През СЕПТЕМВРИ ще бъда мама, няма радост от тази по-голяма!

• 37 498
  • 724
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте мамчета искам да се присъединя към вас .Термина ми е на 15.09 само веднъж съм ходила на лекар след установената от мен бременност и лекаря каза че си имаме един жив плод и т.н
Започнах късно с фолиевата киселина и ми предстои след малко повече от седмица БХС.
[/color]Кажете как си водите ЖК и разбирам за някакви доста увеличени суми ?

Добре дошла  Hug

По принцип ако се водиш по ЗК на ЖК не трябва да плащаш нищо  Peace Единствено плащаш ако идкаш допълнителни изследвания, които не са по касата /като БХС и ФМ/ или допълнително ехография. Аз до сега съм дала само 50 лв за БХС, иначе на ехография и изследвания не съм дала и лев.  Flutter
Ако ходиш обаче на частно е друг въпрос - там задъжително се плаща.

# 496
  • Бургас
Здравейте и от мен ! Днес ме изписаха. Бебето е добре, а мен ме бодат с витамин Б12. Освен това аз пия фолиева киселина по три пъти на ден, Прегна кеър с омега 3 един път на ден и още едно лекарство дето все го забравям. Но важното е ,че бебока е добре. Другата седмица ще ходим на ФМ.

# 497
smiley_girl, честито и макар да не се познаваме много се радвам за вас  Hug аз имам в семейството си 2 двойки близнаци и честно близнетата са ми голяма слабост Simple Smile
Момичета аз едва в петък си пуснах изследването за токсоплазмозата понеже се оказа, че имам и други грижи около здравето, но ще ви споделя повече в понеделник когато са ми готови резултатите и мина с тях през доки.
Аз да ви кажа започнах да пия нискоминерализирана вода,намерих си една казва се Савина или нещо подобно, има нарисувани някакви дечица. Не ми е много сладка като Банкята, но какво да се прави ... дано само да не излезе някое фалшименто тая Савина.
Момичета виждам, че се обсъжда активно спорта. Аз мисля да тръгна на водна гимнастика за бременни, не ми се иска да се обездвижвам през 9-те месеца. Иначе много обичам да карам колело, но едва ли ще е много подходящо за състоянието. Ако някоя друга от вас иска да ходи на водна гимнастика да свирне, може да се оргнизираме Simple Smile спокоен уикенд на всички и мислете само за хубави неща, така няма как да ви подминат Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 498
 newsm44  Да се похваля!!!!

Днес на обяд бях на ФМ. Падна ми товар - всичко му е наред на дребното, няма малформации, дефекти и т.н. Коремна стена затворена, гръбнак затворен. Не си давах сметка колко съм била притеснена, докато не усетих облекчението като излязох навън. Като ми пекна слънцето в очите, щях да литна с думите на доктора: "всичко е наред, нямам забележки, породължаваме напред!" Потвърди ми усещането, че няма да е септемврийско бебе - каза,  че върви голямо и е по-скоро с термин 31.08.

Само малко ми е мъчно, че таткото пропуска тия моменти, но ще му сканирам снимките и резултатите, да си ги гледа след вахта и да не му е толкова абстрактно

Интересно, че тук калулаторът на лентичките ме изкарава 12 г.с. и 5 дни, а на резултата от прегледа е 13 г.с. и 1 ден  newsm78 Дали е заради презичисляването според размерите на бебето ?!

# 499
Agira браво, чувството е наистина страхотно   bouquet
при мен според калкулатора е 1.09, а онзи ден по ехографа - 4.09 - моето върви по-мъничко  hahaha
но това не бива да ни притеснява, често има разлики  Heart Eyes

# 500
Smiley girl, честити ти близначета! Това е страхотно 2 мъничета наведнъж Grinning
Не знам за спортуването- аз лично нямам време и възможност засега да се раздвижвам допълнително, но със сигурност спортът по време на бременност е полезен и необходим. Браво на тези от вас, които спортуват- това е чудесно. Надявам се, че като се пооправи времето и излезна в болничен ще мога да се разхождам и движа повечко...
Откакто съм забременяла постоянно ми се гади и съм сънлива, и лесно се уморявам. Голям проблем са ми миризмите- като хрътка съм, всякакви миризми долавям и ме дразнят зверски Cry
Лошото е, че и с предната бременност го имаше проблема с ароматите и това до 9 месец #Crazy Има ли и други с чувствителност и гадене от всякакви аромати и миризми или аз съм нещо повредена?

# 501
smiley_girl честита двойна радост  Party
При нас времето беше направо чудесно, слънчево...оползотворихме го  прекрасно, сдобих се с първите дънки за бременни....много са ми удобни не съм и предполагала  Simple Smile дори цената им беше много добра  Party А  като бременна ми дадоха един плик с разни намаления при покупки, така дънките станаха 25£  Party Слагам линка който иска може да разгледа и ако иска да си поръча  Simple Smile
http://www.mothercare.com/Maternity-Wash-Over-Bump-Boyfriend/dp/ … s=related-tab-3-5
Изморих се днеска...сега ще сготвя това което съм си наумила и ще лягам да почивам с някой филм  Simple Smile
Лека вечер от мен  Hug
П.П. с килограмите съм добре за сега...наддала съм само килограм  Simple Smile

# 502
  • shumen
Sapfira и аз съм така с миризмите-всичко ме дразни и усещам.И аз да Ви кажа тези дни ми се дояждаха неща,който може да не съм яла никога.Но нали съм си на Шумен при нашите те ми се глезеха и купуваха каквото исках.Да видим от утре мъжо дали ще ми угажда така.

# 503
на мен като че ли започна да ми отминава това с миризмите. още усещам като хрътка, но не е чак толкова драстично. обяснявам си го с това, че след спирането на прегнакеъра, спря гаденето, от там и дразненето на стомаха от всичко.

# 504
Здравейте момичета. Да ви попитам как сте с размера на коремчетата? Аз съм едва в 10 седмица, но имам вече корем и то доста добре оформен... А моите познати, които родиха съвсем скоро, се сдобиха с подобен корем поне към 4-5 месец. МНого ми е странно  Laughing

# 505
Момичета, моля ви включвайте се с мнения и преживявания. Тази вечер прокървих за пръв път, кръвта беше ярко червена имаше дори и малък съсирек. Естествено в 1 след полунощ нямаше какво друго да направя освен да отида до Шейново (най-близо ми е) в спешния кабинет. Прегледаха ме една млада лекарка, според мен специализантка и дежурна акушерка. По думите им кървенето, което те виждали било много оскъдно. Прегледаха ме на видеозон много щателно, бебето си е ок, няма проблеми и с плацентата. С една дума всичко изглежда да е напълно нормално. За мен обаче това кървене е доста стряскащо, но те ме успокоиха, че не е ненормално да се прокърви по време на бременност. При това без някаква конкретна причина. Както и да е, след консултация по телефона с явно по-висша лекарка ми изписаха Но шпа и Утрогестан и ми казаха ако няма промяна до 1-2 дни отново да отида. И сега съм в пълен шах какво се случва, за сега кървенето спря...

# 506
Петина, не се шахирай! Само спокойно. На мен ми се случи 2 пъти в разстояние от 2 седмици. Отговорите, които получих, бяха също толкова объркващи, колкото и случващото се. Истината е, че никой не може да ти каже какво става. Да, такива лекарства се изписват, като аз в добавка вземам и Магнерод, против контракции. Утрогестан-а в такива случаи се прилага вагинално, не знам дали са ти казали. Сега важното е да лежиш и само минимални усилия. Каквото и да стане, това е единственото, което можеш да направиш. Не се безпокой, всичко ще е наред, още повече, че на бебето нищо му няма. Само спокойно и почивай!  Hug

# 507
Ами кървене си имам от самото начало на бременността-малко,но постоянно!Какво да ти кажа-вече не ми прави впечатление-пия чат-пат но-шпа и така......Лекарката не може да даде смислено обяснение-явно не е и само тя!Не се тревожи,пий си хапчетата,почивай си,въобще take it easy Hug Лично при мен забелязвам странна тенденция-когато правя секс,плувам ивъобще правя всичко ,което не се препоръчва кървенето спира  Thinking ,но разбира се-Не правете това в къщи Laughing baby_neutral Леко бременеене от мен за сега Hug

# 508
Lunichkatta виждам те  Simple Smile бързо на отчет  Simple Smile мислим те....как си? Какво стана като се прибра в Бг, всичко наред ли е ? Praynig
На кървящите стискам силно палци  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 509
Добро утро,милички  HugПреди малко се завърнах от 40 мин разходка с кучето и се чувствам що годе добре.Не мога да кажа,че грипа ми мина,но се надявам да го преборя и бебо да е наред.Чак в петък ще ходя на преглед в Сф.Стискайте палци грипа да не се е отразил нещо на малкото същество.
Петрина,дано всичко да е наред Praynig
Stasy87 ,ами коремчето си го имам и си ми личи.Аз го отдавам на това ,че съм позакръглена и от това още повече проличава Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт