Майчинството счетоводно - 47

• 37 172
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Здравейте,искам да попитам нещо за една приятелка.Тя има детенце което е на 1.3 месеца и в момента е бременна.Тоест кара втората година от майчинството,а терминът и е 1 мес .преди навършване на 2-рата годинка на детето.Въпросът ми е следният:Колко майчинство, ще получава през първата година след раждането-колкото е получаа през първата година за първото й дете,ако това е по.изгодно за нея ,защото тя все още е по майчинство?Колкото е получавала с първото си детенце ли?Или пък да се върне няколко месеца на работа? ако в момента на издаване на 45 дневния е на работа,ще й правят нова 24 м база и тогава ще й влязат месеците на 240 лв.Кой е по -добрият вариант ,ще има ли разлика в парите ,които трябва да получи през първата година?трети вариант й  да си ползва натрупаната отпуска или да се върне на работа /като ще получава 120 лв успоредно от НОИ майчинство/,но малко преди издаване на 45 дневния отново да излезе в майчинство за първото дете,за да ползва застъпването.така няма да е на мизерните 240 лв и ще си ползва застъпването

645686,за периода на адаптация ползваш натрупания платен годишен отпуск.
НОИ не може да плаща за едно дете едновременно ясла и пълно майчинство на майката.
Не губиш съвсем майчинството,а ще получаваш половината

# 571
645686,за периода на адаптация ползваш натрупания платен годишен отпуск.
НОИ не може да плаща за едно дете едновременно ясла и пълно майчинство на майката.
Не губиш съвсем майчинството,а ще получаваш половината
[/quote]

Всъщност, майчинството ми е до декември включително. От септември до декември са си 4 месеца... Толкова отпуск едва ли ще имам, нищо че имам 2 застъпени майчинства. Не очаквам НОИ да плаща ясла, мислех че адаптацията не се води, понеже аз си гледам детето реално. Ще пусна сигурно отпуската, но като изтече какво да правя? Едва ли декември, януари или февруари бих си намерила работа... Възможно е да си пусна борса-мисля че ще бъде 4 месеца, а после ще му мисля.

# 572
  • Пловдив

Всъщност, майчинството ми е до декември включително. От септември до декември са си 4 месеца... Толкова отпуск едва ли ще имам, нищо че имам 2 застъпени майчинства.адаптацията на детето е средно 1 м-всяка майка има толкова пл отпуска.вече когато майката има други идеи,нещата са по-различни,но законът си е закон  Не очаквам НОИ да плаща ясла, мислех че адаптацията не се води, понеже аз си гледам детето реално. Ще пусна сигурно отпуската, но като изтече какво да правя? при нормален случай отпуска изтича и майката се връща на работа.ти няма къде да се върнеш ли Едва ли декември, януари или февруари бих си намерила работа... Възможно е да си пусна борса-мисля че ще бъде 4 месеца, а после ще му мисля.-може да напуснеш по твое желание и да ползавш 4 м платена борса,но няма да имаш право на майчинство докато си на Борсата

# 573

Всъщност, майчинството ми е до декември включително. От септември до декември са си 4 месеца... Толкова отпуск едва ли ще имам, нищо че имам 2 застъпени майчинства.адаптацията на детето е средно 1 м-всяка майка има толкова пл отпуска.вече когато майката има други идеи,нещата са по-различни,но законът си е закон  Не очаквам НОИ да плаща ясла, мислех че адаптацията не се води, понеже аз си гледам детето реално. Ще пусна сигурно отпуската, но като изтече какво да правя? при нормален случай отпуска изтича и майката се връща на работа.ти няма къде да се върнеш ли Едва ли декември, януари или февруари бих си намерила работа... Възможно е да си пусна борса-мисля че ще бъде 4 месеца, а после ще му мисля.-може да напуснеш по твое желание и да ползавш 4 м платена борса,но няма да имаш право на майчинство докато си на Борсата

Нямам къде да се върна-преместихме се в друг град.Искам да попитам, аз ще пусна отпуск-защото имам доста натрупан. Работодателя продължава да ми плаща само здравни осигуровки нали? С този платен отпуск, натоварвам ли работодателя с други задължения, освен здравната осигуровка, която до сега ми внасяха?

