"Маха със ръчички, рита със крачета, веселата ДЕКЕМВРИЙСКА чета"

• 32 878
  • 726
  •   1
Отговори
# 270
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, дами,

вчера ни сложиха ваксините, плака само докато я боцкаха. И аз я извеждам на разходки, но бутането на количката в кишата и леда е истинско изпитание. По тротоарите е просто минаване на магия, а на улицата още повече  Rolling Eyes Да разтопи снега вече, че ....

Според мен за новородено и малко бебе по-тежката количка е ок, но лятото една от типа сгъваща се като чадър е перфектна http://www.abc-design.de/en/products/buggies/giro.html

# 271
И Лили държи всички да отбележат, че излиза на разходка! Mr. Green Спокойна е само в движения. За 2 минути да спра и започва яко мрънкане. Едва си плащам сметката в магазина. Кака и беше същата...

# 272
  • София
Според мен за новородено и малко бебе по-тежката количка е ок, но лятото една от типа сгъваща се като чадър е перфектна http://www.abc-design.de/en/products/buggies/giro.html

Моята, летният вариант, тежи 7,7 кг. и така ми отпада купуването на 2 колички. Поне така съм го планирала  Simple Smile

# 273
  • София
Имам въпросче към мамите, които кърмят: По колко време на хранене сучат бебчетата ви Thinking
От няколко дена забелязвам, че Пресиян суче по 10-15 мин. и спира, или заспива и се притеснявам дали изсуква достатъчно и да не би нещо да няма апетит, защото не суче супер бързо и лакомо, ако успяхте да ме разберет какво имам предвид..... newsm78

Момата често се насуква за 10-тина минути, но понякога с почивчици докарва до час  Mr. Green Много бебета на тази "солидна" възраст вече са постигнали доста добра ефективност и принципно е съвсем възможно да си се насуква за това време. Ако пълни редовно пелените, тургурът на кожата е добър (като щипнеш леко кожата, да се връща бързо в първоначалното състояние - да не остава "бяло" петно), лигавиците - влажни, активността - адекватна според възрастта, вероятно всичко е наред и момчето ти просто много е задобряло в сукането  Peace

За бебето каза, че стафилококите са от родилното и в днешни дни почти нямало бебе, което да не излиза с тях след раждането.

Честно казано и аз имам подобни подозрения  Embarassed Два месеца и кусур влачене на секрети - аман!

ooups, честито успешно местене   bouquet

MuJIuHka
, активни гимнастики има доста в Продавалника. Назаем също е добър вариант. Ние взехме назаем, а после ни подариха и килимчето на Таф Тойс. За момента по-скоро няма особен интерес, както и към шезлонга (също назаем). Но аз от време на време пак се пробвам, още е рано да се каже. Някои бебета са мнооого незаинтересовани към подобни занимавки, а други са просто омагьосани...

Коликата ни е Пег Перего Си, от бати, адаптирана, че официално е за след 6 месеца. Ама аз съм излизала с нея само 2 пъти, карам си на слинга. То тук на практика в момента тепърва става възможно излизането с количка покрай снеговалежите - няма да стоя затворник заради едната количка, я...

Днес реших да пробвам да цедя и нищо. Изцедих една чаена лъжичка, след като беше сукал и от двете гърди Sad

Някои майки не успяват да изцеждат кърма (камо ли СЛЕД сукане), но това не им пречи на успешното кърмене и бебето изсуква каквото му е нужно. Възможно е също така кърмата вече да се е регулирала според нуждите на детето  Peace

# 274
За всички тези детски глезотийки като гимнастики, люлки, шезлонги и т.н. бях доста резервирана, просто не обичам непотребни неизползваеми вещи, които прашасват в някой ъгъл, а не обичам да взимам назаем, каката не се заглеждаше особено, е промених си мнението категорично, възползвах се от всякакви видове забавления - люлка, шезлонг, активна, селфче и ние имаме този ринг с играчки за количка, страхотен е наистина, просто си е до дете, моето се кефи максимално на всички, особено на шезлонга  - така рита, че се люля самичък, голям кеф  Mr. Green
за инфекциите и родилното - ми така си е, поти всички излизат с тях, и каката беше с  инфекция, но кожна , но да уточня, по-скоро в държавните болници, че са пълни с манго джерита, които няма да дадат 1000 лв. да родят в клиника, та проста аритметика - от цяло родилно отделение при първото ми раждане само 3 бяхме българки - всичко друго поне 20 жени - от махалите, е те ти стафилококи.
като излизаме на разходка не плачем, само като му сложа дрехите за излизане - един такъв нахилен, знае че хубавко ще си хайманосваме, обаче само да влезем вкъщи, една аларма, едно чудо, май се е метнал на мен  Mr. Green

# 275
  • София
Зелено човече, мерси много. Не знам какво да мисля. Сега вечерта, докато го кърмих, нададе един рев. Смених гърдите и не иска да суче. Направих му АМ, през цялото време рева. Дадох му шишето, започна да суче и пак рев. Изплю всичко. Пробвах с лъжичка, пак рев. Сложих го на гърда и засука, но не преглъщаше. После пак се разрева, полюках го и си заспа. Не мога да разбера гладен ли е, колики ли са или е кисел защото му се спи  ooooh! А може и скок в растежа да е.

Момичета, като не ползвате шезлонги, къде стоят децата ви през деня? Ники само там стои и му е кеф да гледа, защото е по-нависоко.

# 276
Селфче ние правим така само когато ни се спи
шезлонгът ми е абсолютната отмяна, там на трона си седи по цял ден и зяпа

# 277
  • София
Мерси, Мина. Дано да е от това.

# 278
Ние също много ползваме шезлонга, но и той като всичко друго много бързо омръзва, та редувам леглото с въртележката, шезлонга, активната гимнастика. Лошото е, че мрън-спи ми се, трудно различавам от мрън-омръзна ми все още Simple Smile)))))
Кърменето при нас обикновено е място за отдих и дрямка и храненето продължава 40 минути а и понякога повече, Някой път ми е доста досадно да стоя на едно място толкова време, за това и е времето ми за ползване на компютър Simple Smile))

# 279
Добро утро, момичета!
Убедих се, че при нас винаги всичко трябва да става по най-сложния начин. Толкова треперих Ния да е здрава днес, че сме на консултация и на кардиолог и по всички закони на Мърфи се разболя днес. Има хрема и кашлица, дано не се усложни. Сега се чудим какво рокади да правим, че и таткото беше болен и отсъства 2 дни. Ще му оставям Ния ли, той ли пак ще бяга и без това вечерта трябва по-рано да излезе заради кардиолога. От сложно, по-сложно. Вече се чудим дали да не идем при майка ми за 2 седмици, но ми се ще да мине баба Марта, че плетохме толкова гривнички с Ния...

# 280
Добро утро!
И аз да използвам момента с папането, за да поседна тук.
Моя милост пък единствено мрън-спи ми се различава на 10000000000000000% (звучи едно такова като ъ-ня ъ-ня като налапа бибата, без биба се колебая). Дори мрън-гладна съм ми е много несигурно дали е то или е друго. Simple Smile
Lyubi, аз досега нищо не съм коментирала за вас, ама чета и вече много ми е жал. Какво е това чудо, дето ви сполетя, направо не знам. Аз имам чувството, че ние тримата с братята ми толкова не сме боледували общо за целия ни живот, колкото вие преболедувахте за една зима... Дано скоро се приключи, че се измъчихте всички... Hug

# 281
Благодаря, Теди!  Hug
Започнах да гледам с едно примирение на нещата. Ядосвам се първия час-два и после се примирявам. Няма нищо случайно в този живот, явно е трябвало да минем през тези изпитания... Simple Smile

# 282
  • Русе
Добро утро..от 6 часа сме будни и свежи като репички,а на мама и се спи и две не вижда ooooh!
Вчера и ние направихме един скок в растежа-ревахме цял ден за щяло и нещяло,та се върнахме един месец назад-цял ден ми вися по циците CrazyХранихме се през 1-2 часа,после уж сме на диета newsm78
 Люби,бързо да се оправяте!
Тук е една мъгла,а аз имам работа навън.Да де,ама имам фобия от мъгла-баткото колкото пъти съм го извела в мъгла,толково пъти се е разболял Twisted EvilМоже и да е съвпадение,но и до колата не смея да ги заведа..Направо нз какво да правя newsm78

# 283
  • София
И у нас такова боледуване, каквото е през новата година, не е било  ooooh!  Донякъде се чудя дали не е от това, че баткото се отби декември, преди това по-рядко лепваше красоти от градината... Ама пък там редовно се водят болни дечица. Уж имало контрол, ама май няма.

cvete7575, тук, край Дунава, мъглите са отврат. Понякога се задържат чак до ранния следобед  ooooh!

# 284
Добро утро и от мен,
тъкмо седнах на компютъра да прочета  и хоп замрънка...блазе на тези мами на които бебчетата стоят в шезлонги, кошчета и люлки. На нас ни подариха една много хубава люлка, сама се люлее...и аз си викам ееее ще си го оставя там то само ще си се люлее, а аз ще си почивам....да ама не, не иска и не иска да стои това дете. Все едно на тръни го оставям. Дано да посвикне, че ми е жал да си стоят така нещата без да ги използваме Sad
А за кърменето за макс. 15 мин. се наяждаме. До колкото знам вече каналите са добре отпушени, бебчо е по-силен и затова се наяжда по-бързо. Щом наддава кг и не плаче значи си хапва добре.

Общи условия

Активация на акаунт