През СЕПТЕМВРИ ще бъда мама, няма радост от тази по-голяма!

• 37 469
  • 724
  •   1
Отговори
# 75
Не се притеснявай, нещо дребно ще е. Може наистина да е от пикочната система. Имам съмнения, че и при мен положението ще е същото. Другата седмица ще звъня и аз за моите резултати, но и аз имам такива бодежи и ги усещам точно по каналчетата като ходя до тоалетна.

# 76
Не се притеснявай, нещо дребно ще е. Може наистина да е от пикочната система. Имам съмнения, че и при мен положението ще е същото. Другата седмица ще звъня и аз за моите резултати, но и аз имам такива бодежи и ги усещам точно по каналчетата като ходя до тоалетна.

Ох ... мерси за успокоението момичета и извинявайте, че така натоварих темата  Blush Hug Аз съм си малка паника и понякога от нещо малко, правя нещо огромно. Утре или ще ида при доки или ще му звънна да му кажа  Flutter

# 77
Фейт  Hug, нали за това е темичката да си помагаме и успокояваме. И аз съм паника  Peace
Но за твое успокоение звънни на лекаря си и му кажи резултатите.

# 78
при мен също пише, че плацентата е по предна маточна стена и аз съм още 50кг, имам си само коремче Mr. Green.
Има и един показател NT - 1.9 мм - така и не попитах какво означава, някой от вас има ли такова нещо?

# 79
  • Варна
Фейт, това се случва често през бременността, обаче се мятай да пиеш много вода. най-доброто срещу инфекции и белтък в урината.

# 80
Момичета,тези завишени левкоцити да не ви плашат.И моите бяха така,но доки каза,че няма нищо нередно.След като се поразрових из нета видях,че е нормално да са завишени при бременни.
Иначе аз току що се върнах от зъболекар.Беше много внимателна,като се има предвид състоянието ми.Сложи ми лекарство ,но все още ме боли проклетия мъдрец.Иначе за пломбичките каза,че е добре в средата на 5  месец да се правят.

Последна редакция: ср, 15 фев 2012, 18:38 от danaya80

# 81
при мен също пише, че плацентата е по предна маточна стена и аз съм още 50кг, имам си само коремче Mr. Green.
Има и един показател NT - 1.9 мм - така и не попитах какво означава, някой от вас има ли такова нещо?
NT e нухална транслуценция, това е течност която се събира зад врътлето на бебето и по която се разбира дали всичко е наред  Simple Smile Не се тревожи, твоите са в нормата  и всичко е наред  Hug

УЗ скрининг за ХЗА между 11-14 г.с.

Основните ултразвукови маркери, които се изследват в хода на прегледа на феталната морфология между 11-14 г.с. са дебелината на нухалната транслуценция и наличието на носна кост на плода.

Нухалната транслуценция представлява колекция от течност, която се намира в тилната област на плода и се намира между кожата и меките тъкани, покриващи гръбначния стълб. Дебелината й може да бъде измерена ехографски и нормално не трябва да бъде повече от 3 мм (стойности между 2,5 и 3 мм се приемат за гранични и налагат внимателно прецизиране). Колкото по-голяма е дебелината на нухалната транслуценция, толкова рискът за асоциирана хромозомна аномалия (в т.ч. синдром на Даун) нараства. И обратното, малката дебелина на нухалната транслуценция е свързана с по-нисък риск.

# 82
F.a.t.e. всички сме така, тъй че не се тревожи.
Скрит текст:
Аз мнение по изследванията не мога да дам, но облика на форума е нормано да ни дразни докато свикнем.

# 83
Скрит текст:
  Rolling Eyes ако ви попитам какво ви дразни...дали някой ще ми отговори  newsm78

# 84
Скрит текст:
Явно просто промяната

# 85
eva_82 благодаря много за информацията, момичета страхотни сте, благодарение на този форум разбирам толкова нови неща,  bouquet

# 86
NT e нухална транслуценция, това е течност която се събира зад врътлето на бебето и по която се разбира дали всичко е наред  Simple Smile

.......не трябва да бъде повече от 3 мм (стойности между 2,5 и 3 мм се приемат за гранични и налагат внимателно прецизиране).

Еййй ... и това ми показа днес док ... каза, че за сега е много добре ... май  1,7  Flutter
Мерси за разяснението Ева  Hug

sentex пия поне по един литър вода на ден, пия и пробиотици ... утре следобед обаче ще отида до док и ще му покажа изследванията  Whistling

# 87
Ехооо , ето ме и мен. Току-що идвам от доки. При нас вс е наред 8с и 3д. Продължавам да си пия дуфастон, фолиева и нош-па. Това е от нас, вече си имаме още 1 снимка за албумчето. И вече вместо всяка седмица да съм на лекар, ще бъда през 1   bouquet Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 88
Честита ни нова тема ! Фейтче  Hug страхотна , както винаги  Heart Eyes

Връщам се да чета цели 6 стр....

# 89
здравейте, бъдещи мами! не съм писала много до сега, предпочитах да ви чета, но ми хареса атмосферата и реших да споделя.

аз бях днес на преглед - 12 г.с. - много голямо ми се стори!!! Simple Smile за разлика от друг път, беше с лице към мен, та чак ме разсмя. кой знае каква опулена физиономия съм направила, като му видях муцунката!  Joy въртя се като лудо през цялото време Simple Smile бях на утрогестан 2 седмици, защото имаше отлепяне, но вече ми го спряха. няма никакъв проблем! мога даже да се върна на работа! Simple Smile

а иначе по темата за БХС и ФМ, моята лекарка ме убеди, че преди 15 г.с. няма смисъл да правя БХС, тъй като и да покаже високи показатели на риск, до втория има много време, през което от стреса може да се отключи нещо друго. а за ФМ, нямало смисъл да е преди 22 г.с., понеже за сега плодът е прекалено малък и органите на са достатъчно развити, за да се открият каквито и да било дефекти.

Общи условия

Активация на акаунт