Занимания с 8-месечно бебе - 2

• 23 656
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • Berlin
Да, взех я още преди Нова година. Голям мерак за тия зъби. Laughing Не сме я ползвали още обаче. Не знам и как ще четкам в началото. Предполагам, че са за приучаване към четкането, а отделно ще трябва да минавам с марличка в началото зъбките.
Аз на детска кухня няма да записвам засега. Ще се пробвам да проготвя по-нататък. Blush

# 466
  • София
Здравейте
Аз минавам за малко, че днес имам някои неща за вършене и нямам много време за компа  Sunglasses
На Дарка честита количка! И аз много си падам по зелено
На ДК и аз не съм записвала, готвя си му аз   chef Не ми пречи, по би ми било точно съобразяването да ходя сутрин да си взимам храната от ДК
Плодово пюре давам по половин бурканче от малките на Хип като десерт след кашата следобед (то направо си е вечер - в 18 ч.). Митко ги харесва всичките
Да ви кажа, и аз ще трябва скоро да взема някаква четка за зъби, че скоро ще имаме вече 8 зъба, и трябва да ги мия  Rolling Eyes А как ще се справя с това начинание, не си го представям...  Crazy
От мене  Hug за всички, по-късно ще "дойда"  Mr. Green пак, ако мога

# 467
Яснооо. Значи вече закупените плодови пюрета, които са круша и слива остават в резерв за евентуален запек. Мерси, че ми успокоихте съвестта.  Mr. Green

# 468
Ох при нас е някакъв кошмар,това дете ме побърка  #Cussing out #Cussing out #Cussing out Идва ми да хвана гората,то не е дране,то не са писъци,то не е сълзи  ooooh! ooooh! ooooh! Не зная какво и става

# 469
  • Cyprus, Пловдив
Клавдия и при нас е така- и денем и нощем,тази нощ ми идваше да се `Фърля от някъде  Mr. Green Не знам точно колко пъти се будеше,но знам,че имам сън общо от 2-3 часа,обаче гледам зъбчето се е показало още малко и вече се вижда съвсем ясно,малкия ми Седефчо  tooth
Мели,аз имах предвид ДК,от тези които карат по домовете  Mr. Green
А да ме светнете какви документи трябва,за да знам да се подготвя,ако трябва да показвам някакъв документ от тук  Wink

# 470
За кухнята мисля да я запиша,но от 1 годинка.Сега май трябва да подам документи,но май има някакви дати за приемане на молби.Не съм наясно.На 07.03 сме на консултация,а молбите се приемат до ДКЦ-то,така че тогава ще разбера повече.
Pupitka не сме при д-р Тарева,но това ми беше един от вариантите,когато си търсих нов педиатър.По съвет на една мама се отказах от нея,точно защото ми каза,че много често отсъства.
Ние май направихме алергия към тая каша. #Cussing out
Цялата й брадичка беше червена,след храненето.

# 471
  • Cyprus, Пловдив
Тони,ако е алергия,надали ще е само по брадичката,точно преди да пробие зъба,му беше такава червена брадичката,но изключих алергия,защото не бях давала нищо ново  Rolling Eyes

