Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 7 тема

• 143 177
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
  • Sofia
запис и от мен

# 61
По повод мъфините на Sunny Sky, се сетих че аз пък правих банички във форма за мъфини - имах около 1/2 пакет кори за баница, накъсах ги на дребно, смесих със сирене, сложих във форми за мъфини, поставих им по едно малко парченце масло и залях със смес от яйца и газирана вода. Доста добре се получиха, трябва да видя какво съм успяла да снимам, че напоследък всеки път като реша да снимам установявам, че нямам батерии, като ги заредя пък вече нещата или са изядени или нагризани и не стават за снимки Simple Smile

Мога да се отчета и с едни мъфини с мандарини (отново без снимки), според детето мандарините били кисели, но на мен ми харесаха кексчетата Laughing

# 62
Отбивам се в  темичката с едни мини кексчета

Забърках една смес за кекс и част от нея оцветих с какао, напълних 12 формички ,но ми остана смес. Докато тези се изпекат аз накиснах малко стафидки в ром и после ги прибавих към сместа и напълних още 9 формички. После за украса импровизирах с каквото имах под ръка. Разбих една останала сладкарска сметана и украсих тези със стафидите.Другите се опитах да напълня със течен шоколад,но нещо не се получи и се отказах.

Margherita09 , много интересно и вкусно звучат тези мъфинки с кори за баница  Simple Smile

# 63
Tani4ka, много апетитни кексчета, особено тези в течен шоколад. Течния шоколад готов, купен в кутия, ли е или някакъв правен от теб?

# 64
  • Benelux / Varna
Да се отчета с прекрасните мъфини по рецепта на Pep-4o - капучиновите Simple Smile
Глазура по идея на -  капучинова глазура от "Vkusno e Bety".
Така де две в едно Simple Smile Благодаря ви!

# 65
# 66
  • Варна

dima76 , зависи от рецептата и от качеството на хартийките.
Хартийките са Zenkre. Коя рецепта за солени мъфини да пробвам? Абсолютно начинаеща съм   Embarassed И още един въпрос каква е причината да не стават с куполообразна форма. Вчера правих шоколадови по тази рецепта :

Продукти:

90 г разтопено масло
    70 г черен шоколад
    200 г брашно
    100 г захар
    1 ч. л. ванилова захар
    2 с. л. какао на прах
    2 ч. л. бакпулвер
    1/2 ч. л. сода
    2 яйца
    150 мл прясно мляко
И ако ползвам брашно за кекс трябва ли да сложа бакпулвер   newsm78.

# 67

Първия път когато правих и на мен не мистанаха. Промених малко пропорциите.Сутринта правих и станаха чудесни.

Рецептата:
2 яйца
2 чаши брашно
1 ч. чаша захар
5-6 лъжици какао на прах (на Йоткер най ми допада)
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч. разтопено масло
ок. 3/4 ч. прясно мляко
2 с.л. кисело мляко
наколко капки ванилена есенция

Когато смесвам течните със сухите съставки, го правя много бавно и внимателно, с дървена лъжица. Получава се много приятна, пухкава смес, не гладка като за кекс.

# 68
  • под тепетата
dima76, пробвай на Marieta мъфините мързеливки - на 1 страница са.
 Нямам идея защо не са се получили с калпачета. Повтарям се , но при мен не се получават добре при  печене  с вентилатор. Ако препълня формите също ми стават разляти.  Ако в брашното има набухвател, намалям на половина бакпулвера.

# 69
zornitsa, благодаря за идеята за капучинови мъфини по рецепта на Пеп-4о и глазура по рецепта на Бети. Възползвах се и аз и много добре се получиха. Канелата от глазурата прекрасно допълва вкуса на мъфините.  Тъй като обикновено при разбиване на сметаната ми се получава много твърда и не ми харесва особено, имах известни опасения, но този път успях да улуча момента да не е толкова твърда и се получи перфектно. 

# 70
  • Benelux / Varna
А аз като разбивам сметана винаги ми остава малко по-течна, пробвах да разбивам повече - тя пък взе че се пресече Simple Smile Как постигаш този резултат с твърдата сметана - аз използвам някаква течна с 30 % масленост, като добавям и пудра захар.

# 71
Записвам се едва сега в новата тема с мнооого мъфини  Crazy
Мъжо реши, че иска да закусва сутрин с мъфинки, а и си имам нова книга
Пробвах вече 4 рецепти  Mr. Green
Шоколадови мъфини с парченца шоколад
Шоколадови мъфини изненада
Шоколадови мъфини с глазирани черешки
Портокалови мъфини с шоколадов чипс ( в случая с нат. шоколад)

И да питам: От къде мога да си купя шоколадов чипс, освен Метро  newsm78
И друго - имам няколко бонбони пияна вишна. Чудя се дали ще стане да направя някакви мъфини и да сложа по един бонбон в тях .... ама с какво тесто - бяло или шоколадово? Ако някой е правил нещо подобно, моля да сподели  Praynig

# 72
toniak разкошни мъфини, браво  Hug

svetlaem много красиви розички  Heart Eyes

Margherita09 течен шоколад купувам от Лидъл ,има един който  по етикет се води какаов или лешников крем  newsm78 струва 1,70 мисля че 400 гр. беше.  Слагам кофичката на водна баня да се втечни и после украсявам каквото съм решила  Peace

zornitsa много хубави мъфини, още се каня на капучиновит,определено те ще са следващите   chef

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 14:38 от Tani4ka*

# 73
  • Русе
Много хубави мъфини и кексчета при всички!   bouquet
На Tani4ka* и на zornitsa с глазурите особено много ми харесват,а на
 BiankaD петифурките ме накараха да запреглъщам!
Никога не съм правила мъфини и съм решила да опитам,но все още не съм се снабдила с формички,защото не знам какви точно да си купя.

# 74
А аз като разбивам сметана винаги ми остава малко по-течна, пробвах да разбивам повече - тя пък взе че се пресече Simple Smile Как постигаш този резултат с твърдата сметана - аз използвам някаква течна с 30 % масленост, като добавям и пудра захар.

Как го постигам резултата не ми е ясно (той не е много желан в повечето случаи при мен Simple Smile)

Иначе сметана купувам каквато ми падне, обикновно за сладкарски цели купувам готова подсладена и само разбивам с миксера. При мен обикновено момента с втвърдяването настъпва изведнъж - както си е рядка и течна и след малко е вече много твърда. Също трябва да кажа, че аз по принцип много и не обичам разбита сметана, затова и рядко се хвърлям на такива глазури, кремове и украси, така че и кой знае какъв голям опит нямам. Та затова този път съм доволна, че успях да уцеля момента, докато не е станала много твърда и въобще ми хареса крайния резултат (и канелата имаше заслуга, много ми е любима Simple Smile.

Тani4ka, благодаря за информацията.

Общи условия

Активация на акаунт