Кухните - 42 тема

• 90 197
  • 723
  •   1
Отговори
# 75
бисерина, честито и от мен, със здраве да я ползвате!

колебая се за аспиратор - взехме уреди -фурна и котлони на гореня (Ора ито), бялата серия и има един аспиратор от тази серия над 1000лв, еми няма да стане! Искам подобен, само, че да може да смуче 35-40 квадратното отворено помещение и да изглежда също толкова добре.
ето го този на ора ито:
http://www.gorenje.bg/built-in-appliances/hoods?c=274961

виждала съм на еуролукс и тека леко подобни, но разбира се по-грозни и около 600 лв.
http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=3&pid=1118

предложения за такъв наклонен аспиратор 60 см, бял, може с инокс около 600-800 лв?
и аз ще купувам същите котлони и фурна и много ме е яд че не са направили и микроълнова за вграждане.Ще ползвам ширма си от страта кухян (напълно инокс е) защото е толкова силен че на повече от 1 като го пусна и засмуква вртата на банята и не мога да я отворя,не искам да си помислям какво ще става на 3та степен
а би ли споделила на какъв цвят плот ще слагаш котлоните,аз много се чудя ...клоня към бял плот(вртичките ще са бял гланц)

# 76
  • Пловдив
..... кухнята ни е бяла с иноксови дръжки и някой части на уреди и сива мивка, по скоро нещо или чисто бяло или с леко инокс или изцяло инокс в краен случай.  ooooh!
От една страна не бих развалила серията, от друга - може би с иноксов ще изглежда по-добре. Но си зависи от общия вид на кухнята. Смятам, че за 200-300 лева разлика не си заслужава да правиш компромис. Peace

разликата в таргет цената ми е 700 лв, този на Ора е 1470 лв. Но не цената е определящата за него, от самия магазин ми обясниха, че е като декоративен и красив, гореня го поръчват на друга фирма, защото не са специализирана фирма за аспиратори и качествата му меко казано куцат.
за 600-800 лв смятам да си купя по-мощен, по-функционален, смучещ и безшумен аспиратор, сега за красотата...малко ще я сложа на заден план.

# 77
  • Пловдив
бисерина, честито и от мен, със здраве да я ползвате!

колебая се за аспиратор - взехме уреди -фурна и котлони на гореня (Ора ито), бялата серия и има един аспиратор от тази серия над 1000лв, еми няма да стане! Искам подобен, само, че да може да смуче 35-40 квадратното отворено помещение и да изглежда също толкова добре.
ето го този на ора ито:
http://www.gorenje.bg/built-in-appliances/hoods?c=274961

виждала съм на еуролукс и тека леко подобни, но разбира се по-грозни и около 600 лв.
http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=3&pid=1118

предложения за такъв наклонен аспиратор 60 см, бял, може с инокс около 600-800 лв?
и аз ще купувам същите котлони и фурна и много ме е яд че не са направили и микроълнова за вграждане.Ще ползвам ширма си от страта кухян (напълно инокс е) защото е толкова силен че на повече от 1 като го пусна и засмуква вртата на банята и не мога да я отворя,не искам да си помислям какво ще става на 3та степен
а би ли споделила на какъв цвят плот ще слагаш котлоните,аз много се чудя ...клоня към бял плот(вртичките ще са бял гланц)
моите врати също за бял гланц, дръжките - тънки, нов модел на тека, матиран инокс, мивката еуролукс средно сива (нито светла, нито от най-тъмните), фурна и котлони - чисто бели, миялна ще е вградена, пералня няма да е в кухнята, хладилник - харесала съм на либхер 75 см широк, инокс, плота е технически камък бял с малки сивеещи частици вътре. аспиратора ми е проблем да е изцяло инокс, трудно ще намеря да се върже на останалото сиво в кухнята и ще се получат няколко цвята инокс и ще ме дразни, по-добре лек елемент на инокс само да има!

shadowman благодаря ти, точно този аспиратор на тека съм гледала, посочих в мнението си, но не му намерих линка, еми по-грозен е действително, но ми обясниха, че в хиляди пъти с по-добри качества от Ора, притеснява ме това иноксовото как ще се мие и как ще е мазно и видно  Laughing иначе го има и в бяло, не съм го виждала наживо

# 78
  • София
Искам да Ви обърна внимание, че за наклонените абсорбатори, монтажната височина е 30-40см. Това може да Ви наруши линията на кухнята. Така се и цапа повече  Wink Това ме отказа от тях.
Според мен абсорбаторите са само Фабер.

# 79
  • Раковски
Има препарати за инокс, ся даже има промоция от на вюрт за около 7-8 лева (някъде около 200-300 милиграма май бе).

# 80
  • София
Аспираторите трябва да са мощни, но пък по-мощния е и по-шумен, бих ти препоръчал да видиш тека понеже тези ми се виждат малко слабички - цък, ако не ти хареса хвърли око и на другите, имат много и цените са им актуални, може да сравниш и нивото на шума (ся въпроса е дали не лъжат).

Изобщо не съм съгласна.  Naughty
Това е един от най-мощните и най-безшумния аспиратор на Фабер. http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=73&pid=673
Безшумни са аспираторите с ниво на шум на 1 и 2 степен под 49-48дБ. Вече над 50дБ много дразни човешкото ухо. Но за съжаление тези аспиратори не са евтини. Не се доверявам на останалите марки особено на Тека, защото дават много подвеждащи данни.

Може да погледнете и на Сименс. На тях им вярвам. http://siemens.expo2000.bg/index.php?route=product/category& … ice&order=ASC

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 22:30 от geryger

# 81
  • Пловдив
Искам да Ви обърна внимание, че за наклонените абсорбатори, монтажната височина е 30-40см. Това може да Ви наруши линията на кухнята. Така се и цапа повече  Wink Това ме отказа от тях.
Според мен абсорбаторите са само Фабер.

благодаря за мнението!
всъщност освен фабер не сме имали други абсорбатори, нещо все ни обягва да прегледаме тях!
аз като си гледам кухнята и тези правите аспиратори повече ми бъркат подредбата, но пък може би са по-добри и лесно се почистват  Thinking

може ли помощ от разбирач - това достатъчно ли е за 35-40 квадрата помещение и нивото на шум доста цифри има - шумен ли е? http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=73&pid=687

# 82
  • София
Има 4 степени на шум, първата е 24часовата работа, следващите са на 1, 2 и 3 степен. Шумен е. Търси поне 1 и 2 да са под 49дБ.
За тази кубатура ти трябва аспиратор около 900куб.м.

А освен това е много малък. Става за един котлон, макс 2. Ако си с четворка със сигурност парата ще ти минава покрай него. Имам приятел с такъв и се оплаква.

Хората обикновено не предвиждат абсорбатора в бюджета с голяма цифра. Налага се да направят компромис и после съжаляват!

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 22:54 от geryger

# 83
  • Пловдив
ха-ха, права си, предвидили сме цифрата за хладилника  Mr. Green
видях аз, че е 45 см, малко са, но е красив, ще видим и други наживо и живот и здраве да се похваля с правител избор, без да съжалявам! котлоните може да са 4, но готвача е кръгла нула!   chef  Blush

# 84
  • София
Иначе си се насочила в правилния раздел  Laughing

# 85
.....Смятам, че за 200-300 лева разлика не си заслужава да правиш компромис. Peace

разликата в таргет цената ми е 700 лв, този на Ора е 1470 лв. ..............
Да, така се получава разлика значителна. Въпреки всичко аспиратора ще се открои като петно на чисто бялата ти кухня. И понеже казваш, че цената не е чак толкова определяща, не е за оставяне на заден план визията. Но като цяло функциалността му е на първи план. Фабер правят добри аспиратори, да. Аз, обаче се спрях на Тека. Имам 75см. Либхер, иноксът е същия. Като параметри предполагам, че ще ти свърши работа, но не съм тех. лице, не знам. Безшумен е.  Има черна линия, не бяла, на пък може да е акцент. Peace
P.S. geryger е с абсолютно адекватен коментар относно ширината. Моят е 70 см. на 60 см. плот с котлони и пак понякога парата го заобикаля /на ниската степен, де/. Също не готвя кой знае колко.

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 23:27 от Гретел

# 86
Хи-Хи, аз май не съм от тая планета или поне географска ширина  Crazy.Много сериозно съм си сбъркала професията явно, никога няма да имам подобни уреди в къщи по обясними причини

# 87
Хи-Хи, аз май не съм от тая планета или поне географска ширина  Crazy.Много сериозно съм си сбъркала професията явно, никога няма да имам подобни уреди в къщи по обясними причини
Искрено съм заинтригувана - каква ти е професията и кои са обяснимите причини? И коя точно е сложната, очевидно, релация между планетата, географските ширини и отговорите на предните два въпроса?  newsm78

# 88
Хи-Хи, аз май не съм от тая планета или поне географска ширина  Crazy.Много сериозно съм си сбъркала професията явно, никога няма да имам подобни уреди в къщи по обясними причини
Искрено съм заинтригувана - каква ти е професията и кои са обяснимите причини? И коя точно е сложната, очевидно, релация между планетата, географските ширини и отговорите на предните два въпроса?  newsm78
В сферата на здравеопазването, за съжаление явно - мед. сестра.Вчера си взех последния фиш, грозна гледка както се казва.Икономически са причините Grinning
ПП.Не се оплаквам, просто наистина няма да мога в този живот да имам нещо подобно, но не пречи да си гледкам все пак Wink

# 89
  • Пловдив
споко, половината са на кредит, помощ от приятел/родител и т.н
друга част просто си имат  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт