Веганството - да споделим опит - 9

• 46 233
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
Сетих се за един наш подарък от лятото направен като за скъп човек...да.

За опаковката се кооперирахме с мъжа ми. Wink На гърба има детелинки, но не сме ги снимали. Като се развърже, става нещо като покривка, покривало и т.н.
Вътре имаше сурови шоколадови бонбони с различен пълнеж и в дървена кутия.

# 46
  • София
Деси, Флайбъл- лека бременност и щастливо раждане! Здраве за вас и бебчетата ви!
Деси и аз бях през цялото време с ниско кръвно. Хемоглобинът можеш и с храни да го поддържаш, но доста усилия се искат. Ако трябва все пак помисли и за хапчета.
Вери- това е страхотен подарък!
Момичета, страшно бързо изписвате темите Peace, ама не мога да ви смогна Blush

Последна редакция: сб, 18 фев 2012, 10:34 от Мигла

# 47
Флайбъл, разбирам, че все пак си била внимателна с житения режим. Simple Smile

Разбира се, не съм и имала друго намерение.
Подаръкът ви много ми хареса, не знам за 10 годишна,
но аз бих била очарована и доволна от суровите бонбони.  Grinning

# 48
Desi, този суровия протеин може да си го поръчаш ето от тук.
http://www.iherb.com/Garden-of-Life-Vitamin-Code

# 49
Чудя се дали вече ни е необходим...все пак еволюираме.
Ей това и аз се зачудих, поради абсолютно същите съображения. Peace

# 50
Благодаря за новата тема ! Hug

Честита бременност на Деси и Флайбъл!  Лека, приятна, успешна Simple Smile

Аз хемоглобин вдигнах доста бързо с яденето на червено цвекло по време на последната си бременност.

Не разбрах какви са подмятанията на Вери и Take a smilе (дано не греша че беше преди много страници).

Може ли това което се загатна за ескориал и сапунения балон да се уточни? Аз лично съм впечатлена от нея...пък и останах впечатление че вери и ескориал са приятелки не само във виртуалното пространство, а никой не взе отношение.

Темата е много богата на личности и опитности и аз съм благодарна на всички които пишат в нея!  bouquet Hug Рядко пиша, но чета с удоволствие. Hug

# 51
  • София
Нивеа, те отговориха и затвориха страницата Simple Smile

Писах за евтината елда в Берьозка- кафява е, била термично обработена, но не набъбна за 12 часа. Сварих я и погълна огромното количество вода, и въпреки това останаха сухи участъци Simple Smile

зелена нямаше.

# 52
Добро утро, момичета! Grinning  Много благодаря за пожеланията и за съветите. И аз мисля, че с храна ще се справя с проблема. Знам, че с повечко хлорофил ще се оправят нещата с хемоглобина. Чакам с нетърпение копривата за да си правя зелени сокчета и едно сурово песто с коприва и орехи, което правих миналата пролет. Чакам и младите зелени салатки и въобще вече искам да се постопли за да излизам повече на разходки, да дишам чист въздух и да има слънце, че ми се скова душичката тази зима.
Вери, аз се сещам, че беше споменала за подобен протеин. И аз съм скептично настроена и при други обстоятелства не бих си взела, но съвсем скоро влизам в 7-ми месец и ще се наложи. И за дефицитите сте много прави. Мен непрекъснато ме обсипват с въпроси от къде си набавям това или онова. В тази връзка скоро попаднах на едно интервю за суровоядството на Деми Мур, която също е суровоядка. Бих искала и с вас да споделя конкретно един въпрос към нея и отговора й. Затова ще го копирам тук (аз го споделих и в един коментар в моя блог):

Q: What are the risks involved?

A: This is brand new territory. I mean, its been done since Pythagoras (who made his students do a raw food diet for a month before he would teach them so that their minds would be clear!). But now for the first time the diet is becoming of interest to the mainstream of society. And nobody wants to spend any money to study it properly. So its like you have to take a leap of faith. Its for people willing to think for themselves and act on their own findings and studies. Some of the pitfalls are eating too many unsoaked nuts and dried fruit (hard on teeth), cutting out one of the three raw-vegan food groups completely for long periods of time, and worrying too much about whether you are getting enough nutrition. Of course you are! You are getting thousands of times more than you ever did before. But people can make you worry yourself sick. They just don’t understand.

Аз съм убедена, че и всеядните имат дефицити, но просто при тях не се обсъждат, а само при растителноядите!

