По десет хиляди лева на панелка от 60-70 квадрата ни готвят от Столична община..

• 30 470
  • 251
  •   1
Отговори
# 105
Проблемът със собствеността на жилищата е много голям и тепърва ще се изяснява. На много места не могат да съберат по 5 лв за чистачка.

# 106
Ми всъщност Павлова не е казала нищо за сглобките на панелите, което май е най-важно- защото нашият вход постепенно си събира пари и се подмениха дограмите на входа, оправиха се стълби, покрив, мълниезащита и т.н....предполагам и за топлоизолация биха се събрали след време пари, но не и за изследване на сглобки и конструкция, най-малкото едва ли някой се е замислял за това
И също- както се каза- някои блокове са направили всичко или част от нещата..тях какво точно ще ги правят?

# 107
Подкрепям Краси с две ръце. Хората не могат вече да свржат двата края. Масова безработица е, а тези, които работят, работят за кредитите и отцеляването си. Цените всеки ден се вдигат и едва се издържа на натиска. Полвин България емигрира. Това не ви ли кара да се замислите? Някои тука харчат чужди пари. Висят по цял дем на компа и се чудят какво да ги подразни по- напред. Слезте на земята и вижте как живее народа!

# 108
Колкото по-дълго живеем с убеждението, че бедността е оправдание за всичката ненормалност, дето ни заобикаля, толкова по-дълго няма да видим нормалност.
Аз съм за. Пълно саниране, с всичката инфраструктура. И кредит ще взема, ако се наложи. Искам правила, искам да се спазват. Не искам да роня сълзи и да събирам пари по дарителски кампании, когато нещастието ни застигне, защото сме си намерили уютното оправдание в бедността. Стига.

Много точно и тъжно.
newsm78 Кво значи "сме си намерили уютното оправдание в бедността"
Принципно банките не раздават пари на "бедните" а на хората с прилични доходи, а бедните са бедни не защото ги мързи да отидат до банката и да "вземат" малко пари

# 109
  • София
Уф, ani12544, остави - няма смисъл.
Как да обясниш на някого, който се чуди авокадо или манго с горчичен винегрет да яде за салата тази вечер какво означава да ти е запорирана заплатата? То тука форумките все заможни, все реализирани, все най-най.
Ще питам и за десети път, ама надали ще получа отговор:
Пак питам - на задлъжнелите как ще се отпускат кредити?

Ето я прочутата пирамида на Маслоу. Забележете най-долното ниво, масово българите драпат да го осигурят него.

# 110
  • София - Рим и обратно
Но понеже винаги се разчита, че в тая държава всеки си прави каквото си иска, докато наистина не почне да има отчайващи проблеми със сградния фонд, никой няма да си мръдне пръста.
В другите страни от източния блок отдавна се приключи с това - санираха, отремонтираха и забравиха, ние още се чудим дали или да не ли...
Естествено. Много лесно и удобно е да се чака и да се плюе по "тая скапана държава", да се оправдаваме с бедност и да се заканваме с емиграция. Пък те нещата от само себе си ще тръгнат или ще ги оправи държавата.
Наистина никъде я няма тая цигания със сградите, отдавна беше време да се взимат мерки. Аз бих забранила и простирането на гащи на балконите с предна фасада. Отделно - сигурността. На някои като че ли им е по-забавно да ронят сълзи и да призовават към дарения /плюейки държавата междувременно,естествено/, когато нещастията са факт, вместо да се търсят начини за предотвратяване. Подкрепям изцяло проекта. Мисля, че цената ще се регулира, засега е висока.

# 111
Панелки има не само в София, Пловдив и Варна. Не малка част от хората в по-малките градове живеят на ръба на мизерия и то в пълния смисъл на думата, те не живеят, те оцеляват. Процента на необлужваните ипотечни и потребителски кредити се увеличава. Как да се очаква от тези хора да вземат още кредити, друг е въпроса дали изобщо ще им отпуснат Tired.

Според мен, трябва да се кара по ред на номерата. Нека първо да се премахнат опасните сгради и конструкции, пък после да се мисли за цвета на боята.  

п.п. ей, не мога да се публикувам Simple Smile

# 112
  • София - Рим и обратно

Принципно банките не раздават пари на "бедните" а на хората с прилични доходи, а бедните са бедни не защото ги мързи да отидат до банката и да "вземат" малко пари
Принципно, нали не мислиш, че някой ще ти звънне на вратата и ще ти поиска 10 бона сега и веднага за саниране...иначе.... Как си ги въобразявате тия фантасмагории, че и се надъхвате чак. Ако стане задължително, ще се помисли и за мерки - разсрочено плащане, специални кредити и т.н. Пак казвам - убедена съм, че цената няма да остане такава.

