Стига вече студ и сняг, молим Вселената за принцопад! :) - Клюки 30

• 21 745
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
  • в моя свят на мир и любов
Герри е права - и Елисаветка веднъж ми спретна такъв един номер  Shocked. Оставям я в училище, но понеже била закъсняла, я досрамяло да влезе в час. И да вземе да си тръгне сама за вкъщи точно в най-големите снегове, при условие, че никога не е ходила пеша до училището и съответно няма ключове за у дома.
И аз, тъкмо излизам от вкъщи да си върша мои си работи, гледам я как си върви кротко по улицата, едно такова мило и послушно детенце, същинско ангелче.  Whistling

Морг, аз ако не съм ядосана в такива случаи си казвам, че е хубаво, че детето е взело решение, макар и погрешно. По принцип в живота е важно да може да се взимат решения.

# 631
Морги, а може би твоята дъщеря не трябва да се съгласява така лесно с предложенията на приятелките си? Сигурно е добре да се поговори на тая тема с нея, защото следване на лоши съвети може да докара наистина проблеми.

# 632
luda,

Явно подобни прояви не са случайни при добрите момиченца. Сега си спомням, че и аз като дете съм бягала от час, ако закъснея. Дори веднъж на въпроса на майка ми какво става, й казах, че са ме изгонили - защото ме беше и срам, че съм се чупила! И после тя се разправя с даскалите, и всичко си излезе наяве, но... Съвсем наскоро, с помощта на моята психоложка, си обясних мястото на тази случка в процеса на формирането ми като личност и последствията от нея.
Така че, наистина е по-добре да се намери начин за сътрудничество с децата!
...
Конкретно при мен случки като тази са ме тласнали към стеснителност, към срам от самата себе си, защото съм се възприемала като лоша, и от там съм почнала да избягвам вариантите в живота, които са могли да бъдат изцяло изгодни за мен. И така - сякаш подсъзнателно съм се набутвала в кофти ситуации, които съвсем не са били "моят филм". Добре, че си изясних тази страна на нещата!
Не оставяйте такива случки без да реагирате възможно най-дружелюбно и навременно!

# 633
  • София
Морги, а може би твоята дъщеря не трябва да се съгласява така лесно с предложенията на приятелките си? Сигурно е добре да се поговори на тая тема с нея, защото следване на лоши съвети може да докара наистина проблеми.
Да, това ни е стар проблем...Вечно е съгласна - още от детската беше така. Колко приказки съм изговорила...не е истина! И днес пак се из...ка на метеното!

# 634
Казват, че едно е добре. Момичетата все ще улегнат с течение на годините.
Стискам ви палци.

# 635
Моя колежка имаше един много смешен лаф "това момченце добре че не е момиченце, че много лесно се съгласява"  Laughing Laughing.

Бтв, БНД ми пише у ФБ "как си, какво става?"  newsm78. аз, нали съм пич, не отговарям.

# 636
  • Не от София.
А, Фифи, забравила си детството? Имам още спомен за повтарянето - ама, че досадно ми беше тогава...И винаги имаше въпрос - Е, що трябва 100 пъти да ти повтарям? И аз не знам Embarassed Embarassed Embarassed Но и аз бях отвратен пубер, като казвам отвратен - значи пълна програма! И ме е страх сега да не ми се върне...щото аз лично не знам дали бих издържала...или по-скоро майка ми беше сбъркала по трасето? ooooh!
Морги,честно да ти кажа-при мене такива повтаряния нямаше..и пубертета ми беше за пример-никакво бягане от час,пушене и разните му там...абе,пубертет мечта.
Е,щом момичетата приличали на бащите...що момчетата не приличат на майките си?!?Сиреч-що,аджеба,аз да търпя луд пубер у къщи...то още не е пощръклял,само аз се готвя..ама все пак  Crossing Arms
Макче,дано Господ ми даде второ лапе ама се моля да не е лудо..че много ме е страх,каквато съм откачена,какво ще му се случва  Thinking Или пък при второто може и да се кротна и то да ме превъзпита,кой знае  Thinking

# 637
Казват, че едно е добре. Момичетата все ще улегнат с течение на годините.
Стискам ви палци.

newsm10

Това е то истината! Я вижте, какви сме улегнали ние в края на краищата! Simple Smile

... И отивам да си улягам, че ... утре война ме чака Simple Smile

Лека нощ Simple Smile

# 638
Аз съм в размисли ако имам второ. Или ще е много тихо и кротичко, а може и да е още по-голям бяс, от което направо косата ми се изправя.

# 639
Моя колежка имаше един много смешен лаф "това момченце добре че не е момиченце, че много лесно се съгласява"  Laughing Laughing.

Бтв, БНД ми пише у ФБ "как си, какво става?"  newsm78. аз, нали съм пич, не отговарям.

и на мен ми пишат , аз също не отговарям  Mr. Green
Относно пубертета аз бях голям бяс , щерка ми сега си е бяс , а за тогава не ми се мисли  smile3511

# 640
  • София
Аз съм в размисли ако имам второ. Или ще е много тихо и кротичко, а може и да е още по-голям бяс, от което направо косата ми се изправя.
Мисли, мисли....ама то нали знаеш - накрая каквото ти се падне Wink Wink Wink

Фиф, значи поне не си наплашена какво те чака. Понеже аз имам абсолютно ясна идея какво значи пълна програма....и косата ми  smile3511 smile3511..И понеже децата надминавали родителите си...неееее...неееее..не искам..Ако може да задремя сега и след 10 години да се събудя? Wink

Гери, приятно улягане Joy Joy

# 641
  • София
Мацки, лягам си едвам гледам, вчера цяла нощ сънувах как шофирам  ooooh!

Майка ми по тоя повод казва, че внуците са душманите на родителите си и един вид си връщат за мъките дето сме им правили, та викам да дочакаме внуци та да им гледаме сеира на нашите а ? hahaha

# 642
  • София
Майка ми по тоя повод казва, че внуците са душманите на родителите си и един вид си връщат за мъките дето сме им правили, та викам да дочакаме внуци та да им гледаме сеира на нашите а ? hahaha

Децата били отрицание на отрицанието - така казвали бабите за своите внуци....
Хайде лека и мека и от мен newsm46

# 643
Мацки, лягам си едвам гледам, вчера цяла нощ сънувах как шофирам  ooooh!
Това означава, че имаш някаква цел и вървиш към нея.

Ето ме пак тук. Проектът беше успешен, всичко е наред, всичко свърши.
Като платих заемите, пак съм в червената зона.
Абсолютно свободна жена. Озъртах се из Джобса днес, пусках СВ- то и мотивационни писма разни. Нямам търпение да започна работа. Докато ме нямаше у дома, родителското тяло решило да се премести в стаята, която е точно до моята, т.е. за да вляза, минавам през нея и е ужасно: "какво сновеш насам - натам", "няма ли да си лягаш" и прочие такива ooooh! Забравила ги бях през последните години, но ето че се връщат...Уффф.

# 644
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Ха-ха, гледам, че за пубертети си говорите, аз се надявам моите не да не ме задминат, а изобщо да не ме стигат. Много зле бях аз, живо бедствие, как са ме изтърпели и изживели нашите - не знам!

Хъ, а малкото калпазанче ми бациляса компютъра днес и 2 часа си играхме да го чистим. Това хубаво, ама ми е оспамило и контактите, та тия дето ме имате във фейсбук, ако получите съобщение от мен не цъкайте на линка!  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт