"Маха със ръчички, рита със крачета, веселата ДЕКЕМВРИЙСКА чета"

• 32 779
  • 726
  •   1
Отговори
# 390
пробвам, всичко и аз съм на мнение, че по-добре да не плачка, но тук мъжа ми и майка ми все викат,че съм щала да го разглезя.Майка ми беше на гости 3 дни и аз и викам ами оставиго ти да плаче, а тя - а не аз не мога, ама аз как да мога Simple Smile)))

# 391
  • София
Здравейте

Имам въпрос към мамите от София...

Знаете ли кога ще можем да  кандидатстваме в детските ясли?
 newsm78

# 392
пробвам, всичко и аз съм на мнение, че по-добре да не плачка, но тук мъжа ми и майка ми все викат,че съм щала да го разглезя.Майка ми беше на гости 3 дни и аз и викам ами оставиго ти да плаче, а тя - а не аз не мога, ама аз как да мога Simple Smile)))
Аз доколкото знам до 1год няма как да разглезиш бебе. Вече като започне да разбира и да се опитва да манипулира е друго. Но едно невинно, едва появило се на този свят бебче, няма как да го разглезим. Вслушвай се в сърцето си и инстинктите си - няма как да сбъркаш.

# 393
Ninotka Не бих си оставила детето да плаче, на тази възраст не хитреят още, плачат защото нещо не им харесва или им е дискомфортно, каката съм я приспивала до 6-ия месец, какво да направя, че не искаше самичка, различни са дечицата  Peace проваи на възглавница върху краката ти да люшкаш и като заспи само разтваряш крака и възглавницата ляга на леглото, така не се будят  Peace
vanina_nina Аз не съм от София, ама ще ти отговоря, тук също  мн. трудно, няма мн. ясли, а аз съм и в центъра, аз подадох, и ми казаха, че съм закъсняла  #Crazy аз й викам на тая директорка, той е на 2 месеца, какво искате още нероден ли да го запиша  #Cussing out подавай, колкото по-рано, толкова по-добре  Peace
Галка   Hug абсолютно  Hug

# 394
  • София
mina_stolear
В София, май е само по ел. път... newsm78

# 395
знам, че е ел. , тук сега въвеждат ел. записване за детска, а яслите си е по стария ред, мисълта ми беше следната, щом в яслите приемат деца от 3 месеца до 3 години, мн. логично е да можеш още сега да се регистрираш  Peace

# 396
  • София
Може...
утре ще ходя да питам на място...
благодаря за съвета
  bouquet

# 397
Добре дошла Ninotka welcome

Stefito бебо яде последно към 21.00 и се буди различно в 3,5, понякога чак в 7 и за да съм сигурна, че ще има какво да яде, когато се препълнят изцеждам малко за да ме отпусне и да не ме боли и така.....
Честита месечинка Vatzi   bouquet

# 398
  • Пазарджик
...
mimsat  благодаря за отговора. Понеже ние сме специален случай, това не е никак добра новина.
...

Lara8,

ако имаш желание, може да обсъдим варианти. Ще се радвам да съм полезна с информация. Ако желаеш, можеш да ми пишеш и на лични.

Здравейте мамчета!
Искам да попотам нещо ЛЛЛ проучвах въпроса за лактогените чайчета/ за сега няма нужда но исках да съм запозната/ и попаднах на статии, че ако съдаржали мента не трябвало да се приемат. От прочетеното останах с впечатление, че това е от онези митове който се предават от нашите баби Grinning. Та мисълта ми е дали наистина има проблем ако се пие чай от мента, защото аз кафе не пия  и на ден изпивам поне по два чая, и ако е необходимо да огранича чая от мента.
Предварително благодаря за отговора!

dilyankataa,

Ментата е сред билките, които се препоръчва да се приемат с внимание или пък да се избягват, тъй като приемът ѝ в големи количества може да намали количеството кърма. Повече информация можеш да прочетеш тук - Herbs to avoid while breastfeeding

...
Та, сега имам въпрос към момичетата от ЛЛЛ - не съм кърмила или цедила повече от 20 дни. Имам по няколко капки в гърдите. Как мога да стимулирам отново лактацията?За сега правя следното, но не знам дали е правилно - слагам детето да суче по 10 минути на гърда, а после млякото - Атамил АДЦ. Сега през нощта ще ми е трудно, но смятам и да се цедя.
На колко често да правя това - цеденето и слагането на гърда?
Също, трябва да спазвам диета - без млечни продукти, и друго, което може да бъде евентуален алерген. Има ли храна или нещо, което може да стимулира лактацията по-бързо?

Здравей, chip4e!

Планът, който си подготвила, е много добър. Чудесно е решението да слагаш Дивна първо на гърда 10 мин. Препоръчително в такива ситуации е да се слага възможно най-често - на 2 часа, дори на 1, в зависимост от това как се чувстваш ти и тя, разбира се. Би било чудесно, ако има поне 12 кърмения на денонощие, като не е задължително всеки път да се дава и от адаптираното мляко. Може дори да е само за успокоение, което пак стимулира лактацията. Тъй като основно за увеличаване на кърмата си остава честата стимулация. Изцеждането след това също може да е добър вариант.

