Веганството - да споделим опит - 9

• 46 251
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
За протеина по време на бременност, направените изследвания показват, че извлечения протеин не се усвоява добре и не дава такива добри резултати за превенцията на преекламсия както протеинтъ в състава на храните. Може би при липса на апетит е добре да се работи врху това първо. Иначе, севсъм не е задължително малкото протеин да се окаже недостатъчен, ние сме все пак енергийни същества, имаме и други източници на енергия (и материя) освен храната. Затова може би най-разумно е при хранене, което изглежда недостатъчно (не е зедължително да е такова!!!), просто по-често да се правят изследвания, а те са прости - следи се за наличие на белък в урината и за високо кръвно. Това може всяка седмица да се прави и не струва кой знае какви пари... Ако има нещо притеснително, тогава вече се вземат мерки.

# 31

И забелязвам, че здравословните храни, на които наблягах последната година и половина,
сега почти не ми се ядът. Все към лоши храни ме влече. Crazy
Но аз съм в началото, има време. За сега съм благодарна, че не ми се гади и като
цяло се чувствам много добре. Simple Smile

ти не житеше ли с лимец?  Rolling Eyes

Какво готвите напоследък, че аз взех да изпадам в кулинарен колапс.  Blush

Днес за детето направих крем супа от броколи, моркови, праз, с повечко тиквени семки и парченце сладък картоф.
За мен - салата от натъргани черна ряпа, праз лук, морков и лимон/ по принцип слагам яб. оцет/[/size]

Откакто боря вирус , минах на сурово.
Усетих, че така по - лесно идвам на себе си./тежък вирус/  Другото, което исках да пиша по този повод, е, че след гаргари с лайка, клеева тинктура, инхалации с чаено дърво и лавандула и какви ли още не средства, за гърлото започнах гаргара с р-р с ябълков оцет. Много голямо облекчение имам! За 1 път правя такава и вече ще знам. Simple Smile

# 32
ти не житеше ли с лимец?  Rolling Eyes

Е то беше преди седмица.  Simple Smile
Житих 2 дена и половина и то не строго. 

Love&Lighт, чета те, но пишеш индиректно,
а и аз не се разпознавам в съветитие ти, затова и не отговарям.

# 33
За протеина по време на бременност, направените изследвания показват, че извлечения протеин не се усвоява добре и не дава такива добри резултати за превенцията на преекламсия както протеинтъ в състава на храните. Може би при липса на апетит е добре да се работи врху това първо. Иначе, севсъм не е задължително малкото протеин да се окаже недостатъчен, ние сме все пак енергийни същества, имаме и други източници на енергия (и материя) освен храната. Затова може би най-разумно е при хранене, което изглежда недостатъчно (не е зедължително да е такова!!!), просто по-често да се правят изследвания, а те са прости - следи се за наличие на белък в урината и за високо кръвно. Това може всяка седмица да се прави и не струва кой знае какви пари... Ако има нещо притеснително, тогава вече се вземат мерки.

Да, сигурно е така, обаче тези изследвания дали се отнасят за суроватъчен, яйчен или соев протеин? Може би нещата стоят различно при суровия и този от покълнали храни. Иначе при първите ми кръвни изследвания и урина всичко беше наред, при вторите хемоглобина беше паднал малко и затова лекарката ми изписа желязо, което все още не съм купила и не съм решила дали да го вземам. За белтъка в урината нищо не каза. А кръвното ми е ниско - 90/60. За апетита може би не се изказах правилно, имам апетит само към плодове, салати, ядки, кълнове, сурови крекери, авокадо, тоест нормалния апетит преди да забременея и нямам някакви особени предпочитания и завишен апетит както би трябвало да има една бременна. Иначе си хапвам с апетит обичайните за мен неща. Grinning
От Зоя ми отговориха, че първия протеин, който съм посочила няма да получат скоро. Така че може би ще се спра на конопения и ще го смесвам в шейк с бадемово мляко, банан и може би 2-3 фурми.

# 34
А иначе за хапването знам, че е малко, но в интерес на истината аз дори ям по задължение. Нещо нямам огромния апетит на типичната бременна.

И на мен ми се вижда малко, съдя по написаното в блога.
За подсилване на апетита се взима пчелно млечице.

Е, аз явно ще съм от тези с големия апетит. ooooh!
И забелязвам, че здравословните храни, на които наблягах последната година и половина,
сега почти не ми се ядът. Все към лоши храни ме влече. Crazy
Но аз съм в началото, има време. За сега съм благодарна, че не ми се гади и като
цяло се чувствам много добре. Simple Smile

Флайбъл, лека и безпроблемна бременност и на теб!  Grinning
Взех си пчелен прашец и ще измисля някакви сурови бонбони с него!

# 35
Деси, по време на втората ми бременност хемоглобинът ми беше паднал леко, за не повече от две седмици го вдигнах със сок от червено цвекло с ябълка и салата от червено цвекло с лимон и целина - то вариации много, просто това ми се услаждаше тогава.  Simple Smile
А напоследък белени конопени семена ръся почти на всичко.

take a smile, мерси за идеите.   bouquet Аз днес направих грах с алабаш и тиквени семки, но децата не харесаха много тиквените семки, другият път ще ги смеля преди ги сложа.

# 36
да, и моят недолюбва цели семена в манджите. Затова ги блендирам на крем супа / в случая/ , на дипове, майонези, кремчета  и прочие Simple Smile

# 37
Love&Lighт, чета те, но пишеш индиректно,
а и аз не се разпознавам в съветитие ти, затова и не отговарям.

Сакън! Simple Smile Не давам съвети, още повече пък някой конкретно да визирам, само споделям информацията, която имам и до която просто не се дава достъп на бременните тук. Много съм разочарована от ЖК, от частните консултации, от цялата система. Никой не се занимава с превенция на проблеми, едва като се появи някакъв се чувстват вече на мястото си да го решават  Tired Тъпчат майките с изкусвени витамини, фолиева киселина и магнезий без никой да предложи поне да земянт пържените картофи с броколи на пара... как да си набавят бавни въглехидрати, как да ограничат сладкото и най-вече защо всички тия промени...
Извинете лирическото отклонение....

# 38
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Деси82, моят съвет е да не четеш темата с връстничетата на твоето бебе. Възможните негативи са в пъти повече от възможните позитиви. Енергиите там не са твоите енергии.

hahaha мислех си, че само аз не мога да намеря общ език и теми с пишещите там  Joy

Деси, Флайбъл, лека бременност  Hug
колкото до апетита - мисля, че тялото изпраща сигнали, когато се нуждае от нещо.
аз имах периоди, в които ядях само сурови плодове и зеленчуци, имаше дни, в които не смогвах да сдъвча ядките, толкова ми се ядяха  Crazy

Love&Light , за съжаление мога да кажа същото за системата тук ooooh!
поне аз се сблъсках с подобни проблеми...
да не говорим, че преди няколко дни ми казаха, че кърмата ми сигурно не е хранителна, защото съм веге (иначе задължително предлагат едно веге ястие) ooooh! и това в болница, където храната беше толкова гадна, че крава да вкараш, ще спре да дава мляко от протест Whistling

# 39
Тъпчат майките с изкусвени витамини, фолиева киселина и магнезий без никой да предложи поне да земянт пържените картофи с броколи на пара... как да си набавят бавни въглехидрати, как да ограничат сладкото и най-вече защо всички тия промени...

Позволявам си да обобщя...., но как да дадат здравословни съвети,
като самите те не се хранят така.... Tired
Моята бременност е втора и съм далеч по-наясно, затова и съм по-спокойна.
Специално за витамин Б9 ( фолиева киселина), на мен винаги ще ми е от полза,
защото съм с такъв ген. По принцип наблягам на естествени източници.
Много исках да си видя нивото на хемоглобина без добавки, в начална бременност,
но не бях смела и бирена мая пих и фолиева взимах по едно време. Laughing
Вчера правих изследвания и ще видя резултата при следващата ж.к.
Здраве да е, другото се нарежда.  Simple Smile

# 40
Взех си пчелен прашец и ще измисля някакви сурови бонбони с него!

Очаквам с интерес!  Simple Smile

Аз съм правила този авокадо трюфел.

# 41
Ася, има такова нещо като слабо-хранителна кърма, но то е резултата от жестоко недохранване на майката!!! В западното полу-кълбо е изклключителна рядкост и свързано само с някои конкретни вещества. Примерно, при майки, които са веге одавна има вероятност да няма достътчоно Б12 в кърмата, но бебето ще си наддава съвсмем нормално (при добра организация на кърменето и липса на други пробеми). Обикновенно като кажат нехранителна кърма, имат предвид по-малко процентно съдържание на белтъчини или мазнини. А всъщност то е почти константта и много малко се влияе от диетата на майката. При едно добро хранене, каквото веганското може да бъде, няма място за притеснения. Нещо повече, водещи специалисти по лактация в САЩ подчертават, че дори майката да се храни нездравословно, за бебето пак е по-добре да бъде кърмено отколкото да е на АМ! Кърманата не е само храна, има много съставки които способстват за здравето и развитието на бебето, не са само мазнините и белтъчините.
Като консултант по кърмене понякога ми се обаждам майки наплашени, че кърмата им е нехранителна. След като им обясня защо им е съвсем добра и хранителна, предлагам и да си направят изследване на кърмата в Банката за майчина кърма в София. Изследването е безплатно и ще даде както спокойстви ена майката ,така и официален документ за пред който се съмнява. За съжаление само в София има такава банка. Предполагам обаче, че в Германия на повече места има (уредът с който пратя изследването знам, че е доста скъп, затова е само едни тук, в града където се раждат половината от децата в страната...)

# 42
   Ох, момичета едва ви настигам  animal037 Благодарности за новата тема  bouquet
   Добре дошли на всички нови и стари муцуни Grinning
   Деси, попадала съм и преди на блога ти, много сполучлив newsm10 Лека бременност Grinning И аз малко се стреснах от менюто ти признавам Peace Липсват ми като,че ли повече зърненени и разнообразие, но всеки има различен вкус. Това,че нямаш апетит е вероятно от липсата на желязо,ниския хемоглобин Peace Аз първите си три месеца ги изкарах на плодове,помелото беше основно,ябълки,банани, изобщо от белтъчини ми се повдигаше, а от зеленчуците краставица само Crazy Втория триместър ми се ядяха повече готвени като че ли,и млечни по едно време, последния ядях всичко и по много Embarassed Хемоглобина ми беше зле втория триместър, и пих желязо,после и витамини за бременни, магнезии и въпреки всичките тези добавки като влязох да раждам стойностите ми бяха под минимума  ooooh!. Само споделям и аз като Love&Lightг не смея да давам съвети Peace
ПП. Освен за отчетните Mr. Green, подкрепям останалите Peace
   Търся си ник,много идейни подаръци Grinning
   Love&Light, в болницата, в която раждах имахме лекция на другия ден след раждането и относно хранителна и нехранителна кърма ни дадоха за пример майки,които са гладували много( примера беше за нацистките лагери) и са успявали да кърмят децата си и да им дадат нужното за растежа. Това е естествено в ущърб на майчиното здраве Peace

# 43
  • София (Възраждане)
Боже, относно ЖК-то, та то е пълно с доктори, които дори не препоръчват спирането на цигарите /"ами пуши си, ама не повече от две цигари на ден, примерно"/, какво остава за здравословното хранене, самите доктори са неуки или небрежни в тази материя Cry

# 44

Общи условия

Активация на акаунт