Обичам Топлофикация

• 66 588
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
L'Agent, не гледай в Соф. вода, а във фактурата за месеца на Топлофикация. Там (на гърба) има посочени прогнозни куб. вода.

CTramell, ами тормозете ги. Да си вършат работата, какво значи отказват!
На последен етаж винаги е по-студено отколкото на долните, но при вас явно не е само това проблемът.
И вземи се пооблечи малко, де. По бански на този студ, бърррр cold Как да ти повярват, че ви е студено у дома Joy

Последна редакция: ср, 22 фев 2012, 18:57 от птица

# 61
  • София
Ама ако всичко си е по прогнозни дялове, цената не би трябвало да отива нагоре всеки месец, нали?

# 62
  • София

Третият и да искам да работи няма как да го пусна, дори тръбата към него е студена, което би следвало да означава, че до нея топлина изобщо не достига?!
И аз имам проблем с 1 студена тръба в кухньо-хола. Както си работи парното добре 10 дни, на следващия тръбата изстива и радиатора и той. В блока имаме отговорник за абонатната - ходи да я допълва и се стопляме. След няколко дни пак от начало. Говорих с тел. за повреди на Топлоф. и човека много любезно ми обясни, че същия отговорник трябва да му се обади и тогава ще дойдат да видят какво може да се направи. Проблема бил или от теч някъде или от стеснена някаква бленда в самата абонатна. Но чакали той да им се обади. Той пък не иска да ги пуска вътре - защо ли?
Не ми се вярва да има теч, все пак някой съсед щеше да изреве.
Но пак парното засега е най-доброто отопление.

# 63
  • София
Ориентирах се по фактурите какъв е проблема - били похарчили повече МВТЧ за подгряване на същото количество вода.
Как пък си го измислиха това?
Че то така те винаги могат да си правят каквото си искат...
Мразя ги!

# 64
Ориентирах се по фактурите какъв е проблема - били похарчили повече МВТЧ за подгряване на същото количество вода.
Мразя ги!
Прецакана ви е абонатната станция.

# 65
  • София
Мразя ги!
Прецакана ви е абонатната станция.
Не е. Сменихме я преди 1-2 години. Преди това почти нямахме топла вода.
На всичкото отгоре ни е паднал разхода на топла вода с 2-3 кубика, така че още по-малко имат право да казват, че харчат повече енергия за подгряване.

# 66
Svetlozar Petkov:
"Манипулируемите разпределители, грешните формули, топлинните счетоводители и неконтролируемото отопление на детски градини обременяват съвестните платци, като се хвъля енергия и пари на вятъра, за да искаме после пак да си я вземем от вятъра."

http://bnt.bg/bg/productions/89/edition/21350/chasten_sluchaj_15_mart_2012
https://www.facebook.com/profile.php?id=100000491805133&sk=wall

# 67
Нашата сметка за апартамент 120кв. е 293 лв. направо мед ми капе на сърцето.......

# 68
  • София
И още - когато те похарчат повече енергия, веднага ми я пишат и цената се вдига още същия месец.
А когато аз харча по-малко вода или парно, ми ги отчитат чак лятото и то така, че всъщност нищо не ми връщат от парите, които съм давала в повече целия преден сезон.

# 69
  • България-Швейцария
Сметката ми за февруари е идентична с януарската.
Като си гледам сметката, 4 и кусур мегаватчаса са изхарчили, за да ми подгреят апартамента и да ми стоплят водата Stop
За капак ни е време да сменяме и топломерите тази година и ни се върти в главите да прескочим топлинния счетоводител и да ни отчитат директно от Топлофикация, вече можело (когато ни връзваха не беше възможно).
Ако си монтираме уреди с дистанционно отчитане, сметките би трябвало да са на база консумация и изравнителните да отпаднат, нали?

# 70
  • София
Мечтай си да почнат да отчитат консумацията Топлофикация...
И аз за това си мечтая...

# 71
  • София
Възможно е самата Топлофикация да отчита. Есента бяхме събрали пари за нови топломери и именно това беше идеята - да сменим топлинния счетоводител с Топлофикация. Вече го предлагат като услуга.
За дистанционните топломери трябва да се вземе решение от всички, не става само определени апартаменти да са с дистанционно отчитане.

# 72
Мечтай си да почнат да отчитат консумацията Топлофикация...
И аз за това си мечтая...

То и сега може да се засича всеки месец.
Но трябва всички от входа да са съгласни да плащат таксата за засичане и изчисляване.

# 73
  • София
Е ,защо да не става само някои апартаменти.Есента ни смениха топламерите.Бяхме на Техем,сега сме на Бруната.Предложиха ни и дистанционни.Аз лично си сложих такива.Платих по 9лв.повече на топломер.Не знам другите съседи,дали са си сложили дистанционни.даже преди това имахме и събрание във входа,където разглеждахме офертата.Беше ни предложена цена за дистанционни и за обикновени,кой каквито иска.

# 74
Възможно е самата Топлофикация да отчита.

Регистрирате си АСОЦИАЦИЯ!

Svetlozar Petkov:
"За сезон 2011/2012 за нашия вход, отопление на стая е 30лв. средномесечно, а 'неотопление' само 5лв. Изолацията и подмяната дограмата на стълбището се изплатиха за два сезона. Софиянеца нека шикалкави и да праща сметки на депутати от по 480лв. .... /така е по европейски?/"
https://www.facebook.com/profile.php?id=100000491805133&sk=wall

Отговор от Топлофикация:
http://bnt.bg/bg/productions/89/edition/21896/chasten_sluchaj_5_april_2012

Общи условия

Активация на акаунт