Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 7 тема

• 143 263
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
Направих си кексчетата в хартиени формички, ама докато ги напълня те омекнаха и започнаха да се разливат. По три хартийки слагах и пак се разпльокват. Някой станаха като питки, Има ли хартиени форми, които да си запазват формата? Иначе кексчето се отлепя чудесно.

acer, трябва във формички за мъфини да слагаш книжните капсулки. Ако нямаш, в чашки за крем карамел или някакви други подходящи за фурната. Стават и формички от алуминиево фолио за еднократна употреба, всъщност може да се използват и повече пъти. Иначе така, само в книжни е рисковано. Едни от тях са много тънички, други по-плътни и държат, като са по няколко една в друга, но общо-взето си е рисковано.

# 316
Хартиените формички не се мажат с олио, ако са хубави, ще се разлепи без проблем кексчето, нищо че няма мазнина в тестото.

Направих солени мъфини, с хартиени кошнички от Карфур - на сини и червени звездички.
Оказва се, че разлепването от хартийките е истинско предизвикателство  Cry
Ще се изложа днес пред гостите.  Sad
Съжалявам че така се е получило, това е обсъждано многократно в темите,затова писах, ако са хубави.... зависи от хартията  Peace.
При мен никога не се е случвало да не се отлепи хартията от кексчето.

# 317
Според мен не е само до качеството на хартията. В едни и същи капсулки пекох солени и сладки шоколадови кексчета. Сладките излизаха цели без проблем, а солените - половината оставаха по хартията. Не е чак такъв проблем, или поне у нас не му обърнахме внимание, ударихме го на смях и на състезание кой ще извади цяло солено кексче. Е, нямаше победител! Grinning Другото е, да се прави като моя позната, тя ги пече в метални формички и след това ги сервира, поставени в книжните капсулки. Peace

# 318
  • София
Вчера правих мъфини с череши. Станаха много хубави, но бързо свършиха  Simple Smile

Ето тези останаха докато се наканя да ги снимам Simple Smile
ето и рецептата:

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
•   захар - 1 ч.ч.
•   яйца - 1 брой
•   брашно - 2 ч.ч.
•   бакпулвер - 2 ч.л.
•   сол - 1/2 ч.л.
•   крема сирене - 1/3 ч.ч.
•   портокалови корички - 2 с.л.
•   кисело мляко - 2/3 ч.ч.
•   масло - 1/3 ч.ч. много меко
•   череши - 1 и 1/4 ч.ч. изчистени   
ПРИГОТВЯНЕ НА МЪФИНИ С ЧЕРЕШИ
Намаслете предварително 12 формички за мъфини, като е добре да сложите и хартиени форми. Загрейте фурната на 180 градуса.

Разбъркайте с вилица яйцето със захарта и добавете крема сиренето, портокаловите корички, киселото мляко, захарта и маслото.

Разбъркайте добре до еднородна смес. Отделно смесете пресятото брашно, солта и бакпулвера. Добавете на порции сухите съставки към течната смес и объркайте отново добре.

Накрая прибавете почистените и подсушени череши. От сместа се разпределя във формите за мъфини без да ги препълваме.

Сложете мъфините с череши да се изпекат в загряната фурна за около 20-25 минути или до готовност. Охладете изпечените мъфини с череши и поднесете.

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 14:24 от fl0ri7a

# 319
  • Бургас
В едни и същи капсулки пекох солени и сладки шоколадови кексчета. Сладките излизаха цели без проблем, а солените - половината оставаха по хартията.

И при мен така се случи. Още повече че не бяха за домашна употреба. Следващия път ще ги изпека в силиконовите, а хартиените ще са само за украса.

# 320
Едни пандишпанови мъфини от мен със сладко от диви ягоди, много ми допадат  Heart Eyes

# 321
Онзи ден правих страхотни ванилови мъфини с парченца шоколад по тази рецепта http://www.supichka.com/2012/05/blog-post_02.html Но ги излапахме преди да ги снимам  Embarassed

# 322
  • София
sweet_miss_sunshine, рецептата ми хареса днес, ако ми остане време ще ги направя Simple Smile

# 323
И аз си бях купила от Карфур същите хартиени хартиени кошнички  на сини и червени звездички, но мен понеже ме е страх и  ги мажа с малко олио и се отлепят без проблеми.

# 324
rositoooo
lu4a

yagodka
Благодаря ви, момичета!
b]lu4a
[/b]-много апетитни, тия с черешките!

# 325
  • Австрия
Здравейте момичета,
много приятно съм изненадана от мъфините, които днес правих. На децата им се преяде кекс. Да но имах само 2 яйца и реших да направя мъфини. Избрах да направя тези и останах много очарована от резултата. Ще споделя рецептата с вас, за тези, които се интересуват.

Мъфини с ябълки и шоколад

125гр маргарин или масло
100гр захар
2 яйца
75гр шоколад ( черен или млечен )
75гр смлени орехи или бадеми
Ѕ ч.л. канела
125гр брашно
Ѕ пакетче бакпулвер ( 1 пакетче е 14гр)
2 ябълки.
Ябълките се белят и настъргват на едро ренде. Аз ги направих в блендера. Шоколада се начупва на малки парченца (0,5см). Яйцата се разделят. Белтъците се разбиват на пяна. Маслото се разбърква заедно със захарта. Прибавят се и жълтъците. Разбърква се добре. Прибавят се орехите, шоколада, канелата и ябълките. Бакпулвера се смиса с брашното и се добавя към сместта. Най-накрая се прибавят и разбитите белтъци.
Сместта се изсипва във формички за мъфини. Пече се на 180 С с вентилатор за около 20-25 мин.

Много бърза и успешна рецепта! Продуктите винаги се намират в къщи. Получават се вкусни, крехки и пухкави мъфини!

Последна редакция: пн, 05 ное 2012, 19:56 от nudel33

# 326
  • под тепетата
Nudel33, разкошно изглеждат, а и с любими продукти  Laughing  Даде ми добра идея за следващата почерпка ! Да се похваля - станах баба и черпя, и наляво и надясно  Mr. Green
 nudel 33, ще си позволя да споделя едни от любимите ми мъфини, защото сега им идва сезона - пробвай превъзходни мъфини с вишни labrex и къпкейк с праскови на esy. ( не мога да ги сложа като линк, но на 1 стр. ги има )
 Хубав ден на всички! Аз отивам да гушкам моето малко слънце  Grinning!

Последна редакция: сб, 16 юни 2012, 08:36 от bilqna_69

# 327
bilqna_69 Да ти е честото  внучето!!!
Радостта ти е голяма!Най-сладкото нещо е да гушкаш бебче!Да ви е здравичко, да расте без да ви тревожи, по-малко да плаче !  ylinfant

# 328
  • Австрия
bilqna_69, благодаря ти за милите думи!   bouquet
Мъфините са наистина много хубави, крехки и пухкави. Ще опитам също и предложенията, които ми даваш. Вишните ще ги заменя с череши. Тук пресни вишни не съм виждала. Само от компот.

Честито ти внуче!!!! Да ти е живо и здраво. Голяма радост имаш в къщата.  smile3504

# 329
Биляна, честито внуче!   bouquet
А тези мъфини на Лабрекс от първа страница съм решила да ги пробвам. Ще стане и с пресни вишни, нали?

Общи условия

Активация на акаунт