# 113
По принцип съм "за" идеята,но не виждам как ще съберат тези пари от хората.Миналата есен се опитвахме да навием съседите да сложим нова дограма на стълбището и да направим външна водосточна тръба и хората отказаха,а сумата на семейство щеше да бъде около 1000 лв.

В медийното пространство започнаха да спекулират с темата и вече се обърках.Имам три конкретни въпроса:
1)Усвоила съм тераса,като се консултирах с двама независими строителни инженера.Ако при проверката се потвърди,че натоварването е в допустимите граници,пак ли ще искат да се възстанови предишния вид?
2)Направила съм външна изолация с качествени материали,същото се отнася за дограмата.Какво става в този случай?
3)Ще се подменят ли ел.инсталациите?Нашата съм я сменила,но в съседния блок преди два месеца стана голям пожар точно заради стара ел.инсталация.

Миналото лято правих основен ремонт,който ми излезе между два и три пъти по-скъп,защото държах на немски материали и на майстори,работили последното десетилетие в Германия.Ако сега отново трябва да мина през същото,ще се гръмна Tired.

# 114
,а сумата на семейство щеше да бъде около 1000 лв.

Shocked Ние есента сменихме дограмата на стълбището - 8 етажен блок с 32 апартамента, излезе по 85лв. на малките и по 110лв. на големите апартаменти. С подмазване, извозване на старата дограма, первази ... Сега ще събираме за подмяна на общия водопровод - излиза към 4000лв. общо. За покрива към 150лв. на апартамент събирахме.

Вижда ми се много 1000лв. на апартамент за една дограма и отточна тръба  newsm78

# 115
Подкрепям изцяло проекта.

Как така изцяло, като ние всъщност не разполагаме с цялостния проект, за да видим за какво точно става дума. Подлагането на такива неща на обществено обсъждане е супер, само че до момента теоретизираме върху преразкази. Тази сутрин чета, че Павлова казала, че сградите, остъклявани до 2001 година, когато са влезли в сила нови изисквания, са законно остъклени. Другаде чувам, че под "незаконно остъкляване" се имало предвид само ако собственикът е зазидал балкона.
Много дразнещо така да си говорим наизуст. Някъде може ли да се прочете какъв е всъщност този проект "изцяло"?

# 116
Ние също сме осем етажен блок,но с по-малко апартаменти.Тогава домоуправителя и касиера проучваха офертите,може би са се ориентирали към по-скъпа фима,не знам.
Когато организирах нашия ремонт установих,че има някакви страхотни разлики в цените,които се предлагат за едно и също нещо.Както и че е по-добре човек да си плаща отделно за труда и сам да си купува материалите,защото офертите с по-ниски цени гарантирано означават по-некачествени материали.
Сега се сетих и за водопроводната система-предвижда ли се вертикалните щрангове да се сменят?Реално и това е важно да се направи,но просто си представям как обясняват на човек,ремонтирал банята си,но пропуснал да смени тръбите,че ще му изкъртят плочките Joy.
Предчувствам,че ще се дават стабилни подкупи.

# 117
ДНСК: Остъклените балкони няма да се премахват
Значи, пак едно голямо нищо Grinning. Ако аз реша сега да си затворя терасата, влизам в "режим на търпимост". Кой ще знае кога съм я остъклила?

# 118
# 119
Принципно съм ЗА.Обаче имам Друг проблем аз.
Ние затворихме нашия балкон по съвсем различна причина от това да си изкарам там хола или хладилника. CrazyНие затворихме нашия балкон, защото бяхме Излъгани.От Общината, архитекта и т.н., при започване на строежа на сградата отстоянието от улицата бе едно, когато се пусна сградата се оказа съвсем различно.Отделно Разрешението Гаражите да се префасонират на баничарничка или друго доведе до това, че Камиони, спиращи да зареждат ми идваха на нивото на терасата.При все, че съм стара гражданка и знам правилата за Непростиране на гащи на лицевата страна на фасадата и неизтупване на покривки и прочее, използвах сушилник, нисък, който не се вижда.Прането ми ставаше черно точно за 15 минути.Дори да си махна прането от там, едно отваряне на балконската врата ми вкарваше всичко вътре, за шума от камионите-да не коментирам.Та-за мен остъкляването бе като шумо и мръсно-изолации, нищо повече.Сега у нас си чуваме приказката и прането ми е чисто.

Общи условия

Активация на акаунт