Майчинството счетоводно - 47

• 37 172
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Какъв е срокът за получаване на еднократна помощ при раждане след подаване на документите в АСО?
Благодаря!  bouquet

# 556
  • Русе
Какъв е срокът за получаване на еднократна помощ при раждане след подаване на документите в АСО?
Благодаря!  bouquet
  Обикновено до един месец след подаване на документите ги превеждат..

# 557
Здравейте-помагайте PraynigНазначена съм фиктивно от 12.2010. - до сега и в момента съм по майчинство до 415дни,но работодателя ми мисли да закрива фирмата си-какво става с мен?А иначе до момента имам 6-7г. тр.стаж и съм ползвала платена борса до 02.2010год.-ако я закрие фирмата-имам ли право отново на платена борса?Или ми дайте някакъв съвет какво да правя newsm78
Имаш право на обезщетение за 410 дни от първитя болничен. След това имаш право да се регистрираш на борсата.

А като се регистрирам на борсата-ще имам ли право на платена борса или само трябва да ходя да се разписвам?

# 558
  • София-Младост
Здравейте-помагайте PraynigНазначена съм фиктивно от 12.2010. - до сега и в момента съм по майчинство до 415дни,но работодателя ми мисли да закрива фирмата си-какво става с мен?А иначе до момента имам 6-7г. тр.стаж и съм ползвала платена борса до 02.2010год.-ако я закрие фирмата-имам ли право отново на платена борса?Или ми дайте някакъв съвет какво да правя newsm78
Имаш право на обезщетение за 410 дни от първитя болничен. След това имаш право да се регистрираш на борсата.

А като се регистрирам на борсата-ще имам ли право на платена борса или само трябва да ходя да се разписвам?
КСО
Чл. 54а. (Нов - ДВ, бр. 1 от 2002 г., в сила от 01.01.2002 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 115 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. - ДВ, бр. 109 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г.) Право на парично обезщетение за безработица имат лицата, за които са внесени или дължими осигурителни вноски във фонд "Безработица" най-малко 9 месеца през последните 15 месеца преди прекратяване на осигуряването и които:
http://lex.bg/laws/ldoc/1597824512

# 559
  • Пловдив
Благодаря!  bouquet

преводите ги правят след 15 число на следващия месец.

# 560
Здравейте отново:)  и друго питане. След като ми изтече майчинството какво ми дължи работодателят. Защото съм чувала, че работодателят дължи за 2 - те години майчинство, платен годишен отпуск. Отделно този за 6 месеца неплатен до навършване на 7 годишна възраст.

# 561
  • София-Младост
Здравейте отново:)  и друго питане. След като ми изтече майчинството какво ми дължи работодателят. Защото съм чувала, че работодателят дължи за 2 - те години майчинство, платен годишен отпуск. Отделно този за 6 месеца неплатен до навършване на 7 годишна възраст.
Той не ти ги дължи, но имаш право да ги ползваш. А при напускане неизползваният платен год. отпуск се изплаща.

# 562
Мами, току що разбрах, че фирмата, в която работя е пред фалит. Аз си имам трудов стаж 3 години във фирмата и към днешна дата съм в болничен след раждане (той изтича след около месец и трябва да взема следващият болничен от педиатърката някога през април). Какво ще стане с моето майчинство и евентуално тези болнични, при това положение, ако обявят фалит другият месец?

# 563
Мами, току що разбрах, че фирмата, в която работя е пред фалит. Аз си имам трудов стаж 3 години във фирмата и към днешна дата съм в болничен след раждане (той изтича след около месец и трябва да взема следващият болничен от педиатърката някога през април). Какво ще стане с моето майчинство и евентуално тези болнични, при това положение, ако обявят фалит другият месец?
Дори и да прекратят труд. договор ще си получаваш обезщетението до изтичане на 410 дни. След това отработваш поне един ден в друга фирма и излизаш в отпуск за гледане на дете до 2 год.

# 564
Дори и да прекратят труд. договор ще си получаваш обезщетението до изтичане на 410 дни. След това отработваш поне един ден в друга фирма и излизаш в отпуск за гледане на дете до 2 год.

много благодаря за отговора  bouquet!
а при това положение къде трябва да си нося документите, щом фирмата фалира?

# 565
Момичета ще  пускам малката на ясла 3 месеца преди да изтече майчинството. Искам да знам, приспособяването води ли се, че вече е на ясла. В смисъл когато я водя за по 1-2 часа докато стигне до цял ден.  В началото мисля да взимам кухня от яслата, колкото да не тръгва от септември. Ще избутам около месец и половина ако кухнята и приспособяването не се водят че детето е на ясла. Предполагам се води на ясла, когато е целодневно там.

# 566
  • София
Води се и "приспособяването", дори и"детската кухня оттам", защото се плаща таксата.  Peace

# 567
  • Пловдив
Момичета ще  пускам малката на ясла 3 месеца преди да изтече майчинството. Искам да знам, приспособяването води ли се, че вече е на ясла. В смисъл когато я водя за по 1-2 часа докато стигне до цял ден.  В началото мисля да взимам кухня от яслата, колкото да не тръгва от септември. Ще избутам около месец и половина ако кухнята и приспособяването не се водят че детето е на ясла. Предполагам се води на ясла, когато е целодневно там. НЕ !!!

Взимането на кухня от яслата и адаптационния период си е посещение и ти трябва да се върнеш на работа,отпуск,болинчен.подаваш прил 12 и прил 4 за 120 те лв
За да ти дават храна от яслата и за да го водиш по 1 час на ден,водят присъствени дни

# 568
Здравейте,искам да попитам нещо за една приятелка.Тя има детенце което е на 1.3 месеца и в момента е бременна.Тоест кара втората година от майчинството,а терминът и е 1 мес .преди навършване на 2-рата годинка на детето.Въпросът ми е следният:Колко майчинство, ще получава през първата година след раждането,защото тя все още е по майчинство?Колкото е получавала с първото си детенце ли?Или пък да се върне няколко месеца на работа?Кой е по -добрият вариант ,ще има ли разлика в парите ,които трябва да получи през първата година?

# 569
Момичета ще  пускам малката на ясла 3 месеца преди да изтече майчинството. Искам да знам, приспособяването води ли се, че вече е на ясла. В смисъл когато я водя за по 1-2 часа докато стигне до цял ден.  В началото мисля да взимам кухня от яслата, колкото да не тръгва от септември. Ще избутам около месец и половина ако кухнята и приспособяването не се водят че детето е на ясла. Предполагам се води на ясла, когато е целодневно там. НЕ !!!

Взимането на кухня от яслата и адаптационния период си е посещение и ти трябва да се върнеш на работа,отпуск,болинчен.подаваш прил 12 и прил 4 за 120 те лв
За да ти дават храна от яслата и за да го водиш по 1 час на ден,водят присъствени дни

Сериозно ли? Че тя като се приспособява 1 месец че и повече сигурно, аз си я гледам... защо водят дни? Хем ми се спира майчинството, хем детето ми не е на ясла. Аз си мислех, че като тръгне целодневно тогава се подава, за да мога и аз да си тръгна на работа. То така хем без майчинство, хем вкъщи... Съдя по големия-той се приспособява около 3 седмици с кухнята, хем той е по делен и по лесно тръгна. Малката ми е мн глезена, не е делена и сега като я водя да взимаме баткото не иска да влиза. Не ми се мисли какво реване ще има. Мн се надявах приспособяването да не се пише като присъствие. Благодаря за информацията. Добре че попитах-там лелките ми казаха че не се води на ясла приспособяването и аз спокойна... Добре че ви попитах-мерси много. Hug

Общи условия

Активация на акаунт