Парфюмни размисли и страсти - 150

• 59 270
  • 729
  •   1
Отговори
# 225
  • Там, където ме обичат
По подразбиране антикомплиментите са най-често от  половинката, тъй като най-често е подложен на обгазяване. Неизменно нарича лекарствени Insolence, Violet blonde, Black orchid, Pure poison.
Беше казал за L'Heure bleue , че баба му миришела така, но се оказа че няма предвид 'бабешки', а познат. Въпреки това се раделих с Герлен-а. Не искам да ме асоциира с баба си.  Joy
Големият ми син напоследък всеки парфюм нарича отрова и отваря прозорците кашляйки.
Ааа, началството обиди Самсара, питайки колегата дали се е полял с Олд спайс.  Crossing Arms
Ау, Karen , всички тези парфюми ги имам. И ги обожавам.  Hug
Без Отровата, обаче.

# 226
  • Козлодуй
Една дилема ме налегна и викам я да се допитам до моите любими парфюмни съратнички! Знам, че за Ларте Гучи много е говорено. Иска ми се насляпо да поръчам, че нали е ненамираем. Аз го намерих на добра цена, де.  Mr. Green Подобен ли е на Соир де Лун на Сисли наиситна? Къде е Натали да го жъзхвали и да ме оттърве от дилемата?  Laughing
Имам,харесвам и нося с удоволствие и Л'арте,и Лунната нощ.Може да не са еднакви парфюми,но са от един тип.При това Нат нееднократно е казвала,че толкова харесва Л'арте,че чак и се свиди да пръска.Ползва го за "комка",както сама се изразява,и в много специални случаи Grinning
Ренка,доста се съмнявам,че ще ти допадне и ще можеш да го носиш.За какво количество е тази цена?

Белла,моето предложение за красива роза е Лейди Отмъщение на онзи сладък чаровник,дето е правнук на Нина Ричи.Пробички може да си поръчаш от тук срещу скромната сума от 7,90 евро.Доставят и в дълбоката провинция,при това безплатно.Проверила съм лично Grinning

# 227
  • Чукарландия
Много благодаря на всички ви! Златни момичета сте! Прекрасни парфюметки! Simple Smile

# 228
BBella, аз специално издирвах розови парфюми, и наистина зависи много от това каква роза търсиш: свежа и цитрусова? розова? червена? Мека и амброва?  Пачулена? Има много нюанси.

Ще пиша само за свежите:
От дизайнерските/"мейнстрийм,"  пробвай Issey Miyake L'eau d'issey Florale или Bvlgari Rose Essentiele. Предпочитам първия; вторият не е много траен.

Други свежи рози, които харесвам, са нишови и се намират по-трудно, но ако решиш да поръчваш проби, Hermessence Rose Ikebana и Diptyque Eau de Rose са пролетни, с много модерно звучене и за бонус траят дълго.

Ако искаш да пробваш други видове, кажи.

П.П. За свежи, интересни интерпретации на рози, препоръчвам и къщата Lеs Parfums de Rosine, която специализира в рози. Diabolo Rose e изключително свежа, с мента в началото. Носих я преди няколко дни и няма отмирисване! Харесва ми и Rose Praline, и името и е по-сладко отколкото е. Можеш да поръчаш пакет с проби директно от техния уебсайт, ако искаш.

Има много рози на маркета, но добрите са малко и си струват добро издирване преди да инвестираш в няколко различни вида (за мене една роза е все едно само един вид шоколад Simple Smile

Последна редакция: сб, 25 фев 2012, 04:55 от Pixie

# 229
  • Германия
Една дилема ме налегна и викам я да се допитам до моите любими парфюмни съратнички! Знам, че за Ларте Гучи много е говорено. Иска ми се насляпо да поръчам, че нали е ненамираем. Аз го намерих на добра цена, де.  Mr. Green Подобен ли е на Соир де Лун на Сисли наиситна? Къде е Натали да го жъзхвали и да ме оттърве от дилемата?  Laughing
Имам,харесвам и нося с удоволствие и Л'арте,и Лунната нощ.Може да не са еднакви парфюми,но са от един тип.При това Нат нееднократно е казвала,че толкова харесва Л'арте,че чак и се свиди да пръска.Ползва го за "комка",както сама се изразява,и в много специални случаи Grinning
Ренка,доста се съмнявам,че ще ти допадне и ще можеш да го носиш.За какво количество е тази цена?

Направо те отървах, Ренка. Hug Поръчвай sofort Whistling, цената е отлична, ако става въпрос за 100 мл.  И по-малко да е, пак си заслужава. Последното Ларте в местния ни ибей стигна 134 евро за 100 мл.

Съгласна съм на 100 със Сънчо Hug, че Л'арте и Лунната нощ са от един тип, доколкото са цветни, класически шипри и двата - носят идентично амбиенте демек и са по същност  взискващи парфюми с вечерна апликация. И двата са ми вечни фаворити и примирам от удоволствие да нося. Ларте е по-восъчен обаче, няма пиклива амонячност от мед, а освен това намирам и гераниума вътре за разлика от Лунната медена роза. Много досадих с този гераниум, ама като ми е любим какво да правя? Все не знам дали имат предвид мушкато, здравец или индрише. В Ларте ми прилича на мушкато, но аз и трите вида гераний обожавам в парфюм, тъй че каквото и да са ми сипали, все съм благодарна. Ларте е безобразно красив, невъобразимо. За разлика от Сънчо, си мисля, че Ренката - понеже се ъпгрейдва наскоро  Whistling Whistling, ще вземе да го оцени много високо и после ще се трепем с нея из местния аукцион. Пък ако нещо се обърка по трасето, насреща съм да я отърва. Hug Имам зазимени в избата 3 бутилки ЕДП (EdT дори не познавам) и смятам да ми стигнат до Третата война, но място за още една все ще намеря. Писала съм, че Ларте е единствения ми аромат на запас. Душа го от капачката, цъскам по един микрон а ла никол (това е обратното на а ла маринската) върху кърпичка или върху текстилно облицовано копче и ползвам за свестяване на матрони. Като прималяла графиня се изживявам, тоест и даже ХН търчи да ми го носи като се развълнувам нещо. Whistling Други парфюми не ми свидят, за този обаче ми  капе кръв от сърцето, гаче ли е ексклузив на Шанел или Герлен. Винаги съм готова да умра по малко за приятел, тъй че Ренка, ако искаш да го подушиш първо - само свирни и за ден-два ще стигне до Карлсруе. Hug Ще гледам да не получа удар от пинтилък като ти отливам.

Ларте е Монро с карминени устни и цигаре от средата на 30-те, Лунната е достолепна нобилитетка с малък schloss в провинцията. Първият е Реймънд Чандлър изживяване, вторият - П.Г.Удхаус. Naughty

Абе, купувай, че се удавих в приказки.  bouquet

# 230
  • Germany
А аз вчера се престраших да пробвам Rose Oud By Kilian на кожа Crazy
На блотер ми харесва, даже си бях втълпила, че мога да го нося. Обаче проверката на кожа беше категорична - роза и ууд не са моите съставки. Едно пръсване докара експлозия от локумени, сладки рози. Розите се конкурират с другата съставка ууд, който не е толкова главоболен, както в Монтал, но никак не е за пренебрегване и отново го усетих медицински. Бързо утихна, но нито за миг не губеше интезитета си. Ако искате да миришете на розова вода, розов локум и ууд - това е парфюмът. Чувствах се не само нелепо като селска мома на мегдана с китка закичена, но даже бузите ми бяха намазани с червено червило, смесено с крем Здраве Crazy Като утихна отново стана онзи хубав розов ууд от блотера, но едва ли бих си причинила отново началото му. Трайност - покъртителна. Препоръчвам на всички почитатели на розата и ууд, а Зимната фея задължително трябва да го намери Peace

# 231
  • Козлодуй
Понеже съм стара(както ме нарекоха неотдавна) и не помня каква точно беше историята на Рени с Лунната вечер,но начина,по който е зададен въпроса ме навежда на мисълта,че не и е допаднал особено...Струва ми се,че ако намери прилика между Л'арте и Соар дьо лун,няма да е щастлива Grinning
Нат,мислех си за начина,по който ползваш Гучито.За комка,т.е. причастие-добре,това го разбирам.Но някога матроните са ги свестявали с амоняк.В тази връзка не мислиш ли,че за съвземане трябва да действаш с някоя от туберозните хубости на Аттинка Wink Mr. Green

# 232
Лунен сън, дето вика Наталито, аз съм се ъпгрейднала напоследък и смятам ще ми допадне. Стигнах до този момент в парфюмното ми развитие, в който много ценя дърти шипри, стига да не са твърде плодови. Иначе цената не е малка, но не е и голяма: 90 долара за 50мл с доставката. Единственото нещо, което ме притеснява е, че ми е трудно да нося този тип парфюми, защото ме е срам, че не ми отиват и хората около мен ще изпаднат в чуденка.  Joy Но се уча да не обръщам внимание на хорското мнение. Например, много ми се носи Шалимар ЕДП, дори винтидж версията да е ще си я пръскам с кеф, но много по-често посягам към Шалимар Инициал- просто, защото е лесен и ежедневен и знам, че никой няма да бяга от него.
А между другото вчера видях в магазина, че са сменили бутилките на Шалимарите- всичките са в красиви бутилки като на Инициал! Направо за снимка бяха наредени един до друг!
Откакто открих Шанел 19 от първите му партиди нещо се пречупи в мен и ставам все по голям любител на старата школа.
Натали в твоя чест ще взема едно Ларте, пък ако не ни е писано да се разберем, знам на кой да го шътна!  Mr. Green

# 233
Ау Лунен сън, аз пак не съм разбрала. Мислех, че О де Соир е стил Ларте. Соар де лун не го харесвам особено, ама не го познавам достатъчно, за да се изкажа подробно.  Joy Та аз съм фен на О де Соир, ама не огормен, защото ми е много свежа розата в него, пък сега съм на по балсамената и тъмна страна в парфюмния свят. Лартето в каква черна бутилка е!  #Crazy

# 234
Винаги съм готова да умра по малко за приятел, тъй че Ренка, ако искаш да го подушиш първо - само свирни и за ден-два ще стигне до Карлсруе. Hug Ще гледам да не получа удар от пинтилък като ти отливам.

Ларте е Монро с карминени устни и цигаре от средата на 30-те, Лунната е достолепна нобилитетка с малък schloss в провинцията. Първият е Реймънд Чандлър изживяване, вторият - П.Г.Удхаус. Naughty

Абе, купувай, че се удавих в приказки.  bouquet

Laughing Натали, значи ще ме умориш от смях! Дори не съм си и помислила да ти причинявам подобно душевно недудобство, макар да знам, че имаш Ларте и то не едно. Неее Хабсурд да трябва да минаваш през този кошмар и да отливаш от него за мен.  Mr. Green Аз нямам страх от купуване на сляпо, едно време толкова практикувах това, че съм обръгнала и да не се харесаме с Ларте не е голям дерт. Ако не на теб ще го сурна по и бея. Тва е убедихте ме, писах на продавача да отстреля едно Ларте към немско!

Ама съм голяма шматка, три поста един под друг. Ще ме псростите, че съм такъв ламар... Blush

# 235
  • Германия
Нат,мислех си за начина,по който ползваш Гучито.За комка,т.е. причастие-добре,това го разбирам.Но някога матроните са ги свестявали с амоняк.В тази връзка не мислиш ли,че за съвземане трябва да действаш с някоя от туберозните хубости на Аттинка Wink Mr. Green

На Атти от юрисдикцията, ги ползвам да изгоня злите духове и таласъми. Слагам маска, опръсквам по ъглите и заключвам. Като се върнем от почивка след две седмици смитам паяжини, мухи и прочие твари, които са изпопадали сами. В редки случаи ползвам отливката от Fracas за вадене на кърлежи, като не пропускам да си сложа маската на носа. Случвало ми се е да пръсна веднъж във въздуха за да стоя будна и да свърша един спешен превод за една нощ. Не всички обаче, са подходящи за сатанинските ми цели. Кашарелското Лулу и точковата Каролина Херера ги обикалям на почетна дистанция, дори не смея да приближа да изхвъря. А съм пипнала, а после трябва да сменяме къща. Голям респект питая към Атти и всички от ТУБОФИЛ камóрата. Не човеци, а желязо. Hug Hug

