Кухните - 42 тема

• 89 805
  • 723
  •   1
Отговори
# 555
  • Gone with the wind
Според мен има конфликт с чекмеджто на шкафа. Ще бие във дръжката на фурната и в бутоните
ако не са пуш-бутони.
Иначе може да се смени.
Шкафа става с врата, слага се бленда по широка в ъгъла около 36мм (сега е 18мм) , за да не бие вратата на печката в дръжката на шкафа и бутиларника отива в дясно.
Ама да попитам защо искате да им смените местата - така е по-функционална кухнята според мен.
Ще загубите чекмеджето за приборите и всеки път като се наведете да видите какво се случва във фурната ще се бутате в шкафа, а да не говорим ако вадите нещо по-тежко от вътре лявата ръка ще я вкарвате с мъка за да хванете тавата (фурната е нагрята като я отвориш). Абсорбатора Ви е над фурната и ще дърпа по-добре.
Аз бих направил горния ред без тази етажерка до прозореца, а шкафове до края. Вие просто нямате шкафове и няма да си съберете посудата.
Само мнение изказвам, и да попитам за глухия шкаф под мивката - там какво решение е взето.
А за механизми БЛУМ - това са другите са компромисно решение. Амортисьори - много проблеми водят след себе си.
Не съм фен и на профилите на вратите, ама това е мое мнение - наистина са само турски и са фолирани с термофолио и с времето от парата се случват някои неприятни неща с тях.

Печката не е с пуш бутони, а е с един доста едър бутон /ако мога така да се изразя/.
Етажерката до прозорецът няма как да се махне - той е 1 крило и няма да мога да го отварям ако е нещо по-широко /колкото да го измия и да си полея цветята на перваза ми трябва/. За жалост нямам повече място. За да се освободи място за съдомиялна изместихме пералнята в банята. Единствения вариант за допълнителен шкаф ми е да се откажа от съдомиялната. Приспособила съм си 1 скрин в трапезарията за по-рядко използваната посуда.
Всъщност мисля и за варианта тесния шкаф /с чекмеджето/ да го направя тип килер, но тогава микровълновата и хлебопекарната отиват на плота и не остава място за работа.  
Относно ъгъла под мивката съм го намислила да е с изтеглящ механизъм на 1 ред.  

# 556
  • Sofia
Включвам се и аз с конкретен въпрос и надеждата ми е, че познавайки изобилието от механизми, все някакво решение ще се намери...
Пространството за кухня ми е малко и всеки сантиметър ми е ценен... Прилича малко като разпределението на ku4o, но колоната е изнесена в предната част на плота, а зад нея остава пространство 30х60см дълбочина и височина 60см, което ми се ще да оползотворя. Представях си един механизъм с кошници /нещо като този а бутилките, но аз да го използвам за подправки/ с пълно изтегляне, който ще се отваря над плота, но странично. За съжаление с височина 60см няма такива, а друго не ми хрумва...
Чудя се съвсем никакъв начин ли няма да оползотворя това място, т.к. ако е етажерка, достъпът до нея ще е много труден...
Ще съм ви много благодарна, ако ви хрумне нещо...

# 557
Josefin качи някоя снимка на кухнята ти. Може и на лични.

# 558

Според мен има конфликт с чекмеджто на шкафа. Ще бие във дръжката на фурната и в бутоните
ако не са пуш-бутони.
Иначе може да се смени.
Шкафа става с врата, слага се бленда по широка в ъгъла около 36мм (сега е 18мм) , за да не бие вратата на печката в дръжката на шкафа и бутиларника отива в дясно.
Ама да попитам защо искате да им смените местата - така е по-функционална кухнята според мен.
Ще загубите чекмеджето за приборите и всеки път като се наведете да видите какво се случва във фурната ще се бутате в шкафа, а да не говорим ако вадите нещо по-тежко от вътре лявата ръка ще я вкарвате с мъка за да хванете тавата (фурната е нагрята като я отвориш). Абсорбатора Ви е над фурната и ще дърпа по-добре.
Аз бих направил горния ред без тази етажерка до прозореца, а шкафове до края. Вие просто нямате шкафове и няма да си съберете посудата.
Само мнение изказвам, и да попитам за глухия шкаф под мивката - там какво решение е взето.
А за механизми БЛУМ - това са другите са компромисно решение. Амортисьори - много проблеми водят след себе си.
Не съм фен и на профилите на вратите, ама това е мое мнение - наистина са само турски и са фолирани с термофолио и с времето от парата се случват някои неприятни неща с тях.

