Обичам Топлофикация

• 66 307
  • 750
  •   1
Отговори
# 705
На нас лятото ни беше към 6-6,50, сега януари - 7,12...

Много си смела  Mr. Green аз като написах, че водата ни е средно по 6.70 лв. ме изкараха най-голямата лъжкиня, че и по другите теми ме гонят и иронизират  Crazy

Ох, това не е смешно реално, такива хора да те тормозят..но много смешно си го казала..

# 706
За цената на топлата вода - вижте на гърба на сметката на каква база ви я смятат. При мен идва около 3 лв (широк център).
точна цена 10,87лв.  Mr. Green
това три лева не може да  бъде, искам и аз  Mr. Green при нас - по 11.01лв за куб.м за м.12'2012 сега 10.81 лв/куб.м .Ние плащаме топлото на равни месечни вноски. Иначе са много високи сметките през зимата...

Всеки месец във фактурата реда за подгряване на вода е около 18-20лв. И всеки месец на 2стр. на фактурата ми пише базата, за която смятат подгряването - 6куб. Т.е. като разделя 18 на 6 си е точно по 3 лева за подгряване на вода.

# 707
3лв/куб.м. е идеално, при нас значи е 4 пъти по-скъпо.

# 708
# 709

Това си е така по принцип  newsm78 3 г. за периодични и 5 г. за непериодични. Просто преди да изтекат 3-те г. пускат дело и си събират нещата  Peace

# 710
  • София
Ехаааа, как само ме поощряват да НЕ си плащам сметките  Shocked 

Човече, в моя вход има двама, които дължат по над 6 хил. лева поне от 5-6 години и нямат заведени дела, със сигурност. Един друг пък има заведено дело преди 3 години, но и след това натрупа пак 4 хилядарки  Laughing Нещо не ми е ясен този закон - разбирам за бедни пенсионери и социално слаби, ама така под общ знаменател с хитреците .....

# 711
Хм, не знам какво да ти кажа. Сигурно изпускат някои случайно или не точно случайно  Laughing
Като цяло не пропускат.

# 712
Ехаааа, как само ме поощряват да НЕ си плащам сметките  Shocked 

Човече, в моя вход има двама, които дължат по над 6 хил. лева поне от 5-6 години и нямат заведени дела, със сигурност. Един друг пък има заведено дело преди 3 години, но и след това натрупа пак 4 хилядарки  Laughing Нещо не ми е ясен този закон - разбирам за бедни пенсионери и социално слаби, ама така под общ знаменател с хитреците .....
Споко,  рядко пропускат някого.
Ето и мен ме пропуснаха. Сега имаме натрупана сметка към 7-8000 лв. Вече не мога да и хвана края, защото постоянно се променя. И ако се прилага само за соц. слаби 80% от нацията сме точно такива. Да не говорим ,че не ние клиентите , а те са хитреците. Давността отдаван е законна според ВКС , само че Топлофикация я признават само ако се изиска в делото в съда . Тези сметки хората не забравяйте , че ги натрупват не защото са хитреци а защото са непосилно високи. Как преди години когато ги нямаше топломерите всички си плащахме парното и то не беше лукс стока. Не помня някой тогава да е роптал , че не може да си плати сметката.
Ето казвам ви точно моят случай: От 2007 год. Започнаха да ни идват сметки м/у 400 и 500 лв. Къде ли не ходих какво ли не правих и не и не. От всички институции ми обясняваха че всичко е ок. Така за отрицателно време натрупахме една солидна и абсолютно неприлична сметка за отопление. Влизаш в една спирала от която абсолютно няма измъкване.
Да не мисли някой че ми е супер да обикалям адвокати , инспектори в Топлофикация и да ходя до Нелбо и още на сто места.. Половината ми отпуска отиде по дяволите.
Утре ще отида да им предложа споразумение: Приспадат ми изтеклата давност , махат ми лихвата на останалата сума и им вкарвам всички дължащи пари.
Аз не се скривам да не плащам . Ако не го направят са пълни глупци.

# 713
...Как преди години когато ги нямаше топломерите всички си плащахме парното и то не беше лукс стока. Не помня някой тогава да е роптал , че не може да си плати сметката...

Ние пък точно тогава натрупахме нашите в офиса. Зверска жега, не можем да дишаме, ма няма как да намалим, а сметките за 80 квадрата бяха 1200 лв. за сезона. Това беше преди топломерите, 2001 г., непосилно за нас тогава. Като сложиха топломерите плащаме по около 400 лв. за сезон.

В тогавашния ни апартамент, 75 квадрата, пак 180-200 лв. месечно бяха, добре че живеехме 4 човека и си ги деляхме, иначе абсурд, заплатата ми беше 130 лв.
Въобще не искам да се връща това без топломери.

# 714
Ти както винаги си -единичен случай,- Joy друга държава

# 715
  • София
Теа, единият ми съсед никога, ама никога не е плащал. Има 2 коли, фирма, абе баровец - за такива хитреци говоря, които не са никак малко  Mr. Green
И аз като Човечето съм мнооооого доволна от топломерите  Grinning Не отоплявам природата с отворен прозорец и когато отсъствам изключвам топломера. Просто си ръководя уюта вкъщи по мое желание  Grinning Друг е въпросът с щранговете и сумите за тях, но няма отърване  Twisted Evil

И аз съм от държавата на Човечето - сега да се чувствам виновна ли?!

# 716

Не мисля, всичките ни познати плащаха около 150-200 лв. на месец, това си беше нормална сметка за парно. И не ревяха, щото просто ги трупаха, плащаха от дъжд на вятър, не съдеха тогава, поне нямам спомен.

# 717

Не мисля, всичките ни познати плащаха около 150-200 лв. на месец, това си беше нормална сметка за парно. И не ревяха, щото просто ги трупаха, плащаха от дъжд на вятър, не съдеха тогава, поне нямам спомен.

И аз не мисля, нашите всички познати пък бяха предоволни ( и сега имаме познат в Сф. без топломери а на квадратура- пре пре доволен) и ВСИЧКИ си плащаха парното. Сега повечето ни от тези познати са вече с махнати радиатори и космически суми за сградна инсталация  Laughing

# 718
  • София
Ясно,  тези две държави имат различен бит, нрави и обичаи  Laughing

П.П. Аз пък имам близки, които са на кубатура по обективни причини и са страшно преНЕдоволни, защото имат непосилни необясними сметки. Моето семейство декември набрахме 300 ед. - 30 лв., сега имаме 8, да 8 ед. , което е 0.80 лв. за имот. Е, как няма да съм доволна, а  Grinning 

# 719
  • 1st floor
На нас лятото ни беше към 6-6,50, сега януари - 7,12...

Много си смела  Mr. Green аз като написах, че водата ни е средно по 6.70 лв. ме изкараха най-голямата лъжкиня, че и по другите теми ме гонят и иронизират  Crazy
За да не съм само смела, ми направо и нагла, ще кажа, че и токът ми е като твоя, даже май и малко по-малко, по спомени... Joy Joy Joy

Относно топломерите - хубаво нещо биха били, ако нямаше сградна инсталация и крадливи съседи. Но при това положение, предпочитам на кубатура. Peace

Общи условия

Активация на акаунт