Стига вече студ и сняг, молим Вселената за принцопад! :) - Клюки 30

• 21 714
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
Както го обясняваш, психолог няма да ти помогне и добре ще бъде да я оставиш.
Това дали има или няма нужда от психолог може да го каже само лекар. Едно посещение с нищо не вреди, винаги има какво да се обсъди с такъв специалист и за какво да му се поиска съвет. То покрай детето не е само сънят, а и ние самите си имаме някакви драми. Този един час винаги има как да бъде оползотворен така, че да не е отишъл напразно и да носи полза след себе си.

# 586
  • София
Пепи, обичам си Софията и не бих я заменила. Не само това, ами и живея на оживен булевард и никога не ми е пречело. Не е за мен малък град или село. Просто не ме влече, а и никога не съм живяла другаде просто.....(виж да речем един Тел Авив ми хареса много за живеене, но жегата и влагата са страховити там...но и там е страшна лудница, ама ме кефеше като живеех за кратко там Wink Wink)

Кам, да и аз мисля, че може да се поговори за това-онова с психолог. Аз откак съм родила се каня да ида...ама все не събирам смелост да си призная честно....

# 587
  • София
Кам, пиши на лични и на мен, ако не за децата, може аз да намажа и без туй си имах пререкания със съседката, че ми било нужна лекарска помощ, щото не било нормално така да се вика по децата, ама тя като е с едно и е лесно, а моята малката ако повиша малко глас или направя забележка, реве все едно я колят  #Cussing out Та пиши моля и цени колко е, така да си имам, може някой ден да ми потрябва  ooooh!.

# 588
Кам, разбирам, че ти е трудно да приемеш, че дете може да няма нужда от психолог и пак да има проблем със съня.
Това което обяснява Морги е точно такъв проблем. Въпросът е и в количеството сън и в самото заспиване. Аз също заспивам трудно от дете.
Аз предпочитам природата, но тъй като съм градско чедо и навремето когато въздухът от града беше доста замърсен на чист въздух и на височина ми се пръскаше главата от главоболие.

# 589
  • София
Аз предпочитам природата, но тъй като съм градско чедо и навремето когато въздухът от града беше доста замърсен на чист въздух и на височина ми се пръскаше главата от главоболие.
А, ето затова не обичам да трамбовам по горички и скалички Wink Wink

Снеже, мисля, че поне за моя случай трябва да се видя с психолог. Освен съня имам и други въпроси, които бих искала да попитам. А и виждам, че дребса започва лекичко да се залюлява и в пубертета и оттам има и други проблеми. Аз и затова се мотах толкова години - все си казвах, че ще се справя ала-бала, ама нещо напоследък не мога....А и аз като истинска коза искам да имам стройна програма за действие към набелязаната цел. Та мисля, че психолог би ми помогнал в настройването на програмата Wink Wink

# 590
Кам, разбирам, че ти е трудно да приемеш, че дете може да няма нужда от психолог и пак да има проблем със съня.
Ааа, приемам, разбира се, как да не приемам.  Peace  Въпросът е, че ние тук, бидейки неспециалисти, няма как да знаем кое от двете е. Нали писах по-горе, че може пък лекарят да каже, че детето си е просто такова. Но и тогава ще е имало смисъл от консултация, поне Морг ще знае да не се опитва да се бори с нещо, което де факто не е проблем, а просто личностна особеност --> някак ще си настроят живота и режима според това.

# 591
Morg За съм психиатрите, и психолозите,  Peace на мен лично ми действат отлично, и сина ми водя, и съм очарована  Heart Eyes

Сиропа довечера ще ти го кажа Simple Smile

# 592
Психологът не е лекар, но наистина когато човек се безпокой и не може да намери причините трябва да се обърне към психолог. Те са доста компетентни, но желателно и наложително е да е детски психолог.
Детската психика е доста по - различна от тази на възрастен човек.

# 593
  • Бургас
Здрасти и от мен.
Ванката посещава психолог когато усетя, че не е спокоен. До сега не съм бъркала за нуждата му да говори с нея. Сигналите са си индивидуални, но при нас са: започва да лъже, ядосан ми е без причина /аз не съм дала повод/, не спи. Стане ли едно от тези неща значи нещо му тежи.

# 594
  • София
Снеже, понякога един напълно непознат човек само да те изслуша и да каже - да, така е давай напред. Или да ти каже къде вижда нещо отстрани, че не е точно както аз си го представям. За мен това е достатъчно просто защото се уморих да се чудя...Знам, че отговорността за всичко е в моите ръце, ама едно ударено рамо винаги помага!

# 595
  • Бургас
За нашата психоложка: намира начин за комуникация без думи когато сме много затворени. Игри, пластелин, рисуване. Изумила съм се колко много неща показва и казва детето. И най - вече съм благодарна за това, че след 1-2 посещения си е спокоен и разбран.
Последната ни визита беше заради проблем със съня. Ляга, заспива, но се буди посред нощ. Гледа филми, яде, обикаля, но не спи.  Оказа се, че е гневен на баща си, че не го търси и аз не съм го подкрепила. Т.е. се е чувствал зле, че е гневен. Трябваше просто да си поговоря честно с него и да му кажа, че е напълно прав да му е ядосан. Защото си е така. А аз в желанието си да му спестя емоции съм покрила изцяло вината на баща му.

# 596
Морги, с психиката на дете трябва да се борави много внимателно. Психолог които за друг е добър за твоето дете може да се окаже лош. Също е и при възрастните.
Но, едно посещение не ти коства нищо. Може да "чуеш" и себе си и да намериш правилния подход.

# 597
  • София
Морги, с психиката на дете трябва да се борави много внимателно. Психолог които за друг е добър за твоето дете може да се окаже лош. Също е и при възрастните.
Но, едно посещение не ти коства нищо. Може да "чуеш" и себе си и да намериш правилния подход.
Е, от едно отиване нищо няма да стане. Дори се чудя дали сама да не ида първия път понеже май ще е по-добре аз да си задам въпросите.
Абе, лепкава е историята с душата на човека. Винаги съм мислела, че съм много печен пич и ще се справям сама...ама понякога идва в повечко и тогава май - шринк...Колкото и да се смеех преди....

# 598
Не мисля, че психолога ще се съгласи, защото можеш да му влияеш. Изключвам предварителния разговор.

# 599
  • София
Не мисля, че психолога ще се съгласи, защото можеш да му влияеш. Изключвам предварителния разговор.
Защо? Моя приятелка имаше проблеми с пуберката си  и психоложката първите 2 пъти говореше само с майката. После чак отиде пуберката.
А и не искам директно да стресирам дребната с ходене при непознати, които да я разпитват това и онова...Тя просто ще млъкне и точка!

Общи условия

Активация на акаунт