Най-нетърпеливото ни бебче на годинка става вече! -Тема 15

• 40 772
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Обаче все в София тез занимания..Във Варна не съм чула да има такова нещо  Rolling Eyes

Специално за варненки - http://pluvane-bebeta.com/

Двете най-големи специалистки, които се спрягат в нет-а, са Александра в София и тази мацка във Варна Simple Smile

оо много благодаря, ще прочета, ще се заинтересовам иии може да отидем с Едито да поплуваме Simple Smile

# 76
Момичетааа, възможно ли е бебетата на тази възраст да са сомнамбули??????

Еди спи, чувам аз по бебефона проплакване, отивам и какво да видя, моето дете седи седнал, главата надолу, аз тихичко му казвам "Еди", а той нищо, като го погледнах, той .. спи...
Сложих го лекичко да легне и това беше...

# 77
Луфис, страхотни сте с Дани! Много добре изглеждаш, а той грее, грее - слънчице малко!  Hug

И аз искам да вземем ИринДето на Пампорово, но няма как!  Cry Ако я вземем - няма място в колата за баба, която да я гледа там!  Confused
Ако отидем ние сами, петимата /както бяхме на море/, Йоана докато кара ски с баща си, аз трябва да се спускам с шейна с Ясен, и бебето - зависва.  Sad
Разбрах, че за разходки с количката място няма - от преспи и коли. Така, че с двамата няма какво да правя аз сама цял ден.

Между другото никога до сега, не сме взимали някоя баба с нас на почивка.  Rolling Eyes Никога не са ми пречели децата - нито на плажовете, нито на кръчмите, нито на кафетата.
Навсякъде са били с нас - така винаги ми е било пълно и цялостно усещането.
Ако имам закачена баба, ще трябва да се съобразявам и мисля, че не би ми било въобще никаква почивка.
Но сега вече сме с 3 деца и Ирката не става за Пампорово. Заради нея трябва да лиша брат и от пистите и от спускането с шейни по цял ден.  Cry
Много ми е мъчно да я оставя - дори още не съм решила. Трябва да потвърдим 2 дни преди да отидем. Приемам съвети и успокоения всякакви.  Cry Не знам какво да правя - ще се побъркам!  newsm78
Когато в семейството има повече деца, понякога нещо за едното, е за сметка на другото дете. После се компенсира обратно и така жонглираме според случая. Големите деца имат много повече нужди и изисквания - те са неизбежни, налага ги растежът им и развитието им. Не е някакъв каприз.
Един ден ще видите момичета. Нали знаете - едно дете, ич дете!  hahaha

Шени, толкоЗ ме дразнят, че не мога даже да ги прескоча! Направо ми се навират в очите!  #Cussing out

ТВа плуване не е за мен. Гледам басейнчето малко - не моЙ сА навря моя г.з! А гледам и татковци има - айде, жал ми е - защо да им развалям настроението!  Mr. Green

# 78
Сватя, давай ми Мириндичка - взимам я, да си я гледкам и да си се  гушкат с Фифо!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Сега, сериозно - ако не можеш да вземеш баба или гледачка, не знам ка ще се чувстваш ти без нея  Rolling Eyes Щото , до колкот те познавам, хич няма да се учудя ако седнеш да ревеш и заявиш, че си тръгваш! Оф, егати дилемата, то вместо да помогна със съвет, съвсем я оплетох.... Ох, ама наистина ако можех щях да взема Ириндичката!  baby_neutral

# 79
ДВ!

Днес хич не ми е ден. Най-вече защото вчера пратихме каката на уикенд при баба си, а днес си я взехме спешно, защото е със зверско повръщане и разстройство! Най-вече второто и се наложи да й сложа от памперсите на Ники, защото явно не може да удържа и се изпуска (и плаче). Милата ми тя! Отдавна не съм я виждала толкова тъжна и унила, без никакъв живец. Само лежи и дори любимите си филмчета не иска да гледа. Най-вероятно е хранително отравяне (водихме я в спешното и уж лекарят потвърдил) - бабата й купила да си хапне пицичка - от една ужасно долнопробна будка с пица на парче, която аз винаги подминавам с погнуса и се чудя кой изобщо си купува от там пица. Е, ето кой! ММ като разбра и нЕма такъв скандал на майка си. Само да не се окаже някой вирус, че тогава не ми се мисли как ще опазвам Ники!

Спасдиди, много ме зарадва с определението, което си ми дала. Ще се радвам да съм такава каквато си ме описала. Но в рубриката “хумор и сатира” с теб не мога се меря – от най-тежката артилерия си ти!... А това хладнокръвие, за което говориш, да не е самоирония?  Sunglasses
За Пампоровото – какво, какво да измислииим........а не може ли вместо баба да вземеш една или две приятелки-безделнички, ако имаш такава, или пък приятелско семейство, включващо жена, без деца. Тя/те ще са зачислени към теб, за да забавляват Ириндето, когато се налага. В другото време ти ще забавляващ тях – смятам, че е добра замяна. Щото предполагам, че приятелка/и по-ще издържиш от баба.
Или пък може да запишете и Яската на ски-учиилище, така че да е зает през деня, а ти да ги наблюдаваш всичките от чайната на пистата с Ириндето в едната ръка и коняка в другата. По-скоро мисли вариант как точно да заминете всички, щото през цялото време само ще я мислиш Ириндето  какво прави и няма да се чувстваш комфортно. Още повече, че никога не си я оставяла на баба да я гледа. А и виж кви бели правят бабите!

Люфис, браво за начинанието с басейна. Нали и аз исках, ама всъщност найш кое ме притеснява най-много (споделих и с Дидолинка) – ако нямаме татко или друг помощник на разположение как става това с обличането и събличането – себе си ли да обличам, къпя и т.н, , бебето ли? Къде/как да го оставиш докато се оправяш? Вие с таткото ли бяхте? Предполагам да, щом имате и снимки. А тея татковци вътре много добрички и всеотдайни, бе!
А за тази Александра дето говориш – тя не е ли същата, която обучаваше Митето на Жени вкъщи?
Спасдиси, не се притеснявай, място ще има за всички г.зове. Ако трябва и в съседния басейн (има съседен) ще прелеем (тоест г.зовете ни).

Златка, наистина ли се притесняваш? Че Калоян си изглежда прекрасно и ни най-малко не изглежда залинял от глад. Мерките му са си съвсем добре, да не кажа дори повече от средната норма за възрастта, която за 9м е около и малко под 9кг. Ники на 9 м. и 10 дни беше 8700 г и 71 см и изобщо не ми изжлежда недохранен. Кое те навежда на мисълта, че на Калоян мерките не са добре?

Петинка, и на теб вече щях да се обждам да питам как сте? Има ли напредък със захранването? Алергията още ли се проявава? Почнахте ли да поспивате нощем или дереджето е същото? Не се притеснявай за тортата – и Асан е човек все пак! То тва 4 месеца на картофи, пиле и броколи не е работа! Дори и да има реакция, като му спреш тортата, ще отмине и реакцията. Не се притеснявай!
Хайде, ще те чакам в парка!

И да завърша преди да удари полунощ –
Честит рожден ден, Нели! Да си много много здрава и все по-щастлива!

Честита 3-та годинка и на Рая! И тя да расте здрава и много щастлива!

П.С. Абе като пускам накрая правописа и за "Ириндето" все "рендето" ми предлага  Mr. Green

Последна редакция: сб, 18 фев 2012, 23:19 от SYMa

# 80

Когато в семейството има повече деца, понякога нещо за едното, е за сметка на другото дете. После се компенсира обратно и така жонглираме според случая. Големите деца имат много повече нужди и изисквания - те са неизбежни, налага ги растежът им и развитието им.

Абсолютно съм съгласна. Аз съм с две, не с три деца, но и аз често  имам терзания, че всъщност на голямото отделям повече време и внимание. Имам много по-малко време да учим с Елена боц,светване на лампата и тем подобни, отколкото съм имала с Боян. Остава ми успокоението, че това можеби ще я направи нея по-самостоятелна.
        Идеята за ски училище и разни други анимации за по-големи деца, според мен е добра.

# 81
П.С. Абе като пускам накрая правописа и за "Ириндето" все "рендето" ми предлага  Mr. Green
Ми добре ти предлага, абсолютно правилно е предусетил, че това е рендето, дето ми стърже по нервите!  hahaha

Сима, много мъчно ми стана за красивото ти малко момиченце! Милинката тя, как са я подредили! Колко ли и е гадно в момента! Давай и повече вода, соли - да не се обезводни миличкото!
Дано да е хранително и да се е изчистила!  Praynig
Ей, престъпници - как могат да продават такива отрови, бе!!!  #2gunfire

Това за приятели и аз го мислих. Двете най-близки семейства не могат. А и родителите от класа на дъщеря ми, сме много задружни - никой няма да откаже да ми помага, но май всички ще са по пистите! А и те всички много се радват и обичат ИреЦа, че нали е изтърсак и е на особена почит!!!  Flutter
Оф, сега ще го мисля това - да видим дали ще се нареди нещо?!?

Сватя, виж това не се бях сетила като опция - то всъщност каква шейна ще тегля - аз верно по цял ден ще рева!!!  Cry

А има опция и тя да реве от бабите, защото майка ми като е идвала на гости и я държи и всичко е о.к., но ИринДата през цялото време ме държи под око. Оставяла съм ги, след като заспи за малко. Също няма проблем ако кака и, или батко и са около нея + баба, защото явно така се чувства сигурна. Но сама не съм я оставяла!  Rolling Eyes
Аз май вървя към отказване!  Rolling Eyes

# 82
Четоооооох, четох аз! И за да ви покажа, започвам направо:

Бисквитке, страхотна изненада за мама!!! Супер си!!!  Hug
Марте, жеста на Вики много ме трогна! Hug
Дуденце, я стягай питката Hug
Спасдиди, мила, не знам какво работиш, но за сценарист на голямо шоу си родена ти!!!  Hug
Милли, целувки на твоя преследвач Wink  Hug
Мис Монк, първо: за храненето, мисля, че добре си хапвате. Ние ядем горе-долу същите количества. Растежа си е до ген  Peace Нормално е някой месец да не мръднат дечицата. М/у другото, както е писала ДеСимонка, Мариса започна да яде каши и пюрета след като я сложиха на диета във втората болница. Преди това организирахме шоу спектакъл за да изяде 100 грама, а след месец само на мляко зяпаше все едно не е яла 5 месеца  #Crazy Второ: за хипер активността - и при нас е така. Водих я на невролог, заради гърчовете. Докторката много я наблюдава, бяхме в кабинета 40 мин  Crazy коментираше колко е активна и дори беше възхитена от способностите й! Каза, че няма нищо лошо в това - просто детенцето е такова. НЕ се тревожи излишно! Но ако толкова много се притесняваш - заведи я!  Hug
Десинце....  Cry много ми е мъчно за теб! Съжалявам за това, което се е случило с майка ти! Прегръщам те силно! Дано намериш сили за изпитите - мисли си само, че го правиш за Павката - аз така правя, казвам си "Трябва заради Мариса да се справя, да си взема изпитите, за да мога да й осигуря по-добро бъдеще!". Много ми помагат тези думи! Кураж!!!  Hug
Бубе, много се радвам, че ще си идваш!!! Само не знам как се лишаваш от това, на картинките, за да си дойдеш в Бг-то  Crazy newsm78 Whistling
Нанди, определено не ти виждаме снимката! Мариса също отваря капачки със зъби - особено на Судо крема  Rolling Eyes а след това се маже с него и го яде smile3544 Според баща си, от сега се грижи за кожата си Wink Много целувки на сладката Моник!  Heart Eyes Hug
Хоупи, много ме зарадваха уменията на Филип! Браво на него!!! А от къде толкова зъби  Crazy ние заковахме в 6тия месец на два и все с толкова си седим!  Crossing Arms  Hug
Виоленза, благодаря ти - много красиви думи! Браво на Яна и на екипа, който те е върнал при нея!!!  Hug
Жени, гледах клипчето във ФБ и мисля, че Митето си се кефи на яденето! Просто си е мъж и иска да тежи на мястото си, затова блъска по масата! Да го нацелуваш, милото!!!  Hug
SYMа, дано всичко е наред с Марти  Praynig Praynig Praynig Дано се размине по-леко, милата тя!!! Hug
Мария и Мариса си удря главата в моята, но дядо й я учи на тоя номер. Това добре, но не ме питай как се чувствам като я видя да си я удря в стената или в пода  #Shocked
Мушенце, много си е напред наш Максимчо! Щом с уокъра бяга... Как ще го хваща Мариската не знам Wink Hug
Златка, много моля, но Калоян си е със супер мерки!!!  Heart Eyes Hug
Нинс, да те видим ние тебе дали само няма да обещаваш  Thinking Laughing А за кашите - взимала съм ориз на HIP - много набъбва също Wink
Луси, едно пиленце ми каза, че скоро се завръщаш да старозагорска земя, защото съм ти липсвала  hug  Heart Eyes Hug
БисквитковаБ, браво на Али! Супер е!  Hug
ljufis, мен няма опасност да ме видиш по басейните, че ще изгоня водата и хората няма да има къде да се потапят  Mr. Green

Момичета, липсвахте ми...  Kissing Heart Добре, че пак ще си имам време да съм сред вас!!!  Hug Hug Hug

# 83

днес става на 10 месеца и черпи всичките си приятелчета с тази (тематична) торта hahaha
(с предпочитания за черен шоколад)
(за любителите на белия)

И тъй като смятам,че ще бъдат нападнати от малките хиени като най-апетитната стръв и няма да остане нищо от тях, за мами и татковци сме подготвили друга почерпка - морска храна и чаша(бутилка) бяло вино - за по-романтичните натури:

иии 15-годишно Дъмпълче и чудесни хапки към него - за по-силовите изпълнители Wink

Да ви е сладко и да ни споменавате с добро Wink

# 84
Честита месечинка на Венцулини!
Да расте, папка и спи повече!
Луси, мерси за почерпката!

# 85

Ето една скромна почерпка от нас,днес моят мечо става на цели 9 месеца!Да  ни е жив и здрав и все така палав и любознателен!обичаме те мече:*

На 9 месеца без 3 дни с мерки 10.600кг 75 см пораснал с цели 400гр и 3см..пълзящ,изправящ се с 3 зъба и големи мъки тази нощ ,май идват още:)Казваме баба,мама,айде,,,показваме с ръчичка дай дай,чао и здравей,а също така правиме чук-чук с 2 предмета и пляс-пляс с ръчички....ами друго май не се сещам то номерата са всестранни...не пием вода не знам какво ще се правим.ядем почти всичко и дъвчем:)остана рибата и нз по натам дали ще включа и прясното мляко newsm78

не на последно място искам да честитя и на астралните ни близначета Ясена Елина и Даниел ....а разбира се и на малкото диваче което ни е и батко Венцелуни....нека за здрави и веселили усмихнати и прекрасни малки слънчица!
п.п гери нз дали е самнамбул,ама тая вечер алекс също беше ужасни кри, дори нз дали е имало друга такаванощ. Слагам го спи става реве и седнал го виждам как заспивааа.дали и при вас нее било така..знам ли ако го мъчат зъбиии newsm78

страхотни снимки на плуващи мами и бебенца,завид завид Simple Smile)))))))) Sunglasses

нелка снахта не можем я настигнем по номера беее...ще я изям таз бонбонка малка Simple Smile

Последна редакция: нд, 19 фев 2012, 09:47 от nins86

# 86
   Нямате изчитане...  ooooh! Признавам, чела съм по диагонал, че време няма! Селинчето вече е добре и цял ден вършее из къщи и аз след нея.  Чиниите нямам време да си измия, ако щете ми вярайте. Вече и при баща си пищи, та съм вързана за нея по има няма 24часа  Crossing Arms
   Почвам с поздравите, че много празнуващи, много нещо...
   НЕЛИЛИ, да си ни жива и здрава! Бъди много здрава, щастлива и обичана майка и съпруга!  bouquet
   Честит рожден ден на патерици и на малката Рая! Да расте здраво, щастливо и безгрижно дете!  Hug
   Току що мернах, че и малкия Венцулини е почерпил(доста щедро и то). Да е здравичък и малко повече да слуша мама!  Hug
   Ставам, че се събудихме Simple Smile

# 87
Леле, Lussy, сопри се! Има и хора дет се стараят да диетуват... Mr. Green

Честити 10 месеца на Венци! Да ти е все така красив и сладък и повече да го хвалиш, вместо да слагаш емотикони с подръпващи коси. Laughing Grinning

Калоян е прекрасен! Heart Eyes А на Дани и мама им завеждам не много благородно Hug Heart Eyes
...замислям се и аз да отида тези дни до басейна..ако има инструктори за 3 годишни..с удоволствие ще се плацикам в басейна с Нико докато кака му се учи да плува....м да, ще трябва да проверя. Thinking

Честити месечинки и на всички други празнуващи малки човечета! Много радост да даряват на всички около тях.  bouquet

Ние с Рая ви благодарим за хубавите пожелания! Още не можем да си отворим добре очите, но пък тя беше доволна. Sunglasses Приятелчетата й не успяха да дойдат, защото едното е болно, но така празника ще се удължи Crazy...ще има нова торта и ще се ходи и на детски кът...та надявам се и тя да е щастлива. Peace

# 88
  • София
Добър ден !
Честити месечинки на  Венцулини, Алекс и всички които празнуват днес   bouquet
И днес е мой ред да почерпя  Wink. ММ има рожден ден .Този път ви черпя с домашно тирамису ( Шени  newsm20 )

Малко ми беше малка тавата и ги редих на страни бишкотите,но пък стана невероятно вкусно   Heart Eyes

# 89
Луси, ти си почерпила като за пълнолетие на Mr. В. Честита му месечинка - да е все така чаровен и уникален Simple Smile

Честита месечинка и на Ния, Елина, Алекс, Ясена и адашчето Дани.

Нели, да е жив и здрав мъжът ти, да ти е подкрепа и упора още мнооого години.

СИМа, дано бързо се оправи Марти… малко диетка и я вдигате на крака. А за преобличането при басейна - малко си е играчка… По-малките бебета бяха с по 2ма родители, имаше 2 майки с по-големи (ходещи вече) дечковци, те се оправяха сами. Но си мисля, че ако тати се дърпа, мога и сама да се оправя. При съблекалните има стойка за преповиване - обличам "банския" на бебо, давам го на някой в района (най-малкото на треньора) и се събличам / обличам и аз. Този път нито аз взимах душ след това, нито бебо - изкъпахме се вкъщи след това. По-натам може да помисля да го поизплаквам и там. А пък и ако сме повече майки, все някой ще ти предложи свободна ръка Simple Smile
И Александра е една, да. Просто освен уроци по домовете, води и плуване за група в Банкя.

Петинка, е знам колко градуса е водата, но е приятно топла (но не гореща). И температурата на въздуха при басейните е супер. Май големият басейн е по-хладен…

А таз сладоледена торта откъде я докопа Simple Smile Дори не ми е хрумвало да си купя такава през зимата (въпреки, че много упорито рекламират сладолед по телевизията) Simple Smile

Гери, много сладък тоз Еди бе Simple Smile Представям си го как спи седнал и се полюшва Simple Smile

СпасИДиди, я мъ хъ… от мислене как да не прецакаш Яската, ще прецакаш цялото семейство Wink По добре малко ски отколкото никакви ски Simple Smile

Я сега варианти:
1. Качваш баба в колата на някое от другите семейства. Или пък Йоана, а пък  бабата при вас.
2. Записваш Яската на ски училище - щом карате, 4 години са прекрасна възраст за начало. Е, сигурно на Пампорово ще ви съдерат кожата, ама… От училището на Йоана не организират ли нещо групово? Може да кара половин ден, а другата половина - с теб и бебо на пързалката.
3. Тати и Йоана ще карат само половин ден (от 9 до 12-13 например) и през другото време ще карат шейни с Яската. Ти може да си му направила сутрешния курс сутринта за 1-2 часа, заедно с бебка. Ти дърпаш Ирката в кръг, а Яската сам си влачи шейната по баира Simple Smile Ако каката кара добре, може и след обяд да я пускаш с друго семейство, а пък тати да се прави на елен Simple Smile
4. Каката кара с друго семейство / група, тати учи Ясен Simple Smile

Абе варианти има Simple Smile Особено е яко да даваш акъл на чужд гръб Simple Smile Премисли още веднъж… времето и сезонът са прекрасни, но ако мислиш, че трудно ще се справите - здраве да е, не е последната зима Simple Smile

Аре...

ПП. Ние скоро ще трябва да си търсим друго легло - малкият си е припознал нашето и не моеш го мръдна  Mr. Green

ПП2: Малко хубави онлайн уроци по плуване за бебета (на англ) - http://www.uswim.com/baby-swimming

Последна редакция: нд, 19 фев 2012, 12:44 от ljufis

Общи условия

Активация на акаунт