Преобразуват помощните училища и други въпроси относно проекто закона образован

• 92 950
  • 1 093
  •   1
Отговори
# 390
Констанца    bouquet
..., нито аз ще се откажа да дам най-доброто образование на детето си със СОП ...! Запазете безценното си мнение за себе си, защото аз няма да го взема предвид и моето дете ще учи в нормално училище,...!
Peace

pogar , аз досега не съм чувала "директора на ДГ/училището да иска най-доброто за детето със СОП, но тъй като рес.учител не е негов подчинен съответно и нищо не може да направи, за да го накара да си свърши работата." newsm78

# 391
 newsm51 ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ МАЙКИ!!!  newsm51

Моля ви не обръщайте внимание на думите на Ливия ! Тя е един от многото провокатори и хора които по далеч от носа си не могат да погледнат! И тъй като упорито отказва да разкрие от позицията на какъв пише не смятам че изобщо може да водим какъвто и да е диалог! Само искам да и кажа че почти всички от нас имат и по 1-2 деца и в норма и смятам че както другите ми 2 деца могат да общуват съвсем нормално с брат си без това да нарушава правата им така и всички останали могат, стига да погледнат малко по далеч от собствения си нос!

# 392
Идеята на Констанца за специализирано училище за аутистичния спектър за децата които не могат да се впишат в масово училище, не е никак лоша.
Аутистичният спектър е твърде обширен, но и твърде специфичен.  Мисля, че първоначалният старт от ранна детска възраст със специалисти ще даде доста добри резултати.
Не зная дали това предложение е обсъждано в спектъра.

За Ливия-Тера - добре е директно да се чуе и такова мнение, защото за съжаление е мнение на повечето родители и специалисти, както и по- голяма част от обществото ни.
Човек обаче, трябва да знае и кога да спре, преди да "стане за резил". Вероятно госпожата твърде дълго е работела с нашите деца и твърде мило се е усмихвала на родителите им, та да си каже какво я боли.
Не е лесно.
Мой съвет г-жо Ливия-Тера е да напуснете мястото на което работите. Вредно е за здравето ви и има реална опасност от преекспониране върху отношението Ви към вашите деца.

# 393
Снежа, аз нямам нищо против някой да си каже мнението. Аз затова чета тук, за да чуя различни мнения и да предценя как да процедирам по отношението на обучението на моето дете, на което му предстои постъпване в училище. Нямам опит, не съм се сблъсквала с трудностите на майките на по-големите деца и ценя всеки споделен опит. Чух и ливия-тера. Обаче тя вече прекали!

Само искам да и кажа че почти всички от нас имат и по 1-2 деца и в норма и смятам че както другите ми 2 деца могат да общуват съвсем нормално с брат си без това да нарушава правата им така и всички останали могат, стига да погледнат малко по далеч от собствения си нос!

Много си права Вени!
Някои от съучениците на средният ми син много харесват нашето специално дете. Като го заведа в училище му говорят, стараят се да са мили, държат го за ръка, радват му се. Крис усеща отношението им и това го прави много щастлив. Не мога да му отнема щастието да е сред здрави деца. Той толкова много ги харесва, иска да е като тях и смятам, че това малко по малко го променя към добро.

# 394
Точно това е, че прекали. Явно счете, че не си знаем мястото, според нея и трябва да ни се каже по няколко пъти.
За децата сред здрави деца съм напълно съгласна, както и контактите им с тях, поне в начална възраст.
Страхувам се от отношението на техните родители и възпитанието на децата в норма.
Задай си въпроса, ако утре детето ти попадне на такова дете възпитано от съответната потребителка. Тогава?
За възрастта в пубертета да не говоря, но все пак възпитанието или поне основите са в ранна детска възраст.
Въпреки всичко аз съм за специалните училища защото при по- тежки случаи, където разликите са големи между децата насилствено да държиш дете с СОП което не е желано от деца, преподаватели и помощен персонал за мен е убийствено за самото дете.
В масовите училища трябва да има правила за отношение към такива деца в противен случай родителите рискуват вместо да интегрират детето си, да го откъснат завинаги от социалната среда.

# 395
Констанца    bouquet
..., нито аз ще се откажа да дам най-доброто образование на детето си със СОП ...! Запазете безценното си мнение за себе си, защото аз няма да го взема предвид и моето дете ще учи в нормално училище,...!
Peace

pogar , аз досега не съм чувала "директора на ДГ/училището да иска най-доброто за детето със СОП, но тъй като рес.учител не е негов подчинен съответно и нищо не може да направи, за да го накара да си свърши работата." newsm78
n_alex76, заповядай в нашето училище, за да се убедиш с очите си  Peace
С малко повече помощ от моя страна към директора, нещата се оправиха.

# 396
Съчувствах Ви, вече не! В мое лице си спечелихте опонент, защото ме убедихте, че когато в семейството се ражда дете с проблем (умствен, физически, психически..) - страданието е почти неосъзнат факт за детето със СОП, заболели са родителите, основно някои майки, придобили маниакална, амбициозна неуравновесеност.
Вие се разкъсвате между огорчението и мъката, че нещо непоправимо се е случило и  между озлоблението към всички, които нямат Вашия проблем. По презумция, ние трябва да сме виновни, че децата ни са в норма и без дефицити.
Да, в страданието си сте настъпателни. Страхът от това, какво ще се случи един ден, Ви кара да правите опити за досег с невъзможното, за да успокоявате собственото си битие. Опитите да превърнете общообразователните училища в помощни е поредния истеричен напън да се равнявате, но когато няма с какво и с кого, си измисляте права.
По-равноправни ли ще се чувствате, когато в училищния двор някой Ви забележи, като Ви се усмихне? За вас е допустимо всичко, включително и това, да се маргинализира общообразователната среда, само Вие непременно да сте в нея.
В обществото има както научни работници, така и общи работници, за първите трябва интелект, за вторите проста физическа сила. В училищата има както изявени деца, така и деца с посредствени (ограничени) възможности. Едните са нужни за развитието на интелектуалния потенциал на нацията, а другите се нуждаят от специфична работа и социални услуги (грижи) в подходяща среда. Както професорът и работникът не са в един университет, така и тези ученици не могат да учат заедно, разделени от светлинните години нива на знания и интереси, и с това трябва да се примирите.
Ако не, обществото ни сега толерантно и разбиращо, ще Ви покаже, че приобщаването е начин да приемеш правилата на мнозинството!

# 397
Съчувствах Ви, вече не!.....
Ако не, обществото ни сега толерантно и разбиращо, ще Ви покаже, че приобщаването е начин да приемеш правилата на мнозинството!
Не ни съчувствайте, нито го искаме, нито се нуждаем от това- ако случайно не сте разбрала, ние обичаме децата си така както Вие Вашите.
Не очаквайте съчувствие, нито разбиране от нас- няма да наведем покорно глава когато се опитвате да ни смачкате показвайки ни колко несъвършени са децата ни, защото ние го знаем, но също така знаем и колко много любов и щастие носят- това Вие никога няма да разберете Peace.
Правилата на мнозинството важат за всички- и за Вас, и за нас- примирете се.    bouquet

# 398

Да, в страданието си сте настъпателни.
Считам че единствения който сипе обиди тук и всячески се опитва да "постави на място" останалите си ТИ !  Така и не разбрах каква е твоята мисия или лична драма! Честно казано не ме и интересува, аз моето място в Обществото го знам и последния човек който би ми го показал си ти! Нямам нужда от съжаление или съчувствие различното ми дете ме направи силна и борбена ,отвори ми очите накара ме да прогледна и да видя света и на другите, за който ти явно си сляпа!

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 06:49 от veni-b

# 399
Момичета,
всичко си има граници - и сарказъмът, и предизвикателството, и жестокостта. Когато се преминат тези граници, се попада в мрака на психопатологията. А тя е "прилепчива". Аз лично се чувствам омерзена и застрашена от контакти с хора като въпросната госпожа и излизам от темата. Уведомявам модератора да изключи правото на г-жа Ливия Тера за писане във форума "Аутистичен снпектър". Нека чете, нека поддържа огъня на непримиримостта си, но да си намери друг форум за ораторстване. Призовавам ви да направите същото и да продължим дискусията си. Мисля, че имаме да обсъждаме още важни за общността неща и да оформим съществени предложения.

# 400
Ливиа-тера, аз нямам нужда от съчувствието ти, спести си го и не се хаби! От съчувствие имат нужда безпомощните, слабите и немощните, а аз съм силна! Любовта към детето ми ме прави силна и ме движи напред! Ние ще се справим!
Виж себе си. Затънала си в злъч, злоба и гняв и поради собствената си слабост сипеш обиди срещу хора, които не познаваш и никога по никакъв начин не са ти причинявали зло. За да се издигнеш от блатото на собствената си гадост, имаш нужда да стъпиш на главите ни, да ни смачакаш и унизиш.
Уверявам те, че това вреди на теб, не на нас. Ти се тровиш сама себе си. Поради някаква причина си обидена на увредените деца, че съществуват и ти пречат. Прости им, те не са виновни! Така ще си помогнеш най-добре!

# 401
Ливия-тера, моля да смените тона, с който пишете... ние уважаваме мнението на майките, чиито деца ще станат професори - все пак се надяваме, че и нашите може да не станат професори, но пък добри общи работници, заслужаващи своето място сред професорите... Считайте моето мнение за предупреждение и прекратете с снизходително неразбиращия тон! Отворени сме за идеи, но не и за унижения!

# 402
Съчувствах Ви, вече не! В мое лице си спечелихте опонент, защото ме убедихте, че когато в семейството се ражда дете с проблем (умствен, физически, психически..) - страданието е почти неосъзнат факт за детето със СОП, заболели са родителите, основно някои майки, придобили маниакална, амбициозна неуравновесеност.
Вие се разкъсвате между огорчението и мъката, че нещо непоправимо се е случило и  между озлоблението към всички, които нямат Вашия проблем. По презумция, ние трябва да сме виновни, че децата ни са в норма и без дефицити.
Да, в страданието си сте настъпателни. Страхът от това, какво ще се случи един ден, Ви кара да правите опити за досег с невъзможното, за да успокоявате собственото си битие. Опитите да превърнете общообразователните училища в помощни е поредния истеричен напън да се равнявате, но когато няма с какво и с кого, си измисляте права.
По-равноправни ли ще се чувствате, когато в училищния двор някой Ви забележи, като Ви се усмихне? За вас е допустимо всичко, включително и това, да се маргинализира общообразователната среда, само Вие непременно да сте в нея.
В обществото има както научни работници, така и общи работници, за първите трябва интелект, за вторите проста физическа сила. В училищата има както изявени деца, така и деца с посредствени (ограничени) възможности. Едните са нужни за развитието на интелектуалния потенциал на нацията, а другите се нуждаят от специфична работа и социални услуги (грижи) в подходяща среда. Както професорът и работникът не са в един университет, така и тези ученици не могат да учат заедно, разделени от светлинните години нива на знания и интереси, и с това трябва да се примирите.

Ливия какъв опонент си? Освен да правиш опити да ни анализираш житието и битието, да си измисляш думи, които не сме казали и да обиждаш, не виждам да опонираш. Дали ти харесва или не, децата ни ще бъдат в масовите училища и градини. Може би не всички, но голяма част ще бъдат. Примири се, неизбежно е.
И тук „ Ако не, обществото ни сега толерантно и разбиращо, ще Ви покаже, че приобщаването е начин да приемеш правилата на мнозинството!”, си в грешка. На мнозинството ще му се наложи да спазва закона.
Съжалявала ни, айде няма нужда. И не се вживявай в ролята на Господ, да обясняваш кой е по –равен. Пред закона всички са равни. И не, не си измисляме права, законът ни ги дава, така както и на Вас.

Предния път информирах модератор и Ливия беше предупредена в темата. Идея нямам обаче, как ще се справяме с хора като нея, работещи в системата на образованието, с крайно негативно отношение към „различните”.

Констанца, моля те заради тази особа не излизай от темата, мненията ти са конструктивни и важни, е поне за мен.

# 403
Уведомявам модератора да изключи правото на г-жа Ливия Тера за писане във форума "Аутистичен снпектър".

Г-жата или работи с нашите деца / психиатър, психолог или специален педагог/ или е "роднина" на аутистичния спектър.

Моля, за малко снизхождение от потребителките.
Можем да загубим ценен кадър с будна гражданска съвест.
Не се знае дали няма да имаме нужда от нейната подкрепа или тя от нашата.
Маниакалната шизофрения е твърде тежко заболяване.

# 404
  • в полите на Балкана
Ливиа-тера, незнам в качеството си на каква се срещаш с деца с увреждане и техните родители , но си много далече от истината.  Никои от нас няма нужда от съчувствие и съжаление.Всички ние имаме нужда от подкрепа, дори и вие родителите на деца в норма. Аз съм родител на дете с тежко физическо увреждане и на дете в норма и повярвай ми детето ми в норма се учи от брат си. Гордея се с децата си, нищо че са от двете страни на бариерата.

n_alex76, с добра комуникация родител, учител, директор може да се случат чудеса. Повярвай ми. Аз съм от малък град и мога да  кажа, че нашата гимназия е  едно от първите училища в страната подало ръка на децата със СОП. В момента стартира и един добър проект по програма" И аз мога".

Общи условия

Активация на акаунт