Ама нали има бленда между бутилките и комина, нищо няма да се удря, ако е изчислено правилно дори и с дръжки. Според мен ще е по-добре да се разменят местата на фурната и бутиларника поради още една причина - тръбите на абсорбатора в този вариант ще излязат от тавана на шкафа и ще се виждат до мястото на влизане в комина.
Също бих вдигнала плота на 90см., а не както е сега на 85.
С останалото съм съгласна.

noshtna_ptica, може да се изработи етежерка, на която да се монтира механизъм за чекмеджета и пак да се изтегля, така че да имаш видимост към съдържанието.

# 559
  • Раковски
Вратата на фурната се отваря напред и надолу, вратата на бутилиерата излиза напред и ако нещо се засекат с дръжката от другата страна то с фурната е по-малко вероятно, трябва да има едно дистанционно парче от материала между шкафа за бутилки и задънения. Но може би от гледна точка на удобство фурна в средата е май по-добре.

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 09:17 от shadowman

# 560
  • Gone with the wind
За печката ме убедихте, че няма да е много удобно да я преместим. Ще остане така.

Това е невъзможно - може да се вдигне с макс. 1см. Прозорецът е на височина 87см. Ако направим плотовете на 86см остава 1см за водобранната лайсна. 
За витрините го реших - ще ги направим с блум HF. 250лв. не е кой знае какво, че да се правят компромиси.
Много благодаря на Magikos. С едно изречение ме убеди. Друго си е някой с опит да погледне и да каже кое е удобно и кое не  Simple Smile.
Започнах да се замислям и за профилите на вратите, но тогава трябва отново да се промени цветовата концепция /в момента всичко е запланувано цвят бордо/  за да не е всичко еднакво и евентуално отиваме на гланц /червено и черно/. Притеснявам се, че помещението не е много голямо  /около 15кв./ и не е от най светлите въпреки изложението /1етаж на къща/ и тази цветова комбинация ще дойде малко тежка  Rolling Eyes

# 561
Вратата на фурната се отваря напред и надолу, вратата на бутилиерата излиза напред и ако нещо се засекат с дръжката от другата страна то с фурната е по-малко вероятно, трябва да има едно дистанционно парче от материала между шкафа за бутилки и задънения. Но може би от гледна точка на удобство фурна в средата е май по-добре.

Много хубаво е станало , а хладилника къде е ...

# 562
  • Раковски
Нямаше го още, но е на мястото на апарата.

# 563
  • София
Защо се препоръчва почти навсякъде височина на плото 90 см, аз в момента ползвам такъв, е не ми е удобен, по-удобен ми е на 85 см, който ползвам в другата ни кухня, среден ръст съм.

# 564
Единственият уред, който ще си запазя е хладилника, който ще се пъхне в шкаф.
Ако не е за вграждане - никакво пъхане в  шкаф!!!

Може ли да попитам защо?
Никакъв проблем стига да знаеш как да го направиш.
Прави се шкаф с 60мм по-дълбок от хладилника
Хладилника се вдига на подиум 80мм и се слагат решетки отпред на челото и отзат на тавана
Тавана на шкафа се разпробива с ф-50мм боркорона на 5 места и пак се слагат кръгли решетки
Целта на цялото упражнение е да се получи коминен ефект и да циркулира въздуха на компресора и охладителя
Има специални механизми за около 5-7лв. с който се синхронизират двете врати на шкафа и хладилника - същия като при хладилниците за вграждане и там са две врати.
Поне 10-на имаме монтирани по тази схемаи работят без проблем.
Съгласна съм на 100% с написаното. Така монтиран, кондензатора на хладилника ще се охлажда добре и няма да му се влошат енергийните показатели.Обаче на мен ако ми го предложат, че сменя хладилника с такъв за вграждане и стария ще опитам да продам. Ама всеки си решава.

# 565
  • Пловдив
Josefin качи някоя снимка на кухнята ти. Може и на лични.
Ще я снимам като я почистя - това ще стане утре и ще кача  Mr. Green

# 566
  • Раковски
Защо се препоръчва почти навсякъде височина на плото 90 см, аз в момента ползвам такъв, е не ми е удобен, по-удобен ми е на 85 см, който ползвам в другата ни кухня, среден ръст съм.

Уредите които не са за вграждане са с височина 85 см, оставя се 1 см фуга и 4 см плот и става 90 см.

# 567
А за съдомиялната как е по добре вградена или не

# 568
  • Раковски
Въпроса тук е по-скоро финансов.

# 569
Включвам се и аз с едно бързо въпросче: Може ли да се постави миялна от малките под мивката? В смисъл дали ще се събере и дали изобщо ще е удобно да се използва така? В момента ми е на плота и не мога да преценя ако се свали толкова на ниско дали ще е удачно?

Общи условия

Активация на акаунт