"Маха със ръчички, рита със крачета, веселата ДЕКЕМВРИЙСКА чета"

• 32 737
  • 726
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ех,Люби,тази криза -лоша работа.казвам,че важното е да сме здрави и да се обичаме,но парите са важно нещо.Не го казвам ,защото обичам да харча,ами просто виждам как само за лекарства отиват толкова пари.Ето ти тук в Токуда за придружител на детето се плаща 15лв на ден +едни 100лв дарение/политика на болницата/  и разхода готов.Но пак казвам-да сме здрави и да се обичаме!

# 586
Искам да купя шезлонг на Йоан, но повечето гледам, че са до 9 кг. Няма да купувам някой с вибрация и разни други екстри. Някой може ли да ми препоръча  Rolling Eyes Може и от продавалника да си избера  newsm78

# 587
При захранването ползвах съветите на Косе Босе.

http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66

Имам схема на захранване по дни, количество в Екселска таблица. Който смята да захрани по-рано, може да поиска да се сприятелим в Скайп и ще му пусна файла. Може и по имейл. Или във фейсбук ще пратя файла със съобщение.

Имам домашна прекрасна БИО ЕКО ТИКВА. Който иска ще дам, но съм от Плевен. Имам две-три
свободни тикви.

Само с горното мога да съм полезна!  Peace

# 588
Марса, наистина за лекарства се дават най-много пари. Ние се шегувахме, че сме любимите клиенти на аптеката до нас, ама то хич не е смешно  ooooh!
Аз съм по-спокойна, но мъжът ми... по цяла нощ се върти, не му се говори, по-тежко го изживява.
Чипче, мн са ми интересни съветите. Като чета, че трябва след 3-тата годинка да мине към нашата храна, че аз Ния много отдавна я приобщих към общата кухня, а става на три този месец.  Rolling Eyes

# 589
Люби всичко ще се нареди  Hug имай вяра, ти беше споменала, че може към Пловдив да идвате, пиши като се наканите, ако е хубаво времето ще спретнем езна пловдивска срещичка, че се излагаме  Twisted Evil
За яслата, аз подадох, че още си работя и нямам намерение за излизам в майчинство, така че ако ни вземат 2013 ще е бонбон, ама каквото сабя покаже, Iovi Danina къде сте вие, да не се окажем в една група  Mr. Green
за сокове и захранване - каката ми е захранена в Русия, там практикуват ранно захранване с каша, сокове съм давала също от рано, нищо й няма, без алергии, спортистка, просто си е до дете и приятелката й е захранена 6-ти месец, сокове от годинката - има някаква алергия и още не могат да я установят, така че сокове или без тях, вичко се случва, когато захранваме пак се пада да сме в Русия, така че пак ще сме по тяхната схема  Mr. Green
MuJIuHka има и за повече кила, има които се трансформира на детско столче, виж в Продавалника има много видове, нашият е http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=6295&cat=109

# 590
  • Стара Загора
Честита Баба МАрта и от нас! Да сте живи и здрави всички. Това е най- важното.

# 591
Честита Баба Марта със закъснение - здраве да има за всички, пъс другите приблеми ще ги преодоляваме в крачка.
MuJIuHka, ние сме със шезлонга, който mina_stolear е показала. Имаме го от каката и сме много доволни. Тя е 17 кг, ама още мъти в него като Боби не лежи там LaughingИма и вибрация, но при нас определено тази функция се харесва.
Lyubi, наистина сте в труден период, но дано всичко се нареди скоро. И при нас сега с второто дете положението не е никак розово, защото след първото майчинство така и не успях да се върна на работа, та все по-често се замислям за предсрочно връщане и ясла за Борис. Тази мисъл много ме тормози, защото каката си я гледах и се спасихме от болести от яслата, но сега ситуацията вероятно ще го наложи Cry
chip4e, аз първото си дете захранвах със съветите на Косе Босе и съм доволна. Кандидат съм за твоята табличка да погледна, че то човек се учи цял живот. Дано са добри резултатите от урината и всичко лошо да е останало в миналото. Ще ти пиша ни лични да си разменим координати
Marsa, дано днес вече сте добре и да не се налага венозен антибиотик Hug
Joanna90, аз също почти нищо не мога да изцедя, защото кърмата слиза само когато бебето ми е на гърдата, но пък си тече доволно. Просто съм от този тип кърмачки. Ако все пак си решила за АМ - пробвай различни марки, понякога бебетата си имат предпочитания.
ванчет_О - предполагам колко ти е тежко да си гледаш детенцето с тези гащи, но се успокоявай с мисълта, че е временно и така му помагаш.

При нас няма нищо ново - ядем и дебелеем. Днес сме на консултация и по-късно ще дам отчет. Струва ми се, че доста ми е пораснало слончето защото взе да ми понатежава, а да не говорим, че вече вия от болки в кръста и от ишиаса CryАма здраве да е - ще се дундуркаме. Вчера излизахме на разходка за 2 часа и малкия така се успа, че като се прибрахме продължи серията с още 2 часа LaughingНакратко - кротко си ми е детето, а и коликите сякаш поразредиха тези дни, та всички сме доволни. Днес пращаме каката на гости у баба й, та на спокойствие да домакинстваме с Бобо и ако позволи времето да пообиколим навън. На всички ви желая хубав ден и спокойни бебчовци!

# 592
  • Русе
доброооо утро!
Времето навън изглежда обещаващо LaughingДа си приготвяме количките..
Люби,аз вечеостанах без работа,а ужне можело-шефката закри просто фирмата и сега ще вземам една година майчинство и сама ще си плащам здравните SadВажното е да ме живи и здрави!
 Добре дошла на мацката от Русе-и аз вече да си имам съгражданка!!!

# 593
  • София
За захранването ето какво намирам за най-близко до разбиранията ми Захранване, водено от бебето / Вaby-led weaning   Peace

слагам постоянно на гърда, но то рев, неще и неще да суче на празен ход.Извадих АМ-то нахраних я в 15 и откърти в 16, вече 2 часа спи та се носи. ooooh! Сега като се събуди ще видим-май се понапълниха гърдите.Та при нас честото слагане на гърда май няма особен ефект   Rolling Eyes

Ако бебето суче "на празен ход" и това го дразни, понякога прилагането на компресия може да подобри ситуацията. Предполагам междувременно се грижиш за себе си - храниш се, приемаш течности, почиваш доколкото е възможно. "Чакането" да се напълнят гърдите и едва тогава да се предложи на бебето да суче по-скоро не е добра идея, ето защо: Как правим мляко

Denita84, виждам, че си от София. Може би ще ти е полезно едно посещение на място в Естествени идеи. Доколкото знам предлагат и нещо като тестов (пробен) комплект точно за ориентация. На мен приятелка ми даде назаем пелени и аз ги ползвам. Малко ми е сложна терминологията, но са от 2 части - гащички и тензухени подложки. Слагам и едни "хартийки", които поемат акото и "задържат" мокрото по-далеч от дупето на бебето. Вече ползваме денонощно и съм много доволна. Преди много се ядосвах като на едно сукане сменях по 3 наакани памперса - златно ми излизаше, да не говорим за екологичната гледна точка  Mr. Green С дупето няма проблеми, сменям често и не я държа мокра излишно.

Искам да ви питам и нещо друго: Забелязвам от известно време, че Пресиян в момента, в който започне да суче и започват едни газове, той започва да се огъва и да реве и понякога явно доста го боли, че чак не мога го нахраня като хората от рев Sad На вас случвало ли ви се е подобно нещо? В такива моменти не знам какво да правя, за да може да се нахрани нормално.... Но съм забелязала, че после ако му дам от шише с изцедена кърма и почти винаги го изпива без проблем и не чувам да има газове....много ми е странно и не мога да си обясня защо така става newsm78

Възможно ли е да е прегладнял и да суче много бързо и лакомо, нагълтвайки се с въздух? Или пък струята кърма да е доста силна? Понякога честите почивки за оригване облекчават ситуацията, наред с други мерки според причината за поведението. Ето малко идеи: Бебето ми е неспокойно или плаче докато го кърмя – какъв е проблема?

ilviya-sh и Joanna90
, ако искате, бихте могли да получите информация и идеи от Ла Лече Лига консултантите към темата ни - само трябва да се опише малко по-подробно ситуацията и да се добави към ЛЛЛ (или подобно) с червен цвят ей така ЛЛЛ Peace

Marie_anne
, аз не планирам да предлагам сок, особено пък толкова рано. Ето защо: Становище на Американската академия по педиатрия относно соковете и ето още защо: Защо нашите майки са ни давали сок... (и защо няма нужда ние да  … вим толкова рано)

Lyubi, кураж  Hug Hug Hug

Струва ми се, че доста ми е пораснало слончето защото взе да ми понатежава, а да не говорим, че вече вия от болки в кръста и от ишиаса CryАма здраве да е - ще се дундуркаме.

