Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 120

• 118 527
  • 731
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, невероятни неща се правили!Аз не бях влизала няколко дена, че ми е адски натоварено в работата и после съм капнала....Но тук няколко дена са-много,много торти, бисквитки в невероятни изпълнения!От няколко часа чета и гледам и в унеса забравих да отворя един файл и да коменнтирам...Обикновено го правя...Не искам да изпусна никой...Моля да ме извините, че не успях..! На всички феи   bouquet

Да ви почерпя с едни малки тортички- петифурки

# 61
  • ВАРНА морето сините вълни
здравейте момичета
ама кога станаха 5 страници-темата направо лети  Laughing
Бианка-  много нежни петифурки
гледам сте се разговорили за месенето на тестата-аз си нямам такъв миксер и си меся на ръка-ама му свикнах вече -засичах си -от началото до края ми отнема точно 15 минути-всяка доза си я правя отделно не смея да меся по-голямо количество наведнъж
Свещичка- страхотни торти- невероятни дори-благодаря много за споделянето на постъпковите снимки
Мариетка -много весела и  сладка тортичка
ето и една тортичка от мен-благодаря  за помоща и напътствията на Дитсан   bouquet
виждам си кусури но такава книга правя за първи път и за следващ ще си знам

# 62
  • Brussels
Преди време бях правила шоколадови блатове за торта, рецептата я видях тук, но сега не мога да я намеря. При приготвянето на блатовете, белтъците се избиват отделно и тогава се прибавят към останалата смес. Надявам се някой да се сети за кои става въпрос и да ми даде рецепта.  Praynig Praynig Praynig

# 63
ЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, много ви изпуснах.... Записвам се да ви следя....

Честита принцеса на Манинка! Да са живи и здрави и двечките!

Вече съм убедена, че си пазите тортите за новите теми. Прегледах ви по диагоналната система - ЕМИ НЯМА ТАКИВА КРАСОТИ просто!

БРАВО НА ВСИЧКИ ВИ!

# 64
Лелее колко красиви торти, не мога да им се нагледам!
Много ми харесаха малките тортички на BiankaD, страхотни са. Simple Smile
Ако може някой да погледне тази тема и да ми отговори: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=641982.0 Sad Можех и тук да питам, но късно се сетих..извинявам се, че направих нова тема.

# 65
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Хайде и аз да покоментирам малко, че............. срам!

Най-напред - nadeto_sp, това е рецептата за пандишпан, в който част от брашното се заменя с какао....

Мираварна, тортата е страхотна! Възхитителна е! Ужасно ми харесва ефектът на панделката.

Марулче, кога ни открадна таралежа от къщи бе!?  newsm78 Тортите ти са УАУ винаги...........
Идеята за 50ка от колбаси ми изкефи много....

Марина, направо ме зашеметяваш - уникални торти показваш. Вал е права, снимай малко постъпково.......

Иглика, страхотна торта!  Peace

Блу, да ти е живо и здраво момчето........ Нали знаеш какво му мисля  Mr. Green

Марайче, ти си знаеш, душко!  Hug

Мина, непоносимо много те харесвам...... Тортите ти  де  Mr. Green

Вал, тва филмче и мен не ми е твърде познато........  Blush

Мариетка, страхотни Маша и Мечока!

Свещичке, сега нужно ли е и ТУК да ме дразниш с този сребристия!?
Тортите ти отиват в графата Без коментар  Crossing Arms

Бианка, страхотни тортички!

Бетина, калкулатора ти е толкова реалистичен, че се зачудих дали не е истински!

От мен едни зайци

# 66
  • Велико Търново
Здравейте момичета!
Включвам се да споделя, че случайно попаднах вчера на дунапренени четки, такива, за каквито си говорихте в края на предишната тема. В JUSK в нашия град ги намерих 9 броя - различни размери, общо за 5 лв. Е, сдобих се с тях, естествено, да видим какво ще рисувам сега...
 Ето такива са:

Иначе, тихо и кротко продължавам да ви следя, отварям паралелни прозорци, чета коментарите, гледам творбите ви, и ахакам разбиращо... ooooh!
Пак ми предстои да правя торта, този път за Голямата. Много съм затруднена в избора на модел, цветове, тематика .... че да й се хареса. То време почти не остана де, трябва да е готова за другата събота.
Ако ми подскажете идейка, нещо, като за госпойца, току що влязла с летящ старт в пубертета, много ще се радвам  Hug 

# 67
  • Варна
Van444eto, китки за темата   bouquet И искрено ти завидях за точилката  Mr. Green
Честито бебче на Манинка! Много здраве и на двете, и да се слушкат взаимно!
Miravarna, уникална е тортата с обувчиците, също много ми хареса и идеята на панделката с перличките.
Марулка, много са ти идейни тортите. А босоногия готвач ми е фаворит - само не се разбира рецептата ли е забравил или къде си е сложил обувките  Mr. Green  Joy
Мммм Теди, обожавам крем-карамел. Благодаря за рецептата   bouquet
Марина, ми тя мацата като истинска.
Иглика333, лабрадора ти е като истински - много е хубава тортата.
Валерия, какво да ти се коментира - от подложката до сандъка всичко е уникално!!! И китки   bouquet за таланта!
Blueeye, да Ви е живо и здраво половин-годишното мъниче! Страхотни кексчета, а и благодарско за рецептата!
Марая, никак не ти е шишкаво дракончето - просто повечко е похапнало  Joy А мацката с буйната червена коса и Айфеловата кула са много добри!
Мина, много идейна - както винаги. Още веднъж ще ти кажа, че се възхищавам на пъстрите торти и ярките цветове, т.е. НА СТИЛА ТИ.
Tatyana77, много шоколадова торта, а? Heart Eyes Как заглади шоколада отстрани?
Mari_eta, и на мен ми се приядоха малини... и маскарпоне мус... и винаги много апетитно изглеждат тортичките ти. Фигурките са много изразителни.
Свещичке, страхотно настроение и илюзия за движение си създала. Благодаря за снимките за направа на фигурките   bouquet
Бианка, много нежни са петифурките. В рецептата не видях дали си ги заливала с това апетитното розово  Blush или се прави като фондан и после се покриват?
Иха Бетина33, калкулатора е като истински, и паричките също  Mr. Green
Татитче, сладурски зайчовци. И добре си зашила копчетата  Mr. Green

# 68
  • София
Maninka честита бебка! Да е здрава и щастлива, умна и добра, хубаво да спинка и папка  Heart Eyes На теб бързо и леко възстановяване!

mari_eta Честита годишнина!
julianka чуден палячо, много готина торта. Патъчките са много сладки, а пък провисналия за ухото мечо е страхотен
tarlio Честита годишнина! И сърцето е готино
galmir много хубави къща и кули
betina33 много стилно сърце
ДОМИНИКАНКАТА изключително апетитно тирамису
violetblue Да ти е жива и здрава мама, много стилна торта. Обожавам черно бели торти
megsy направо перфектно си се справила, сладуурско мече, готин борд
доня КОПРИВА много хубава корона, от валентинските ти сладки любимо ми е едно със спирала в розово, бяло и лилаво. Готини Маккуин и Томас
van444eto Благодаря за темичката  Hug Ето това е Валентинска торта. Прекрасно сърце, толкова равно, че чак перфектно. Много хитро за разкривените букви. Мечовците са много красиви и живи, мацката как палаво е погледнала. А букета на мечо е чуден. Розите са страшни.
retol да ти е живо и здраво детенцето, първата е много хубава, готини фигурки. Забелязва се напредък при втората, доста добра форма и много по добре измазана и покрита. Готина бъчвичка
petia_tag да ти е жива и здрава дъщеричката, дано вече всички сте здрави. Китито ти се е получило много добре. Хубава форма, роклята е много красива. Прекрасни сладки.
patriyani страхотна мики серия, особено главата на Мини е уникална. Кити я правиш винаги различна и винаги перфектна. Тортата с пералнята много идейна. Герберите са много красиви. Черно – розовата е готина, особено мацката. Любимия ми Спондж Боб, на уникална скала.
ditsan много красиво сърце, интересна идея да се рисува върху маслото
ANI BANI хубави торти
Марая аз вече ти казах, много ми харесва валентинската торта
kukita83 хубава тортичка с много апетитен разрез
tunata като гледам добре ти се е получил фондана, хубаво си го оцветила, тоз крикът, не го дръж в кутията. Много красиви мини тортички
Лени К готини медени сърца и много хубави кексчета
Nelka.nelka много е красива Африка, както и всичко излязло под ръцете ти
iskrone красива торта, а вътрешността ми звучи страшно примамливо в тази зима  Mr. Green
marvina много хубава и пъстра торта, краснописа ти е страхотен
Valeria много готин паток и каква лимба има само. Бъчвата е със страхотен релеф, гъбките, панделката и ягодките са много красиви.

# 69
 Много красиви торти видях, и на Мина и на Мариета и Свещичка, ditsan, Марина и други, обаче разгледах тортите на Валерия във Flickr  #Crazy и ми иде да се скрия някъде и никога повече да не пробвам да украсявам торта, прави сте били, че не е от тук. Поради епизодичните ми  появявания  съм пропуснала кацането й на Земята.

