Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 7 тема

• 143 185
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
  • под тепетата
 toniak, ето тези белтъчни мъфини са с бонбони. Аз лично не съм ги правила с бонбони, а с парченца шоколад, щото у нас разхищение на бонбони не се допуска  Mr. Green Правя ги като останат белтъци от крем брюле. В половината смес съм слагала какао, а ядките са каквито имам. Завижд за новата ти книга. Сподели каква е изненадата в шоколадовите мъфини ? Изглеждат много изкусително всички...
 www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=2524.265;wap2

# 76
Ето и едни мои много любими мъфини .
Орехови мъфини

# 77
bilqna_69  bouquet
Мерси за рецептата. Ще пробвам най-вероятно утре. За днес съм решила да направя шоколадови мъфини с банан пак по книгата.
А за книгата  Embarassed и аз много и се кефя. Ири Купенска ( sunshineskitchen) сподели в блога си, че и тя я има и е срещнала неточности .... и аз на някои от мъфините си променям количеството на продуктите - в зависимост от тестото което се получава .... но пак и се радвам .... пък и ми е подарък от мъжо  Mr. Green
По рецепта в шоколадовите мъфини изненада -  вътре трябваше да сложа парченце млечен шоколад - аз сложих бял шоколад. Но не можах да ги опитам. Направих 6 бр вечерта и ги оставих да изстиват .... но на сутринта нямаше мъфини вече и не мога да кажа дали е сполучлива рецепта.  Peace

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 17:46 от toniak

# 78
Да напиша и аз една рецепта на мъфините, които правих миналата седмица, че само експлоатирам чуждите идеи:

Мъфини с мандарини (клементини):

300г брашно
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. смесена подправка за меденки (замених я с канела и карамфил)
1/4 ч.л индийско орехче
125г захар
60г студено масло или маргарин
1 яйце
200мл прясно мляко
3 мандарини (клементини), обелени и нарязани на парченца

за топинга
50г разтопено масло
65г захар
1/2 ч.л. канела

Смесва се брашното, бакпулвера, солта, подправките и захарта, втрива се маслото докато сместа стане на трохи. В друга купа се смесват яйцата и млякото и се изсипват наведнъж в сухата смес, като се разбъркват леко докато просто се смесят, добавят се мандарините. Пече се 20-25мин на 180'С.
Междувременно се разбърква захарта и канелата за топинга. Докато са още топли се потапя горната част на мъфините в разтопеното масло, а после в захарно-канелената смес. Преместват се на решетка и се оставят да изстинат.

# 79
  • София
От мен почерпка по рецепта на Сладка хапка-Шоколадов сладкиш с майонеза.
Направих двойна доза и станаха към 30 мъфина.Заливка -разтопен черен шоколад и бадем.

# 80
Ето още едни мъфини от мен:
Пишеше шоколадови мъфини с банан ... но според мен са мъфини с шоколад и банан. С пълнозърнесто брашно са и определено ми харесаха Peace

# 81
здравейте, не съм правила на последък мъфини или поне не съм ги снимала...но обичам темата ви.

# 82
Toniak, може ли рецептата за мъфините с парченца шоколад?изглеждат повече от прекрасни Heart Eyes Браво на всички момичета   bouquet аз също често правя , но не съм се сещала да снимам /а трябва май вече Simple Smile/

# 83
  • Бургас
Тази сутрин утрото в Бургас беше слънчево и топло и го доукрасихме с любимите на мъжете мъфини с колбас и кашкавал  Simple Smile

http://momchilnaydenov.snimka.bg/cooking/kulinarni-opiti.633553

Моят опит с мъфините е кратък, но стигнах до извода, че се надуват повече ако сместа е по-рядка. И то при положение че намалих бакпулвера до 1 ч.л. и пак се надуха много.

# 84
Тази сутрин утрото в Бургас беше слънчево и топло и го доукрасихме с любимите на мъжете мъфини с колбас и кашкавал  Simple Smile

http://momchilnaydenov.snimka.bg/cooking/kulinarni-opiti.633553

Моят опит с мъфините е кратък, но стигнах до извода, че се надуват повече ако сместа е по-рядка. И то при положение че намалих бакпулвера до 1 ч.л. и пак се надуха много.
Stelton, разкошно изглеждат мъфините ти, как красиво са се разпукали.
Пък моите мъже не харесват солени мъфини за разлика от мен и само веднъж правих  Sad

# 85
Аз обожавам солените мъфини, често си правя с шунка/бекон, сирене, кашкавал, топено сирене, яйце и чубрица. Старат много лесно, бързо и са супер вкусни.
Може съставките да са различни, по избор.
Пък и са подходящи са режима ми, в момента избягвам сладките и само точа лиги на снимките, които пускате.  Crazy

# 86

Кат, ще кажеш ли какви са тези на снимката, моля!

# 87
Значи трябват ви филийки бекон или шунка, топено сирене, кашкавал, домат, кренвирш и т.н. зависи от предпочитанията.
Слагате хартиените кошнички (без тях формата се мие много трудно после), напасвате филийката шунка по формата, слагате избраната от вас плънка (аз най-често си правя със сирене и кашкавал), чуква се едно яйде отгоре и поръсвате с чубрица. Пече се до готовност на яйцето.
И преди съм пускала рецептата, в предишната тема мисля. Аз много ги обичам тези мъфини и често си ги приготвям.  Simple Smile

# 88

днес правих бостънски пай по рецептата на Umbra - всичко добре, но кремът ми стана на бучки.. всъщност докато го приготвях нямаше никакви проблеми, бърках го непрекъснато и беше идеално гладък... когато го оставих да изстива, обаче, започна да стана на бучки, макар че го разбърквах от време на време, както е казано в рецептата..

знам, че доста от вас са правили крема, затова се оплаквам тук!  Embarassed
как мислите - какъв е проблемът? много глупаво се получи..

# 89
  • Бургас
plamak_, може ли рецептата за ореховите мъфини? На първа страничка намерих една,но май не е тя.  Rolling Eyes

zornitsa,харесаха ми много твоите снимки и аз спретнах едни капучинови мъфини по рецепта на Пеп-4о. Покрих ги с белтъчна глазура.Вкусни са и са прекрасно допъление на сутрешното кафе.

Общи условия

Активация на акаунт