Парфюмни размисли и страсти - 150

• 59 276
  • 729
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Интересна тема Simple Smile

Единствено ММ си е позволявал да коментира негативно мои парфюми- Womanity и  Elixir des Merveilles. Когато си купих първия, от радост явно се увлякох в пръскане. Бяхме на разходка, по време на която горкият човек не спря да ме обикаля- ту от ляво, ту от дясно, в зависимост от посоката на духане на вятъра. След като се прибрахме, ми намекна, че не би било зле да се изкъпя тутакси. При следващи носения, в по-оскъдно количество, Womanity му харесваше.

С Еликсира историята е аналогична- оливане и негативен коментар. Сега, след като си купих втори флакон, му е един от любимите мои парфюми.

# 16
Бихте ли дали свое мнение за този парфюм:ето този
Лек, летен аромат на студен зелен чай(напитката). Няма никаква сладост, просто мирише на Ness Tea-Зелен чай. Ето, прочети тук мнения за парфюма.

# 17
  • Sofia
По подразбиране антикомплиментите са най-често от  половинката, тъй като най-често е подложен на обгазяване. Неизменно нарича лекарствени Insolence, Violet blonde, Black orchid, Pure poison.
Беше казал за L'Heure bleue , че баба му миришела така, но се оказа че няма предвид 'бабешки', а познат. Въпреки това се раделих с Герлен-а. Не искам да ме асоциира с баба си.  Joy
Големият ми син напоследък всеки парфюм нарича отрова и отваря прозорците кашляйки.
Ааа, началството обиди Самсара, питайки колегата дали се е полял с Олд спайс.  Crossing Arms

# 18
Бихте ли дали свое мнение за този парфюм:ето този
Лек, летен аромат на студен зелен чай(напитката). Няма никаква сладост, просто мирише на Ness Tea-Зелен чай. Ето, прочети тук мнения за парфюма.
ПОДКРЕПЯМ  и да добавя много нетраен Peace

# 19
Хайде феновете на Хелиотропа на Етро да тичат към сайта, пуснат е току що. Peace

# 20
  • Варна
Сестра ми никога не ми спестява неприятните коментари за парфюми, които не и харесват. Като се започне от - това не е твой парфюм, не мирише на теб; мине се през - този парфюм е гаден, как може да се напръскаш с тази смрад (съпроводено с красноречива физиономия) и се стигне до един изключително цветист коментар, за който може да завиди разярен циганин-каруцар, по отношение на Note Ambree M. Micallef, ама ще ви го спестя, че хич не е за казване в публично пространство  Laughing Светкавично продадох въпросния на една украинка в ибей.
Фризьорката ми най-редовно се произнася за парфюмите ми. "Бабешки" за Шанел 19, например. И него махнах.
ММ е свикнал на всичко, милият  Laughing Рядко се изказва с неприязън и в момента не се сещам, но ако ми изникне нещо, ще споделя.
Скоро носих Ескада Магнетизъм. Бях се наредила на каса на изипей да плащам някакви сметки, случайно се обърнах и видях една дама в зряла възраст на почтително разстояние около метър и половина зад мене, която нервно махаше пред носа си и не пускаше опашката да се придвижи напред. Може и да е стояла известно време там и след като си заминах, докато се разнесе облакът ми  Laughing

Коментари от типа - ух, че сладък парфюм, ох че тежък, ох че силен изобщо не ме вълнуват. Обаче чуя ли за мой парфюм, че мирише на нещо конкретно гадно - махам го. Колкото и да съм си мислила, че нося парфюмите единствено заради себе си, това изобщо не е така. Такъв егоцентрик чак не съм и не ми е безразлично как ме възприемат хората.

Атти,   bouquet

# 21
  • София
По случай днешната тематика сложих един мой любим ужас - Маднес Шопар, с който преди съм предизвиквала следния коментар от изключително въздържания ми откъм коментари съпруг: "Това (разбирай този кошмар, който се носи от теб  Mr. Green ) парфюм ли е?"  Crazy Въпреки това обаче не пропуска случай да мина покрай него и да подуши пътечката след мен. Вероятно за да се убеди, че не е сгрешил в преценката си  Crazy

Друга "похвала", която е отнасял мой любимец от тукашна парфюмна дама   bouquet и от мен самата на първо подушване - "Това не става за носене, нали, има само антикварна стойност", придружено със съответната степен на сбръчкване на носа Simple Smile Въпросният се казва Quelque Fleurs Houbigant и в момента давам мило и драго за няколко кофи от него.

# 22
Интересна тема,Атти  bouquet

Негативни коментари съм получавала два пъти:веднъж от ЛМ за L'Agent,толкова много му дойде тамяна,че ме помоли да не си го купувам,а не е като да не харесва тамянени парфюми. Comme des Garsons 2 пък беше набеден за миризма на миризливка от хлапетата в училище.
Поради тези случки не придобих L'Agenta въпреки чудесната му цена преди време в един сайт,а Двойката на Ком де Гарсон вече не нося на училище.Май не съм чак такъв егоцентрик.

пп.Май мислим еднакво с Мимс Laughing

Забелязала съм,че винаги когато се наредя на някоя опашка и хората зад мен стоят твърде близо,което ме дразни.Навлизат в личното ми пространство,но не съм се сещала,че може да им е харесал парфюма ми,а и това не ги оправдава.Възприемам ги като зле възпитани,още повече че голяма част от ароматите ми не са лесни за харесване.

# 23
  • Germany
Мимс, добре че не съм била аз зад теб на опашката Grinning. Счупих цяла 50-ца Ескада Магнетизъм на 3-тото пръскане и то в спалнята ooooh! Няма да ти разказвам колко време миришеше на нея. От тогава питая такава "любов" към този аромат Sick, че директно да съм си излязла от помещението. Сега се сетих, че майка ми определяше навремето любимата Джулия като "парфюмиран потен циганин" ooooh! Crossing Arms
Усещам, че много бисери ще има в тази тема, дано всички са широко скроени Peace

# 24
Интересна тема, Атти!

Да обясня първо, че около мене комплименти рядко се дават, освен от роднини и близки приятели за парфюм. Директни анти-комплименти също не са често явление макар че носене на парфюм се възприема все по-често като нарушаване на правата на човека Simple Smile  

Моето семейство няма проблем да коментира нещата, които пробвам, и да каже, "Този е ужасен. Иди го измий!"  

Не-директен анти-комплимент съм получавала за JHG Midnight Oud. Току-що бях получила пробата, бях сложила малко, и отидох на фризьор. Съседната фризьорка изкоментира на нейната клиентка как някои хора тези дни носели "опушени" парфюми. Така успя да определи уда в него. И аз не бях във възторг от този, така че мислено се съгласих с нея, докато запазих невинна физиономия.

Получавала съм много гадни погледни за Прада и дори ИЛ Профумо Шоколад.

# 25
  • София
Благодаря за темата   bouquet
Получавала съм негативно мнение броени пъти само от най-близките. Най-отрицателно са се изказвали за Eau de Star. В малко затворено пространство не успяха да го понесат и майка ми и мъжа ми. Един път задуших свекър ми в колата с Агента. Нямаше коментар, но се отвориха прозорците. Започнах да внимавам повече с количеството и ги нося все по-рядко.

# 26
Благодаря за темата!  bouquet

Не съм помирисвала Шанел, който да не ми е бабешки.
Имам един Номер 5, номъжът ми каза, че с такова желание ми го е купил, че не можел да се раздели с него. А аз мислех да го дам на майка ми, все пак е баба. Mr. Green

На мен ми направиха и антикомплимент за
А на мен ми стана любим, откак установих развитието му с времето...

А да не говорим колко съм доволна от самата фирмена политика на "В&Р". Flutter

# 27
Виза на Пиге при какви температури я харесвахте най-много,мъча моята,но нещо не ми носи радост newsm78 Докарва ми асоциация за оголените клони в морската градина,чиято гледка пък ми напомня за филм от ужасите.В студа е скована,чудя се при малко затопляне,дали няма да сгрее сърцето ми!?

# 28
Виза на топло ме поваля по гръб, в работата е много топло и като отида с нея, се задушавам от сладост вътре. Но много студеното твърде много я укротява. Някакви температури като в късна есен и ранна пролет мисля, че ще я разкрият добре. Ще видим като се позатопли навън как ще е.

# 29
Виза на Пиге при какви температури я харесвахте най-много,мъча моята,но нещо не ми носи радост newsm78 Докарва ми асоциация за оголените клони в морската градина,чиято гледка пък ми напомня за филм от ужасите.В студа е скована,чудя се при малко затопляне,дали няма да сгрее сърцето ми!?
Определено на много по-топло. Peace

Общи условия

Активация на акаунт