Юлчета 2007 в очакване на пролетта!

• 57 629
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Добро утро
Велина,в Бг сигурно е доста по мръсно Mr. GreenАко не бяхме купили робота и аз нямаше да чистя всеки ден с прахосмукачка.Хладилника го чисти свекърва ми ,когато се появи в България,аз мразя  Mr. GreenКухненски шкафове чистя рядко.
Моля ви стискайте силно палци днес Praynig Hug

# 646
Зравейте!Чистенето зависи и от това кога сме си в къщи и кога няма никой в къщи по цял ден.И все пак явно ние повече цапаме,щото аз също всеки ден пускам прах. и минавам с парцал,прах трия на три дни,много се трупа.Пера 3-4 пъти в седмицата.Банята и тоалетната един път в седмицата,прозорци един два пъти в годината и сега са ми мръсни но като са с фолио незнам как ще ги чистим.Вчера чистихме в стария апартамен,някакъв ужас е,що боклук изхвърлихме и колко още има не му се вижда края.Егати и боклука,и в новото и в старото само се изхвърля и край няма.
Днес са най-сетне на градина,снощи Никола му се запуши носа,омръзна ми да видим колко ще изкарат този път.Два месеца градина остана неможем я избутаме.

# 647
  • Асеновград
Стискам , Ками  Praynig.И чакам да се похвалиш.

# 648
 Hug
Ина на градина, аз чаках пред офиса 1 час колежката да се появи,  че си бях забравила ключовете и направо замръзнах  #Cussing out
Събота се вихрих вкъщи да чистя че ме хвана бяс на мъжа ми, а вие точно и това коментирате Wink
Прахосмукачка - 1 или 2 пъти седмично и прах толкова често
Пералня - през ден горе долу
още не мога да се преборя да си купим сушилня, че мъжа не ги харесва, но като го оставя да простира ще се съгласи Wink
Шкафове, печки, хладилник - да ви кажа май 1-2 пъти месечно в зависимост от свободното време  и степента на замърсяване
Банята - на 2 седмици я минавам основно, иначе отгоре отгоре леко небрежно Winkпо-често
прозорци - 2 пъти годишно , при основното чистене,когато мия и щори и пера мокети, дивани и т.н. а това ме чака другия месец  Rolling Eyes
Аз съм маниачка на препарати и опитвам всяко ново нещо, което излезе на пазара  Embarassed
За банята -си оставам на Доместос, Циф за кухня, прах не бърша с препарат, а само с микрофибърна кърпа Simple Smile
Рапорт даден  Mr. Green
Я да питам вашите хлапета играят ли с играчки? Ина хич не иска Sad само компютър, телевизор и таблет, вбесяваме. Казх и че всичко ще изхвърля, след като не си играе с тях .
kami27 стискам  Hug
Прекрасен ден  Peace

# 649
  • София
аа, Там-там, ти си си от маниаците!

То вкъщи също се събира прах често, ама... Embarassed

А за пералнята - аз пера отделно наши бели, наши много тъмни, наши цветни, но светли дрехи + отделно бельо + отделно чаршафи + цветни ка Кая + бели на Кая. И то си се събира почти за всеки ден. А да не ви казвам, че като идваха често миналите месеци на гости моите родители, сестра ми и батко й на Кая, така се бях заринала с чаршафи за пране, че едва вчера смогнах да ги разчистя. Лелеее, а сутринта забравих да ги простра...

Стискам, стискам, Ками!

# 650
  • София,
Стискам , Ками  Praynig.И чакам да се похвалиш.

Стискаме Ками!!! Praynig

Аз преди бях голям маниак на течма чистене, леле всеки ден миех, бършех, тупах пътеки, прахосмукачки, еми то си е до време, вече нЕмам нерви, нито сили, нито време, а и това жилище тука ми е до болка противно и не ми се чисти.  СЕга пускаме прахосмукачка веднъж в неделя и то мъж ми я пуска, щото чисти по добре и хубаво остъргва космите от килима, а през седмицата, ако имам време и ми се занимава и презеня че е много мръсно пускам и аз по веднъж, прах бърша по често, два три пъти в седмицата, под мия рядко, щото сме със стар грозен балатум и навсякъде е застлано с мокет, мъжът ми мрази теракоти, изобщо гол под, той обича да ходи бос и предпочита да му е топло на краката. Шкафовете също вече мия рядко - на два месеца веднъж, преди беше бъкано с хлебарки и миех и бършех постоянно, но сега откаккто ги изтребиха, се родих! С подреждане нямам ядове - всяка сутрин всичко се подреджа набързо и се оправят леглата, то като е малко и тясно и няма друга алтернатива. За прането съм ...... сигурно пера повече от всички тук, ето днес примерно съм пуснала вече три перални, и сега ще пусна и още една, а в банята има още сума пране. Пера много аз - по принцип, незная защо е така, ето вчера смених всички чаршафи, преоблякохме се всички, пижами, дрехи за в къщи и каквото бяхме обличали предния ден и е пълно. А иначе и през седмицата пера нон стоп всеки ден почти, като понякога пускам не по една, а по две и три перални. Обаче гадното е, че пералнята ми е много стара и аз слагам по малко дрехи, пера на едни кратки програми за по един час - т.е. на половин пране, затова слагам и на половината дрехи, така пералнята пере с повече вода и по хубаво се изпират дрехите, и затова пускам и толкова перални де. Другото е, че деля дрехите по цветове, не само бяло от цветно, а и по цветове отделно, щото вече имам много оцветени неща и затова вече внимавам ooooh! и така. Айде дадох рапорта и аз и да отивам да простирам, че и таза пералня е готова, да зареждам следващата Wink.
А банята днес също я мих, по веднъж седмично  я мия - мивката и тоалетната чиния с препарати, че те и без това са стари и се замирисват, останалото го мия веднъж месечно, не че има смисъл де мухълът няма как да го махна, тя си е за основен ремонт, мозайката с каквото и да я търкам тя си е жълта от ръждивата вода - ама много важно Tired.
Следобед сме на логопед. И така! Приятен ден на всички!

# 651
Станах леля Grinning.Много съм щастлива и нямам търпение да гушна малкият Теодор и моята сестричка.Тя е добре,в реанимация е след секцио и е щастлива.Теодор е страхотен(видях го на снимка),има много черна коса Heart EyesНямам думи да опиша колко се радвам,място не си намирам вкъщи от кеф Grinning
Благодаря за стиснатите палци Hug

# 652
  • Асеновград
Честито, Ками, да ви е жив и здpав  bouquet.
Много хубаво име  Laughing.

# 653
  • София
Жив и здрав да ви е, Ками! И наздраве! Wink

# 654
  • Sofia
Ками, да е жив и здрав Теодор! А сестра ти да се възстанови бързо!   bouquet

За чистенето - еми ние чистим 1 път седмично - прахосмукачка + миене на подове, прах - пак така, като през лятото по-често, защото стоят отворени прозорците. WC - всяка седмица, Банята - като се сетим  Embarassed Пера почти всеки ден, понякога събота и неделя се събират 2-3 перални. Всеки ден се сменят дрехите, с които децата са били на градина/ясла, Дидка като не дава да я храним - отиват по 2 комплекта дрехи на хранене Grinning Прозорци - не чистя - мъжо ако иска да си вика някой друг да ги чисти  Embarassed Хладилника - гледам да го поддържам така, че да не ми се налага да правя основно почистваме, защото никак не обичам. Фурната и аз ако нещо е изкипяло/опръскало я чистя. Определено чистенето не ми е любимо занимание и съм го свела до санитарния минимум.  Whistling

# 655
  • София
Ками Hug Hug да са живи и здрави.
Страшен гърлобол и отпадналост,някакъв грип довлечен от испанците Close Close направи си компрес,натиках им изопринозин и се  Praynig Praynig Praynig
Бясна съм как може болни да дойдат на гости,хем знаят че сме калпави.
оплаках се,ама като няма на кой

# 656
  • Sofia
Иве, да се оправяте бързо  Hug

# 657
  • sf
Испански грип ли  Mr. Green
те изглеждаха ли болни  newsm78 и аз много мразя така, никакво съобразяване  Rolling Eyes
ох,днес се изкъртих от работа, а ме чака още , мъжо яко ме дразни, заинатил се е тука за едно нещо и не,та,не , мъжка му работа  ooooh!

# 658
  • USA
Ками, честито!! Много се радвам, че след толкова притеснения всичко е приключило добре. Да е жив и здрав малкият Теодор и много да ви радва!  Hug

Иве, те сигурно не са знаели, че са вирусоносители. Случва се.

С прането си мисля, че е защото моята пералня е доста голяма и аз не разделям толкова. За Криси пускам смесено пране. Пера с едни кърпички, които събират цветове ако пусне някоя дреха. Аз имам и голяма сушилня и затова мога да пера в един ден много перални. Не простирам и гладя малко. Сгъвам дрехите докато са още топли от сушилнята и в повечето случаи това е достатъчно.
А Яна е права, че то зависи и колко си седи вкъщи човек. Ние само вечер сме вкъщи и няма какво толкова да изцапаме.

Дани, и аз не харесвам теракот. Много ми е студен. Само ако има подово ми харесва. Simple Smile

Янче, хубаво, че сте се разчистили от боклуци. Това е една от положителните страни на местенето. Simple Smile Чакаме да покажеш новата къща.

# 659
Ками, честито  bouquet Да ви е живо и здраво бебчето!
Аз не смятам, че съм маниачка. Просто ние си стоим всички без Дели вкъщи почти по цял ден, защото работим от вкъщи. Сутрин    обед и вечер  се храним вкъщи и е нормално с бебе да се цапа често. На децата е позволено да се хранят навсякъде. Дрехите и нашите и техните се сменят всеки ден, на малкия по два пъти на ден, защото сега се учи да се храни сам. Веднъж в седмицата сменям чаршафите, кърпите и хавлиите. Само това са 2 перални. Разделям бяло, цветно и черно. На децата дрехите се перат отделно. Събират се през ден-два за една пералня.

Общи условия

Активация на акаунт