Стига вече студ и сняг, молим Вселената за принцопад! :) - Клюки 30

• 21 710
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
Аз предпочитам природата, но тъй като съм градско чедо и навремето когато въздухът от града беше доста замърсен на чист въздух и на височина ми се пръскаше главата от главоболие.
А, ето затова не обичам да трамбовам по горички и скалички Wink Wink

И аз съм в тази група . Peace
Адски изтощителни и скучни ми са всякакви разходки сред природата . Tired Tired
Градско чедо съм и аз и също като Снежи се прибирам с главоболие и някакси дезориентирана . Crazy Crazy

Пепи , кЕлежката я няма , но имам много работа ! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

# 601
Не се спирате ей  ooooh!

Морг, така или иначе не губиш нищо, заведи я на психолог.
Преди 3 год. паднах в банята с дребната и тя много се изплаши и започна за заеква. Заведох я веднага на психиатър дори. Жената разпитваше и слушаше мен, но гледаше нея като вилнее е кабинета и неуспешните ми опити да я усмиря. Накрая заключи, че е хипер активно дете, много емоционално и много лесно възбудимо. Съвета и беше да спра да и се карам, каквито и бели да прави, абсолютно спокойна атмосфера в къщи и игри и занимания без много физическо натоварване. Няма да ви кажа колко и какво ми костваше да я усмирявам и да се въздържам да не и се карам  #Crazy , но имаше страшна полза, за около месец заекването изчезна. Та, Морг, мисълта ми беше, че нещо подобно може да се случва и при вас, само дето фактора и външната изява са различни. Но така или иначе една консултация само може да ви помогне.

По въпроса за шамарите, и аз си признавам, че понякога отнася по някой друг по задника, но те не са с възпитателна цел, а за отпушване на ушния канал и привличане на вниманието. По устата съм е удряла само веднъж, защото ме нарече "кучка". Не искам да е така, не искам да я удрям, но има различни деца, и който не е гледал такова не може да разбере защо се налага да прибягвам до такива крути мерки. Надявам се като порасне още малко, да спре да се прави, че не чува, когато не и изнася, защото метода ще бъде същия.  Peace

# 602
Аз си го обяснявам от притока на кислород към мозъка и разширяване на кръвоносните съдове.
Особено, ако е нависоко и изкачването е бързо, въздухът е "рядък".
Но от чистия въздух и много пълнея, въпреки, че не ям повече.

Морги, зависи от подхода на психолога. Някой желаят сами да си направят преценката , отколкото предварителен разговор с родителя. Тук не говоря за директно да се озовеш пред някой кабинет на психолог.

# 603
Не мисля, че психолога ще се съгласи, защото можеш да му влияеш. Изключвам предварителния разговор.
Защо? Моя приятелка имаше проблеми с пуберката си  и психоложката първите 2 пъти говореше само с майката.
Toчно така е! При малки деца, освен ако не е много сериозен поведенчески проблем, който налага работа директно с хлапето, може да ходи и само майката.  Peace Така или иначе, за да се опише спокойно проблема, е добре майката да има свободата да говори без да си налага цензура заради присъствието на детето, затова първото посещение е по-добре да е на 4 очи.
В случая и аз бих ти препоръчала да отидеш ти сама, пък ако психологът каже, втория път можеш да заведеш и нея.  Peace

По въпроса за шамарите, и аз си признавам, че понякога отнася по някой друг по задника, но те не са с възпитателна цел, а за отпушване на ушния канал и привличане на вниманието.
rotfImbo rotfImbo rotfImbo

# 604
Кам, съмнявам се, че един държащ на себе си психолог ще приеме това.
Неговият поглед върху детето е много важен, дори и детето да е съвсем малко.

# 605
По въпроса за шамарите, и аз си признавам, че понякога отнася по някой друг по задника, но те не са с възпитателна цел, а за отпушване на ушния канал и привличане на вниманието. По устата съм е удряла само веднъж, защото ме нарече "кучка". Не искам да е така, не искам да я удрям, но има различни деца, и който не е гледал такова не може да разбере защо се налага да прибягвам до такива крути мерки. Надявам се като порасне още малко, да спре да се прави, че не чува, когато не и изнася, защото метода ще бъде същия.  Peace

Макче , по-добре от теб не бих могла да го кажа ! Hug Hug Hug
Благословени са родителите на кротки и разбрани деца .
Защото е истинско мъчение да повтаряш до припадък едно и също и да чуваш "Няма !" Tired Tired Tired

Фури , моята девойка все още крещи истерично , за глупости , все едно я коля ... #Cussing out
Снощи , в 22:15 така изкрещя , че съм й смачкала някаква салфетка ...
Срам ме е от съседите ...
БНД така много обичаше от мухата слон да прави и все крещеше като луд , че и на терасата излизаше , целия квартал да слуша ! #Cussing out
Голямо геройство , няма що ... Tired  Tired

# 606
Характер Хепи!
Нали ти си си избрала БНД.

# 607
  • София
Хепи, ама моята пак не го прави нещото, само не казва "няма"! Просто по примера на БНД си го пуска покрай ушите като вятър...а ти ако искаш крещи, та и съседите от три преки да те чуят Wink Wink Wink Щото аз лично съм пробвала да видя кога мога да извадя БНД от равновесие и да получа отговор...ееее, много се старАх, но рядко сполучвАх Wink Wink Wink

# 608
Кам, съмнявам се, че един държащ на себе си психолог ще приеме това.
Неговият поглед върху детето е много важен, дори и детето да е съвсем малко.
Не ми се спори повече, изморих се...  Tired  Според мен лично (т.е. немеродавно), първото виждане е по-добре да е самостоятелно, за да може майката да разкаже история, подробности и своето виждане за проблема, което пред самото дете не би могла да направи свободно. Така или иначе, психологът има последната дума дали сеансите да са с или без детето.

Морги, твоята мацка е много хитра, евала!  Mr. Green Хем не си причинява конфликти, хем си прави каквото си иска.  Mr. Green И да ти кажа, адски е дразнещо за околните, ама за притежателят дебелокожието си е една мнооого ценна и полезна черта. Винаги съм им завиждала на такива хора и съм си мечтала да мога и аз така...

# 609
  • София

Макче , по-добре от теб не бих могла да го кажа ! Hug Hug Hug
Благословени са родителите на кротки и разбрани деца .
Защото е истинско мъчение да повтаряш до припадък едно и също и да чуваш "Няма !" Tired Tired Tired

Фури , моята девойка все още крещи истерично , за глупости , все едно я коля ... #Cussing out
Снощи , в 22:15 така изкрещя , че съм й смачкала някаква салфетка ...
Срам ме е от съседите ...

И аз така за отпушване на ушния канал  Laughing.

Хепи, и моята малката така крещи, помня единя път и вдигнах някакво конче от пода на детската стая, да и го занеса в хола е такова пищене му удари  Shocked #Crazy

# 610
  • Бургас
Ванката си пуска нещата покрай ушите. Трябва да се настоява. Много. А се инати до небето. Просто приех, че си е такъв. Има на кого да прилича. На майка си. Хвана ли се на контра с него и вляза ли в спор, нищо хубаво не излиза. Намерила съм друг подход. Пак я докарахме до някъде. Сега знае кога НЕ си е не. 
И въпреки това има дни, в който е способен да ме побърка. И в тези дни врещя като гламава. Нищо не постигам и после си блъскам главата, но на моменти просто изтървам края.
Колкото до психолога. Никога не бих го пуснала при човек, който не съм виждала и не познавам. Първо влизам аз. После ако сметна, че това е човека и детето. Най - важното е не само с детето да се работи, а да работи човек, на когото аз вярвам.

# 611
  • Не от София.
Щом като е темата за възпитанието на децата,да си кажа,че изпадам в предварителен ужас от тоя пубертет  Sick При нас вече чука на вратата и аз съм на нокти...да не ми убегне нещо,да не кажа нещо не на място,дето ще се изтълкува нам-си-как,да не прекъсвам създадената помежду ни връзка и да продължи да споделя..уж..
На моменти ми се иска да съм на мястото на Пепината и да се кахъря за тръшкането на детето  Peace
Иначе за повтарянето по сто пъти-пишете ме и мен в отбора  Crossing Arms К`ви са тия днешни изродчета,к`во е това чудо  ooooh! Още помня едно време баща ми само като ми кажеше името,бях изпъната чинно до него,гледах го в очите и чаках нареджане...и всичко това без грам да ми е посегнал или да се е скарал..а днес?!Не искам такова страхопочитание,просто внимание...ама получавам...пришки получавам на езика..ей това получавам  Crossing Arms и говоря за дете,за което всички приятели ме хвалят колко бил послушен и възпитан.. ooooh! Представям си техните какви са тогава  ooooh! ooooh!

# 612
Иначе за повтарянето по сто пъти-пишете ме и мен в отбора  Crossing Arms
Не се грея хич от това, че и Вуте е зле, ама явно поне синът ми няма увреждане на слуха, както бях започнала да си мисля напоследък (дори сериозно мислех да го водя на УНГ специалист)...  Mr. Green  Че ако той има, значи 99% от съвременните деца имат.  Tired

# 613
  • София
А, Фифи, забравила си детството? Имам още спомен за повтарянето - ама, че досадно ми беше тогава...И винаги имаше въпрос - Е, що трябва 100 пъти да ти повтарям? И аз не знам Embarassed Embarassed Embarassed Но и аз бях отвратен пубер, като казвам отвратен - значи пълна програма! И ме е страх сега да не ми се върне...щото аз лично не знам дали бих издържала...или по-скоро майка ми беше сбъркала по трасето? ooooh!
Затова искам преди да ни тресне хормона здраво да се консултирам с психолог. Имам идея при мен от какво беше изтрещяването в пубертета, ако мога при дребната да го предотвратя...ама дано newsm78 newsm78 newsm78

# 614
Фионка, аз съм от тези, дето всичките ми приятелки ме съжаляват. Като започнат да се оплакват от техните деца аз ги контрирам с: ми да ви дам моето тогава, и всички се дърпат с: оооо нееее, благодаря  Mr. Green Дори бабичките по парковете след половин-един час наш престой ме жалват: булче, тя палава като за 5 момченца. Иначе е страшно лъчезарна и магнетична, само да я гледаш и да и се радваш, а като спи какво ангелче е  Heart Eyes

Не знам в пубертета какво ме чака. Дано пишем все още тука, че да черпя идеи от вас  Hug

Общи условия

Активация на акаунт