Веганството - да споделим опит - 9

• 46 298
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
# 61
  • София
Да ни е честита 9 тема!!!
Сърдечно благодаря на Cantariny и Palia     bouquet Hug    bouquet
За подарък и аз си мислех животинче.....Обаче е много специфичен подарък. Задължаващ, а и зависи детето дали вече си няма животно, дали не е алергично, и т.н.
Затова си помислих за един абонамент при кончетата в Борисовата. / знам, че цените са съвсем приемливи/.
Имам преки впечатления от базата и планирам да науча моето дете да язди там.

Другото , за което се сетих е кофа /от големите/ с нишестено / картофено нишесте/ "лего" . Могат да се правят най- различни фигурки, подходящо за деца от 3 до 99 години Simple Smile  Напълно еко-растителен продукт, стимулиращ въображението креативността. Стават много симпатични "сувенирчета-фигурки".

desi82, благодаря за изчерпателния отговор! Simple Smile

Като цяло избягвам да се натоварвам с неща и хора, които не ми понасят.

и много хубаво правиш!  Браво, че успяваш!

Искам и да споделя моите премеждия с вируса, но ще стане много дълго. Така че, следващия път Hug

копирам си отговора, защото отговорих в старата тема:

Цитат на: търся си ник в Четв., 16 Февр. 2012, 08:47
Реших вас да попитам за идеи за подарък за 10 годишно момиче вегетарианка, с родители почти вегани.
Бащата е германец, живеят в БГ, могат да си позволят всичко еко, веганско и био от Германия.
Трябва ми много оригинална идея. И понеже все пак живеят  тук, мислех за някоя вълшебна книга за предпубертета. Повечето имате малки дечица, но се надявам да ви хрумне нещо!

минавам набързо, не смогвам да изчета всичко, но ето нещо конкретно, по което мога да метна идея: защо не пробвате за подарък нещо от рода на комплект за правене на малки пластики (моделин/глина) или за шиене, нещо, което детето може да вкара в употреба след като само си го измайстори; защо да не е и кройка на арт шапка например:) няма нужда да е свързано с хранене...

а пък ако държиш да е за ядене можеш да пробваш тук - http://www.take-a-cake.eu - много арт мъфини и cupcakes с оригинални картинки от художници, едната художничка ми е приятелка:)

# 62
Дора, от 1-я линк.

# 63
Здравейте в новата тема Simple Smile

# 64
Мерси Вери, аз второто поръчвам на два пъти и ръся в закуската на мен и малкия.И във това което ти си взимала също има кълнове, но са повечно съставките.Ти как си го ползвала?

# 65
  • София
Коко Лина, добре си ни дошла Simple Smile

Солей, да , нехидрогенираното кокосово масло е от Хит , на цена 2.50 за кубче в лъскава опасовка, 250 гр

Днес търсих 20 страници назад нещо и срещнах , че Солей е писала за по-брутален филм от Земляни. Кой е той?
Аз съм обнадеждена, че от гледане на филми има полза. една приятелка от много месеци често говори за аспекти на вегетарианството и частично практикува. Аз досега не я бях питала, имах чувството, че някакси ми "угажда".
но скоро я попитах какво е променило възгледа й за света. и знаете ли? Земляни е това нещо. Гледала го е и втори път със сестра си, "не можех да я оставя сама все пак, след като й го натресох".
интересното е, че съпругът на тази сестра е бил десетина години вегетарианец и в някакъв период веган. но тогава не е впечатлил никого...

Дао, аз веднага прочетох идеята ти, както и останалите.
Всъщност рожденият ден беше днес и аз ших до 07 ч подаръка - портмоне за врата, с 4 отделения. Вдъхновението е от  линка на Шада с чантичките и от подаръка -покривка на Вери Simple Smile .
Благодаря на всички!
Къде да ги съберем, за да се запазят, може би в Зелената тема.

Днес в ресторанта дъщеря ми изпадна в криза, имаше зловещи ловни трофеи, поне стотина, навсякъде. Първо плака малко и хлипаше дълго, после като ревна отчаяно... обещах й да говоря с управителя и да му кажа че не е хубаво да има убити животни и то половин зайче да стърчи от стената....
Той дойде и измуча,че нищо не може да направи. Три пъти измуча. Казах му , че ние повече няма да влизаме при тях, но че по принцип не е добре за бизнеса да се украсява  с трупове, и смърт. ама вярвах ли си?  Когато донесоха спаначените кюфтета децата се развикаха- Ама  това не са кюфтета! Ние искаме с месо!!!
когато чух деца така да си искат, усетих, че  като съм живяла толкова дълго с децата си и вече не мога да приема за естествена  връзката  дете- месо. Просто не допускам че в детската уста се вкарва мърша. Това си е мой проблем, разбира се. Децата искащи месо се чувстват прекрасно
и апетитът на останалите клиенти  беше чувствително висок.