# 472
  • Sunshine state
Тони,и аз смятам,че не е алергия.Може да е от покапалата каша по нея,и при нас след хранене често е зачервена брадичката.Каква каша си дала?Точно,защото е слаб алерген и щади стомаха,оризовата каша е една от първите храни.Тарева много я харесвам,но тая заместничка не мога да я понасям.Другия път ще взема телефона на сестрата и ще й звъня,да знам дали е тя или оная антика. Rolling Eyes На мен ми я препоръча колега на баща ми,който ни е и семеен приятел.
Дарка,съчувствам ти за 3-те часа сън.След такива нощи ми иде да убия първия срещнат. ooooh! Добре,че са рядкост,иначе не отговарям. Mr. Green
Клавде,и моето ей сега ме ядоса много-храня я и като ми перна лъжицата,пюрето се разхвърча навсякъде. Rolling Eyes В него имаше морков и домат,а тъкмо бях сложила покривалото на леглото.Сега е отново в пералнята на 60 градуса. Close Аман вече..  Crossing Arms
Пуц,кътай резерви за отпушване на положението. Flutter
Мел,наистина бива една четка да му вземеш.Не знам как ще става миенето на зъби.Сигурно първите няколко пъти ще е голяма борба. Grinning Ох,тая къщна работа никога не свършва. Rolling Eyes Ето,вчера изпрах всички покривала и днес отново се налага да пера..Направо не мога да го преживея това цапане.Не се случва често,но и аз се старая доста да я храня чисто.Като направи така и ми иде да я перна през ръката. #2gunfire И в тоя ред на мисли да попитам,на вас остават ли ви петна от храненето по лигавниците и дрехите?Как се справяте с тях?Аз не се справям никак-пера на 60 градуса дрехите й,но някои петна си седят.Честно казано,ще ми дойде в повечко ако трябва предварително да ги накисвам и третирам...Лигавниците изобщо не ме притесняват,нека са изцапани,само да не е някоя готина дрешка. Blush
Девил,на 1-во ниво сме,за да може да стъпва на цяло краче.На 2-рото успява само с пръсти,като някоя балерина е. Laughing Вчера ,като беше свекалиняса на гости ,я сложихме за малко и като започна да се върти в кръг.. #Crazy Направо ми стана лошо да я гледам,зави ми се свят,но пък тя се забавляваше доста. Mr. Green Вашата проходилка синя ли е?
Солетите ми се виждат много ситни и ме е страх,че ако си отчупи някое парче,може да се задави.Иначе мисля,че могат да се дават,стига да се изронят кристалчетата сол по тях. Peace
Иве,къде се покри пак? newsm78
Тук времето е добре,само да не беше тоя вятър.Топло е,но духа доста.Бях до магазина и ми отвя главата направо. Crazy

# 473
Скоро и други снимки Wink

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 19:48 от Devil_Rose

# 474
Пупи, тук съм,но зверчето се озверяло и хич нямам време  ooooh! Ти каква супа правиш?
Аз й давам супа от пиле с фиде и като сложа сухар и малко сирене си хапва, но не с голямо удоволствие.... и попарата е така, правя й два сухара с масло и сирене и едва ги изяжда. То тя винаги като яде играе с нещо и аз пея...абе..храненето е ад. Момичета при вас как е? Мима най-малко двама я храним, един подава играчка след играчка другия мъчи да уцели устата  #Cussing out
Да питам тези с дерящите се бебета..абе вие като ревът децата, разнасяте ли ги из къщата друсайки ги на ръце? И как ги приспивате...? През нощта като се будят, носите ли ги на ръце докато заспят пак? Понеже аз така правя, и се чудя само аз ли съм така или и други има....
Магнет, за два месеца от 17 хормона ми е 8,6 това бива ли или малко е спаднал?
Плод аз давам между храненията и не знам как действа, защото напоследък нямаме режим и все съм с лъжицата след нея. Давам настъргана ябълка(сурова, без да я варя) с нишесте ванилия и много й харесва. Или сутрин около час след двете сухарчета в попарата, че и без това не я наяждат. И след обед давам или плодово пюре или кисел. Тези дни каша не съм й давала и не знам дали е нужно да се дава.
За детска кухня подадох молба и се надявам от Април да ни запишат.
Все се чудя сега колко супа и колко попара трябва да яде ????? И колко яденета и какви  newsm78

# 475
Къде се подава молбата за детска кухня - в кухнята която си си избрал или трябва в кухнята майка?

# 476
  • Sunshine state
Иве,за яденето мога да кажа ние как сме-сутрин в 8-9ч./според зависи кога е станала да пие мляко преди това/ яде попара с 4 сухара,после към 12-13ч. яде зеленчуково пюре или някаква супа,следващото хранене е в 17-18ч. и е с каша,към 20ч. започва дългия сън и се буди към 23ч. за мляко и отцепва за през нощта.В 6ч. сутринта също пие мляко.
Между храненията не даваме нищо,иначе не мога да си представя да огладнее до следващото.
Супи правя предимно зеленчукови-картофи,моркови и лук или картофи,моркови и праз,леща,зелен фасул и т.н. С две думи-каквото имам,слагам. Laughing
Кисел не харесва,правих й.Нишесте не съм й правила до сега,давам само каша различните му там видове.
Да не ви мъчи пак зъб?
За носенето-изобщо не я носим и не сме я носили до сега.Тя не е от ревящите.През нощта,ако се събуди-биберон,вода,а ако и това не помогне-мляко. Peace
Аааа,сега видях за играчката,че е писала Девил-ние заспиваме задължително с Тигърчо от Мечо Пух колекцията.Няма ли го,няма и сън. Naughty Гушка си го,мотае си го по очите и така си спи. Simple Smile
Девил,много е сладък малкия.Не знам  на кого прилича,но е като някоя картинка. Heart Eyes Какво е това ПВЦ в ръцете му? Grinning

# 477
ilr вземам и нося само в краен случай, нощно време давам биберон, ако не иска давам вода колкото изпие. Рядко е било да се разнасяме нощем. Виж през деня вкъщи се носим колкото поискаш. При нас ритуала с заспиването е друг и не заспива на ръце, обича да си гушка одеалцето или спалния чувал. Опитай с любима играчка дали ще иска да се унася.
За пеенето добре дошла в хора - аз имам авторски творби вече, лошото е, че напоследък занимавките в ръцете не вършат работа.
Яденето е сутрин рано мляко - когато се събуди.
Около 09:00 попарата//4 сухара - не винаги яде всичко
около 13:00 пюре
около 16:00 каша или плодово пюре, кисело мляко
около 21:00-22:00 мляко
Ако някое ядене не е желаното от мен количество - сори другия път да яде повече.
My_angel2118 идея нямам. Върти ми се нещо, че в кухнята майка са документите, а тук и там трябва да си заверявам купоните всеки месец.

# 478
  • Berlin
Ние сме така:
6.30-7.30 се събужда и яде 210мл. АМ
10-11 - пюре от 190гр.
13.30-14.30 - 210мл АМ.
17-17.30 - около 220гр. каша, понякога с пюре, понякога чиста.
19.30-20.30 - 240 мл АМ + 4-5 лъжички пюре около 30 минути след млякото.
Заспива сам, обича да си гушка одеалото, още от малък. Simple Smile През нощта понякога започва да мрънка или да плаче и да се върти и давам бибата преди да се събуди напълно. Не го взимам през нощта, защото ще се събуди, отдавна не може да заспива в мен. През деня си се носим и ние като Devil. Simple Smile Сега нали е в креслив период и само когато се занимаваме двамата, не вряска. А му хванах цаката, ако се разреве - водя го при хладилника да разглежда магнитите, веднагически млъква.

# 479
  • UK
Девил и ние обичаме Тубург 1 л.
Аз за ДК не съм се замисляла, ако се окаже голям проблем с менюто и готвенето от моя страна , ще се замисля. Но първо ще пробвам дали ще се справя сама.

Ани когато реве е абсурд да я гушкаш , гърчи се, пъшка. Сега сме на период да заспива докато се галим, но това ще е сигурно само тази седмица. Има си едно прасенце което гуши, или одеалцето като задължително смуче крайчето. През ноща не я вземам, но тя не е от ревливите.

Тони, какво стана със зачервеното?

За режим няма да пиша само, вечер е установен към 19:45 около 150гр каша, към 20:30 кърмене и по леглата. Засега изоставам доста със захранването. 

Общи условия

Активация на акаунт