Веганството - да споделим опит - 9

• 46 237
  • 737
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте и от мен.

# 16
Хехех, в момента предаване по ТВ7. Wink Simple Smile))

Как се казва предаването, да гледам записа.  Simple Smile

# 17
  • София
Да ви похваля тази книжка за деца : http://www.fiut.bg/book/zashto-tryabva-da-se-hranya-zdravoslovno
Дъщеря ми много я хареса и често иска да я четем. Може да има някои неща, с които не сте съгласни.
Текстът е доста, но аз съкращавам тук-там, за да й е по-разбираемо.
Синът ми когато беше на 7 и половина като взе един дебел червен молив и задраска каквото не му хареса, а със зелено огради каквото му хареса. Преди това му четях избирателно. Ама е толкова американска, че ме душеше направо.

Благодаря за съветите за подарък на 10 годишната госпожица вегетарианка!
Да обобщя  - билети за спектакъла Зоро в Музикалния театър (моята идея)

Кофа с картофеното нишесте в ярки цветове
чантичка ръчна изработка от сайт (Шада, не се отваря!)
абонамент за езда в конна база
осиновяване на животно (издръжката му)
домашен любимец (от улицата)
фото сеанс

Децата ми ще бродират портмоненце от естествени материали Simple Smile

Днес получихме поканите, спиращи дъха са Simple Smile - Дървена шейничка (макет около 12 см дължина) и вътре свитък с поканата.

Партито също е спиращо дъха - на пързалка на Витоша  Joy

# 18
  • София
Деси82, моят съвет е да не четеш темата с връстничетата на твоето бебе. Възможните негативи са в пъти повече от възможните позитиви. Енергиите там не са твоите енергии.

# 19
Благодаря за новата тема  Simple Smile

търся си ник , явно не може да публикувам във форума този линк. Ето и блога на авторката, дано поне с него се получи ... http://lisforlina.blogspot.com/ ... понякога много се ядосвам ....Crazy

Деси, аз ако живея на твоя режим ще си замина. Евала за издържливостта. Присъединявам се обаче към съвета, да си спестиш четенето в отчетните.

# 20
  • София
Шада, дори и аз не съм голяма за тези къщички чанти! Разглеждам и мечтая половин час!

Относно подаръка обаче няма време за чантичка, някой от другите варианти ще е.
Относно животните - те обгрижват десетина коня (лекуват ги с хомеопатия) и имат кученце бебе подарък вече Simple Smile

Нещо тривиално - намерих най-евтината ЕЛДА - 4.60лв  900 гр. в  руските магазини Берьозка, нещо като промоция на един от около петте вида елда.
Прочетох съдържанието на разпространените конфети с примамливи опаковки..... Бррррррр, дали от превода обаче освен Е-тата и маргарина имаше и чудеса на хранително-отровителната промишленост.
Мег, ти говореше за техния асортимент, би ли ни разказала какво купуваш към момента оттам?

# 21

Като цяло избягвам да се натоварвам с неща и хора, които не ми понасят.

и много хубаво правиш!  Браво, че успяваш!
Абе...не е лесно, и не винаги ми се получава на 100 %.
Ама ставам все по-добра...    Grinning
И аз       bouquet   за темата!

# 22
  • София
Каква смешка, отворих линка от новата тема  за Енергийна торта, а тя моя била Simple Smile По-долу ето какво е писала Щастливото ни момиче, копирам го, защото точно това ще се случи с доставката на онези зеленчуци от Гимел, дето от известно време ви пиша. НЯколко човека са ми писали ЛС, ще ги включа в таблицата (дано дойде по-скоро това време). Обаче ето как ще се доставят, Щастливата го е описала пророчески, и така ще се опозанваме Simple Smile

Желаещите ще бъдат групирани по райони или пък просто ще бъдат определени три-четири места в София, през които в съответния ден за доставка камионът с продуктите ще минава в определени часове за по-половин час. Мисля, че няма нищо сложно в това хората, които взимат от едно място да си разменят контакти, телефони (така и така ще се запознаят на доставките и най-вероятно ще си допаднат - нали все пак са еднаквомислещи по такъв важен въпрос, свързан не просто с храненето, но и с екологията, отношенията, обществото) и когато някой не може да си вземе поръчката (и толкова няма никой друг роднина, приятел, който да му я вземе), ще може да помоли някой от другите поръчващите да му я вземе и после от него да си я прибере.

