Преобразуват помощните училища и други въпроси относно проекто закона образован

• 92 838
  • 1 093
  •   1
Отговори
# 705
Професор: Дрогирайте хората, за да приемат зеления Световен ред
http://www.otizvora.com/2012/03/4146/

# 706
Снежа и другите мами, които още четат тази тема: Чак днес, докато си правех кафето, полуспяща се светнах за написаното на "стената" на Министъра. Зададох реторичен въпрос, както си мислех вчера: ""Усмихни се с мен" или "Стъпка ..." НПО ли са[/i]?" а близо ден по-късно си отговарям сама: "Ами да, може ли да съм толкова непрозорлива!? Тези две НПО не са единни, за каквито ги смятат част от нас, само защото Т.Пиралкова и В.Цолова имат сходство във вербалните си изразни средства и отношението към  'неорганизираните' майки". newsm78
Ами можеха поне тук да кажат, какво се крие зад думите„НПО сектор“, който претендира, че защитавал Децата ни, а всъщност в по-голямата си част ги използва като средство за личните си финансови си амбиции.

Май и аз съм като англичаните, които в петък не си разказвали вицове, за да не се смеят по време на недлната служба в църквата! hahaha
Да видим сега, дали Снежа ще ме разбере.  newsm78

# 707
Мами, това е за проектозакона за детето:
http://hsbg.wordpress.com/2012/03/30/брошури-за-протеста-на-28-април/

# 708
  • София
констанца, признавам, че и аз малко трудно ти разбрах поста от тази сутрин, даже не съм сигурна дали напълно го разбирам Simple Smile

Да, "НПО сектор" в закона за образованието в частта децата с увреждания са основно няколко лица под 5, които не са потърсили комуникация с другите засегнати в последната година  и половина. Защото другите са "мързеливи" и "незаинтересовани" майки. А някои лица от НПО казаха, че са защитавали техните лични интереси и не ги интересуват другите. Били са там като индивидуални граждани, мислещи само за техните случаи.

На мен и друго ми стана интересно - всички НПО, претендиращи, че имат нещо общо с децата с увреждания твърдят, че са работили безплатно. Ако това е така е много лошо, защото за безплатно всички знаем какво качество получаваме. Един човек работещ някъде да си изкарва прехраната и в свободното време пишещ и мислещ по закони не съм убедена, че е ефективен. И не искам децата се се учат по закони, направени с безплатен труд. Може ли година и половина да работиш по проект без пари и да работиш качествено newsm78

Най-вероятно закона ще бъде внесен следващата седмица и още по вероятно приет. Очаквам да има козметични промени от първият вариант.

Но като цяло държавата е много, много зле...На мен ми направи впечатление поста на ресурсният учител от Добрич и че всички занемарени деца, могат да бъдат изкарани със СОП и да се взимат пари за тях. В "168 часа" от тази седмица има случай на ромка със 6 деца от Враца, всички са с слухово увреждане над 50% и тя взима помощи за 6-те деца с увреждания. Репортерите доста добре са си говорили с големите деца. И казват, че заради наложената тайна в новият закон за детето такива случаи ще са още по-малко регулирани. Явно хората си подготвят да източват и социалните плащания по този уж хуманен начин.

# 709
# 710
НПО НЕ работят безплатно!

# 711
  • София

Това ти го казваш, но НПО-тата, с които контактуваме във форума и са работили в името на децата с увреждания, няколко пъти, казаха, че работят безплатно. Аз не съм спокойна такъв важен закон като този за образованието да се работи на доброволни начала. Това да не е бригада за засаждане на дръвчета. Или председателките на тези НПО спестяват някоя истина newsm78 Стара истина е, че "няма безплатен обяд", така и не може да има безплатен прилично направен закон.

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 16:20 от TanyaMG

# 712
Еврика! Явно 48 стр. от темата е трябвало да се изпишат за да се събудят някои прозорливи "четящи" като Констанца, за да се сети как се финансират НПО-тата и какви са им интересите. Много правописни грешки допускате в последните си постове, Госпожо! При толкова прочетени книги...!
Жалко за интелектуалните напъни на толкова много майки! Какъв Закон преработихте само! Поздравления! Напънала се планината и родила мишка!!!
А бяхте толкова озлобени към една жена с различно от вашето мислене, без самите да се замислите , защо ли?

# 713
И какви грешки допуснала "четящата" Констанца? За сведение, не съм отговорна за "copy-paste", пък и нали трябва да се запази аромата на автентичното!? Но госпожата ме развесели преди лягане. Да е жива и здрава! hahaha #2gunfire

# 714

Жалко за интелектуалните напъни на толкова много майки! Какъв Закон преработихте само! Поздравления! Напънала се планината и родила мишка!!!
А бяхте толкова озлобени към една жена с различно от вашето мислене, без самите да се замислите , защо ли?
Мишките съществуват твърде отдавна и са от съществено значение за кръговрата в природата.
Вероятността да оцелеят е твърде голяма и при срутване на планината.
На върховете е твърде проветриво и малко оцеляват там. Внимавай като падаш надолу кой ще срещнеш.
Може да те оглозгат същите мишки. Цар плъх!
Какво положително се е променило за нашите деца не съм убедена, но вашите вече загубиха.
Жалко ще трябва да се борят с нашите. Не е никак лесно!

# 715
Лека нощ, момичета. Да си лягам с книгата, че иначе могат да се навъдят много мишки и ще трябва повече от един свирач, за да ги докара до брега на морето...  bouquet

# 716
  • София
И аз като бавен реотан,  преди сън и с помоща на вашите коментари загрях, къде е грешката и къде са въпросите. Ето го цитата от стената на министъра, ограден в кавички:
"Сега е ред на представителите ни в Народното събрание. Засега поведението им учудващо е в пъти по-адекватно, от човешка и родителска гледна точка, отколкото аналогичното на тъй наречения „НПО сектор“, който претендира, че защитавал Децата ни, а всъщност в по-голямата си част ги използва като средство за личните си финансови си амбиции. "

Започнала съм да чета с дъщеря ми разказите на Емилиян Станев. Интересно е, че като ученичка обичах да чета разкази с живи хора, и тези с животните съм ги пропуснала. Обаче дъщеря ми предпочита животинската тематика. Може да намеря отвоворите в историите за мишки, таралежи, костенурки, змии и кой кога кога изял. Да ви кажа до сега съм разбрала - ядат се един друг, когато са гладни.

# 717
Танче, много съм добре с кавичките - и на тази страница, и на миналата. Но, когато човек слага нечии думи в кавички, не би трябвало да се намесва в правописа му. Случва се човек да сложи и своите думи в кавички като в последния ми постинг, за това, какво си помислих днес сутринта. Аз съм безкрайно, повече от необходимото за ежедневието, педантична по отношение на изразните средства. Научила съм и синовете си на критичност и самокритичност към правоговора и правописа. Дано Бог ми даде възможност да науча на това и внуците си!  bouquet

Момичета, пак ви прледлагам, да се върнем към други важни неща за общността ни. Да затворим тази тема, за да не съблазняваме разни хора да се опитват да раздухват въглените,създавайки си спо този начин емоции ли, самочувствие ли, те си знаят. Hug

# 718

Това ти го казваш, но НПО-тата, с които контактуваме във форума и са работили в името на децата с увреждания, няколко пъти, казаха, че работят безплатно. Аз не съм спокойна такъв важен закон като този за образованието да се работи на доброволни начала. Това да не е бригада за засаждане на дръвчета. Или председателките на тези НПО спестяват някоя истина newsm78 Стара истина е, че "няма безплатен обяд", така и не може да има безплатен прилично направен закон.

Не мога да отговоря за всички НПО, но мога за "Усмихни се с мен":

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fusmihnisesmen.org%2 … -PTl1G39-GPqlomu0

СРЕДСТВА ЗА ПОСТИГАНЕ НА ЦЕЛИТЕ:
Доброволен труд, членски внос и лични средства.

Oтносно безплатния труд бих искала да попитам всички тук- когато работите с децата си или за тяхното добро, труда ви не се заплаща, нали? В такъв случай как работите- както трябва за да получите най-добрия резултат или както дойде, защото го правите без заплащане?
Моля ви, не отговаряйте на мен, а на себе си, за себе си аз съм си отговорила- направи и невъзможното, след всеки неуспех- двойно повече, а после  се радвай и на успехите.

# 719
  • София
Аз мисля, че модератор трябва да прекрати обидите на Ливия Тера към участващите в темата. Становището ни е подкрепено от 38 човека и изрази като "Напънала се планината и родила мишка" са обидни към труда и разбиранията на тези хора.

Аз исках да я питам същото като Jennie и предлагам да видим дали тя ще отговори по същество на поставения въпрос. И това да е последен шанс да изрази конструктивно мнението си по закона.

Общи условия

Активация на акаунт