Веганството - да споделим опит - 9

• 46 290
  • 737
  •   1
Отговори
# 555

Аз тук на слънчевият остров,ама е много влажно и има слънце,когато няма плодове #Cussing out

Ах, това ми се струва неприятно. Сетих се за леля ми, която има много фурми в апартамента и нито една не цъфти. Кошмарно...поне за мене. Crazy

Ето тук в Зоя предлагат един дехидрататор Hug:

http://www.zoya.bg/%D0%94%D0%B5%D1%85%D0%B8%D0%B4%D1%80%D0%B0%D1 … 0-4-%D0%B2-1.1566

# 556
  • София
Ако някой иска от брашно от био бялата царевица, да свирка, понеже срокът й е до края на май (реално заради студа ще е по-дълъг), цената е
3лв /кг - до 4 кг
над 5 кг.- 2.50лв/кг
над 10 кг - 2.00лв/кг

Лесното е, че ще има среща на публично място в сряда вечер и можете да дойдете в интервал от 45 минути и да си закупите.

На ЛС ще ви кажа мястото Simple Smile

А жената, която я е произвела, ме черпи с невероятни сушени круши, ябълки, сливи (нищо общо с купешките! ) и домати.
Едно парченце круша - цяло богатство!
Тя ме закле идващото лято да суша и с това черпене направо ме омагьоса.....

# 557
И в Техномаркет има дехидрататор...

http://www.technomarket.bg/products/09061817/zelmer-36z011

# 558

Ако човек държи храната да запази витамините и ензимите си и, следователно, хранителната си стойност, от голямо значение е температурата на дехидриране. Суровоядците използват специални дехидратори с ниски температури, като този:
www. zdravosloven. com/ magazin/ stoki-za-doma/uredi/ dehidrator-healthy-chef-10700. html

Има проблем с линка, сложих разстояния, махнете ги ако ви интересува уреда.

Последна редакция: вт, 24 апр 2012, 19:36 от adiba

# 559
  • София
  adiba, ниската температура - добре, но - незалепващи и пластмасови тави? За тази цена би трябвало да са се постарали повече...

# 560
  • София
аз пък  да се оплача, че не можах да се свържа с вносител на флорадикс и нищо не съм разбрала засега

# 561
  • на острова на мечтите
много ви благодаря!!!
Никога не бях виждала това нещо-Дехидрататор newsm78  Sunglasses А и сега се сетих къде бях чела за употребата му- при суровоядците! Но си го представях като фурна Laughing
Търся си ник, я се информирай как ги суши плодовете тази жена newsm78 Тук слънцето е най-силно през август, но какви плодове има през август- дини, пъпеши... През септември започват мъглите и с тях идват ябълки,сливи, ранните круши #Cussing out Ние отзад зад къщи имаме една круша, но не помня кога зрее newsm78 А дали ако пробвама на вентилатор във фурнат, без да сложа градуси....

Е, сушени плодове засега няма, но един чай следобед мога да ви предложа bowuu

# 562
  adiba, ниската температура - добре, но - незалепващи и пластмасови тави? За тази цена би трябвало да са се постарали повече...
Аз не препоръчвам този конкретно. Ако някой знае друга марка, ще се радвам да узная за нея и къде я продават. Нямам дехидратор, но обмислям такава покупка, защото ме влече към суровоядството. А през зимата най-малкото ми е страшно студено да ям мокри кълнове, салати и плодове.

# 563
Тук слънцето е най-силно през август, но какви плодове има през август- дини, пъпеши... През септември започват мъглите и с тях идват ябълки,сливи, ранните круши #Cussing out Ние отзад зад къщи имаме една круша, но не помня кога зрее newsm78 А дали ако пробвама на вентилатор във фурнат, без да сложа градуси....
Много суровоядци държат фурната на ниска температура и леко отворена. Оставят нещата да се сушат през нощта. Така се пести с нощната тарифа и не пречи през деня. В темата за суровоядството май всички са на този принцип. Но според мен не можеш да знаеш каква е точната температура и се хаби огромно количество ток.

Можеш да сушиш и ягоди, череши. За диня и пъпеш не съм чувала.  Simple Smile

# 564
  • София
  Да, и аз бих била доволна ако някой се включи. Но се съмнявам, че този който отговаря на изискванията ми е открит. Laughing 
  Както писах по-горе не ме притеснява сметката за ток, а цялото това разхищение на ресурс.

# 565
 Да, и аз бих била доволна ако някой се включи. Но се съмнявам, че този който отговаря на изискванията ми е открит. Laughing 
  Както писах по-горе не ме притеснява сметката за ток, а цялото това разхищение на ресурс.
Разбирам те, но тук в София не мога да суша на слънце, в тоя прахоляк. Пък и нямам къде, освен на някой перваз, но голяма част от деня са в сянка. Освен това е много прашно от автомобилите. От друга страна искам да се храня със сурови храни, особено крекери от кълнове. Моята фурна нагрява много силно, въобще не си отговаря на градусите.

# 566
  • София
  Сигурно не съм се изразила правилно - дехидрататорът ми се струва по-икономичен от фурната, затова мисля да си купя. За сушене в София не си и помислям.

# 567
  Сигурно не съм се изразила правилно - дехидрататорът ми се струва по-икономичен от фурната, затова мисля да си купя. За сушене в София не си и помислям.
Ако намериш някой подходящ, моля те да споделиш!

# 568
Аз пък бях забравила, че Флорадикс имат естествени витамини за деца и сега ме подсетихте. За съжаление изпуснах Зелените дни, но ще го купя от другаде, ако е добър.

Търся си ник
, пиши, като разучиш.
Aз искам царевица 1-2кг. Сряда къде ще е срещата, защото съм на театър от 19ч, а по-рано не мога.

Аз поръчах тези витамини, но нещо не й понасят и де факто не давам нищо. Иначе те са изцяло натурални и естествени.

За дехидрататор съветвам всеки хубаво да си помисли. Аз по едно време много бях залитнала по суровоядството и си купих. Суших известно време и ми мина мерака. Всичките тези крекери и сушени пайове са много времеемки и поне за мен лично не си струват усилията.

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 00:30 от Soleil*

# 569
За дехидрататор съветвам всеки хубаво да си помисли. Аз по едно време много бях залитнала по суровоядството и си купих. Суших известно време и ми мина мерака. Всичките тези крекери и сушени пайове са много времеемки и поне за мен лично не си струват усилията.
Мерси за информацията. А какъв дехидратор взе и откъде? Сред тези, които продават по магазините за ширпотреба има ли такива с ниски температури?

Общи условия

Активация на акаунт