Занимания с 8-месечно бебе - 2

• 23 656
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
  • Sunshine state
Тони,да,д-р Тарева ни е педиатър.Ти от къде знаеш? Laughing Да не би и вие да сте при нея? newsm78

# 451
  • Berlin
мама на Ани, да, прието в млякото за бебета до 6м. да е "мляко за кърмачета", а следващите "преходно мляко", преди всичко се е наричало АМ.Лактана са с предходно мляко, така пише на опаковката на оризовата например. Хип също, а и Милупа явно. Simple Smile
Аз искам да си отворя магазин за бебешки храни - така всичко, което ми трябва, ще си го имам и ще поддържам разнообразие.Laughing Ние имаме проблем с разни пюрета - набелязвам си от сайта на Хип какво да взема и да съчетая и после иди търси - никъде няма такова пюре.

# 452
  • UK
Аз искам да си отворя магазин за бебешки храни - така всичко, което ми трябва, ще си го имам и ще поддържам разнообразие.Laughing
И аз ще съм ти редовна клиентка. В нашият квартал има един единствен магазин за бебешки храни, имат доста разнообразие от пюрето, но откъм каши хич ги няма. А аз се дразня защото никъде няма малко бурканчета , като изключим на Хип, всички други марки се продават само най-голямият грамаж, което за мен не е рентабилно.

# 453
  • Sunshine state
абс,и аз забелязвам,че няма голямо разнообразие на пюрета по магазинната мрежа.Не важи само за Хип,ами и за другите марки.По сайтовете като разглеждам,има хиляди видове каши и пюрета,а когато отидем-само 3-4 вида. Rolling Eyes Е,като ще зареждат,да зареждат.Ето например ние ползваме кашите на "Слънчо" и в сайта им има с най-разнообразни плодове и зеленчуци.В "Карфур" обаче се предлагат само 3 вида.В "Билла" са към 5-6,а по другите вериги е съвсем бедно..
Да се отбележи,че Слънчо са със сухо мляко.Споменавам само като пример,че зареждането куца. Peace

# 454
  • UK
Аз друго си мисля, за бебешките магазини онлайн, там показват голям асортимент . Дали в действителност могат да ги осигурят пюретата.

# 455
Добро утро!

Гледам кашите обсъждате - и аз очаквах по-голямо разнообразие, ама то пък откъде да дойде, зърнените култури са ограничен брой.  Laughing За пюретата съм много съгласна, особено тези за захранващи се бебета. За по-големи като че ли има някакво разнообразие, но преди месец преди да въведа глутена и млечните колко се чудех какво да взема...

Аз съм в проблемация за плодовете - не знам кога да ѝ давам плодово пюре. Не върви межу основните хранения, защото ще си развали апетита. Единият вариант е за следобедна закуска, но не върви да е всеки ден. И се чудя дали пък е толкова фатално ако не яде плодове всеки ден? педиатърката ги нарича "празни калории", т.е. на този етап по-важни са пълноценните храни. Ама пък в плодовете има витамини. В чуденка съм, вие как правите?

# 456
  • UK
Пуц , в кашите и зеленчуците има достатъчно витамини. Плодовете може според мен да изчакаш още малко и направо да го даваш пресни. Аз въобще не бързам с плодовете, само някой са разхлабване.

# 457
Мерси, Мама на Ани, и моите мисли са в тази посока, но е хубаво да се чуе и от друг.  Simple Smile

За пресните... вчера такъв стрес изживях, че не знам как ще стискам зъби да ѝ дам да гризе сама нещо. Задави се зверски с пюрето, изкара ми акъла, накрая повърна хапката, която я беше задавила. И то се задави не защото имаше голямо парче, а защото се беше наяла.  Confused А преди това по-големите парчета морков си ги гълташе като стой та гледай.

# 458
  • Berlin
Не съм поръчвала онлайн бебешки храни. Останала съм с впечатлението, че са по-скъпи, не знам... newsm78 Ние взимаме от Карфур или Хит, а в кварталната ни аптека има мляко и чат-пат зареждат с каша.
Пуци, аз давам половин пюре (около 60гр.) към кашата, за вкус. Случвало се е и да не давам няколко дни плод.

# 459
  • Sunshine state
Пуц,аз не давам плодово пюре изобщо.Ако се сетя,слагам в кашата,но по принцип не мисля,че е фатално.Нашата педиатърка изобщо не го отрази дори,като й споменах,че не харесва плодови пюрета,от което съдя,че не е толкова важно.Плюс това,кога аджеба да й ги давам?Не върви за десерт,защото опатква голямо количество от зеленчуковото пюре или супата и после не ще друго,не върви за следобедна-тогава е кашата,не става никак.Аз съм на мнение,че така или иначе след годинката ще започнат сами да си искат м/у храненията нещо допълнително и тогава могат да се вместят пресните плодове. Peace

# 460
  • Cyprus, Пловдив
Здравейте!
Мерси за кафенцето  Hug
Радвам се,че и на вас ви харесва количката  Grinning
А,Пупи,защо да споделям впечатления от количката,ти няма ли да я видиш на живо  smile3521 Hug
Точно поради тази причина реших сама да си правя пюретата-защото разнообразие - нъц  Rolling Eyes
Пуц,плод давам от около 10 дни,следобед към 16-17:00,понякога го давам с ябълкова каша,понякога с пшеничени ситно смлени ядки,рядко чист плод...
А да попитам,аз по принцип всичко на око правя,но вчера реших да измеря.Например малко круша с каша-около 2-3 с.л. каша и около 80 мл вода това как е като количество?  newsm78
И още нещо:пловдивските мами мислите ли да записвате на детска кухня малчовците?

# 461
  • София
И още нещо:пловдивските мами мислите ли да записвате на детска кухня малчовците?

От София съм ,ама ще го записвам,сега до 6 март трябва да занеса документите,за да може да стартираме с манджите от м.април Simple Smile

# 462
Дарка,записала съм я.Не зная от кога ще почвам да взимам храна,май трябва да се обадя пак да питам.Още доста неща,с които готвят в кухнята не съм давала,така че не бързам.

# 463
  • Sunshine state
Дарка,ще се видим задължително. Hug Не смятам да я записвам на кухня,понеже така или иначе като мине на обща храна,ще й давам от нашето ядене.Готвя почти всеки ден.Хубавото на ДК е,че е разнообразно яденето. Peace

# 464
Здравейте - всички се излюпили, ние последни Simple Smile - будни сме от 08:00, но чак сега сядам.
Аз като тоивам да пазарувам за Дидко правя списък, отбелязвам по 2 варианта за някои пюрета - правя го, че иначе се чудя какво да взема, ако нещо не е налично. А то повечето пъти е така. Най ме е яд, че срещам в някои магазини 4-5 вида, в др 4-5 ама не са същите като в другия.
Точно заради страх от задавяне не смея да давам нищо да се гризе за сега.
Чудя се солети от кога може да се дават за гризане?
Пупи не знам на кое ниво ползвате проходилката, но аз вчера я вдигнах на 2-то, по-високото. И нашата е Чиполино. Така по-добре му се получава на младежа. Хубав резултат от консултацията.
На Дарка новата количка е суууупер, аз като видя зелено и не знам къде се намирам, много харесвам точно този нюанс.
abs ти взе ли на Нуби четката за зъби? - аз мисля да си я поръчам, много ми хареса.
Я виж ти значи трябва и аз да видя у наше село дали предварително трябва да записвам човека на ресторант. Тъпото е, че всеки ден ще трябва да излизаме и сутрин, за да взимаме храната - по принцип го извеждах преди след обеда.

Общи условия

Активация на акаунт