Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 17 фев. 2012, 10:29 ч.

Мнения за 19 СОУ Елин Пелин

 • 41 231
 • 72
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 56
Здравейте,
Моля за малко повече информация относно подготвителната група ( 6 годишни ) към училището. Целодневно ли е обучението, какъв език се изучава и по колко часа, мнение за преподавателите, бързо ли се адаптират децата и всякаква др. информация ще ми помогне за избора. Предварително благодаря.

# 16
 • София
 • Мнения: 1 210
И аз се записвам с молба за актуална информация за ПК   bouquet

# 17
 • Мнения: 35
Здравейте, относно подготвителна група (6 годишни) в 19 СОУ - силно препоръчвам! Моето дете в момента е в подготвителна група. Преподавателката е невероятен човек! Сутрин започват в 8,30, имат занимания до 11,30. Следва почивка и обяд. Всеки понеделник сутрин купуваме купони за седмицата. Храната...поне 1 от 3 хапва. Следобед има занималня, организирана от родителите в сграда на 5 минути от училище. От 1 до 3 учат език (амглийски или немски) - ВСЕКИ ДЕН. После от 3,30 до 5 са със същата учителка от сутринта. Работи се много, със старание, грижи, обич и усъдрие. Детето ми се занимава с удоволствие само вкъщи (нямат точно домашни, но госпожата може да ги "помоли" да упражняват вкъщи цифри, ченгелчета, бастунчета и т.н.). Тетрадките и учебниците, които ми носи, за да ми показва какво са работили в час, приятно ме изненадват. Учат математичка, български, социален (околен)) свят, природен свят...Например: В час по музика, слушат Радецки марш : ) В час по изобразително - рисуват със "смесена техника" (бои + пастел). В час по физическо правят много упражнения (когато е много студено и няма място във физк салон - няма физическо). Имат и допълнителни "сборници" със задачки по математика (по предложение на учителят при първата родителска среща, което бе прието с желание от родителите). Много съм доволна от постиженията по немски език! Ходиха 1 седмица на ски. Има допълнителни занимания (худ. гимнастика, танци, рисуване), които Ви позволяват да вземате детето си НЯКОИ дни в 18 (а не в 17 часа). Но всяка година всичко се променя...Не знам др година кой ще е учител, какви занимания ще има, дали ще има занималня и т.н. Но съм очарована от всичко! Здраве и успехи на учителите, които се грижат за детето ми там! И успех на родителите, котио решат да направят този избор!

# 18
 • Мнения: 398
какъв език се изучава и по колко часа, мнение за преподавателите, бързо ли се адаптират децата и всякаква др. информация ще ми помогне за избора.

Присъединявам се към питанките на  niki77 ! Избирам училище за сина ми , който ще е в 1-ви клас 2016 г.
Имате ли мнение за класните , които 2015-2016 ще водят 4-тите класове с английски  ? Те ще се паднат на 1-вите в годината , която ме интересува .

Изобщо , въпросът с часовете по чужди езици най-много ме вълнува . По колко часа седмично са ?
Другото е атмосферата като цяло в училището и в началния курс .

Имам на ум друго много добро ОУ , там учи големият ми син , но малкият има афинитет към английския език и бех го зописала в 19-то , само ако наистина има смисъл от чуждоезиковото обучение там .



# 19
 • Мнения: 776
Аз също, но за бъдещ 4-токласник.

# 20
 • Мнения: 776
Шарлот, вие сега в 3-ти клас ли сте? Нещо не мога да го сметна. Ако да, то значи ще можеш да ме информираш актуално за настпящия 3-ти, бъдещ 4-ти кл.
Обмислям преместване на сина ми следващата уч. година. Моля за отзиви за г-жа Тошкова по немски език.
Учите ли по програмата на Джуниър Ачийвмънт? Колко често, как протичат часовете?
За немския - кой учебник и кое ниво на този учебник. А също и колко часа, справят ли се ако няма немскоговорящ у дома?
Математиката - аз всъщност се надявам на природо-математическа паралелка с немски ез. от 5-ти клас.
Това са 3-те параметъра, които ще ме накарат да изляза от спокойното си ежедневие на 98-мо НУ и ще се впусна към ежедневно пътуване от Нови Искър и обратно, старт на уч. ден в 7.30 (значи тръгваме в 6,30) и т.н. Но гореизброените неща + школата по изобразително изкуство + клубът по шах + футболът покриват напълно интересите на детето. Заради тях, бих летяла.
Затова ще е много ценно вашето мнение, както и попълванетоо на анкетата, която пита" Щастливо и спокойно ли е детето Ви в 19-то СОУ, но още няма никакъв отговор Sad
Благодаря Ви за вниманието!


Здравейте, Спринг мама,
моето момиченце ще бъде в 3-и клас. Според мен в този випуск няма слаб начален учител. Немските паралелки се водят от г-н Мина Илиев и г-жа Евгения Крайчева, а английските - от г-жа Колева и г-жа Смоличка. Непосредствени са ми впечатленията от немските паралелки, защото понякога имат съвместни проекти. И двамата учители са изключителни - с голям опит, въвели са изпреварващо обучение и така избягват стресиране на децата, имат индивидуален подход. Ние учим при г-жа Крайчева. Прекрасна е - живее с проблемите на всяко дете. Въведе и индивидуално възложени домашни - с оглед нивото на детето и нуждата то да затвърди нещо или да "даде газ". За да не звучи като реклама, може да ми пишете на личен адрес. Ще отговоря на въпросите Ви, ако имате конкретни такива.
Успех!

# 21
 • Мнения: 398
Извинявам се за правописните грешки в предишния ми пост . Бързам и недоглеждам .
Очаквам някой да се включи с мнение за училището .

# 22
 • Мнения: 3
Здравейте, 
Аз също имам нужда от информация относно началните учители, които ще поемат първи клас през септември 2016 год.
Предварително благодаря!

# 23
 • Sofia
 • Мнения: 1 784
Здравейте Simple Smile
Записвам се в темата, тъй като записах малкия ми син онзи ден и от есента е ученик в 1-ви клас с немски език:) Все още не знам никакви подробности за учителите и учебния процес. На 11,06, има родителска среща и се надявам да се поизяснят нещата. Всякаква актуална информация за там и ще ми е от полза. Благодаря предварително!   bouquet

# 24
 • Мнения: 398
 cutesmallcat , би ли споделила как е протекла родителската среща ?
Малко съм изненадана от липсата на коментари тук за училището . Мислех ,че е едно от предпочитаните , заради по-специалната програма с включени повече часове по чужд език .

# 25
 • Sofia
 • Мнения: 1 784
Привет, родителската среща е утре. Ще споделя след това  Peace
И аз се надявах на ценни съвети и опит от родителите на учещи вече деца там, но все пак, има време, може да се появят повече хора Simple Smile

# 26
 • Мнения: 56
cutesmallcat как мина родителската среща вчера ? Всякаква информация за училището ще ми бъде полезна за да се ориентирам по добре за следващата година. Знаеш ли  с колко точки е прието последното дете от паралелките с немски език ? Предварително благодаря.

# 27
 • София
 • Мнения: 375
И аз очаквам отговор на горния въпрос  Praynig
Ние ще кандидатстваме за следващата учебна година, живеем до училището, но така като гледам ще сме само с 5 точки. Надявам се да ни приемат Simple Smile

# 28
 • Sofia
 • Мнения: 1 784
Здравейте, родителската среща беше опознавателна, запознаха родителите с учебния процес, порядките в началния курс. Обясниха за Училищното настоятелство, начина на провеждане на всички видове занятия и т.н. Като цяло нищо конкретно за самите паралелки не са казали още, защото не са разпределени класовете все още. На 03,09, ще има още една род.среща с по-конкретни и практически насоки. Сега беше по-скоро общо за самото училище и с какво се отличава на общия фон.
Относно точките за последните приети - не знам, за съжаление. Никъде не са посочени самите точки при приемането. Играли са роля и мотивационните писма, подчертаха го на срещата.

# 29
 • Мнения: 56
Не знаех , че трябва да се пишат мотивационни писма за кандидатстване в 1 клас. Мислех че са задължителни само за кандидатстване в подготвителната група.
cutesmallcat  би ли споделила вие дали сте писали мотивационно писмо и с колко точки ви приеха в немска паралелка. И ние живеем до училището , но само с тези 3 точки едва ли ще се класираме. Надявам се това да се промени за следващата година и тези , които живеят до училището да имат по голям шанс.

Общи условия

Активация на акаунт