"Маха със ръчички, рита със крачета, веселата ДЕКЕМВРИЙСКА чета"

• 32 746
  • 726
  •   1
Отговори
# 570
 Честита баба Марта и от нас.Пожелавам Ви най-вече здраве.
 Докато спи малката да драсна някой ред.Е и ние вече се кандидатирахме за ясла пък да видим имаме 8 точки.Само не разбрах ако кандидатствам за повече от една ясла спадат ли ми точките,някой знае ли??
 На нас педиатърката ни  каза че може при навършен трети месец ако искам да започна да давам прясно изцеден сок от морков или ябълка по 2ч.л. на ден, едната сутрин едната вечер.Но това само ако детето няма силни колики.
 Нина също успява да задържа играчка в ръцете си,размахва я няколко пъти и накрая я изпуска Grinning

# 571
Марса, изписаха ни ги, защото лявото и краченце при опит за свиване има съпротивление. На ехографа при някакво измерване( не мога да кажа точно какво) показва, че е леко над нормата, и доктор каза, че е добре да поноси такива гащи.

Пожелавам ти бързо оздравяване на малкото съкровище и по-скоро да се прибирате в къщи. Hug

# 572
Сокче от мека ябълка ще започна да давам 6-ти месец някъде. Сега ми се вижда много рано.
Мименцето, може да добавиш колкото градини искаш. Просто за всяко следващо желание ще получаваш по една точка по-малко. На практика имаш щансове за прием само в градината, която е първо желание. Хубаво е обаче да добавиш повече градини, защото може някоя да обяви през годината допълнително места и да я поставиш нея на първо място. Така ще бъдеш с предимство пред децата, които не са я добавили на първо класиране. може да запитвате и в тази тема за всичко, което ви вълнува за кампанията с градините :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=643772.0

# 573
  • София
Лично аз съм против ранното захранване,пък било то и със сокчета.Въпрос на личен избор,разбира се.
Ванчето,според мен превантивно са ви ги изписали тези ортопедични гащи,така че не се притеснявай.
А за ясли и градини мисля догодина да се терзая.

# 574
Честита Баба Марта на всички,много усмивки и късмет ви пожелавам и повече   Nature Partly Sunny  Отдавна не съм писала ,ама покрай Миро и болната ни кака никакво време нямам.Тук в Пловдив положението с яслите не е никак розова,а май така ще се окаже и за градините.Каката едва успях да я запиша в държавна ясла и сега ходи ,много съм доволна,занимават ги ,доста обогати речника си .Сега бебо отрано го записах за да чакаме ред за 2013 г. септември,дано ни огрее ,че не знам какво ще правя иначе,с тези 240 лв. майчинство за дете до 2 г. #Crazy
Дано и каката да я вземат в градина преди да навърши 3 г.,че двамата трудно ми се гледат заедно в къщи направо из-  ku-ku

# 575
А относно захранването и аз мисля ,че е рано още .Теди я захраних на 5 месеца навършени със зеленчуково пюре,много добре го понесе и добре си хапваше по-нататък,така мисля да процедирам и със сина,ама да видим дали и той е на същото мнение  Grinning

# 576
Имам въпросче - започнахте ли да давате сокчета и ако да - какви?
В тази статия много добре е описано защо не трябва да се захранва детето преди 6 м.и да му се дават отрано плодови сокове.http://www.mamaibebe.com/forums/viewtopic.php?t=10972

# 577
Здравейте мами ! Аз много отдавна ви чета , но чак сега реших да пиша . Аз съм Йоана от Русе , имам син Даниел , роди се на 7 декември чрез секцио и с мерки 3.800 и 52 см. Надявам се да съм редовна в писането , защото ми е много послушно детенцето  Heart Eyes Извинявам се че е от първия пост , но се видях в чудо . Малкия е изцяло на кърма даже и вода не пие , но напоследък кърмата ми взе да намалява и трябва да се дохранваме а той неиска да пие млякото и го плюе и се мръщи . Какво да правя , ако знаете моля ви посъветвайте ме !  Simple Smile

# 578
delphi_5 благодаря за темата  Hug

# 579
Здравейте и от нас. Вчера бяхме на консултация и е пораснал с 1 кг и 3 см - 5960, 58см. Сложиха му  двете ваксини и охлаждащите лепенки и като мъж плака съвсем малко  Simple Smile. Направи ми впечатление, че му сложиха INFANRIX , а не Пентаксим и при вас ли е така?  newsm78
За люлките той се заседява засега, но активната гимнастика още не съм му я извадила.
Моята миялна е Аристон вградена 45см - доволна съм от нея.
Бързо да се оправят болните мъници  Hug
Тъкмо погледнах в картона. И на нас са ни сложили INFANRIX и SYNFLORIX. Едната я сложиха на едното краче, а втората - на другото. Щях да забравя Честита Баба Марта и от нас!!!

# 580
 Peace
Благодаря за бързите отговори за захранването момичета!

Лека вечер на всички мами и бебовци!

# 581
Честита баба Марта и от нас.
Какво да правя , ако знаете моля ви посъветвайте ме !  Simple Smile
Слагай по-често на гърда.Моят Дани виси от както е с хрема на гърда по цял ден,че само тогава не кашля и не питай мляко бол.
За АМ пробвай с лъжичка,затоплен биберон,но ако е като моите хлапета нямаш шанс.Между другото как реши че нямаш кърма?

# 582
Защото аз цедя и така му давам , защото се дърпаше от гърдата и неискаше да суче 1 месец след раждането и от тогава сме така . Успявах да изцедя по 150-160 мл от двете гърди , но почна да намалява.

# 583
Честита Баба Марта!
Да сте румени, засмени!

Lyubi,
съжалявам за неволите ви! Те никак не са малко, но само си повтаряй, че НЯМА ДА ВСЕ ТАКА!
Преди няколко години имах много трудни моменти с ММ, а аз си знаех, че е до време. След това пак ни потръгна. Много. Сега пък пак имаме грижи, а аз си казвам само, че може и по-зле да е, това е малкото зло и няма да е все така! Кураж!

Hug и за теб, Марса!

ванчет_О, не се притеснявай! Един съвет от мен - имаме приятел ортопед. Казва ни, че детето може първо да не му е приятно, но свиква и после по-скоро страдат родителите. Детето е добре-не го боли. И теб не трябва да те боли, защото това е за добро!

За сокчетата - мисля, че не трябва да се дава сок преди годинката. Четох доста инфо при захранването на Катето. Най-добре е ако имате домашна тиква, пюрирана, банан, авокадо. Това са най-слабите алергени. Така започнах. Няма гаранция, че детето ще развие алергия, моя близка даваше сок на детето си и нямаше проблем, но все пак аз не посмях да рискувам!  Peace

При нас сме в период на очакване на резултат от урината и се моля Дивна само да не се обрива и да няма кръв в акото!
Тези дни ще пиша подробно, но сега нямам сили!

Последна редакция: чт, 01 мар 2012, 19:21 от chip4e

# 584
Галактик, Чипче, благодаря ви за милите думи! Тази седмица сме без заплата, утре най-вероятно няма въобще да работят фирмата на мъжът ми. Ако не дай си Боже остане без работа, ще търсим вариант да бягаме към Русе или Пловдив. Каквото ни е писан, това ще е... Успяхме да заделим нещичко последните години, дано да стигне за повечко  време.

Общи условия

Активация на акаунт