Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 7 тема

• 143 192
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
  • UK
Здравейте!

Да питам, за тези бебешкики мъфини каква глазура се използва за украсата?

# 616
Мама на Ани, това е фондан. Захарно тесто, с което се моделира, подобно на пластелин, с тази разлика, че се топи) и се ползва пудра захар Peace

# 617
А към това захарно тесто слагате ли масло/маргарин? Освен пудрата захар и вода, слага ли се течна есенция и би ли се отразила върху консистенцията - да стане гадно или пък да се развали?

# 618
Dress like Princess, има няколко рецепти за захрано тесто. Да, има масло, желатин и други съставки, но то така се "меси" с пудра захар, като с брашно, когато лепне се добавя пудра захар, но трябва да е много фина и хубаво пресята, иначе разваля тестото. Най-лесно е готова да се купи. Скъпичка е, 0.500 гр. в зависимост от фирмите - в порядъка на 7-9 лв.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=339926.msg8950685

# 619
 ina.gg, много са сладки, сигурна съм, че много са се харесали! ти фигурките по мъфините с формички ли изрязваш? и аз обичам да украсявам с РА и фондан, но нямам никакви резци и ще съм благодарна ако ме насочиш. предварително благодаря   bouquet

# 620
  • UK
Инна и аз предположих че е фондан.
 Много ми се иска да намеря нещо лесно с което да мога да покрия мъфини. Иска ми се да изненадам една съседка. Но знам че фондана не е лесен.

# 621
amelie, с формичка изрязвам примерно кръга, или цветето, но те са прекалено стилизирани и с инструмент се правят по-къдрави. Бодитата ги правих на ръка, т.е. изрязах от прозрачно фолио за печене нарисувано предварително боди и се полага върху фондана и се изрязва. Панделките са от силиконов калъп, а биберона е резец.

Мамма на Ани, представи си че работиш с пластелин... ) другото е въображение.

# 622
Използвах новите си формички с Мики маус и вкъщи беше голяма радост
Съжалявам за кофти снимката Embarassed

Мъфини със заквасена сметана за рожденния ден на моето момче, което днес става на 8 години. С тях почерпи съучениците си

# 623
lu4a , картинките върху мъфините трансферни ли са, или си изрязала хартиени?

И от мен за Хелоуин

http://inagg.blogspot.com/2012/10/helloween-cookies.html

# 624
ina.gg, това е вафлена декорация, която си има стойка за забиване в мъфинчето, но аз избързах и ги забих още вечерта и след половин час бяха клюмнали Joy вафлата се беше размекнала smile3511 smile3511  Тогава ги извадих и изрязах и на сутринта ги лепнах отгоре. До децата стигнаха живи и здрави и беше голяма радост Grinning
Поръчах ги от тук Peace
http://www.xcerx.com/shop/product.php?id_product=930

# 625
lu4a, благодаря за адреса. Не го знаех този магазин. Как стоят нещата с доставката?

# 626
  • Пловдив
Купих силиконова форма за кекс, като мислех и за мъфини да купя . Но се спрях , защото кекса се разчупи при ваденето и няма никаквя форма. А бях намазала формата с олио. И залепя по нея, трудно се мие... Та формата ли е некачествена или аз съм калпава?!
Какви форми да купя за мъфините, че да не се повтаря това ooooh!

# 627
Купих силиконова форма за кекс, като мислех и за мъфини да купя . Но се спрях , защото кекса се разчупи при ваденето и няма никаквя форма.

Fleur , и силиконът е с различно качество, но най-добре се изважда кекса, като поизстине. И от малките кексчета понякога се разчупват, като бързам да ги извадя от силикона. Имам едни немски силиконови формички за мъфини, не лепят, нямат петна, докато останалите ми форми,  след първото печене или след още някое, стават на едни тъмни петна, самият силикон потъмнява. Ползвам ги, но слагам хартиени капсулки в тях, а и в металната тава също ги използвам, по-лесно е миенето. Peace

# 628
  • Пловдив
Labrex, благодаря за уточнението. Явно е в качеството на силикона. Капсули купих и сега ще купя метална тава.
Най-после намерих решение. Hug

# 629
Аз пък силиконови форми не смея да ползвам, така си стоят забутани в шкафа. Притесниха ме редица статии, които казват, че силикона при печене отделя канцерогенни вещества. Confused
Същото бяха писали и за тефлона Confused
Ползвам тефлонова тава с гнезда и хартиени кошнички. Или мъфинопека, който съм показала по-напред в темата.

Общи условия

Активация на акаунт