Стига вече студ и сняг, молим Вселената за принцопад! :) - Клюки 30

• 21 768
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте от мен!  Hug В седем се върнах от хижата (гадост и мизерия, но важното е, че смених пейзажа и че си бях с моите приятелки). изкъпах се, оправих си гадната коса и сега трябва да усмиря малката и да я убедя, че има нужда от сън  Tired.

# 526
Кам, тъй, тъй, надуших те аз, че по няколко неща си пасваме идеално. Остава само да си спретнем една среща в джунглата и да се залюбим Mr. Green Ти си трай за шамарите, че да не ни подпукат майките, дето пазят психиката на детето Mr. Green

# 527
... и сега трябва да усмиря малката и да я убедя, че има нужда от сън  Tired.
И сега за да ме обявите за тотален цербер, ще споделя, че моят дребус си ляга твърдо в 20:30 всеки ден.  Peace При това съвсем доброволно и без никакви проблеми. Как става ли? Свикнал е така от мъничък, друго не познава.  Peace

Пепи, отс'я усещам, че туй ще да е голяма лИбоФФФ между нас.  Heart Eyes  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

# 528
  • София
Сега да питам - ама вие сериозно ли с шамарите? Любопитно ми е, понеже аз от дете си бях зарекла никога да не бия децата си! Имам кошмарни спомени от възпитателните мерки на майка ми, които не пропускам да й кажа, че за моята дъщеря - не Naughty Naughty Naughty Един-единствен път съм ударила са с обувалка до дребната...но никога не съм я удряла ! Обещанието си е обещание! Та затова ви питам....Но и засега нямам особени проблеми с уважението и реда - не знам, сигурно дребната такава ми се е паднала засега...Макар, че в пубертията може и да отфукам някой шамар и да не си спазя обещанието....
За сметка на това мехури по езика имам от повтаряне....че и подвикване....но бой - не  Naughty Naughty Naughty

# 529
Сега да питам - ама вие сериозно ли с шамарите?
Ако имаха ефект, хич дори нямаше да им се церемоня. Ама пусто, боят не помага при моя. Да чукна на дърво, детето се очовечи рязко след 2,5 годинки и то не се е и налагало. Ама преди туй ми се е искало да му посиня Д-то от бой. Пробвала съм да го плесна по дупето понякога - лензи ми се и ефект нула. Така че просто смених тактиката и ако много ме ядоса, гледам да си сдържам нервите. Обикновено по-скоро крещя в такива случаи (пак неправилно, знам много добре), но не посягам.
Виж, точно шамари по лицето е нещо много обидно, спомням си още от моето детство колко ми е било гадно и не бих му го причинила.

# 530
За шамарите твърдо НЕ! Причините са много и са си мои лично: с лошо добро не се постига, детето ми не е боксова круша за намаляване на стреса ми, и не на последно място - един ден някой смотаняк като и посегне, не искам тя да го приеме за нормална част от ежедневието. Peace

# 531
Аз също никога не съм удряла моя цар  Naughty Само говорене Peace
Бях забранила и на БНД тези възпитателни мерки, но той един път си позволи да го удари, и малкия се напика  Sunglasses щях да му извадя очите после на идиота.
И строга не съм  Laughing
Кам много рано  се приспивате  Wink

# 532

Завиждам благородно, моята сега се чуди къде да се покатери и откъде да скочи  newsm78

# 533
  • София
Кам, как си го постигнала това с лягането в 8,30 Shocked Shocked Shocked Моята тогава едвам я карам да вечеря....Вчера я бях оставила на мира - легна към 10,30, но се мота в кревата, чете, игра, бла бла..сигурно към 12 и нещо е заспала....И сутринта се излюпи към...11 Joy Joy Joy
Ама някак започва да си прилича детето на мен...не че БНД е по-различен де  Joy Joy

Хепи, гледам, че имаш проблем с чистенето и не даваш на никой друг. Аз така не давам на никой да мие чинии щото никой не може като мен  Whistling Whistling и да глади - щото тогава си гледам филмите... Но виж, дребната си оправя кревата щото това го не обичам....и си оправя хаоса понеже ми е вече писнало от играчки по цялото къща  ooooh! ooooh! ooooh!

# 534
  • Ispania
Е, нека му гледаме добрите страни на господина - поне фотоапарата (негов отпреди брака) ни го остави на нас.  Mr. Green

Joy JoyХаха, е неЩо хубаво трябва да има в цялата тази работа hahaha.

# 535

Хепи[/b] и с баба и без баба, пак ще я вкарам в релси. Няма лабаво при мене Twisted Evil На тия й въпроси хитри, можеш да й кажеш, че баба й вече е възрастна, а тя е млада и трябва да си чисти, след себе си, не след всички Twisted Evil

Ох , Пепи , аз съм казвала преди , че мен никой не ме е карал да чистя , не съм имала пример за това , майка ми си гледа само личната хигиена , но за обща - не я търси .
И понеже мен ме дразнеше , още от 6 годишна , като щерката на Луда , почнах да чистя , да подреждам , на 12 години си перях сама дрехите и то на ръка ...
Дъщеря ми я карам да си подрежда , да си оправя след нея , не да чисти целия апартамент , но тя няма такава потребност от ред , като мен ! Blush Прави го , без желание , след 100 кратно напомняне и напоследък все ми повтаря , че като стане голяма и живее отделно , на секундата ще забрави за моите правила ! #Cussing out

Аз също си мислех , че с възпитание ще променя доста от наследството на БНД , но не ми се получава ... Генетиката е непобедима ! #Cussing out #Cussing out

# 536
Моята от 7 часа по-късно рядко става, таласъм като мене. Аз си имам сериозни проблеми откъм сън.  Sad БНД ляга и заспива без значение кога и къде, ако ще преди 1 час да е станал след 20 часов сън.

За чистене и особено за подреждане не се претрисам. Разбира се не се въргалям в мизерия, но роб на къща не ставам.

# 537
Завиждам благородно, моята сега се чуди къде да се покатери и откъде да скочи  newsm78
Аз не го казах, за да се хваля, а за да видите, че е възможно и дори няма нужда да е трудно или насила. Морги, постига се, като си постоянен. Той винаги си е лягал рано, от съвсем малък. Децата свикват с режима, това им дава чувство на стабилност, и после вече всичко е лесно. Ляга си без никакви протести, съвсем доброволно. То до този час вече му се и спи.
В случая аз държа на това ранно лягане, защото ставаме в 7 заради моята работа и иначе детето няма да се наспива. Все пак е малък, нервната му система има нужда от сън и почивка. Изобщо не съм привърженик на това малки дечица да стоят до 10-11. Тогава не само сънят е проблем, то не можеш и ТВ да пуснеш (че всичко има нужда от цензура, не само филми, но и новини, не е като за техните очи), нито да си свършиш нещо, нито да си починеш ти.

# 538
Аз лично си пляскам детето, предимно по дупето и през ръцете. Хепи стигнахме до темата  Mr. Green  Ама какво означава никакви шамари? Никой не казва, че детето трябва да се посинява и да се напикава от страх. След като не ме чува и си прави каквото иска, следва шамарът. С нетърпение чакам да порасне малко и да се очовечи, да почне да разбира и да не се пляскаме.

Иначе, браво на Кам, но предполагам че детето спи в отделна стая. Аз засега не мога да предложа такава на моята госпожица и затова тя си ляга с нас. За съжаление нямам възможност в 20,30 да съм в леглото. Просто не смогвам Mr. Green

Хепи, аз като чели не вярвам толкоз на генетиката, ама може и характер да се предава Mr. Green

# 539
  • София
Да кажа и аз, че и моите са привикнати в 9.30 вече да са в леглото, към 8,30 сме приключили с яденето и до 9.30 са баня, зъби някоя приказка ( но аз като почна да чета така ми се доспива, че половината я чета прозявайки се  hahaha). Но и моите като на Кам са свикнати от малки след 8,30 да се приготвят за сън. Но пък събота и неделя се събуждат в 6,50-7,10  Sad, за мой ужас, щото аз искам да спя до към 10.
Аз също съм с тия с пришките на езика, даже двойна доза, щото имам 2 които имат уши за проветряване на мозъка, и за да има на какво да им висят обиците, та им пляскам по някой шамар.
И да си поплача за най-голямата ми драма в къщи с тях де, вечеря която е от час и половина до 2, е тогава вече съм  #Cussing out. Как се справяте с нежеланието да ядат каквото сте им сготвили и задължителното "Аз това не искам да го ям" придружено с хленчене ? Обяснявах че ще имат рана- дупка в стомаха, заплашвах че чичо доктор ще реже корема, 2 пъти си ядоха обяда чак в 19,00 вечерта, като през това време нищо не съм им давала. Старая се  им готвя нещо което ядат, но в градината не е така, и там отказват да ядат и само ми се оплакват лелките, особено от голямата. Като ходихме на консултацията за 6 години, изрично попитах дали влиза в нормите на другите деца на нейната възраст, влизала била, тя е 117 см и 19,6 кг. Обаче вечер или през събота и неделя това не хранене ме изважда от равновесие  #Cussing out.

И ние сме без фотоапарат, ама аз си ползвам телефона за снимки http://putra-ow.blogspot.com/2011/02/sony-ericsson-xperia-x10-mini.html и последните снимки дето са на децата на снега са именно с него направени. Е са няма zoom 12 ама кво толкова.

Общи условия

Активация на акаунт