Какво мислиш за система за дохранване на гърда? Това може да е добър начин Дивна да стимулира лактацията като в същото време получава от адаптираното мляко. Разбира се, добре е да се вземе под внимание факта, че това адаптирано мляко не се харесва на Дивна и евентуално да свърже сученето с вкуса му. Ако мислиш, това може да е проблем, вероятно този вариант може да не е особено удачен.

Що се отнася до храните - много майки споделят, че овесените ядки им действат много лактогонно, също сурови ядки (орехи, бадеми), варено жито, суров кромид, сочна паржола. Приемът на достатъчно количества течности (най-добре вода), също е от значение. Някои майки споделят, че сминдухът при тях също има повишаващо действие върху количествата кърма. Може да се намери и в аптеките под формата на хапчета. Ако искаш, може да обсъдиш примът му с доц. Недкова.

Стискам палци Дивна да се чувства добре на кърма и скоро да забравите за проблемите  Hug

# 399
Ние се приспиваме с люлеене на крака доста успешно засега  Peace
Ванина, кандидатствам с каката за държавна ясла 2 година и сега трета вече за градина. Правиш си регистрация на сайта :
http://kg.sofia.bg/isodz/
Следващата седмица ще обявят местата за учебната година 2012-2013, Ще можеш да си подбереш кандидатури на детски ясли и да си ги подредиш според твоите желания. Класирането е май месец, ако не се лъжа. Може да провериш в календара на сайта. Имам спомен обаче, че ако бебето няма навършени 10 месеца към септември, не участва в класирането.... Мн болна тема са ми тези класирания, питай, каквото решиш, може и на лични  Peace
Сега видях, че утре ще пуснат местата. Разгледай критериите за класиране в яслите и виж къде са ви по-големи шансовете. Друг е въпроса, че може а място срещу определена сума да ви запишат...

# 400
  • София
Lyubi

благодаря ти

не че ще си пусна детето толкова рано на ясла, ама за всеки случай, да кандидастваме...
 Peace

И аз знам, че трябва да има навършени 11 месеца... но май това се отнася само за СДЯ, не за ОДЗ...  newsm78

# 401

Здравей, chip4e!

Планът, който си подготвила, е много добър. Чудесно е решението да слагаш Дивна първо на гърда 10 мин. Препоръчително в такива ситуации е да се слага възможно най-често - на 2 часа, дори на 1, в зависимост от това как се чувстваш ти и тя, разбира се. Би било чудесно, ако има поне 12 кърмения на денонощие, като не е задължително всеки път да се дава и от адаптираното мляко. Може дори да е само за успокоение, което пак стимулира лактацията. Тъй като основно за увеличаване на кърмата си остава честата стимулация. Изцеждането след това също може да е добър вариант.

Какво мислиш за система за дохранване на гърда? Това може да е добър начин Дивна да стимулира лактацията като в същото време получава от адаптираното мляко. Разбира се, добре е да се вземе под внимание факта, че това адаптирано мляко не се харесва на Дивна и евентуално да свърже сученето с вкуса му. Ако мислиш, това може да е проблем, вероятно този вариант може да не е особено удачен.

Що се отнася до храните - много майки споделят, че овесените ядки им действат много лактогонно, също сурови ядки (орехи, бадеми), варено жито, суров кромид, сочна паржола. Приемът на достатъчно количества течности (най-добре вода), също е от значение. Някои майки споделят, че сминдухът при тях също има повишаващо действие върху количествата кърма. Може да се намери и в аптеките под формата на хапчета. Ако искаш, може да обсъдиш примът му с доц. Недкова.

Стискам палци Дивна да се чувства добре на кърма и скоро да забравите за проблемите  Hug
Всичко като съвет ще го спазя, но трябва да се преборя с две неща-едното е липсата на интерес на Дивна към гърдата, а другото е малкото кърма. Вече денонощие цедя и слагам на гърда, но има по 2-3 капки. Това я изнервя, а аз не искам да я отблъсна от гърдата. Сега съм оставила в хладилника да се размразява една кърма, та ще пробвам с нея довечера. Ще видя дали я приема и дали ще изпие повече от нея в сравнение с АМ.
Няма да се  вманиачавам, но ще се опитам да се получи.
Благодаря за ценните съвети!

# 402
Ванина, мисля, че и за ОДЗ-та важи изискването за възраст. Най-малкото, ако не отговаряте на критерия, няма да ти позволи да направиш кандидатури. Аз съм добавила Лили към нашия профил, също няма да я пускам септември.

# 403
  • София
Lyubi

bouquet  bouquet  bouquet

# 404

Общи условия

Активация на акаунт