Амонякът са го поднасяли като вече припаднат примадоните, пък за по-леки случаи, в които само пребледняват и се олюляват - кавалерите са тичали да им донесат ароматни соли. Ларте е за такивата ми превземки точно, нещо като стабилизатор, който ми центрира погледа на фокус. На секундата отрезнявам и ми става драго от него, че и се нахъсвам. Комкването пък, е по светски празници, по-така случаи и най-така случаи  Flutter Crazy. Ако щеш ми вярвай, Сънчо, Hug, ама имам три - четири ката дрехи, които нося само с Ларте. Иначе пръсна ли на друго / а аз често пръскам и по дрехата/, няма измирисване - независимо колко пъти съм изпрала след това. Тези дрехи стоят дори в отделно чекмедже. Whistling ooooh!

ПП Прати много поздрави от мен на този дето ти е казал, че си стара. Кажи му, че съм му записала час за очен лекар. Хем немски специалист, при това.  bouquet

ПП 2  РЕНКА, ОЛЕКНА МИ! ТРИ ТОНА КАМЪК МИ ПАДНА ОТ СКОВАНОТО В ОБРЪЧИ СЪРЦЕ! ВЕЧЕ СИ ПРЕДСТАВЯХ ТРЕМОРА ПО РЪЦЕТЕ, С КОИТО ТИ ОТЛИВАМ 1 КАПКА.

Последна редакция: сб, 25 фев 2012, 11:18 от Натали Никол

# 236
Определено трябва да се пробва.Много резон има в пробването.Цената не винаги е гаранция.
За жалост при мен не се усеща хубава и тъмна,а само химична и остра виолетка.Така ме е яд.След Инсоленсите и Метеоритите се надявах да намеря своите виолетки.Ядец! Mr. Green

Winter fairy, а пробвала ли си този -http://www.fragrantica.com/perfume/Stephen-Jones/Stephen-Jones-4626.html ?!

# 237
  • Козлодуй
Нат,сега вече ми се изясни напълно Hug А вярната дума за отношението към тубофилите наистина е респект Grinning
Имам си Чай за двама и съм много,много щастлива!
Милейди,

P.S.По отношение на виолетките-аз не ги обичам особено,но "моята" виолетка е Аметистовата кожа на Армани.И само понякога,когато съм в закачливо и фриволно настроение,нося Инсоленс ЕДТ.Май никакви други не можах да оценя и нося.

# 238
Вижте как в темата за антикомплиментите съвсем на място се насочихте към бабичките Laughing LaughingДоста шипри и ретро ми минаха през ръцете и по-специално разни и разнообразни издания ала осемдесетте, така или иначе не беше нужно някой да ми казва сама стигнах до извода че тези ми парфюмни аксесоари прибавят още десетина към и без това немалкото ми години Mr. Greenи освен шанел 5 друго ретро не ползвам. То и него само понякога и при специално настроение, като изключим плодовите , белоцветни които не понасям съвсем съм на път да стесня кръга  Simple SmileПоследния път като си пръснах от соар де лун избягах от бюти зоната с кански писъци към чешмата hahaha
Зимна защо не търсиш комбинация с виолетка където тя да не е водеща, аз също търсих и не намерих моята виолетка и се отказах, може би сама ще дойде при мен в някой аромат без да я търся специално. На мен също инсоленсите не ми допадат пък и са доста химични повечето масови виолетки за мен. Дано успееш в търсенето Peace

# 239
  • София
Имах щастието да пробвам Stephen Jones и съм влюбена в тази виолетка. Надявам се някой ден да я имам в по-голямо количество.
Lunen_sun честито  Hug

Общи условия

Активация на акаунт