# 70
  • София
Да премина в новата тема  Mr. Green
miravarna много ми харесва този твоя торта, много е нежна. Обувчиците са прекрасни, панделката е изключителна, пухкава и обемна, с прекрасно бижу отпред. Копченцата и перличките са чудни.
Марулка, как съм го изпуснала този Пух и ко, уникални фигурки, страшно идейна торта. За Ежко вече си казах, че много ми харесва. Готини сладки, за Валентинчо, също да се повторя, че е супер сладур. А чичето готвач е просто уникален, един такъв позамислен, какво ли да е менюто за седмицата  Mr. Green Страхотни наденици, диви яйца и макарони
Тedy да ти е жив и здрав татко, много апетитно торте
МаринаД и този котак е също толкова хубав, пък и по – добре пълна от празна подложка Wink
иглика333 личи си, че ти е бил на сърце тоз кучо, отлично се е получил. И къщурката и храна даже си има
Valeria определено ковчеже е по- готино от спайдърмен,  че и с диаманти  Wink. Особено ми харесаха черепите, мечовете и подложката- карта
blueeye® много сладки мечо-мъфини
Марая и тук да си кажа чудно драконче, много готина физиономия има. Айфеловата, много добре се е получила и полата на мацката много цветна и модерна.
Мина, изключителен стил и красота лъха от всяко твое произведение. Не мога да се наситя на цветовете и светлината, която струи от тортите ти. Много обичам лалетата ти и отдавна им се чудя, да видим кога ще се престраша.
tatyana_77 какво не ти харесва на тортата, я виж как хубаво е ошоколадена, чудничка е. Колите са много хубави
mari_eta страхотни Маша и мечока, особено Маша, направо е като излязла от филмчето, особено така омазана с ягодите, а и простора с дрешките, чудна идея.
sVeshti4ka страхотни торти, да не се повтарям. Тази бандитска торта е много добра, наистина странно като за 7 годишно дете, но това е положението. Много е готин тоз тип, и пуричка пуши и пищов си има. Белезниците и веригата са перфектни. Много ми харесва и как си я нарисувала отстрани.
BiankaD много нежни петифурки
betina33 страхотен счетоводен тефтер, много добре е направено всичко и елката и химикалката, всичко
Татит – прекрасни зайовци, много хубав борд. В последните ти торти забелязвам изключителен стил и прекрасно изпълнение.
Тонитa има много готини тортички с разни мазила, лакове, гримчета, чантички. Аз правих за голямата такава и много се изкефиха при изяждането им.

# 71
Здравейте момичета, влизам с въпросче. Когато се "дъства", нещо друго прави ли се за да се запечата цвета? Върти ми се нещо в главата, че съм гледала клипче че запечатват цвета с пара, така ли е или нищо не се прави? Благодаря предварително  Peace

metchopooh, радвам се че ти е харесала тортичката Simple Smile

# 72
  • София
Благодаря ви за добрите коментари!  Hug

Здравейте момичета, влизам с въпросче. Когато се "дъства", нещо друго прави ли се за да се запечата цвета? Върти ми се нещо в главата, че съм гледала клипче че запечатват цвета с пара, така ли е или нищо не се прави? Благодаря предварително  Peace

Така е.  Peace

# 73
  • София
megsy аз хич не съм спец, но сега се пробвам с дъстовете  Blush Само нанесох със суха четка дъста върху изсъхналия елемент и той си полепна.
Сега да Ви покажа тортичката за майката на колежката ми. Вътре е вита с шоколадов ганаш и лешници. Да не се чудите защо има бебе, рожденичката е неонатолог в Света София. Тук е и първия опит за дъстване на маргаритките и листенцата, а също си пробвах и щипките, много ми хареса ефекта. Тортата е перлено бяла, но за съжаление на снимката не се вижда. Изобщо, цветовете, много се променят, когато снимаш вечер.

Последна редакция: сб, 18 фев 2012, 22:31 от metchopooh

# 74
  • София
Ще се пробвам да направя за рождения ден на малката торта на два етажа. Това чудо никога не съм го правила, което е разбираемо като се има предвид малкият ми опит и големият риск на връх рождения ден някое дете да остане без торта, но сега съм решила...

Въпросът ми е - в клипчетата гледам, че използват едни пластмасови тръбички, които укрепват първия етаж, за да издържи тежестта на втория, от къде да купя такива?
Може ли съвет, какъв вид да избера, от къде да купя, колко броя да използвам за една торта на два етажа ?

Общи условия

Активация на акаунт