Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 7 тема

• 143 090
  • 752
  •   1
Отговори
# 195
МерСедес- Благодаря  Hug ! Заповядай рецептата за кексчетата с кафе - http://sabinaberova.wordpress.com/2012/03/28/%D0%BA%D0%B5%D0%BA% … 0%B0%D1%84%D0%B5/

Tani4ka*- украсата на кексчетата е масло , пудра захар , кафе и разтопен шоколад  Simple Smile Чудесни мъфини си приготвила .  Heart Eyes

Бианка- Разкошни мъфини , много красиви !   bouquet С любимите ми калинки и маргаритки !  Simple Smile  Heart Eyes Страхотна си !  Hug

# 196
Таничка,мерси много.Моята рецепта е със същите основни продукти,но яйцата ми са 2.Ще пробвам следващият път с 3,сигурно е по-вкусно Simple Smile

# 197
  • София
Иес,нъжо донесе формички,аз направих мъфини-солени,получиха се супер:)))
Много съм доволна и искам да попитам за битата сметана с миксер ли я биете и за колко време се получава?

# 198
здд как използвате хартиените кошнички?
правих кексчета като във формата за мъфини като преди да ги сложа бях намазала формата с олио и след това поставих  хартиените кошнички изсипах тестото и ги поставих в печката да се печат  и когато извадих вече изпечените кексчета хартиената кошничка се беше залепила за кексчето и не можеше да се отлепи и се наложи да ги хвърля в кофата за боклук кажете ми къде бъркам и защо така ми се получи Simple SmileSimple Smile

# 199
  • Банкя
Ей как можа да ги хвърли ...............Нямаше ли търпение да почакаш да ги обелиш .Да беше попитала първо....толкова труд-чак мен ме е яд.

# 200
Трябвало е да намажеш хартиените формички според мен  Simple Smile

# 201
BiankaD благодаря за отговора. И на мен хич не ми се месят фондани, но все до там опирам.Другата седмица ще си забъркам един марципан варна ,ще украсявам меденки за празника на буквите в класа на големият ми син,ако остане ще украся и няколко мъфина   Wink
За щестицата силиконови съм стигнала до извода че солените излизат перфектно,направо изскачат от гнездата,но сладките доста пъти ми се е случвало да залепнат и няма вадене  ooooh! Затова правя така солените пека в силиконките, а сладките в тефлоновата със хартийки  Simple Smile
Тук да кажа за хартийките че никога досега не ми се е случвало да немога да ги отлепя от мъфина и не съм ги мазала с нищо преди да налея сместа  Peace Моите са от карфур и от айко .
bebe_27 как можа да ги изхвърлиш,направо ми се сви сърцето .Ще ти кажа аз какво направих когато веднъж неможах да отлепя мъфините от силиконовите форми.Взех една купа и в нея изсипах мъфините като ги дълбах и устъргвах от формата с лъжица , отдело разбих два броя крем оле  ванилия на йоткер добавих желатин  и го омесих със получените трохи от мъфините. Сипах всичко в пластмасова купа(може да сложите свежо фолио) отгоре наредих два реда обикновенни бисквити които потопих преди това в прясно мляко  и оставих  в хладилника за два-три часа.На другият ден, извадих купата ,обърнах ,отлепих и украсих   Mr. Green

това е мъфиновата тортичка която се получи, немога да си представя да хвърлям, ако нещо се сгафи винаги измислям нещо  Mr. Green

cveete то зависи и от големината на яйцата, моите ми се видяха дребни та затова сложих три  Wink

bliznacite2004 много вкусно звучи украсата ти ,ще си я запиша  Peace

Tani4ka*, солените ти мъфини са много слънчеви и с чудесни формички! А тези с крема отгоре ми се иска да ги оближа като онази сладурана с бисквитките Орео  Embarassed
mistery, квилинг украсата ти е фантастична!

Joy това за рекламата ме разби, големият ми син не обича такива с украса, другият път ще използвам твоите думи да го прилъжа  Mr. Green
Благодаря ти за отговора за ганаша, много пъти съм чела в тортената ,но все немога да се престраша да го направя,мисля си че няма да ми се получи. Незнам защо така съм се настроила ,но скоро ще пробвам. Моите торти са далеч от тези които момичетата правят в темата там, свалям шапка на Бианка , но миналата година се запалих покрай първият рожден ден на малкото , а сега наближава вторият му РД и отсега кроя планове и събирам идеи.

Този пост май стана малко като спам , извинете ако съм ви натоварила ,почерпете се с едно кафенце и едни от първите ми мъфинки  Hug

# 202
  • под тепетата
 Tani4ka*, пробвай с малко количество. За мен това е мързелив и бърз крем и затова честичко си го ползвам, особено за вита торта.