# 574
  • Пловдив

Нямам къде да се върна-преместихме се в друг град.Искам да попитам, аз ще пусна отпуск-защото имам доста натрупан. Работодателя продължава да ми плаща само здравни осигуровки нали? С този платен отпуск, натоварвам ли работодателя с други задължения, освен здравната осигуровка, която до сега ми внасяха?

при пл отпуск се плащат всички осигуровки,не само здравна-все едно си на работа

Последна редакция: ср, 21 мар 2012, 22:04 от ♥Elfita♥

# 575
Искам да попитам как се процедира при втората година майчинство.Аз съм в майчинство до 2 май,резултатите от яслите излизат на 5 май.Ако ни приемат искам да остана в майчинство до септември.Ако не ни приемат обаче искам да го прекъсна и да се върна на работа,а малката на частна ясла.Та сега подавам документите във фирмата все пак да си взема и втората година, а след това някаква молба ли се подава за да се прекъсне?И когато го прекъсна и се върна на работа имам ли право на тези 120лв(половин майчинство) до навършване на 2 години на детето или нямам?

# 576
  • Пловдив
Искам да попитам как се процедира при втората година майчинство.Аз съм в майчинство до 2 май,резултатите от яслите излизат на 5 май.Ако ни приемат искам да остана в майчинство до септември.Ако не ни приемат обаче искам да го прекъсна и да се върна на работа,а малката на частна ясла.Та сега подавам документите във фирмата все пак да си взема и втората година, а след това някаква молба ли се подава за да се прекъсне?да+прил 12 за промяна на обстоятелствата И когато го прекъсна и се върна на работа имам ли право на тези 120лв(половин майчинство) до навършване на 2 години на детето или нямам? имаш право на 120 лв-попълваш приложение 4.от работата ще ти дадат приложенията

при пл отпуск не плащат всички осигуровки,не само здравна-все едно си на работа

Предполагах,  но не бях сигурна. Благодаря Elfita  Peace

при пл отпуск се плащат всички осигуровки
едно С съм пропуснала и смисълът се променя-сори

# 577
Здравейте отново:)  и друго питане. След като ми изтече майчинството какво ми дължи работодателят. Защото съм чувала, че работодателят дължи за 2 - те години майчинство, платен годишен отпуск. Отделно този за 6 месеца неплатен до навършване на 7 годишна възраст.
Той не ти ги дължи, но имаш право да ги ползваш. А при напускане неизползваният платен год. отпуск се изплаща.
Благодаря ти Ала - Бала ще го имам в предвид!

# 578
Здравейте момичета, имам следния въпрос

Детенцето ми направи две годинки на 22.02.2012, заповедта ми за освобождаване от работа е от 21.02.2012 в резултат, на което се получава разминаване в дните за които трябва да ми се изплати обезщетение за февруари и съответно нямам превод от НОИ, по телефона тяхна служителка ми обясни че за да се оправят нещата , трябва да подам Приложение 12 за промяна на обстоятелствата, но така и не уточни каква точно промяна да пиша 
  bouquet  bouquet  bouquet

# 579
  • София-Младост
Здравейте момичета, имам следния въпрос

Детенцето ми направи две годинки на 22.02.2012, заповедта ми за освобождаване от работа е от 21.02.2012 в резултат, на което се получава разминаване в дните за които трябва да ми се изплати обезщетение за февруари и съответно нямам превод от НОИ, по телефона тяхна служителка ми обясни че за да се оправят нещата , трябва да подам Приложение 12 за промяна на обстоятелствата, но така и не уточни каква точно промяна да пиша 
  bouquet  bouquet  bouquet
Прекратяване на трудовото правоотношение, за тези два дни 21 и 22 обезщетение няма да получите.

# 580
Момичета, работя в София и съм там с временна адресна регистрация. По постоянно местожителство съм в Пловдив. Та въпросът ми е къде трябва да отида да си изкарам и аз въпросния код с които да следя какво се случва с болничния ми и т.н. Simple Smile

# 581
  • Русе
Момичета, работя в София и съм там с временна адресна регистрация. По постоянно местожителство съм в Пловдив. Та въпросът ми е къде трябва да отида да си изкарам и аз въпросния код с които да следя какво се случва с болничния ми и т.н. Simple Smile
Няма проблем да отидете в НОИ- София, ще ви издадат кода и там.

# 582
Значи и в Пловдив и в София мога да взема въпросния код? newsm53

# 583
  • Русе
Значи и в Пловдив и в София мога да взема въпросния код? newsm53
Да.

# 584
Благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт