"Маха със ръчички, рита със крачета, веселата ДЕКЕМВРИЙСКА чета"

• 32 854
  • 726
  •   1
Отговори
# 180
аз 2001,колко е малък светът Rolling Eyes

Малък е да - направо е едно голямо село Wink  Hug

ехаааа... нека и аз да се включа към завършилите ФЕГ - випуск 1998  Laughing Laughing Laughing

Събрахме се франкофонките Wink ... Да си направим една бебешко-френска среща Wink  Hug

# 181
Имам въпрос към ЛЛЛ
Вече почти нямам кърма,  така съм от 2 седмици и дори мислех, че напълно е спряла, успявах да изцедя само няколко капки и пак започнах да пуша  Embarassed , днес обаче се пробвах да се изцедя и успях да събера около 30 мл., което си е много за мен  Crazy Въпросът ми е следният - ако все пак успея да изцеждам кърма колко време е нужно да изчакам да се изчисти кърмата от никотина и катраните, за да я дам на бебчо, колко дни или седмици трябва да чакам ?  Rolling Eyes
Благодаря ви предварително   bouquet

Здравей, mina_stolear!

Да, пушенето вреди, не само по време на кърмене  Laughing И все пак, особено ако пушиш сравнително умерено (под 20 цигари на ден), по-добре бебето да получава някаква кърма, отколкото изобщо да не получава такава.

Извини ме, но не съм в течение на организацията на кърмене при вас - защо се налага Максим да получава изцедена кърма, а не от гърдата? Колко често смяташ да изцеждаш, имаш желание да стимулираш лактацията и да изцеждаш всеки ден ли?

Прилагам една статия за пушене и кърмене. Освен това ти и всички останали желаещи от темата можете да присъствате на уебинара "Често задавани въпроси за кърмене", който ще се проведе днес от 14ч.

Евридик@, благодаря за бързия отговор   bouquet
Не пуша повече от година, но кърмата ми последната седмица почти спря и се изкуших, не паля повече от 2 цигари на ден, но ако има как да увелича кърмата, която е не повече от 60мл. на денонощие, веднага ги спирам! Максим само 2 седмици е кърмен от гърда, на 2-рата седмица бяхме на консултация и не беше наддал въобще и педиатърката предложи изцеждане и дохранване. Всичко това беше съпроводено от адски рев по време на кърмене и в останалото време от глад. Той е роден доста едър и е много лаком, не иска да суче от гърда, защото не му тече струйно, така е още от родилното, а и количеството, което изцеждах  максимум 90мл. въобще не му стигаше, не исках да се повтори ситуацията с храненето на дъщеря ми, която първите 3 месеца беше изцяло на кърма и беше недохранена и сега пристъпих към смесено хранене!
Въпросът ми е  възможно ли е да увелича кърмата по някакъв начин и какво е най-добре да направя, за да му давам макар и минимално количество?
Благодаря!

# 182
Здравейте момичета! Отдавна не съм писала но редовно ви следя
Влизам да споделя резултата от последната ни консултация: Пораснали сме 3.5см (вече е 62см )и тежим 6.730 (наддали сме 900гр)

Имам въпрос към ЛЛЛ
Количеството кърма започна да не достига на нашето бебе. След като го забелязах започнах да дохранвам с АМ последните две хранения (20ч и 23ч.). Количеството АМ което давах варираше между 40мл и 80мл.
За да стимулирам производството на повече кърма започнах да действам по следния начин:
 - Сутрин: Давам от едната гърда и изцеждам другата. Количеството изцедена кърма е около 180мл
 - На следващите хранения: Предлагам и двете гърди и след това дохранвам с изцедената кърма.

На този режим сме от около седмица и количеството с което дохранвам падна на около 20-25мл през деня и 40-50мл на вечерното хранене. През последните няколко дни дохранвам единствено с изцедената кърма.

Въпросът ми към ЛЛЛ е:
Какво мога да направя допълнително за да се стимулира производството на кърма? Опитах да слагам малката на гърда на по-малки интервали или в полу-сънено състояние но тя отказва. Хапва само когато е огладняла:-)
Храним се на около 3 часа. Последното хранене за деня е около 23ч и след това около 7 на следващата сутрин.

И още един въпрос.
Опасно ли за бебето дохранване с прясно изцедена кърма която се съхранява в хладилник за около 15-16 часа.

# 183
Само да се постопли  Hug
аз 2001,колко е малък светът Rolling Eyes

Малък е да - направо е едно голямо село Wink  Hug

ехаааа... нека и аз да се включа към завършилите ФЕГ - випуск 1998  Laughing Laughing Laughing

Събрахме се франкофонките Wink ... Да си направим една бебешко-френска среща Wink  Hug

Последна редакция: пт, 17 фев 2012, 18:07 от Marie_anne

# 184
  • София
Момичета, във фейса се организира среща в неделя - 19.02. Мястото е входът на южния парк, часът - 14.00.

# 185
Имам въпрос към ЛЛЛ
Вече почти нямам кърма,  така съм от 2 седмици и дори мислех, че напълно е спряла, успявах да изцедя само няколко капки и пак започнах да пуша  Embarassed , днес обаче се пробвах да се изцедя и успях да събера около 30 мл., което си е много за мен  Crazy Въпросът ми е следният - ако все пак успея да изцеждам кърма колко време е нужно да изчакам да се изчисти кърмата от никотина и катраните, за да я дам на бебчо, колко дни или седмици трябва да чакам ?  Rolling Eyes
Благодаря ви предварително   bouquet

Здравей, mina_stolear!

Да, пушенето вреди, не само по време на кърмене  Laughing И все пак, особено ако пушиш сравнително умерено (под 20 цигари на ден), по-добре бебето да получава някаква кърма, отколкото изобщо да не получава такава.

Извини ме, но не съм в течение на организацията на кърмене при вас - защо се налага Максим да получава изцедена кърма, а не от гърдата? Колко често смяташ да изцеждаш, имаш желание да стимулираш лактацията и да изцеждаш всеки ден ли?

Прилагам една статия за пушене и кърмене. Освен това ти и всички останали желаещи от темата можете да присъствате на уебинара "Често задавани въпроси за кърмене", който ще се проведе днес от 14ч.

Евридик@, благодаря за бързия отговор   bouquet
Не пуша повече от година, но кърмата ми последната седмица почти спря и се изкуших, не паля повече от 2 цигари на ден, но ако има как да увелича кърмата, която е не повече от 60мл. на денонощие, веднага ги спирам! Максим само 2 седмици е кърмен от гърда, на 2-рата седмица бяхме на консултация и не беше наддал въобще и педиатърката предложи изцеждане и дохранване. Всичко това беше съпроводено от адски рев по време на кърмене и в останалото време от глад. Той е роден доста едър и е много лаком, не иска да суче от гърда, защото не му тече струйно, така е още от родилното, а и количеството, което изцеждах  максимум 90мл. въобще не му стигаше, не исках да се повтори ситуацията с храненето на дъщеря ми, която първите 3 месеца беше изцяло на кърма и беше недохранена и сега пристъпих към смесено хранене!
Въпросът ми е  възможно ли е да увелича кърмата по някакъв начин и какво е най-добре да направя, за да му давам макар и минимално количество?
Благодаря!
mina_stolear, разбирам.

Ситуацията е била трудна и за теб, и за Максим. Кърмата се увеличава ефективно с често сукане на бебето, но Максим в момента вероятно изобщо не суче от гърда? Това, което можеш да направиш, е да се изцеждаш, с помпа или на ръка. Изцеждането не може да бъде толкова ефективен стимулатор на лактацията, колкото сученето на бебето, но все пак е добър вариант и има много жени, които хранят бебетата си месеци наред, че и години с изцедена кърма.

Това е клип за изцеждане на ръка, който може да ти е интересен, ако решиш да опиташ този начин. А тук има картинки и по-пространни обяснения как се случва изцеждането на ръка, по начина на т.нар. техника на Мармет.
Идеалният вариант е да цедиш толкова често, колкото би сукало бебе на възрастта на Максим (между 8 и 12 пъти). Това е трудоемко и изтощително, затова може да опиташ да изцеждаш по 4-5 пъти на ден, когато Максим спи или когато имаш кратка почивка. През нощта и рано сутрин е времето, когато е вероятно да имаш най-много кърма и тези изцеждания е за предпочитане да не се пропускат.

Достатъчно течности (литър и половина-два на ден), почивка, рационално хранене също са сред факторите, които влияят благотворно на много кърмещи жени.
Успех!   bouquet

# 186
Евридик@ благодаря ти много за помощта   bouquet
Ще пробвам всичко и ще пиша дали имаме резултат

# 187
Към ЛЛЛ: от самото си раждане бебка се наяждаше за 15-20 минути (а имаше и жълтеница, породена от различните ни кръвни групи, която я правеше по-поспалива). От 10-15 дни обаче яде по час и нагоре, защото се превърна в хитруша. Не се опитва да суче, а чака млякото само да потече с рефлекса на потичане и чак тогава дърпа. Като спре - спира и тя. Обикновено в началото седи и ме гледа в очите, докато си чака, но след това заспива. И всъщност по-голямата част от времето на кърмене (този повече от час) го прекарва в сън. Невъзможно е да я събудя - не помага говоренето, не помага щипкането по ушичките, нослето, бузките. Евентуално се разбужда като я оставя да не ми е в ръцете, но после в секундата, в която я сложа пак на гърда и заспива отново. Знам, че не трябва да я ограничавам във времето на сукане, но това висене ми създава дискомфорт - заболяват ме и ми изтръпват ръцете да я държа (какво ще стане, като качи повече килограми и дотежи още повече?!), както и ми се нараняват зърната (засега е само повърхностна болка, няма рани, но не знам кога ще "цъфна"). Освен това редовно вече се случва да ми сдъвква зърната с венци и да стиска доста силно - няколко пъти изпищях, та таткото скача да види какво става... Моля ви, помогнете ми! Кажете как да я накарам да прояде по-бързо и да прекъсна този процес, който е подкарала, че иначе рискувам съвсем скоро кърменето да стане много неприятен за мен момент... Тези дни яде 2 пъти от замразената ми кърма (с шише) и си изяждаше всичко за по-малко от 10 мин. Не мога да се цедя като луда, за да й давам така. Ще ми отнема много време, няма да мога да изцеждам, колкото тя би си изсукала и ще ми намалее кърмата. HELP!!!!! Confused

# 188
Juli_Ivka, честита Ви годишнина със съпруга!
Радостче, да ти е жив и здрав Виктор!
Малко съм заредила писането, но просто не ми остава време.
Ние сме добре.
Селфче, Дивното ми момиченце е добре. Все още се храним с мъка-500мл на денонощие. Наддава по 100 грама на седмица-много е точна.
Забелязах следейки записванията относно храненията, че вече изцоква между 80-110, а преди по40-80мл., което води до извода, че нуждите й се увеличават и расте. Моне аз така си мисля.
Започна да се смее, гука много, рита с крачета, наддига се и оттласква с крак, иска да се върти и почти успява сама. Много е активна и усмихната. Търси ни с поглед като чуе гласовете ни.

Сега в неделя пък съм помолила отчето от църквата ни да дойде вкъщи, да прочете молитва за здраве, за прогонване на злите духове, защото вече наистина не зная защо Катето ми спи неспокойно. Това е само у нас. В баба й спи непробудно, а на Емен на почивката миналата година също спеше супер. Пробвах какво ли не, но без успех. Та си мислех, че децата, когато са малки са по близо до Господ, а е възможно Катето да усеща нещо, което ние не-негативна енергия в дома ....
Все пак в този апартамент ММ е живял с бившата си съпруга, която неведнъж е обяснявала, че аз съм спяла в чуждо легло, хранела в чужди съдове, т.е. нейните. А свекърва ми ме успокояваше, че всичко тя е купила, а бившата му съпруга абсолятно нищо няма от родителите си, така че да не се притеснявам от такива приказки. Но всичко в дома може да носи нейната енергия. Поправете ме ако греша, просто вече съм в чуденка.  newsm78

# 189
Добро утро, момичета!
Чипче, хубаво си решила за отчето. Имам познати, които дори смениха квартирата заради лоши усещания, лош късмет, неспокойство и т.н, Дано Катето започне да спи спокойно след това.
Ние пък се отправяме на седмично пазаруване в Метро Wink Хубав ден от мен! Hug

# 190
Добро утро! И аз имам въпрос към ЛЛЛ
Симона яде през около 3 часа и половина 4. По принцип някой път и аз я събуждам. Само на кърма е. По принцип досега давах само едната гърда  и тя си спеше и после чак към 4-тия час вече огладняваше(като се има предвид,че когато се отказваше да суче,като пробвам има още кърма). Иначе не се изцеждам. На последната консултация за един месец беше качила само 320 грама.Искам да попитам сега след като вече давам и от двете гърди как да стимулирам лактацията и дали ще и стига кърмата ,след като по рано съм дала от двете гърди?

# 191
chip4e, радвам сече Дивна е по-добре и явно започва да свиква с новата храна.
Аз също вярвам в това че, някой може да праща негативната си енергия, така че добре си решила за свещенника.
При нас нещата са по-добре, мислех че изцяло са минали коликите, но май просто са по-слаби. Все пак се радвам защото детенцето започна да спи повече, аз също покрай него и така се увеличават моментите на игра, а намаляват тези с плачът.
Чакам вече с нетърпение пролетта, много ми се излиза навън, искам да е топло, да е зелено и слънчево.
Аз пак да кажа, ако някоя мама кърми изцяло детето си и има проблем с дългите периоди на изхождане на детето, моля да напише как се справя с това, защото при нас нищо не помага, готова съм да  споделя моите неуспешни методи.
Поздрави на всички

# 192
mimetopl Йоан е само на кърма, не му предлагам чай и вода. Явно е на периоди. Първия месец по 7-8 пъти на ден акаше. Дойде период от 2 седмици, през който разреди изхожданията до 4-5 на де. Ето сега пак от 2 дена не е акал. Сигурно пак ще ги намалява на 3-4, знам ли и аз. Нищо не му давам за изхождането, само масаж на коремчето. Спокоен е, суче си дори повечко /от 3-4 е като залепен за мен, през час и половина иска да суче/, пишка стабилно, пръцка, не му е подут и твърд корема.

# 193
Миме, ние също сме изцяло на кърма съшо. Случва ми се от време на време да не ака и по 3-4 дни, друг път пък пълни по 3 памперса дневно. Не съм намерила начин да се справям при запек...

# 194
  • Русе
Люби,вчера си мислех за вас ...преборихте ли кашлицата?Пробвала ли си Хустагила дето е кремче?На нас ни го бяха препоръчали Thinking

И ние сме само на кърма,не сме акали от 36часа...правих де що има масажи и гимнастики и нищо Twisted EvilМай ще спра инфакола,че нещо с него го свързвам това newsm78

Общи условия

Активация на акаунт