# 203
Иес,нъжо донесе формички,аз направих мъфини-солени,получиха се супер:)))
Много съм доволна и искам да попитам за битата сметана с миксер ли я биете и за колко време се получава?
съвсем ориентировъчно -почти двойно по-дълго от растителната сметана- с миксер разбивам,много добре охладена на около 2-3 градуса.Отначало става по-рядка, но постепенно се заформя.Не е твърда като растителната-но е несравнима на вкус.Дори да шприцоваш е страхотна-просто с по-меки върхове.Сложела съм снимки  и линкове по-горе за да видиш и прецениш.От години не купувам растителна сметана, освен ако няма веган у дома.
близнаците2004 -благодаря
тани4ка-благодаря ти, ще се пробват тия дни да опека и сладки мъфини в силиконовите капсули.Според мен има значение и какво тесто се слага. А хартиени-единтсвения случай да не мога да отлепя.т.е. отлепих, но ставаха парчета в капсулата е от едни хартии, купени от магазин за 1 лв, някакви с цвят на рециклирана сивееща хартия, купи ми ги една колежка, питайки ме по телефона...така си и седят, дори на цвят нен ми харесват-ще ги засиля в кофата някой ден. А храна и аз не хвърлям.Идеално решение си намерила ... и аз събирам за трохи, с които да измазвам тортите или правя ромови топчета... нещо все може да се преработи и да се използва...

# 204
Момичета, може ли един съвет... за Цветница реших, че ще направя едни шоколадови мъфини, украсени с ганаш, едни мъфини с обикновенно кексово тесто и сладко от ягоди или къпини , украсени със сметана и крема сирене (като на Тани4ка   bouquet) и третия вид незнам какви да бъдат  newsm78. Мислех капучиновите, но ще са предимно деца на гости, стига им шоколада остава и кафе да им сложа  Joy.......... та някой ако има подходяща рецепта моля за помощ  Grinning

# 205
Zuz@, тези съм ги правила точно за Цветница (и не само Simple Smile:

http://www.kulinarno-joana.com/2009/04/easter-muffins-with-candy-carrots/

Много са ефектни и вкусни и всички много са ги харесвали. Макар че за деца не знам колко ще са подходящи от гледна точка, че мойта дъщеря например с такива украсени с топинг мъфини много се плеска и цапа въобще навсякъде, но тя е на 2г.  Също и глазурата малко се припокрива с тези, които вече си избрала.

Последна редакция: чт, 29 мар 2012, 17:27 от Margherita09

# 206
  • София
Направих и аз едни сладки,станаха супер,ама глазурата хич не ми се получи и я намазах с ножа:( Бях взела от готварската сметана е бих я,бих я .... не ми се получава,накрая трябваше да сложа по-рецепта разропен шоколад и него нещо не хо разтопих като хората и да не съм капо сложих крема,уж да се сгъсти:)))))Горе долу се получи,но неискаше да мине през шприца,заради малки парченца от шоколада.

# 207
Момичета, нищо не стана от мъфините ми  newsm45 newsm45 newsm45

Правих тази рецепта :
Продукти:
2 ч. ч. брашно
1 / 2 ч. ч. захар /на вкус/
1 п. бакпулвер
щипка сол
1 ч. ч. кисело мляко
1 / 2 ч. ч. растителна мазнина
1 яйце
1 ванилия
сладко от боровинки
пудра захар.

Киселото мляко, което ползвах като го отворих миришеше нормално, но като го сложих в сместа и тя загорча и тогава опитах киселото мляко и то киселееше Sad( а, уж срокът на годност му беше до 7-ми април Sad Не знам въобще не стават за ядене - горчат и нагарчват Sad Какво обърках нямам представа.Иначе към киселото мляко сложих половин чаена лъжичка сода ( по съвет на мама ) и сега след като ги изпеках мама ме посъветва да ги оставя още да изстинат и тогава да ги видя дали стават за ядене SadЗа сладкото използвах едно домашно сладко от боровинки, може и там да е било проблемът. А също така странно ми беше, че сложих сладкото по средата на мъфина,а то се изтегли най-отдолу на хартиената формичка ( добре, че бях сложила хартиени формички, че после щеше да имам да търкам бая) Изобщо пълен ужас! Добре, че направих една тавичка. Ще изчакам майка да се върне събота и заедно ще направим отново рецептата. Обещах снимка та затова взех един от по-хубаво изглеждащите мъфини, цапнах му малко украса и показвам  Hug

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150637270884331&set … ype=3&theater

# 208
Едни шоколадови мъфини, за пръв път правих без хартиени кошнички, но се отлепиха  Grinning

Margherita09  smile3525 за рецептата

ПП защо не ми се отвориха снимките ???????????????

# 209
Момичета, може ли един съвет... за Цветница реших, че ще направя едни шоколадови мъфини, украсени с ганаш, едни мъфини с обикновенно кексово тесто и сладко от ягоди или къпини , украсени със сметана и крема сирене (като на Тани4ка   bouquet) и третия вид незнам какви да бъдат  newsm78. Мислех капучиновите, но ще са предимно деца на гости, стига им шоколада остава и кафе да им сложа  Joy.......... та някой ако има подходяща рецепта моля за помощ  Grinning
Предлагам ти тези- приятелчетата на племенницата ми много ги  харесаха,а и не "цапат" Wink

Лимон, джинджифил и мед къкпкейкчета с лимонова глазура

Общи условия

Активация на акаунт