Обичам Топлофикация

• 66 669
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
100-200 единици, на фона на няколкото хиляди за целия сезон, които ще изхарчите, нищо не са!

# 646
  • sofia
мама Меца всъщност и ние май сме към тях ............... то Техем и Директ не е ли една и съща фирма
... нещо вече взех да се обърквам от толкова фирмички по веригата

Във фактурата аз също не виждам единиците. Показателите на всеки един радиатор го получавам като им се обадя по телефона. Миналият месец ми стана интересно дали наистина засичат реалното всеки месец - както ни е по договор . И си записах данните от реалната засечка през декември и на 28.01  вечерта си направих едно мое засичане за да мога да си предвидя колко горе долу ще ми е сметката .... защото вкъщи пускаме доста и ми се иска в началото на месеца като взема заплата да си направя разчет на разходите ни  . Само че те са ги засекли не на 28 а на 29 ,но  стойностите пак са приблизителни.

птица ,но каква е гаранцията ,че това не се повтаря за  всеки месец от отоплителният сезон . Иначе само ако са тези  200 ед. ще е ок.

# 647
  • София
Директ е клонче на Техем. Аз също си направих експеримент  - за ноември моето засичане бе точно толкова, колкото и тяхното, та се успокоих  Wink

Един-два дни по-рано или по-късно ти е бял кахър. Виж, по-притеснителното е, ако имотните ни показания са верни, но на общите части не можем да им хванем края  Rolling Eyes

Мисля, че сега така са се подплашили, че едва ли ще си позволят големи волности  Grinning

# 648
  • sofia
Мама Меца щом и ти си засичала за преден период и всичко е ок ,значи може да е нещо инидентно за да не са калкулирани в сметките ни тези единици  Peace .

а що се отнася да общите части .......разпределят си нещата как им падне   Shocked

# 649
  • София
Топломерите добре, но водомерите засичат ли ви всеки месец, защото и от там идват големи разминавания, а сумите са страшни?  Rolling Eyes
Иначе приветствам междинното отчитане. Как Софийска вода могат да го правят на три месеца, а Топлофикация или Техем не могат? Все едно малко пари им даваме.  Crossing Arms

# 650
  • София
Топломерите добре, но водомерите засичат ли ви всеки месец, защото и от там идват големи разминавания, а сумите са страшни?  Rolling Eyes
Иначе приветствам междинното отчитане. Как Софийска вода могат да го правят на три месеца, а Топлофикация или Техем не могат? Все едно малко пари им даваме.  Crossing Arms

За съжаление си много права за водомерите и за големите разминавания.

Не знам дали междинното отчитане ще ни засегне и нас с ежемесечното дистанционно отчитане. А би трябвало точно заради водомерите, където отчитането на база няма нищо общо с реалното потребление  newsm78

# 651
Ето как тихичко се прави междинен отчет http://www.techem.net/bg/about/press/message/mejdinen_otchet/index.phtml

# 652
Twisted Evil
Чакай , да видя дали и в Бруната не са пуснали такова съобщение - пък кой разбрал - разбрал.. другите да са видели  Close

# 653
Не, в сайта на Бруната няма дори такова съобьщение като Техем, да разбирам ли че няма да има междинен отчет ако Бруната ни е счетоводител  newsm78

# 654
  • София

Ама какво значи да си заявяваме междинен отчет?! Това означава да си го платим, нали!? От изявленията в пресата кметицата им нареди да отчетат междинно, но това с плащането остана неясно...
А иначе от години водим кореспонденция с Топлофикация и Термокомплект за апартамент със спряно парно и сметки от 120 лв. през зимата- заради щранг-лира (тръбички) в банята и технологични разходи на абонатната и други безумни неща. Ще пусна писмото с отговора. Дали са ми формули, но аз за съжаление не съм (и не съм длъжна да съм) инженер. Другото, което ме вбесява - излизат ми прогнозни сметки. Да речем аз не ги плащам докато не ми излязат реалните. И какво - върху тях се натрупват лихви, а от изравнението може да ми върнат, а може би не. И как да докажа, че съседите ми крадат например. Безумия много и обикновените потребители са на колене. Протестите са предимно за тока, а топлофикациите и посредниците им са също толкова измамни.

# 655
...Това означава да си го платим, нали!? От изявленията в пресата кметицата им нареди да отчетат междинно, но това с плащането остана неясно...

При нас имаше закачено съобщение на входа от Топлофикация и пишеше, че е безплатно.

# 656
Безплатно е.

# 657
А при нас ни съобщение  на входа.. , ни в сайта н асчетоводителя  newsm78
Ние май не се водим абонати на топлофикация .. сигурно парното ни от другаде  Twisted Evil

# 658
Нашето малко се задържа, някой го свали, аз така и не го засекох, мъжът ми го мернал рано сутринта, може и при вас някой да го е отлепил  Simple Smile

# 659
Нашето малко се задържа, някой го свали, аз така и не го засекох, мъжът ми го мернал рано сутринта, може и при вас някой да го е отлепил  Simple Smile
Ми, незнам.. ние сме с портиер.. поне той трябва да е видял ако са лепили..освен да го питам  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт