаха, една приятелка ми каза след като я намажа с зехтина да постои 30м. 1ч. и с гребен много ситен да я разреша, слагах и памук на гребена уж да не и е много твърдо като реша или с крема на мустела пак мажа пак чакам да омекнат и пак реша, почти няма вече.
Помощ от таткото- помага ми вчера ги оставих сами да се гледат аз излязах на кафе с приятелка, не ми звънна да пита даже нещо, като се прибрах беше нахранена сменена и приспана  Grinning  bouquet малко цапаница е имало с пюрето но съм доволна, иначе понякога се случва и да ме ядоса, че не я наглежда или че все намира причина да се измъкне от вкъщи. :cry
чушки не съм дала, домати с пюре на Нип.
Лека и спокойна вечер Hug

# 157
  • София
Маргаритка - д-р Алексиев каза ли нещо за проходилките? Водих при него Лаура, когато тя беше на 2 месеца, останах много доволна от прегледа. Смятам другия месец да отидем пак.

Да, една мама го пита не забавят ли прохождането проходилките. Той отговори, че и да забавят не е проблем. Лично той с дъщеря си е ползвал. Все пак някъде трябва да го сложиш за да отидеш до тоалетна и по-добре да е проходилката. И двете му деца са проходили към година и 2-3 месеца.

Лека и спокойна нощ от мен!

# 158
Здравейте мами,

Имам едно питане - някой случайно да е видял в някой магазин да има от "Пуешка супа с картофи и моркови" на Хип, понеже Макс я обожава, а изкупихме всичко е Бейбимол и не намирам никъде?

крусти - махнах ги със зехтин (студенопресован ползвах). Намазва се главицата на бебо преди да се изкъпе и с гребен се разресва. Паднаха за 2 пъти.

Някой има ли желание да се видим тук?

# 159
 smile3507 Добрутро !
Цяла нощ гоних малкия из леглото,че беше тръгнал на обиколка  nuts
Лудесита, още не знам какво ще правя в неделя,но ако мога ще дойда
крустичките при нас много трудно се изчистиха.Мажех с олио,изчаквах около половин час,разресвах с много ситен гребен(бебешки) и миех с шампоан
Имам едно питане - освен на непоносимост към глутена,на какво може да се дължи наличието на слуз в акото на бебето?Обяснението,че много се лигави не ми допада...Как пък все се случва през почивните дни да имам нужда от педи-то!
Днес моите хора ме съжалиха и ми отпуснаха малко време само за мен,та отивам на среща с приятелка Simple Smile Само дето имам половин час натам и половин обратно,та срещата ще е кратка Mr. Green

# 160
имаме зъбче,имаме зъбче на 16-и педито и рови из устата за зъби и каза,че няма да е скоро и вчера го напипах-едно боцкащо връхчееееее  newsm44
ние сме сами (таткото ще почива чак в понеделник)
целуваме ви и ако мога пак ще се включа

# 161
Да и е честито на Вики първото зъбче.Обърках момите Embarassed извини ме pospalana.Дано и нашите вече да избият,че са ни голяма мъка  Sad

Моята бебуна пък от вчера започна да пълзи Simple Smile

Искам да попитам мамите,които правят попарки,какъв сухар използват?

Хубав ден!

Последна редакция: сб, 18 фев 2012, 14:33 от karinnnaa

# 162
Аууу голяма бомба паднала в тая тема  Laughing
Къде се изгубихте всички?

Дани от вчера си има гърне,а днес го освети  Laughing Тая сутрин му беше първото пишкане (съвсем инцидентно,разбира се).Момент,който пропуснах,защото съм спала.Добре,че таткото го гледа снощи,че малко да се посъвзема и аз.

Поспалана честито зъбче!!!
Аз съм пристрастена да пипам зъба на малкия  Mr. Green

Честита месечинка на Симонка и на Лаура

Пък ние тази вечер сме на гости,канени сме на домашна пица.И аз по този повод се поглезих - боядисах се (за първи път от раждането на Дани), та сега се чувствам като нова.
А сега ще мръдна до дрогериите Лили да си купя хубав балсам за коса и нещо дрънкащо за Дани  Mr. Green

Хайде лек ден на всички  Heart Eyes

# 163
  • там където ме зове сърцето!!!
Да драсна и аз някой ред! Mr. Green

Честито зъбче на Вики на  pospalana! Hug

Честити месечинки на празнувалите и празнуващи !  bouquet

karinnnaa, честито пълзящо човече . Моят син пусна ли го на пода съвсем устремено пълзи към цветята и такава "любов" изпитва към кротона , че баща му каза ,че ако беше минал облак от скакалци вида му би бил даже по приличен! Mr. Green

Цвети Joy много се смях с това освещаване , дано така да продължавате с попаденията "на място"  Whistling

След спадането на Т , Самуил отново вдигна Т и въпреки нежеланието ми се наложи да дам АБ /първия ни /и много криво ми стана , но толкова ме уплаши , че просто не се и замислих.Майка ми днес ми вика -"добре ,че живееш в БГ ,че иначе надали в 4ч сутринта щеше да имаш АБ под ръка ,да го отвориш и да дадеш"Права е жената , ама не е лесно да си майка . Mr. Green

# 164
маргаритка, Адинка, то моето не е схема, а бумащина от книги, схеми и други настолни четива, в които хвърлям по едно око и където се засекат - това правя като период за даване на храна. Те са цели таблици с всички храни и кога се дават. Книгите които имам са на различни автори и като националности има много разлики според традициите на всяка държава, но има много вкусни рецепти според възрастта с картинки и е много хубаво обаснено. Но ползвами  разни неофициални източници като този:
http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66
тук много е обяснено кое кога, някои от нещата не съвпадат с другите ми четива, но общо взето оттук-оттам си правя картинката.
Ще сложа и малко наръка събирана информация за който е ползена:
морков - 6 м.; картоф – 6, 7 м.; тиквичка – 7, 8 м.; зелен боб – 7, 8 м.;карфиол – 7, 8, 12 м.; царевица – 7, 8, 9 м.;червено цвекло – 7, кр. на 8 м.; пащърнак - кр. 7 м.; чушка – 6, 7, 10 м.; грах – 8, 9 м.; броколи – 8, 9, 10, 12 м.; карфиол – 8, 12 м.; брюкселско зеле – 9, 10, 12 м.; спанак- 9, 12 м.; аспержи – 10, 12 м.; артишок - 10, 12 м.; лук кромид - нач. на 8 м.; чесън – 8 м.; праз лук - 8-9 м.;зелен лук – 8 м.; зелен чесън – 8 м.; киселец – 7 м.; тиква – 6  м.; ябълка – 6, 7 м.; банан – 6, 7 м.; круша - 6, 7 м.;авокадо - 6, 7, 12 м.; синя слива - 7 м.; череша - 7 м.; диня - 8, 12-13 м.; пъпеш – кр. на 8, 9, 12 м.; праскова – 8, 9, 12 м.; кайсия – 8 1/2, 9, 12 м.; грозде – 9, 10 м.; дюля – 12 м.; смокиня - 9 м.; манго – 8, 9, 10 м.; папая - кр. на 10 м.; лимон – 10, 12 м.; ориз – 6, 7 м.; кафяв ориз – 7 м.; елда - нач. 7 м. ; просо – 9, 11 м.; овес, овесени ядки - 10 м.;ръж – 10, 11 м. ;ечемик – 10, 11 м.; пшеница – 10, 11 м. ;жито - 10 м.; качамак (царевичен) – 10 м.;грис – нач. на 11 м.; бисквити от екструдиран ориз – 7м.; хляб (ръжено-пшеничен) – 8, 9, 10 м.; сухар – 8, 9, 10 м; бисквитка - 8 м.; Плазмонки – бишкоти – 10 м.; масло краве – 9, 10, 11, 12 м.; извара – 10 м.; козе сирене – 9 м. ; овче сирене – 9, 10 м.; краве сирене – 11 м.; магданоз - 7, 8 м.; копър - 7, 8 м.; зехтин - 8 м.; рапична мазнина – 8 м.; зеле – 10, 14 м.; краставица - 12 м.; ряпа бяла - 11 м.; домат – 9, 10, 12 м., след 12 м.; лапад - 12 м.; коприва – след 12 м.; патладжан – след 12 м.;бамя – след 8, 12 м.; маруля, салата - 12, 13 м.; целина (корен) – след 12 м.; леща - 11 м. ; булгур – 12,13 м.; стар боб – 17, 18 м. ; бакла – до 6 г. НЕ!!; гъби – след 3-тата годинка!!!; портокал – кр. на 12 м.; мандарина – ср. на 12 м.; киви - 10, 12 м.; ананас – нач. на 13 м.; малини – след 12 м.; боровинки – 9, 12, след 12 м. ; къпини – 12, след 12 м.; ягоди – 12 м. , 14 м., след 3 г.!!!; заешко - 6, 9 м.; пуешко - 8, 9 м.; пилешко - 8, 9 м.; телешко – след 10, 12  м.; говеждо – края на 11, 7, 12 м.; агнешко, ярешко – след 10 м.; свинско – след 12 м.; кисело мляко – 10, 12, 14 м.; прясно мляко – 12 м.; кашкавал – нач. на 13 м.;сметана – след 12 м.; захар - след 12м.; сол - след 12 м.; маргарин - 13 м.; дафинов лист - след 15-16 м.; риган - след 15-16 м.; лайка чай - от 12 м.; липов цвят – 12 м.; шипка чай - от 14 м. ;джоджен – от 11-12 м.;орехи - 12 м., 2 г.;фъстъци - след 3 г.!!!; риба - след 15 м., 2 г.; черупчести, ракообразни – след 2 г.; паста, макарони – след 12 м.; макарони пълнозърнести – 14 м.; жълтък – ср. на 12, след 12 м.; белтък – след 12 м.; шоколад – след 2 г.; фастъчено масло – след 2 г.; маслини – след 12 м.

Сори че толкова дълго, но понеже искате да споделям и затова си позволих. Иначе ще видите че има разлики от земята до небето, затова ползвам 5-6 източника и сравнявам. Например шипков и липов чай чак след 1 г., а често с такива чайове педиатрите казват да се правят попари и за по-малките бебета. Иди разбери.

Хайде чао, че се уморих от писане на зеленчуци и плодове  #Crazy пак огладнях

Общи условия

Активация на акаунт