Аз се родих със слинга. Момата е вече пет кила и половина, а понякога си я разнасям по няколко часа без да ме боли кръст, па и ръцете ми свободни - кеф  Peace

# 594
  • София
Добро утро!
Ние ще си висим в болницата до понеделник,а аз се бях настроила за изписване събота или неделя.Не е спокоен още белият дроб и има кашлица.Пфу.Нищо важното е да ни изпишат здрави,а не след някой ден да се върнем пак.
Вчера моето моммченце отишло на детска с един плик мартенички.Толкова се унесъл да раздава,че забравил да остави за госпожата от втора смяна ooooh!.
Друго интересно няма при нас.

# 595

MuJIuHka, ние сме със шезлонга, който mina_stolear е показала. Имаме го от каката и сме много доволни. Тя е 17 кг, ама още мъти в него като Боби не лежи там LaughingИма и вибрация, но при нас определено тази функция се харесва.

Викам си, от толкова дълго ли го има тоя шезлонг, а то каква била работата, мн голяма твойта мома, мойта на 5 г.  беше толкова  Mr. Green

Ни слинг , ни кенгуру, ни чудо, много тежи бре, как ги носите тея бебета  #Crazy

# 596
Добро утро, момичета! Simple Smile
Марса и Чипче, чакаме добри новини от вас!
Мина, още утре ще сме в Пловдив, но само за един обед. Родата ще се събере да види мишоците и после се връщаме в Софето. Като се позатопли, ще останем повечко.
Цвете, на мен Русе си ми е слабост, това е моят град, откакто станах на 13. Преди това си живях на село. Ама пък предпочитам точно на село да ходя с децата и по-рядко оставаме в Русе. Така че ми е мило всеки път, като споменаваш, че си от там.
Благодаря ви за куража, момичета. Днес светът ми се вижда по-малко мрачен Simple Smile Започнахме да обсъждаме с мъжа ми някои идеи и насоки за развитие. Може би ни трябва нещо да ни подтикне и всичко да е за добре. междувременно ще използваме, че днес си е вкъщи мъж ми и ще напазаруваме спокойно по обед. После мисля да слеза в центъра с малкото кюфтенце и да си купя една книга за плетене на две куки.  Mr. Green Само не ми се смейте много, ама ми е мерак да се усъвършенствам, пък и все ми тежи, че нямам хоби.
Хубав ден на всички! Hug

# 597
mina_stolear, големи деца отглеждам аз.Ама то и ние с таткото не сме малки Laughing Повечето хора не вярват, че Лора още не е навършила 3 г, ама тя и стърчи с глава над връстниците си

зелено човече (.)(.), слинг ми даде една приятелка, обаче нещо не го слагам явно както трябва и не ни е удобен. Бебето мрънка, сякаш се чувства притиснато и че му е тясно Ето този с халка http://sling.bg/pozicii.html Имам чувството, че пречат големите ми гърди Embarassed Около мен няма мама, ползваща/ла слинг да ми даде съвет на живо как да го ползваме

# 598
Йоан от 4-5 дена започна да се засища за 10 мин. и след това ако му предложа да суче,почва един страхотен рев  #Crazy Думи нямам. Само като усети, че ще му предложа да хапне и е ревнал. Преди това си стоеше като залепен и можеше да откара час, час и половина на гърдата ми, като суче. Винаги като му предлагах не отказваше. Сега няма такова нещо, за 10-15 мин. е готов и после се чуди как да заспи. Плаче, плаче, аз го държа пея му, говоря му. Явно трябва да му създам навик след като се насучи да прави нещо и да заспи.  Tired

# 599
MuJIuНка и ние имахме един такъв период да неиска да спи и само плачеше , но мина и сега го слагам в шезлонга , люшвам го няколко пъти и е заспал . Голямо спасение е този шезлонг а и моя е от най-обикновенните .

Общи условия

Активация на акаунт