Жълта Роза, не съм поръчвала от този сайт. Може ли да ми обясниш как става? newsm78

Момичета, пожелавам ви едни прекрасни слънчеви почивни дни. Hug Аз ги чакам с нетърпение за да отида на йога за бременни. Отразява ми се изключително добре както на физическо, така и на емоционално и душевно ниво. И много сте прави, че не всичко е храна! Все пак ние се храним за да живеем, а не обратното! Peace

# 53
Аз съм убедена, че и всеядните имат дефицити, но просто при тях не се обсъждат, а само при растителноядите!

Това е големият  парадокс, наистина.  Simple Smile

Довече ще си приготвя киноа,
дават я като изключителен източник на протеин. Simple Smile

Последна редакция: сб, 18 фев 2012, 13:17 от Флайбъл

# 54
  • на острова на мечтите
Милички, само влизам да се разпиша,защото не ми остава много време за компа Crossing Arms
В предишната тема беше споменато за сока от агаве, че не е полезен и дори вреден newsm78
 Зарових се по тукашните страници на тази тема, но не открих нищо тревожно, дори го препоръчват за диабетици! иначе е с чист растителен произход, но такова е и захарното цвекло!
Може би вносителите не са много почтенни Thinking Купувам понякога от билкова аптека, но е скъпичко и го употребявам ограничено,когато добавям към пасирани пресни сокове.Иначе-мед!
Вълшебна седмица!

# 55
дори го препоръчват за диабетици!

За диабетици се препоръчват такива безумия, като аспартама, например  ooooh!,
че това за мен изобщо не е коректив.
Никой не каза, че е вреден, но и безрезервно  полезен не е .  Simple Smile
Трябва да се търси златната среда за всяко нещо.

Последна редакция: сб, 18 фев 2012, 23:31 от Флайбъл

# 56
Момичета, някой беше споделил предната тема за кокосово масло за готвене с указания на етикета, че не е хидрогенирано. Не мога да го намеря. Помните ли кой беше магазинът, където се продава?

И за мен това, че го препоръчват за диабетици не е коректив.
Аз намерих 2-3 неща, които съм си записала от филма, но не мога да намеря филма. Ето какво съм си записала, но не претендира за изчерпателност и точност.

Според авторът LDL се състои от два вида клетки-small dense (very low dense lipo proteins-vldl) and high dense. Първите са вредни, защото се пъхат под клетките на сърцето и предизвикват сърдечни проблеми. Въглехидратите (фруктозата) повишават дейността на лошите small dense cells.
Ако изядеш 2 филии бях хляб, в него има главно глюкоза и се преработва в черния дроб на глюкоген, което е о.к.).
Ако пиеш алкохол, той стимулира тези vldl.
Ако консумираш фруктоза, не консумираш въглехидрати, а де факто мазнина и триглицеридите се качват.
Като се преработи в черния дроб, крайният продукт блокира инсулина и по някакви пътища се стимулира производството на още повече мазнини, няма чувство за ситост и отпадъчните продукти в черния дроб наподобяват тези на алкохола.
Пак казвам, че сигурно има неточности, защото е писано с някакви стрелки  и драсканици.

# 57
  • София (Възраждане)
Момичета, някой беше споделил предната тема за кокосово масло за готвене с указания на етикета, че не е хидрогенирано. Не мога да го намеря. Помните ли кой беше магазинът, където се продава?

Аз го купувам от Хит.

# 58
Деси,Флайбъл, лека бременност, прекрасно раждане и здраво бебче на финала  Hug
Към края и аз имах леееко занижен хемоглобин и наблегнах на цвекло със лимонов сок под формата на салатки и добавено към сокчета. Желязо на таблетки не ми се мислеше и да вземам... Naughty

# 59
Много съм щастлива! Това е поредната прекрасна тема, която откривам! Благодаря ви!

От известно време спрях всички животински продукти и се чувствам отлично! Дори цикъла ми се регулира и не е толкова болезнен! Надявам се, че все по-добре ще става!

За дългоочакваните зеленийки - аз съм ги заместила с кълнове, които сама отглеждам! Сега чакам нова реколта от чия и киноа, да видим какъв вкус ще имат!

Препоръчвам на всички дда си гледат кълнове в къщи. Много е лесно и супер полезно. Извинете ме, ако някой вече е писал за това. Исках да споделя с вас новия си начин на жисот, които много ми харесва!

Общи условия

Активация на акаунт