Стига вече студ и сняг, молим Вселената за принцопад! :) - Клюки 30

• 21 766
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
предполагам че детето спи в отделна стая. Аз засега не мога да предложа такава на моята госпожица и затова тя си ляга с нас. За съжаление нямам възможност в 20,30 да съм в леглото. Просто не смогвам Mr. Green
Пепи, ама разбира се, че няма и ти да си лягаш в 8:30.  Hug  Не може като има дете човек и неговият живот да свършва, а личността и интересите му тотално да се изгубят. Но си права, де, моят дребус спи в отделна стая. От 3-месечен го отделих и въпреки всички хиляди нощни разходки, които съм имала (и все още имам) напред-назад, грам не съжалявам. През останалото време спокойствието да си разполагаш с леглото и спалнята на свобода е просто ненадминато.  Peace
Ще стане човек и твоята госпожица, много е малка още. Докъм 2,5-3 годинки са голЕм кошмар, кисели, мрънкави и инатести, но после рязко се очовечават.  Peace  Mr. Green

# 541
  • София
А Кам тук не съм съгласна, моите още не са спряли да хленчат, успокоявам се че до абитуриентския ще ги храня ако искам да вечеряме за 1 час  ooooh!

# 542
Друго си е да си има отделна стая, пращаш го детето да спи и режимът се спазва. Ама тя при нас не може да заспи, ние шумим, телевизията говори и затова.

Ай дано станем човеци към 2,5 години, не към 3 Praynig Точно такава е, каквато описваш. Все мрънка, все се инати Close

Фури, стига молим ти се ooooh!

# 543
Как се справяте с нежеланието да ядат каквото сте им сготвили и задължителното "Аз това не искам да го ям" придружено с хленчене ?
Е за тук вече нямам готова формула, колкото и да ми се ще... Дребният е бая злояд. Или може би е по-правилно да се каже капризен, щото ако сервирам макарони и спагети, никога няма да откаже. Wink
Виж тази тема (от мнението на Мак надолу), тук си споделяхме наскоро неволите покрай неядящите деца.

Фури, той моят и сега си хленчи за разни работи и като цяло нон стоп му мели нещо устичката, ама не може да се сравни с периода м/у 1 и 3 годинки. Лелеее, какво чудо беше тогава!  Crazy Сега поне е голям, можеш да му обясниш, разбира от логика, от правила, от "не може".

# 544
  • София
Кам, мерси ще погледна, защото какво ли не пробвах. Хайде аз нещо ще им дам, дали ще е плод или накрая ще намажа някой филия, но в градината там като ми кажат че е изяла за целия ден само филията хляб и вечер рови като цигане по шкафовете докато вечерята е готова, но после 95% казва, а аз това не го искам. Да и моите пица, макарони, спагети не отказват. Някой роднина италианец ще да имам  newsm78.

А забравих, малката винаги гледа кака си и щом кака не яде и тя няма да яде, е...ти комбината са Joy

# 545
...в градината там като ми кажат че е изяла за целия ден само филията хляб и вечер рови като цигане по шкафовете докато вечерята е готова, но после 95% казва, а аз това не го искам.
Aaa, моят вечер след градина също е умрял от глад, че там не му уйдисват на акъла, но поне тогава общо взето яде каквото му сложа - мен това ме спасява. Винаги казва дежурното "това не го искам", ама след като мине първата лъжичка, после яде. Затова и винаги гледам от предния ден да е сготвено, че да може като се приберем, веднага да го нахраня. Иначе става нервен и зъл.  Mr. Green Така де, като не е ял почти нищо през деня. Wink

# 546

Хепи, аз като чели не вярвам толкоз на генетиката, ама може и характер да се предава Mr. Green

Не само характер , ами жестове , думи ( които не е чула  ooooh!) , поглед и интонация ! Rolling Eyes  Rolling Eyes
Тук и Морг може да потвърди , че е така , споделяли сме преди . Peace

# 547
  • София
Да и аз така гледам да имам, но не винаги успявам. Ние се прибираме в 18,30-18,45 и 99% трябва да сложа веднага масата да вечеряме. Ама ако ще турско да стане пак, ама не можеш да ме накараш да готвя след 10 часа и затова гледам или нещо от вънка или нещо бързо или в Събота и Неделя по-големи количества да наготвя.

Макче, къди си Hug

# 548
Момичета лягам  Hug мерси за разбирането , той ми се обади наистина в 21и30 , но аз му казах , че ми трябва време , а той отсече че това говорело че не го обичам  Mr. Green Mr. Green И аз не съм оптимист въобще по повод него , а  не го обичам наистина  Thinking Както и да е - къщата е наред прането сгънато , дори и косата ми изправена  Mr. Green

# 549
  • София
Мери, това е тежко решение поне за мен, но наистина помисли много добре.

Но аз за себе си винаги съм казвала, счупеното колкото и да го лепиш винаги си остава счупено.

# 550
  • София
Кам, децата са различни. Моята на 2 години отказа следобедния сън и никой за нищо на света не можеше да я накара! В градината имах адски проблем с това...бях луднала по едно време. Ако съвсем случайно легне за 20-30 мин следобед - вечер наистина не я търси да спи. Моята преди ставаше в 7,30 и ако легне в 10,30...явно няма нужда от 10 часа сън просто...Ако я сложа в 8,30...тя сигурно цяла нощ ще подскача - не става, нали и мен  ме мъчеха едно време...Или си сова или какво беше другото...
Но проблем започва да ми става невъзможността й да заспива на дребната - аз съм същата, а БНД е тежък случай на проблеми със съня...

Ееее, и нета ми цъкнаха гадовете...не е истина #2gunfire #2gunfire

Пепи, генетиката си е голяма работа...Има моменти, в които дребната е БНД в умален вид и то още от съвсем малка - честове, мимики, че и вкусове за храна...

# 551
Но проблем започва да ми става невъзможността й да заспива на дребната - аз съм същата, а БНД е тежък случай на проблеми със съня...
Децата са различни, факт. Обаче аз твърдо вярвам, че точно проблемите със съня няма как да са нещо генетично. Не може едно малко дете да има проблеми със съня и чак невъзможност да заспива.
Сега като се замисля, би ми било интересно да чуя лекарско мнение по въпроса, наистина.

# 552
  • София
Кам, аз съм светъл пример за това, че може! От как се помня имам проблеми със съня! От ранно детство. Няма да забравя - нашите ме слагат да спя, гасят се лампи, те - в кухнята..аз ще спя...ама чушки! До 12 се въртях, откачах от това, че не мога да заспя. Това беше в съзнателна възраст - 2-3-ти клас....И така съм цял живот - повече от 6 часа просто не спя! А БНД е с другия проблем - спи 3-4 часа и се буди, 1-2 буден и пак..баси му и ужаса беше да живееш с такъв човек! Цяла нощ лампата за четене свети.....
Дребната откак се е родила е с проблеми в съня. До втората й годинка не знаех що е то нощен сън....После спря да спи следобед и малко миряса...

# 553
Добре де, това не опира ли до нервна система? Какво му е на едно детенце, че да не може да спи? Не че не ти вярвам, Морг, просто ми е странно за малки деца. За възрастни хора знам, че има такива. Пак не от личен опит - и аз, и БНД спим като пънове.  Mr. Green

# 554
Кам, що не спиш в тая връзка Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт