През СЕПТЕМВРИ ще бъда мама, няма радост от тази по-голяма!

• 37 476
  • 724
  •   1
Отговори
# 90
Ето какво представлява ФМ за който не знае, ако е пускано в темата много се извинявам  Blushhttp://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task= … 45&Itemid=100
Пак държа да кажа...ако не беше при мен ранната ФМ...не знам какво и как щяха да се развият при мен нещата...при този преглед бебчето ми NT беше доста над нормата....което беше показател за проблем...последва хорионобиопсия...което е подобно на амниоцентеза но в ранна седмица и малко по рисково и се разбра именно какъв е проблема.
Мислете много положително  Hug но ако имате възможност силно ви препоръчвам тези  
 изследвания
Лека вечер милички  Hug

# 91
Идеята на БХС и феталните морфологии е, че на различни етапи от развитието на бебето се проверяват различни маркери за дефекти. Не е задължително да има дефект в органите, даже в повечето случаи точно там няма (да не дава Господ, както се казва). Ранното диастициране на подобно нещо помага да се вземе оптимално решение. Много съжалявам, че говоря за кофти страните на най-вълнуващото нещо на света - да носиш живот

# 92
Евче, изпреварила си ме  Hug

# 93
Добре, момичета... Sad  Четох и аз много и с приятелки, който скоро са минали по тоя път говорих... вътрешният ми глас ме тегли да си направя и трите ФМ, днес просто реших да го обсъдя и с лекарката на ЖК. а тя съвсем друго ми каза. Объркана съм и се питам дали не греша като не се доверявам на лекарката си или пък дали няма да сгреша, ако сляпо й вярвам. Sad

# 94
Добре, момичета... Sad  Четох и аз много и с приятелки, който скоро са минали по тоя път говорих... вътрешният ми глас ме тегли да си направя и трите ФМ, днес просто реших да го обсъдя и с лекарката на ЖК. а тя съвсем друго ми каза. Объркана съм и се питам дали не греша като не се доверявам на лекарката си или пък дали няма да сгреша, ако сляпо й вярвам. Sad
Hug Ох миличка недей така тъжна бъди....
Просто недей вярвай сляпо на никой....винаги за всичко си имай едно на ум....горе главата всичко ще е наред  Hug Praynig Просто го направи за свое спокойствие  Hug

# 95
С риск да се повторя пак и да стана досадна вече  Laughing Аз съм твърдо ЗА всички изследвания. В крайна сметка нищо не рискуваме, правейки ги. Е да, скъпи са, но пък в името на здравото бебче всички средства са оправдани.  Simple Smile

# 96
Здравейте и от мен в новата тема  Hug
Изпуснах и половината от старата, изобщо не мога извън работа да седна на компа - тази бременност тооолкова ми се спиии, миналата не бях така. Вярно е и, че сега си имам звяр, който се буди в 2 през нощта да пие мляко - все още на тази възраст!!!  #Cussing out И след това става окончателно от сън в 5.30  #Crazy Така че аз просто заспивам с него - в 20.30 всяка вечер - ако щете ми вярвайте  Laughing
За плацентата гледам обсъждате - аз мисля, че миналия път бях с предна, питах лекарката какво ще рече това, тя ми каза - ами или е предна или е задна, и двете са нормални - даже при предна нямало хич вероятност да слезе надолу и да стане превия, така че още по-добре  Hug
Относно ранната ФМ - реших този път да я пропусна, защото моята лекарка има добра апаратура и доста успешно я използва, така че смятам, че за ранните замервания ще бъде достатъчно, ще ходя около 20 седмица на ФМ.
Някой питаше кога смятаме да казваме на големите деца (извинявайте, изчетох толкова много накуп, че всичко ми е каша) - аз още не съм му казала, сестра ми ме посъветва да не бързам, че тя така казала рано и после докато дойде време да се раждаааа - каза, че за децата това си е цяла вечност и няма смисъл толкова рано. Аз искам и да си спечеля време за някои реорганизации в живота, които да ни улеснят с 2 деца, но да не стане така, че ги правим заради бебето и да се породи допълнителна ревност (че моят и без това е...  ooooh! - днес ме гушка любовно и ми казва: "Това е мойта мама", после: "Това е мойта майка"). Обясних му какво е братче и какво е сестриче по принцип, той се навъси: "Не ика батче и сестиче!"  Joy
Агира, доверявай се на собствените си усещания, при децата това трябва да е водещото, после колко решения ще трябва да се взимат и за това и за другите неща няма правилно и грешно, само родителят може да си реши - честота на кърмене, захранване, забелване на пишки, какво ли не, няма двама лекари, които да ти кажат едно и също и отговорността е смазваща в началото - ето, че дори и сега усещаш вече тежестта и... Колкото по-самостоятелно обаче взимаш решенията, толкова по-успешен родител ще бъдеш според мен  Peace

# 97
ами, ще направя ФМ сега. и без това си го бях решила. даже в понеделник звънях за час при най-добрия диагностик във Варна, но бях изпуснала деня за записване. не ми е за парите, просто бях взела решението, под влияние на приятелки и статии, понеже на ЖК никой нищо не ми беше казал. даже малко се бях раздразнила, че трябва да се стресирам, че може и да изпусна нещо важно, вместо някой като човек да ми обясни "това - сега, онова - после, ако искаш - ти решаваш" ама, искам да знам! толкова ли много искам от един лекар?! не аз да ходя и да питам за всичко. плакат написах от толкова често повтаряне, че ми е първа бременност! изморително е.

и да edna ot nas, много си права за отговорността! хем ми се иска да не се вманиачавам в тая бременност, хем се опасявам да не неглижирам нещо в спокойствието си.

# 98
  • shumen
Момичета и аз днеска се записах за ЖК.Пуснаха ми изследвания-кръв и урина и цитонамазка ми взеха.Другата седмица доки каза да отида да коментираме резултатите.
Иначе и на мене много ми се спи.Направо умирам за сън.

# 99
  • Варна
Здравейте момичета
sky* не можах да разбера какво трябва да прочетем и защо да не ходим в Майчин дом Варна? Това, че на някой си лекар не му " харесва"   нещо еди къде си, е друг въпрос. Аз се записвам там на интензивна консултация и ще си правя абсолютно всички изследвания / което мисля, че е и правилно/. Личният ми лекар също се опитва да наплюе всички там и парите, които били вземали , но мнението му ще бъде абсолютно бързо подминато. Всички знаят защо е така Crazy

F.a.t.e.  радвам, че си добре, а за евентуална инфекция , не се притеснявай, и аз ги лепвам по някога.

# 100
Здравейте момичета,
нямаше ме няколко дни и не съм писала, колко много сте изписали, леле супер  Hug
И честита нова темичка, разбира се! Fate , може ли и мен на първа страничка, 24 г, Софиям първа бременност, аз съм на 01.10. уж, но нали си пиша и тук Simple Smile
Първо да се похваля, че направих пътуване със самолет по 3 ч на посока, без никакви неразположения и много се кефя  Peace
На новодошлите момичета, честито, леко бременеене и усмихнати бебоци  Peace
Относно храната, аз нямам честно казано, проблеми, по принцип от доста време съм свикнала да се храня здравословно, което изключва автоматично бъканите с Е-та колбаси, пастетите и т.н., сега признавам, че единственото, което ми липсва в храненето ми по време на бременността са различните сирена, които обожаваааам, но няма как Naughty Но пък иначе магданоз, целина, цвекло, кисели краставички, дето знайни незнайни източници казват, че не можело, си хапвам като ми се яде, и въобще не си и помислям, че е вредно, 2 стръка магданоз, малко целина или 5 кисели краставички няма какво лошо да сторят, в това съм убедена Simple Smile
Ооо момичета, как Ви се радвам, че вече сте видели муцунки, аз предния път не можах да видя, но то беше 6 седмица, сега другата седмица към края ще ходя, когато ще е към края на 8 г.с.
Вече ще се разписвам по-редовно като съм тук:)

Цунки и усмивки на всички Hug

# 101
аз днес съм с лошите новини... Sad рано сутринта изкървих и по спешност хукнах към кабинета на ЖК. оказа се, че пак се е отлепило и то 2 см. увеличиха ми прогестерона, добавиха ми магнезий и ако пак се случи днес, утре да отивам към болницата за задържане. а това ми е най-големия кошмар. Cry

# 102
  • Варна
Agira много неприятно  Confused Не се притеснявай, всичко ще е наред   bouquet

# 103
аз също се през 10 г.с. се събудих през нощта в 3 часа с кръв и не можах да спя цяла нощ. На следващия ден ходих на лекар и ми изписа дуфастон и но-щпа, казаха, че нищо не се отлепило. слава богу кръвта спря бързо и след 3 дена спрях лекарствата.
опитвайте се да не се притеснявате, бебчо разчита да сме силни и уверени  Heart Eyes, но задължително се ходи на лекар  Whistling

# 104
Barbera визирам амниоцинтезата.. поразрови се ще разбереш защо.. ако се наложи амниоцинтеза вървете си я пуснете в Сф. Незнам какви са лекарските подбуди да отричат Майчин дом, но аз не съм лекар и не отричам Майчин дом, но препоръчвам амниоцинтеза да не си правите там.

Общи условия

Активация на акаунт