Занимания с 8-месечно бебе - 2

• 23 656
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Паломакс като каза фризьор и аз трябва да ходя да си оформя косата.Искам и руси кичури пак да си направя

# 541
  • Sunshine state
Честито на Кицето за 9-тия месец. Heart Eyes
Е,глупости сега,правела малко неща. Naughty Ние пък нямаме зъби,аз какво да кажа? Mr. Green
И на мен ми писна за злоядства..Напоследък яде,но го отдавам на действието на един сироп за пъпчиците,който й давах 2 дни.Повишавал апетита.После пак ще запеем старата песен на нов глас-стиснати устни и блъскане на лъжицата.. Rolling Eyes
Мел,браво за нощта.И аз съм забелязала такава закономерност-когато тя спи добре,аз се ослушвам по нощите и се будя на всеки час.Съответно на сутринта съм скапана,въпреки че тя е спала. ooooh!
Не знам какво е това чудо..Иначе съм от хората,които си лягат късно.Просто не мога да си легна в 22ч,примерно.Като знам,че е толкова рано и не мога да заспя.Луда,не луда,това е положението. Confused

И аз трябва да ида на фризьор,иска ми се да направя нещо ново с косата си.Напоследък я намирам за ужасна..

Клавде
,вие пък сте проходили,виждам.Ние за сега само се набираме и изправяме,но не ходим определено.
Дарка,така ти завиждам за градусите и топлото време,че ми иде да ви дойда на гости.Честно ти казвам,направо ми писна от тая зима и изобщо от климата тук.Лято 3 месеца,а после 9 месеца кофти време.. Crossing Arms
Тони,успех на ортопеда!
Аз заминавам да я къпя и после да хапваме. Peace

# 542
  • София
Ей, Пуцанке  Hug Защо не си на кеф? Да не си станала с д-то нагоре  Mr. Green
По въпроса за храната, да ти кажа как се храним ние, дано това те успокои. Първо, знаеш, само пасирано. Божее, на училище ще тръгне още малко това дете, не ще и не ще частици. Вчера ядях Фантазия, на Данон, с шоколадовите частички. Дребния само ме обикаляше и накрая му дадох малко на върха на лъжичката без да видя, че съм загребала и една шоколадова частичка. Ейй, като почна едно давене, едно хъхрене и накрая се изповръща стабилно на килима в хола  Rolling Eyes Заради една мъничка частичка с размер около 3 мм... Представи си в храната му да има частици...  Tired После, ако не гледа реклами по тв, ще се храним по 1 час сигурно с триста зора, защото директно ми обръща гръб и стиска устата. А дори и да гледа реклами, сигурно едно поне 5 мин. му трябват, за да благоволи да си отвори устата за първата лъжица. И задължително трябва да има някаква играчка в ръцете, за да се занимава с нея и да не ми бута лъжицата. Поне напоследък яде готвено, че преди нищо не искаше, само определени пюрета от бурканче. Това да го нахраня някъде навън - абсурд.
За правенето на малко неща - Димитър нито маха с ръчичка, нито сочи, казва само няколко думички (ако се броят "да" и "не")...  Не пие от преходна чаша с твърд накрайник, цока си от биберон като малко бебе някое... И други неща има, ама да не се разпростирам толкова подробно.
Така. Оплаках се. Та не й се вглеждай толкова на Кицето. Когато е готова, ще започне да прави всичко!   bouquet

# 543
Пуци не се ядосвай.Владис пък тази седмица не е хаплана и 1 лъжичка пюре,не го иска и това е.Цяла седмица кара на попара,каши и мляко.Май на 29 когато ни мерят ще сме същите кг като миналият път.Едва ли има по-злоядо дете от моето  Cry

# 544
Здравейте!Върнахме се от ортопеда.Слава богу са се появили ядърца,но са по-малки.Причината била недостатъчно калций,или витамин Д.Живот и здраве след 2-рата годинка пак.Като казах витамин Д,вие на колко капки Вигантол сте?На мен ми се виждат малко 2 капки,особено зимата. Thinking
Честито за новите зъбки! Simple Smile
Да ви питам някой дава ли по-разнообразна закуска от попарата и кашата?Четох май за кус-кус?! newsm78
И да ви се оплача,като говорите за фризьори.В събота си използвах ваучера за подстригване,измиване и изсушаване за 9,80 лева.И реших да си направя и кичури,че им беше дошло времето.Познайте,кичурите с лупа да ги търсиш. #2gunfireПо незабележими кичури не съм имала. #Cussing out
Сори за спама,ама съм бясна!

# 545
Много сте мили, просто съм си крива днес и ръся обилни количества мрак.  Hug

Пупи, найш как ми дреме за зъбите, предпочитам да се движи сама. Заменям зъб за пълзене!  hahaha

Мели, теб съм те признала за мъченица на бебешкото хранене, Кица не може да стъпи на малкото пръстче на Димитър. Но и тя много драматично се дави като сметне, че се е наяла. Днес на обяд я е изяла стотина грама, я не. Но не виждам да ѝ пука, егати чавето! Щом няма проблем да стои гладна - да стои, тя си знае.

Нервирам се, щото вместо да направи усилие, ревва и чака аз да я вдигна, примерно. Ми не ме кефи така.  Crossing Arms

Тони, ние сме на две капки.

# 546
  • Berlin
Честити 9м. на Кицка!   bouquet
Пуци, пробвай се да й покажеш как да застане в поза за пълзене например, щом имаш желание.  Grinning пък и тя не е малка вече. Мъжът ми в началото много искаше и Павел да пълзи и на спалнята правиха опити като го повдигаше леко. Ама пък и Павката определено имаше желание и само се дупеше и ореше с крака, после спряха и след известно време нашия сам се научи да се придвижва и постепенно си запълзя стабилно. Не се е влачел по корем или нещо такова. Едва след като запълзя пък се научи да сяда, за това вече изобщо не сме се опитвали да му помагаме. Просто един ден посядваше на една кълка Simple Smile и след 2-3 дни седна, после почна да се изправя и така. Малко по малко станаха нещата.
Вчера се пробвах да му дам банан да си го държи и евентуално да го поднесе към устата. Поднесе го, ама така хубаво му се догади, че спирам сега с банана. Simple Smile

# 547
Малката изобщо не прави опит за пълзене. Непрекъснато се обръща по корем и почти никога от корем по гръб. Ама като се обърне по корем и почва да мучи че не и е удобно понеже вдига и ръцете и краката нагоре в поза самолет.Просто ми омръзна само да я обръщам.Почнах да я слагам да сяда ама и това не ще.Изпъва се да се плъзне и да легне и това си е. Все повече ме побърква. Скучно и е и се киселчи.Ужас.

# 548
  • Sunshine state
Ох,все има по нещо и си мисля,че докато не станат вече малки човечета умеещи да правят всичко сами,винаги ще очакваме нещо от тях-да пропълзят,да проходят,да пият от чаша,да се хранят сами и т.н. Аз пък изобщо не съм пълзяла и директно съм проходила.Значи не е задължително бебето да пълзи.Лора също не се справя с чашата с накрайник-лапа я,ближе я,удря наоколо с нея,но не пие и това си е.Иска си шишето с биберон.Просто на моменти си мисля,че защото на мен ми е скучно,очаквам да ми стане по-интересно като научи нещо ново.Не знам дали го обясних правилно.Когато се въртеше от гръб по корем и обратно,го правеше по цял ден,като всяко ново нещо, и на мен ми омръзна и ми се прииска вече да сяда.Сега пък това прави по цял ден и пак ми писна.Иска ми се да става и да върви.С две думи съм ненаситна и май в мен е проблема-една отегчена майка с безкрайните си изисквания към детето. Sunglasses  Crazy
Забравих да спомена,че Лора не е гукала никога.Издаваше някакви звуци,но определено не бях гукане.Сега е като латерна.Просто за момента ми беше тъпо,че не го прави,а всички около нея си гг-каха. Wink
Ние ядохме фасулче за обяд.Похапна към 120гр.,но не го изяде целия.Бях сложила и чесънче в него,както си му е реда.После малко лъхаше на чесън,но изплакнахме с водичка. Mr. Green

# 549
  • UK
Да е жива и здрава Екатерина! Да радва много мама и тати!
 Пуц, та Ани неможе да се обръща от корем по гръб, по точно няма никакво желание, може да реве с часове докато някой не я обърне. Не може да сяда сама, не лази.
Все някога ще се научат едни по-рано, други по-късно. Това което разбрах за тези седем месеца съжителство с бебето е ,че всяко си е индивидуално за себе си.
И аз не съм лазила.
abs, а пък Ани много обича банан, държи го мачка го и отвреме на време отхапва.
toni_21_i и ние сме на две капки витамин Д.

А пък аз от сутринта два пъти къпя Ани. След седмица оскъдно акане, сега явно ще има доста материал.

# 550
Някой знае ли зали кашите на лактана са със сухо мляко или са с преходно? И има ли някакво значение дали кашата е със сухо мляко или с прехоно, че вече съвсем се обърках.

# 551
Мерси за поздравленията.  Hug

Пупи, напълно те разбирам, аз съм същата.

Абс, точно това е, че ѝ показвам как да лази, показвам как да се изправя, ама не ще. Знам, че не е задължително да пълзи, но да започва тогава да се изправя. Окей, няколко пъти я хванахме в пълзеж, но явно няма желание да развива въпросното умение, което ми е озадачаващо, защото иначе е подвижно бебе, не е ленива. Вярно, гърчи се от хълбок на хълбок, но това е. Просто умението за самостоятелно придвижване е един от най-важните крайъгълни камъни и докато не видя, че го прави, няма да съм напълно спокойна, че всичко ѝ е наред. Е, поне не съм чак толкова луднала, че да я водя на ортопед - нали щом стои стабилно на краката си не би трябвало да има проблем със ставите?  newsm78

Ейнджъл, чакай де, твоето бебе е много малко.  Laughing

Някой знае ли зали кашите на лактана са със сухо мляко или са с преходно? И има ли някакво значение дали кашата е със сухо мляко или с прехоно, че вече съвсем се обърках.

С преходно са тези, които аз купувам - ориз, грис и овес с ябълки. Има значение, да - преходното е аддаптирано мляко за бебета, сухото не е адаптирано.

# 552
  • Sunshine state
Ами,че то и ние така с научихме да пълзим-тътреше се от хълбок на хълбок и то не винаги.Направо се измъчвах да я гледам-беше едно пухтене и пъшкане.. ooooh!

# 553
  • Berlin
А пък Павел буксуваше на едно място.Laughing  Хем ни беше смешно, хем жално, че се мъчи.
Ами аз като си спомня как се ядосвах, че не може да си вдига главата, а после, че не се обръща по корем и после по гръб ...  Crazy Сега честно много не ми се иска толкоз да пълзи, останах без кръст, постоянно след него и аз пълзя и местя насам-натам.

# 554
  • София
Пък мой Димитър така и не пропълзя. Направо проходи. Сега прави нещо като пълзене, ама ми прилича по-скоро на някое куцо куче.  Mr. Green Едното краче е на коляно, а с другото е стъпил на стъпалото, и така "пълзи"  Joy

Общи условия

Активация на акаунт