Обичам Топлофикация

• 66 301
  • 750
  •   1
Отговори
# 30
  • София (Възраждане)
Милинка, ако в кооперацията няма кражби, изравнителната ви сметка ще нормализира нещата. Неприято е, така е, сметката определено изглежда нереална! Ето това с други думи един от бъговете на търговското дружество Топлофикация /не на самото отопление с централно парно/, че работи с прогнозни сметки, които човек трябва да финансира към момента, макар и да има шанс да си получи парите обратно след време.

# 31
  • София
Човече, пазя изравнителната сметка. Какво да гледам в неям, за да го сравня?
Ако искам междинно засичане, трябва да се плати от всички съседи, така ли? Не може само на нашия апартамент?

# 32
  • София (Възраждане)
Милинка, може би е възмоно да си намалиш прогнозния дял още сега без да е необходимо междинно отчитане.  Апропо, последно като говрих с централния офис на Топлофикация бях много приятно изненадана от учтивостта на служителката

# 33
  • София
Как мога да го намаля? Извинявам се за тъпите питания, но изобщо не съм наясно в борбата с Топлофикация. Да отида в Топлофикация и да поискам корекция на прогнозата ли?  Thinking

# 34
  • София
При топлинния счетоводител се ходи за намляване на прогнозните сметки.

# 35
Милинка, може би е възмоно да си намалиш прогнозния дял още сега без да е необходимо междинно отчитане...

Ако все още е с наемател, не я съветвам, не се знае следващите как ще го ползват и ако се изнесат по средата на сезона, когато след месеци излезе изравняването, ще стане трудно откриването им и плащането...

милинка, всички трябва, няма как, от сумата зависи от общото потребление по общите части.

За изравнителната - извади сумата за топлата вода и ще получиш само отоплението.
Т.е. - умножи средната цена лв/МВтч по Енергия МВтч и полученото извади от общата сума. Ако е 900-1000 лв., значи миналогодишния ползвател е причината за всичко.

# 36
  • София
Супер! Мерси много за разяснението! Ще го погледна, за да разбера къде е ключът от бараката.   bouquet

# 37
  • София
В нашия вход НЯМА кражби. Както се казва - проверката е висша форма на доверие  Grinning
Избрахме си комисия, минахме по апартаментите, всички ни отвориха гостоприемно.

Няма кражби, но сметките високи. Как няма да са високи, като повече от половината или са с махнати радиатори, или имат нищожно потребление и се греят на вертикалните тръби...

Колкото по-малко се ползва от подадената топлоенергия, толкова повече се разпределя на останалите. Става дума за кВтч, индивидуалните единици са само информативни.
Този факт е дъвкан многократно.
Милинка, успокой се до изравнителната сметка. Погледни си топломерите и виж колко единици са имали през миналия сезон и сега колко са. Ако разликата е очевадна, ще черпиш след изравнителната.

И аз смятам, че от парно по-хубаво нЕма!

# 38
Милинка, успокой се до изравнителната сметка.

Милинка,
Можеш и към момента да се успокоиш спрямо това:
"Не друг, а шефът на Булгаргаз Димитър Гогов е сурвакан с 505 лв. сметка за парно през януари.
Толкова трябва да плати газовият шеф за 90 кв. м жилище......"
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1233227#comment

Е, това ако не е брутална манипулация, то "здраве" му кажете!  newsm78
Направо Ви се "крещи" чрез статията - Вашите сметки са нищожни!

Svetlozar Petkov:
"Поредното доказателство, че се правят неща, за да се хвърлят грешни пари за порочни практики на енергийна НЕЕФЕКТИВНОСТ. Разпределителите са бутафория, топлинните счетоводители са вредни и ненужни. За януари за нашия вход елекронна таблица, за секунда сметна безплатно, без да гледаме уредите, а по МОЩНОСТ: Неотоплявана стая - 5лв, отоплявана стая- 35лв. 21 апартамента - 63 стаи - 1600лв за отопление /3 апартамента не ползват/. 400млн. лева инвестиция в България, ПРЯКО ще икономисват половин МИЛИАРД всяка година и още толкова от косвени пропуснати ползи. В ИМЕТО НА ЧИНОВНИЧЕСКАТА КОМИСИОННА, ВСЯКА БЕЗУМНА И НАГЛА КРАЖБА ЩЕ БЪДЕ РЕАЛИЗИРАНА ДО КРАЙ, И ТО ПО НЯКОЛКО ПЪТИ!!!"
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000491805133&sk=wall

# 39
  • София
Милинка,
Можеш и към момента да се успокоиш спрямо това:
"Не друг, а шефът на Булгаргаз Димитър Гогов е сурвакан с 505 лв. сметка за парно през януари.
Толкова трябва да плати газовият шеф за 90 кв. м жилище......"
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1233227#comment

Аз съм си спокойна, но този месец успяха да ме учудят. И то най-вече, защото не зная какво да очаквам за следващия месец. Simple Smile
Отделно, че ми е малко неудобно, когато представям месечната калкулация на наемателя, макар положението да се дължи на него до голяма степен.

# 40
ООООООООО.....ТОПЛОФИКАЦИЯ ВИНАГИ СА ПРАВИ.....  #2gunfire

# 41
Като чуя топлофикация и съвсем откровено ме втриса. Още са ми свежи едни спомени от преди 5 години, когато за панелка с отрязани радиатори, такса мощност беше по 50-60 лв месечно. Защото комшиите си крадяха смело, а балъците плащаха и стояха на студено. Топла вода ако не е събота или неделя - йок! Обаждам се на аварийната група - няма топла вода, еди къде си, направете нещо. Те - ама ние имахме сигнал за тоя адрес, оправено е. Оправено - друг път, студената вода тече по-топла от топлата, разбирайте - от топлата направо лед тече.
Сега, в тухлена сграда, 90 квадрата (със сменена дограма, без кражби) ама от тях се топлят реално няма и 50%, т.е. 2 радиатора и половина от 5 радиатора и то от време на време

ноемврийска - 143 лв
декемврийска - 195 лв
януари - 223 лв

За февруари чакам 300 да видя ooooh!
Най-веселото е, че всъщност аз половината януари и февруари изобщо не съм била в това жилище, но деля сметки със съквартиранти и плащам за радиатори, дето са били на 0.
За топлофикация, с "любов"...

# 42
  • София
И при нас става нещо страшно.
Миналата година плащахме около 100 лева.
Сега се почна - миналия месец - 156, този - 173.
Какво да очаквам следващия?
Отчаяна съм, честно.

Каква изравнителна сметка хораа?
Миналия юни ни върнаха 50 лева за по-миналия юни, когато правихме ремонт и нищо не сме ползвали.
И на следващия месец си ги взеха обратно.
Така че и изравнителната сметка е пълно менте.

Лятото купуваме бойлер и втори климатик и почвам подписка за отказване от парно на входа.

# 43
И при нас става нещо страшно.
Миналата година плащахме около 100 лева.
Сега се почна - миналия месец - 156, този - 173.
Какво да очаквам следващия?
Отчаяна съм, честно.

Каква изравнителна сметка хораа?
Миналия юни ни върнаха 50 лева за по-миналия юни, когато правихме ремонт и нищо не сме ползвали.
И на следващия месец си ги взеха обратно.
Така че и изравнителната сметка е пълно менте.

Лятото купуваме бойлер и втори климатик и почвам подписка за отказване от парно на входа.

За тия студове много ли е 170 лв сметка при положение че влиза и топла вода?

# 44
L'Agent, на ток като платите 150-200 за отопление, 30 поне за бойлер, то същото, само че топлината не е същата, неприятна, лично за мен. Да не говорим, че ако сте 3-4 човека, бойлерът е голямо мъчение. Живяла съм така - от опит.

Следващия може да е по-ниска, все пак температурите вече са доста по-различни.

Общи условия

Активация на акаунт