Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 7 тема

• 143 181
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
  • гр.Русе
 Извинявам се глупавия въпрос, но до сега като съм правила мъфини ги изпичах в кофички за крем карамел, но сега ми се налага да направя най малко 30 бр.Мога ли да ги пека направо в хартиена капсула за мъфини наредени в обикновена тава?

# 631
  • при палмите и алигаторите,FL
Извинявам се глупавия въпрос, но до сега като съм правила мъфини ги изпичах в кофички за крем карамел, но сега ми се налага да направя най малко 30 бр.Мога ли да ги пека направо в хартиена капсула за мъфини наредени в обикновена тава?
Аз не бих рискувала Peace

# 632
Можеш.

На мен понякога, ползвайки по-меки кошнички, ми се случва да се разливат - не извън кошничките, но сместа да натежава и да се обезформят, по-сплескани стават някак си.
Избери по-твърди кошнички и по-гъсто тесто Peace

# 633
  • София
Ако кекса се води мъфин-в обикновена тава,хартиени форми една до друга до 1/2 от обема-пекат си се без проблем.

# 634
  • под тепетата
Аз също не бих рискувала, пробвала съм един път...

# 635
Аз също не бих рискувала, пробвала съм един път...

Какво стана, разляха ли се?

Съвета ми е да сложите хартия за печене в тавата, та ако излизат извън кошничките да не изцапат много.

Пак казвам, при мен няма проблем, единствено формата не е перфектна.

# 636
  • под тепетата
Не излязоха извън формите, но изпекох питки  Mr. Green

# 637
  • гр.Русе
 Много благодаря за отговорите.Ще пробвам с няколко бройки и ще видя какво ще стане.Ако не ще си купя форми за мъфини и вътре ще сложа капсулките.

# 638
Много зависи от формите, ако са от хубавите, хартията е по-твърда и при печене "стяга" околко мъфина. Ако са от по-ниското качество хартията е по-тънка и съответно семстта натежава повече и се разлива от тях. Но пък да слагаш няколко хартийки... прецени си, разбира се, по-лесно е във форма с гнезда. Но дейстеваш, според това, което имаш  Peace

# 639
  • гр.Русе
 Май реших да не рискувам.Довечера ще бягам на Кауфланд, че ми е на път да си купя тава с гнезда.
Хлапетата и без това обичат мъфини вместо да им купувам ще им правя у дома.

# 640
  • Berlin
Момичета, може ли да ми предложите бърза рецепта без яйце? Една следобедна закуска искам да спретна, докато малкия спи.

# 641
Момичета, може ли да ми предложите бърза рецепта без яйце? Една следобедна закуска искам да спретна, докато малкия спи.

По рецептата на Рени..

И тези са без яйца.

# 642
ina.gg като ги опечеш ли ги пълниш?Вкарваш накрайника отгоре в средата и колкото може шприцоваш от ганаша? Blush досега не съм пълнила и затова питам, иска ми се да пробвам.Отгоре на твоите със заквасена сметана, напълнени с ганаш дали ще им отива нещо да се шприцова, например крема сирене  Thinking не мога да преценя.

# 643
deni_den, да, като ги опека и като изстинат, тогава шприцовам ганаша. Мисля, че ще си подхожда с крема сирене, но избери или едното или друго, т.е. или ги напълни с ганаш или ги шприцовай отгоре, да не станат много тежки, прецени.

# 644
аз вчера също ги пълних с ганаш, обаче малко ми се вижда пълнежа....май ще взема да режа капачета, дълбая,пълня и затварям с капачето....Шприца ми е с дебел накрайник и се вижда кофти дупка после,но вчера на мястото й поставих желиран бонбон,децата се изкефиха

Общи условия

Активация на акаунт