Отговори
# 675
The Faith Честит рожден ден,мила!Бъди здрава,много щастлива и обичана!
forest veil ,дано останете доволни от изписаното мазило!
tuffito ,и моята количка си има недостатъци,но и двамата с Коки сме и свикнали,пък и той като проходи съвсем няма да го свърта вътре,така че не мисля да инвестирам пари в подобна покупка.
между другото-днес моят разбойник ,както се беше изправил в леглото реши да пусне едната ръка(това отдавна го може),но после доби смелост и пусна и другата,нахили се доволно и след секунда се срути и пак си разби небцето  Mr. Green  Представям си като почне да се учи да ходи как ще пада и какви драми ще са!
fat.wombat ,съвсем не сте първи и единствени ошарени.Във ФБ групата четох и за други бебчета,едното доста тежко изкара шарката,дано при Габи да мине възможно най-леко!

# 676
Моята количка е тежка, но защото е зимна... Ползвала съм я с баткото и сега с малкото... Куча марка е и беше евтина, но е здрава и съм много доволна от нея... Никога не са ми пречели дупките по улиците, снега или каквото и да било друго, направо е луноход...  Laughing

# 677
  • София
Ей, доживях и аз да сложа кафенце. Колко много е замряла темата.

Ама както се казва друго си е да го изпиеш на теферич   Nature Sunny

Приятни разходки на всички!

# 678
Добър ден,

няма никой тук, явно ви е издухал вятъра Joy
Искам да попитам някой ако се е насочил към частна кухня коя е избрал, защото обмислям като хапваме повече неща да ме отменят в готвенето, защото с многото излизане вече време не остава за всичко.
Попрочетох специалните теми и се въртя около кухни като Мама Люси и Българче, но нямам информация от някой, който е ползвал кухнята им. Знам, че зависи от детето и често то решава дали му е вкусно или не, но поне трябва да почна от някъде.
То като гледам няма кой да ми отговори, но аз да си питам  Joy
forest_veil, и на нас ни се появи такова петънце по-суха кожа. аз ползвам a-derma и съм много доволна.
Малко ми е тъпо да ви питам за неща, които вече са ви отминали, ама кога въведохте закуската вместо млечно хранене, че нашият доктор нещо го отлага този момент. Аз не бързам, но скоро като станем на 8 месеца май е време  newsm78
Отивам да пия кафе, че заспивам пред компютъра.

# 679
И аз да се включа докато дребен спи  Rolling Eyes
Хора, дайте малко да я бутнем тая тема.Срам и позор направо.Почти никой не се разписва в темичката вече  Sad

mother_of_twins Закуската е мнооого рано да се измества с немлечна храна.По принцип закуската и вечерята остават млечни (ако не се кърми) до последно.Мисля към 10-11 м се замества закуската и последно се замества вечерята.Иначе нашата педи каза,че сутрин на закуска мляко, преди обед - попарка (примерно), на обед пюре,следобед каша и вечеря мляко.

За кремовете и бузките и по принцип кожата - хубаво е първо да се установи от къде идва  проблема и тогава да се лекува.Ако кожата е само суха - ок, но ако има и патология,тогава вече е друго нещо.

За количката - ползвам Cangaroo Victoria 2011 и съм безкрано доволна.Но и да не бях, тепърва няма да я сменям.Няма за кога просто.

Дани от няколко дни ака зелено.Обадих се на педи и тя каза,че е притеснително,ако ака няколко дни подред само зелено.Май ще даваме проби за изследване,ако и утре нещата са така.
На някоя от вас случвало ли й се е ?

# 680
Здравейте!
Фейтче, честит рожден ден на патерици! Да си жива и здрава, много обичана и много щастлива!
Форест, стискам палци на Габи бързо да й минава! На бамбина също кожата на бузките започна да е по-суха, надявам се, че е от слънцето. Купих слънцезащитен крем на Мустела и ще видя дали ще има ефект. Ако няма подобрение, ще те помоля за телефона на тази дерматоложка, от която сте доволни, ако е удобно, разбира се Simple Smile
Епонка, дай малко инфо за тези бански, че ми стана любопитно. Ние след месец заминаваме и ще имаме нужда. Радвам се, че сте прекарали добре на ски  Grinning
mother_of_twins, аз заместих едно млечно хранене с попара от 3 дни, т.е. при вече навършени 8 месеца. ЛЛ ми каза сутрин да оставя едно млечно към 6-7ч., след това към 9-10ч. да давам попара (сухар, сирене, масло и чай/топла вода). Не яде с охота, но засега папка, проблемът е, че е много поспалива и обикновено сутрин спи до 9ч.

Ние по цял ден сме или по улиците или в градината, много е приятно времето. Лаура започна да се кефи много на кучето, пее му, вика го, иска да го пипа, много е сладка. Котката изобщо не я отразява. Намерихме се с няколко мами с бебенца при нас и бамбина вече си има приятелка, с която си комуникират много смешно - галят се, пеят си  Grinning
Хубав ден и приятни разходки!

# 681
  • София

Малко ми е тъпо да ви питам за неща, които вече са ви отминали, ама кога въведохте закуската вместо млечно хранене, че нашият доктор нещо го отлага този момент. Аз не бързам, но скоро като станем на 8 месеца май е време  newsm78
Отивам да пия кафе, че заспивам пред компютъра.

Ааа хич не са ме отминали. Ние го даваме бавно, но славно. Нямаме заместено още дори обедно хранене. Embarassed То и с движението сме под кривата круша, че малкия още не ще да се изправя до седнало положение сам, ама когато тогава.

Гледам, че докато успокоявам ревльо и са ме изпреварили.

Днес май имен ден имат Габриелите. Да е жива и здрава Габи на Форест!

# 682
Цвети, аз имах предвид точно попарката, иначе сутрешното и вечерното мляко са ясни, но третото твърдо хранене имах предвид да се замести с прословутата попара или нещо друго подобно.
nut_ella, Значи като станем на 8 да почвам и аз да давам попара, сигурно на консултацията другата седмица ще ми каже, де. Ама аз да си питам.
За сухата кожа, при нас не е зачервено, а е от лигите по сухя кожата.
За зеленото ако, нищо не казвам, защото все не мога да разбера колко зелено е "зеленото ако". Имала съм по-тъмно сиво към зелено на цвят ако, но смятам, че е от храна, която оцветява, защото като сменя храната изчезва и се променя цвета. Сори за описанията, ама и това си е важно.

# 683
Оооо попарката и аз я почнах на 8 месеца ( и малко).Докато навърши 9 свикна с нея  hahaha

# 684
Уж публикувах мнение, ама нещо ми се скапа компЪТ. Относно сутрешното хранене - всичко е въпрос на мнение и на режим на бебчо. Примерно нашето педи ни препоръча да въведем попарата на 7 месеца и половина и, слава богу, Марина я яде с голям ентусиазъм. Но тя по принцип никога не е ставала да яде през нощта или рано сутрин. От няколко месеца яде по 4 пъти на ден като голям човек, като храненията са: 8:00 попара, 10-11 сокче или плод, 12 - 12.30 зеленчуково или месно пюре, ако не спи към 15 часа й давам сок, 16 часа следобедна - каша/кисело мляко с бисквити/готова плодова каша/грис. В 20 часа пие мляко (вече само адаптирано). Колкото педиатри и мами, толкова и мнения Simple Smile

# 685
Добре де, ама за да дам попара трябва предварително да съм опитала всяка съставка - маслото как се въвежда като всяка друга храна ли? Глутен ясно, сирене може и в зеленчуково пюре да сложа за 2-3 дни и после маслото пак ли за няколко дни в пюре и почвам попарата newsm78

# 686
Ама защо всичко трябва да се въвежда с пюре!? Аз не съм давала пюрета... Означава ли това, че нищо не съм въвела...  Whistling Laughing

# 687
mother_of_twins маслото можеш да го въведеш с попарата  Laughing
Според мен е достатъчно да въведеш сиренето - маслото също е краве продукт,няма нужда да го даваш отделно.Давай сиренце няколко дни или в пюре или ей така просто,после направо сложи и масло в попарката  Hug

# 688
Привет Simple Smile

Да се включа и аз в малкото ми свободно време Simple Smile

Първо, честит имен ден на Габи на Форест и на всички , които празнуват !!

Също честит рожден ден на патерици на Фейтчето !! Да си жива и здрава и много обичана мама  Hug  bouquet

Ами аз опитвах преди време попарите под какви ли не форми.. ами не ще и това си му е... та за сега изчаквам и давам плодово пюре за закуска и от бишкотките на плазмон. (тях много ги тачим Wink ) Гледах онзи ден кус кусите, ама в тях има яйце , а ние в момента се захранваме с такова, та ще трябва още малко да поизчакам. ЗА гриса... малко се чудех дали става за закуска, но понеже се надявам като навърши 9 месеца или 9 и половина, да я запиша на кухня, ще дам другата седмица и кисело мляко с бисквитки и силно се надявам да й хареса. Все още ми отказва слетобедните каши, дори като слагам от любимите й плодови пюрета ... Забелязала съм, че на обед има голям апетит и зеленчуковите/месни пюрета вече без проблем ги изяжда ( 190гр) , че даже още и додавам, но след това дори, след 4 часа не иска да яде нищо... Сутрин, също няма голям апетит и като че ли на обед се наплюсква като за целия ден и това ме притеснява... Намислила съм също скоро да пробвам да й направя и супичка за обяд, че то само с тия пюрета още колко време ще караме, а нали искам и да я записвам и за кухня, та ще се постараем до 2 месеца да сме въвели всичко  Peace

Айде аз ще бягам да сготвя малкото диваненце докато спи, че после пак ще сме навън

Лек ден  Hug

# 689
ЗДравейте,и аз да намина малко да се пооплача.Ние от събота сме болни,малката има зачервено гърло и сополки,и вече два дни стоим само вкъщи,дано по бързо да се оправи,че много некомфортно се чувства бебик и ние с нея.Гледам за яденето говорите,аз мисля че първо се дава масло,сирене и накрая кисело мляко,аз така направих преди да почнем с попарката.Мисля че в маслото имаше по малко бетъчини мисля и затова е преди сиренето.Аз попарката и я правя от сухар,сирене,масло и адаптирано мляко,и така много и харесва.Да попитам за супите,наобед вместо пюре ли се дават или направо едното и другото?

Общи условия

Активация на акаунт