Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 7 тема

• 143 256
  • 752
  •   1
Отговори
# 285
да, трябва да се сложат в метални.

# 286
Благодаря

# 287
.......... Купих си хартиени формички, от тези който са по 200 броя вътре, но виждам че те се поставят в други метални форми. Трябват ли ми такива или може и само с хартиените?

Nikta, разливат се и се обезформят, ако печеш само в хартиените капсулки. Спасява положението донякъде, ако използваш за едно кексче по 3-4 капсулки една в друга. Ако нямаш метални или силиконови формички, можеш да използваш купички за крем карамел, чашки някакви, нещо, което да укрепи хартиената капсулка и да не и позволи да се разлива настрани. Има и за еднократна употреба формички от алуминиево фолио, които стават и за повече от един път.

# 288
Аз лично малките мъфинки http://2.bp.blogspot.com/-CNMDkuT0y2s/TtNSvUZPbJI/AAAAAAAAAJ4/3e … 1600/IMG_8176.jpg също и големи съм пробвала без метална или силиконова форма, само с хартиената (еднопластово)) и не са се разливали. Сипвам и веднага във фурната. 

# 289
аз пробвах с метални, но не ми стигнаха и сложих няколко само в хартиени- ами разляха се.. А в металните после едвам ги извадих, някой се натрошиха, а и миенето на формичките ми взе здравето...  Иначе се получиха...

# 290
Явно зависи и от хартиените формички, незнам. Аз не съм имала несполучлив опит. Но за металните вярно е - нямат миене((( особено ако са и по-релефни, както за малките солени кошнички.

# 291
да, много релефни са:)

# 292
Чудя се ако се направят "гнезда" от метално фолио, дали няма да се укрепят донякъде, а и може да се ползва многократно  Thinking.

# 293
Чудя се ако се направят "гнезда" от метално фолио, дали няма да се укрепят донякъде, а и може да се ползва многократно  Thinking.

polly, ще стане, стига фолиото да не много меко. Една съседка, понеже няма формички,  доста време използва готови от фолио, като в тях слага хартиени кошнички и те почти не се цапат, т.е. вършат и работа за многократна употреба.

# 294
Момичета, моля дайте ми идеи какви мъфини да направя утре на малък батко за края на учебната година.........

Принципно у нас се признават само брауниса на Блонди и ябълковите на Танита. Та с други не съм пробвала.

Искам да са меки за утре, да не отиват кой знае какви продукти, и отгоре да направя нещо по-ефектно(но да е достатъчно просто и за леворъки) - напр. със сметана или с нещо подобно........И кога да сложа сметаната или крема -- днес или утре преди да тръгне за училище?

Благодаря!

# 295
Тези препоръчвам горещо, почти година предимно тях правя :
Страхотни мъфини, много нежни и крехки
1 ч.ч. захар
2 яйца
С миксера.
След това
3/4 ч.ч. прясно мляко
3/4 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 ванилии
Печем на 180 градуса....около 20 мин.
Аз първо сложих олиото,1ч.ч брашно, 2/4 ч.ч мляко, другата чаша брашно +  още 2 суп лъжици и останалата 1/4 ч.ч мляко
добавих 2с.л брашно ( с върх) към оригиналната рецепта, че ми се видя твърде рядка сместа
станах 24бр
(малко по подробно е описана рецептата, че копирам направо както съм пратила на сестра ми по скайп, тя иска по подробно дадени напътствия)
В събота ги правих с парчета череши и бял шоколад. Стават леко влажни и сочни. Плодовете  и шоколада ги мушвам в сместа, не ги обърквам  Peace
 Йоли има едни с гореща вода рецептата, правя ги когато нямам прясно мляко, а децата искат кексчета - те също са икономични и вкусни  Peace
Сметаната, аз бих я сложила утре.

# 296
напр. със сметана или с нещо подобно........И кога да сложа сметаната или крема -- днес или утре преди да тръгне за училище?

Благодаря!

Тези които е дала Поли, правя всяка седмица, много се харесват, стават мекички и вкусни, аз също съм слагала парче шоколад, дори и мармалад и орех.

Сметаната, задължително утре, иначе както я гледаш обемна, така и бързо спада.

# 297
Благодаря ви! Поли, благодаря за предложенията!

Направих кексчетата с гореща вода на Йоли. Сложих и черешки. Отказах се от сметана или друг крем. Ще го размажат децата......

# 298

много симпатични са се получили! Wink

# 299
Маме,страхотни мъфинчета са се получили!
И аз правих почерпка за племенницата ми и освен шоколадови мъфини,снимката е с лошо качество и няма да я публикувам, но скоро ще направя от тях у дома и ще ви ги покажа-станаха невероятни.Сега персоналните бисквитки, които украсихме заедно:

Сбогом училище,сбогом 2-и клас...Бисквитки за класа на моята племенница

Общи условия

Активация на акаунт