Обичам Топлофикация

• 66 628
  • 750
  •   1
Отговори
# 720
Момичета, нещо за междинното отчитане знаете ли? При нас уж минаха, но нищо няма засега  newsm78

# 721
Виж си данните при топлинния счетоводител - те трябва да ги актуализират. Аз така ги проверявам - има ги всички фактури и сметки от много години насам. А в сайта на топлофикация се вижда колко ти е сметката и дължимите суми.

# 722
  • София
Момичета, нещо за междинното отчитане знаете ли? При нас уж минаха, но нищо няма засега  newsm78
имай търпение и ще има нещо. Сметките за предния месец излизат около 16 -17ти на сегашния.

# 723
Точно така, защото аз като смених прогнозния дял на 26 януари и за февруари дойде пак космическа сметка, а сме били на ток и топломера отвън видях е навъртял минимално от лирата в банята, та вдигнах се до Бруната и по входящия номер да видя какво става.
Първо ми казаха че ми била отхвърлена молбата, защото предния месец съм била с най-голямо потребление в блока  Close , лелеее като ги почнах. "Вие чувате ли се ?! Аз ако ще и в квартала да съм била с най-голямо потребление, след като съм спазила изсикванията след засичането и съм дошла както искате с попълнено заявление с подписи на домоуправител и съсед, нямате право да ми отхвърляте молбата. Ми може да съм решила че няма да живея там зимата, какви са ми причините не ви интересува, макар че ви казах че минаваме на ток. Длъжни сте да коригирате дела."
Хайде госпожата , стана от столчето и тръгна до горните етажи да провери , взе вх.номер  и сметката и след малко идва - "Одобрени сте - рече - но ако надвишите потреблението което сте заявили ще има санкции, специално казаха да Ви напомня. А иначе в сметките ще коригирано от следващия месец, защото за февруари илизат март "  Laughing
Та, един месец по-късно очаквайте отразяване на промени . Wink

# 724
Имам, колкото е останало  Mr. Green . Мерси, момичета значи ще видим другата седмица.

# 725
Според нашия топлинен счетоводител, този междинен отчет няма да промени сметките, тъй като просто ще направят проверка на прогнозния дял, реално сега няма да има изравнителна сметка. Пак много шум за нищо. С нетърпение очаквам сметките за февруари - какви ли ще бъдат, като се има в предвид топлото време?

# 726
  • 1st floor
Моята за декември и януари бяха почти еднакви...пък по спомени , декември ми се видя доста по-студен...февруарската сметка се надявам да е по-малка, все пак и месецът е по-къс. Дано поне това вземат предвид... Tired Признавам, че сметките ми не са големи...просто доходът ми е малък...Та за това тая такива надежди!!!  Mr. Green

# 727
  • София
просто доходът ми е малък... Mr. Green
За съжаление всички сме така. Много пъти съм писала, не са виновни сметките и цените. Доходите ни са малки.  До там се докарахме за 25 год., но това е тема за друг разговор.

# 728
Да кажа, че минаха за междинното отчитане. Записаха данните от топломерите и водомера.

# 729
  • София
Дано да минат и при нас.
Че радиатора ми е както си иска - един ден е топъл, един ден не е.

# 730
Да попитам тези, които живеят в нови кооперации, и топломерите им са в общия водомер, искаха ли ви достъп до апартамента, тоест гледаха ли и водомера?
Защото нас ни няма в София, от Техем ми казаха, че това отчитане не е важно, важно е през май да сме там. Затова и не ходихме. Всички собственици от входа получаваме общи имейли от членовете на управителния съвет на етажната собственост, какво се случва в блока. Препратиха ни писмо от Техем, в което се казва, че те вече са минали и са отчели топломерите отвън, достъп до апартамента не бил нужен. Това ме учуди, тъй като мислех, че при такъв отчет трябва да се отчетат и водомерите. Или при междинния отчет за засекли само показателите на топломера, а през май на редовния ще засекат всичко?

# 731
Да попитам тези, които живеят в нови кооперации, и топломерите им са в общия водомер, искаха ли ви достъп до апартамента, тоест гледаха ли и водомера?
Защото нас ни няма в София, от Техем ми казаха, че това отчитане не е важно, важно е през май да сме там. Затова и не ходихме. Всички собственици от входа получаваме общи имейли от членовете на управителния съвет на етажната собственост, какво се случва в блока. Препратиха ни писмо от Техем, в което се казва, че те вече са минали и са отчели топломерите отвън, достъп до апартамента не бил нужен. Това ме учуди, тъй като мислех, че при такъв отчет трябва да се отчетат и водомерите. Или при междинния отчет за засекли само показателите на топломера, а през май на редовния ще засекат всичко?
Това дето отбелязах с тъмно не е така . Няма как топломерите да са в общия водомер, той е долу в абонатната, а топломерите в кутии пред апартаментите на всеки етаж за апартаментите на етажа.
За един междинен отчет не е задължителен достъп до всички водомери, но е желателно да се оставят поне показанията , за да е по реален отчета. Но ти пишеш че ви няма, което предполага че не живее никой там т.е. вашите показания от водомерите са непроменени и няма да окажат влияние на отчета на сградата .  Peace
Иначе за финалния отчет май месец е задължително достъп до апартамента и водомерите, не се засичат само топломери тогава.

# 732
Извинявам се, неволна грешка е станала. Искала съм да напиша, че топломерите са в общия коридор, а не във водомера, разбира се Simple Smile
Що се отнася до водомерите, знам кога горе-долу минава жената, и около тази дата и се обаждам по телефона и й диктувам едни и същи числа, тъй като те са непроменени от половин година. В апартамента не е пускал вода никой от последното отчитане. А и се обаждам, за да не ми пише на база кубиците.

# 733
  • София
Обичам не Топлофикация, а дистанционното отчитане  Grinning Доволна съм от сумата за февруари = на очакванията ми  bowuu Ако беше на база, щеше да е поне 3 пъти по-голяма  Mr. Green

При тези с междинния отчет има ли ефект в новите сметки ?

# 734
  • София
За февруари 73 лв-доволна съм .Въпреки,че пак е около 30 лв повече от това което показва топломера

Общи условия

Активация на акаунт