P.S. сега като се прочетох, звуча доста наивно, но какво да направя - вярвам, че нещата могат да се получат, когато има добра воля и желание, и, разбира се, коректност и от двете страни

Грейна прекрасно слънце! Както във всички  последни дни. Ей, прекрасен свят!

# 23
Момичета, чудесно сте направили темата  Hug Heart Eyes  bouquet

И от мен аплаузи, сега чета  Peace

# 24
Добро утро, момичета! И аз много благодаря за новата темичка!  bouquet
Не го знам. От 16.30 до 17.30.
Доц. Байкова е една от участничките. Wink
Има един страхотен бисер: тя е доста крайна, готви засукано (така го чух) и една работеща майка и домакиня няма възможност за кълнове в това забързано ежедневие; когато и ти станеш майка, ще разбереш. Simple Smile))))))))
Перефразирам. Simple Smile

И аз гледах малко от предаването, но като чух точно това изречение и веднага превключих. Тази Байкова е както винаги много "компетентна"! Laughing

Деси82, моят съвет е да не четеш темата с връстничетата на твоето бебе. Възможните негативи са в пъти повече от възможните позитиви. Енергиите там не са твоите енергии.
Благодаря за предупреждението! Аз в началото вземах повече участие, сега само чета, но забелязвам, че се натоварвам с негативни емоции. Аз знам, че бременните все се притесняват и имат най-различни болежки, но всичко това много ме натоварва и ще спра да ги чета.
А иначе за хапването знам, че е малко, но в интерес на истината аз дори ям по задължение. Нещо нямам огромния апетит на типичната бременна. И понеже накрая на предната тема Love and Light беше споменала за завишените нужди от протеини, аз много мислих и четях по въпроса и май ще се наложи да си взема суров протеин за да си увелича протеиновия прием. Аз по принцип съм скептична, но скоро ще вляза в третия триместър, а тогава бебето расте най-бързо. Ядки не мога да ям в големи количества, а протеина поне няма да ме натоварва с много мазнини, които мисля, че приемам в нормални количества -всеки ден в салатите слагам зехтин, пия бадемово мляко, ям авокадо, сурови ленени крекери или от бадемов пулп. Та видях един интересен протеин в Зоя от най-различни покълнали храни, който отдавна не е в наличност и им отправих запитване кога ще получат. Ако не го получат, другия вариант е един друг суров конопен протеин с вкус на ягода, пак в оригинална опаковка. Другите им насипни продукти нещо ме съмняват! newsm78

# 25
Търся си ник, има ли зелена елда в тези магазини?

Деси, кой е този протеин от тревите?

Последна редакция: пт, 17 фев 2012, 10:40 от Soleil*

# 26
Търся си ник, има ли зелена елда в тези магазини?

Деси, кой е този протеин от тревите?

Ето този:
http://www.zoya.bg/%D0%A1%D0%A3%D0%A0%D0%9E%D0%92-%D0%BF%D1%80%D … W-Protein%29.2488

Ако не го получат ще си поръчам този:
http://www.zoya.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%BD-%D … %D0%B3%D1%80.2034

# 27
И аз да благодаря за новата тема!   bouquet
Какво готвите напоследък, че аз взех да изпадам в кулинарен колапс.  Blush

Търся си ник, мислех си за сурова глина, която да моделира, пече и след това оцвети. Такава съм чувала, че има на женския пазар.
Красив пъзел с много части.

Деси, романтична бременност, леко раждане и здраво бебче на финала!   bouquet

# 28
Благодаря за новата темичка, супер е!  bouquet
Този суровия протеин съм го пила и ми хареса. Няма никакви овкусители, оцветители и подсладители като повечето протеини. Абсолютно натурален си е, затова и ми допадна.

# 29
А иначе за хапването знам, че е малко, но в интерес на истината аз дори ям по задължение. Нещо нямам огромния апетит на типичната бременна.

И на мен ми се вижда малко, съдя по написаното в блога.
За подсилване на апетита се взима пчелно млечице.

Е, аз явно ще съм от тези с големия апетит. ooooh!
И забелязвам, че здравословните храни, на които наблягах последната година и половина,
сега почти не ми се ядът. Все към лоши храни ме влече. Crazy
Но аз съм в началото, има време. За сега съм благодарна, че не ми се гади и като
цяло се чувствам много добре. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт