Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 7 тема

• 143 283
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
  • България
интересна тема
никога не съм правила мъфини,но това скоро ще се промени

BiankaD много са интересни мъфините ви

# 301
Здравейте Simple Smile

В момента пека първите си мъфини  Simple Smile След като открих тази темичка, ще се захвана да я прочета и съм сигурна, че ще открия много хубави и разнообразни варианти за сладки и солени домашно направени кексчета  Heart Eyes

# 302
BiankaD, smile3501 smile3525
Аз правих много сполучливи мъфини с череши и сирене за задушница

Мъфини с череши, сирене и портокалови корички

# 303
Бианка Д, поздравления! Страхотна идея!   bouquet

# 304
Може ли тесто да обикновен кекс, например пандишпанов, да се опече в малките формички или има някаква специфика? От толкова голям избор на рецепти не мога да избера и мисля да направя нещо, на което му знам резултата, но в малки форми.

# 305
Може ли тесто да обикновен кекс, например пандишпанов, да се опече в малките формички или има някаква специфика? От толкова голям избор на рецепти не мога да избера и мисля да направя нещо, на което му знам резултата, но в малки форми.

Може, само внимавай с времето за печене, в моята фурна 20-ина мин обикновено стигат. Peace

# 306
На мен ми беше останало тесто от едни блатове за торта,  достигнах желания брой, а ми остана тесто и остатъка го опекох на мъфини, не ми хареса резултата, не знам защо.

# 307

Може, само внимавай с времето за печене, в моята фурна 20-ина мин обикновено стигат. Peace
А трябва ли да намаслявам формите за печене - моите са хартиени. Готовите кексчета стоят мазни, а в пандишпана нали няма мазнина Rolling Eyes

# 308
Хартиените формички не се мажат с олио, ако са хубави, ще се разлепи без проблем кексчето, нищо че няма мазнина в тестото.

# 309
Здравейте момичета,
аз не се включвам тук , но у нас мъфините са на голяма почит. Но сега имам няколко питания и знам че само вие ще ми помогнете.
Племенницата ми др Събота става на 2год. и зълва ми ме помоли да направя за партито мъфинки, на мен  ми се иска нещо по специално да направя, и  и се върти като идея следното - мъфинки отгоре с кремче някакво и отгоре ягодка.
Само че незнам това кремче от какво да го направя че като сложа ягодката да стои.
Приемам и други идеи.
Благодаря ви предварително

# 310
Ето ги и моите мъфини от тази седмица /по рецептата за шоколадовия кекс с банан, но без банан/

Тези мъфинки са много ефектни, продават ли се готови такива цветчета или вие си ги правите.

# 311
  • София
Хартиените формички не се мажат с олио, ако са хубави, ще се разлепи без проблем кексчето, нищо че няма мазнина в тестото.

Направих солени мъфини, с хартиени кошнички от Карфур - на сини и червени звездички.
Оказва се, че разлепването от хартийките е истинско предизвикателство  Cry
Ще се изложа днес пред гостите.  Sad

# 312
И аз си бях купила от Карфур същите хартиени хартиени кошнички  на сини и червени звездички, но мен понеже ме е страх и  ги мажа с малко олио и се отлепят без проблеми.

# 313
Здравейте момичета,
аз не се включвам тук , но у нас мъфините са на голяма почит. Но сега имам няколко питания и знам че само вие ще ми помогнете.
Племенницата ми др Събота става на 2год. и зълва ми ме помоли да направя за партито мъфинки, на мен  ми се иска нещо по специално да направя, и  и се върти като идея следното - мъфинки отгоре с кремче някакво и отгоре ягодка.
Само че незнам това кремче от какво да го направя че като сложа ягодката да стои.
Приемам и други идеи.
Благодаря ви предварително

ако направиш глазурата с крема-сирене, без проблеми ще можеш да закрепиш ягодка! е, не огромна, разбира се, но ще стои. със сметанов крем няма да се получи.
Simple Smile

# 314
Направих си кексчетата в хартиени формички, ама докато ги напълня те омекнаха и започнаха да се разливат. По три хартийки слагах и пак се разпльокват. Някой станаха като питки, Има ли хартиени форми, които да си запазват формата? Иначе кексчето се отлепя чудесно.

Общи условия

Активация на акаунт