най- големият кеф беше, когато докато си гледах в чинията (за да не виждам неща, които не ми харесват) чух силен мъжки глас:
Освен салатите има ли друга вегАн храна?
И това не бях аз с моите тихи и неизискващи въпросчета, не беше съпругът ми с неговото примирение и мълчание по въпроса, не бяха домакините, с технте немски възпитание и деликатност. Това беше един едър човек, до скоро активен спортист, млад и силен, работещ и щастлив.
Отговорът беше - да, сърмите с ориз, леща, боб, чушки с боб, качамак. Той благодари със спокойствие, като че беше поискал най-нормалното нещо на света. и ми напълни душата !

Последна редакция: сб, 18 фев 2012, 22:13 от търся си ник

# 66
търся си ник, как увлекателно разказваш.  Simple Smile

Преди години ми се струваше странно като видя ловен трофей окачен нейде си,
или меча кожа на пода. Нещо отвратително ми се струваше, а не съм имала съзнание на вегетарианец.
Не ги разбирам тези хора  или онези ловци,
гордо застанали до дивечови трупове за снимка.

А също и се чудех до скоро,  само аз ли не харесвам цирковете с животни?!
Покрай дъщеря ми, по- сериозно се замислих кое точно ме отблъсква и да, това е
безсмислената дресиривка на животните. Не ми е забавно, жал ми е и си
представям колко му е "добре" на животното.

До киноата не стигнах, но спретнах чудно
нахутено пюре - сварен нахут, накиснат за 24ч.,
блендиран с глава стар лук и овкусен с кимион, бял пипер,
хималайска сол, шарлан, оцет, мерудия, кориандър на прах и лют червен пипер

Кимионът даде усещане за кайма и кюфтета и никое животно не плати за това.  Simple Smile

# 67
  • София
Флайбъл, моля те, сложи си лентичка за тази твоя щерка! Ние мислим, че чакаш първото си дете така както сега се изписва - само бременност Simple Smile

За увлекателно разказване не знам, върнах се, прочетох, то ми е толкова болезнено, че не ми се чете. Но неграмотно, със сигурност Simple Smile
 Защото виждам само първите десетина реда, после пиша насляпо, а редактирането е адски трудно, отнема тройно време.

# 68
Чета ви. Hug

# 69
Ти как си го ползвала?
Разбито с вода най-често без нищо друго да прибавям. Но може на друг да не се хареса. Забелязала съм като цяло, че се набляга на сладкото при направата на шейкове/смутита/нектари.
Поръсвала съм и салата.

# 70
  • София
уау, момичета, колко сте бързи - цели 6 страници!!! аз си мисля, че отговарям в първата страница вчера вечерта, а то ме редиректва към 4-та или 5-та беше!!!

търся си ник, чудно подаръче, видях, че и Вери е постнала нещо разкошно - вдъхновение сте вие! или поне аз много харесвам и уважавам ръчно, правени с любов неща

аз много бавно наваксвам по темата и чак до май няма да имам много време, та ще изостана още, ама продължавам да чета

# 71
Жълта Роза, не съм поръчвала от този сайт. Може ли да ми обясниш как става? newsm78
Ами, добавяш продукта в количката си, после може да си калкулираш и колко ще ти излезе шипинга, но има опция "international airmail" и изобщо не излиза скъпо. Лично аз не живея в БГ, но съм чела в други теми, че много момичета използват сайта www.iherb.com  и за поръчки от България. Цените на продуктите са по-евтини сравнено с БГ магазините. Peace

# 72
  • на острова на мечтите
Нападеш ме за втори път!
Върнах се да прочета и не забелязах подобно нещо: остър тон, нападане.
 Hug

По принцип агавето го водят с нисък ГИ и затова явно казват, че се препоръчва за диабетици.
Та така и с агавето, което си е суровина за текила в Мексико. Wink
Мила Вери, тема8 страница 41, нещо топло, като за като добре дошла!
За агавето ще ви пусна един материал, но трябва да го преведа! Ето защо казах, че няма нищо тревожно!
Трябва да приключа,спешно1

# 73
  • София
http://www.dokumentalni.com/?p=486

Много готин филм, поне до 10та минута го гледах и не се наложи да слагам червена точка за бременни Simple Smile
Не е за веганство, но не е и спам Simple Smile

Вчера направих "яйцата" от авокадо (забравих кой ме запали от последните 2-3 страници).
Пълнежът беше - част от издълбаното, настърган шоколад и малко захаросан мед. Оваляни в счукан шам. Много се забавлямахме! Благодаря ви!

Всъщност от лекцията на Гари това наистина успя да ме разсмее - суровото веганско яйце - авокадо  Joy

# 74
danilu, накара ми се вече, трябва да си по-спокойна. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт